scarlet Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Betbet napisał(a):podejrzewamy że też nie...dzownimy wlasnie do nowych wlascicili i informujemy ze natychmiast muszą to sprawdzic. ja juz siedze i rycze z bezsilnosci...ale bedziemy teraz walczyć o maluchy. cale szczescie sa pieniazki z bazarku i jest darowizna od aś... moja sunia ze zchroniska też miała podejrzenie parwowirozy (załatwiała się ślużem z krwią), natychmiast pojechałam do weta. Sunia ostała u nich na obserwacji, dostała kroplówkę (nawodnili ja bo była bardzo osowiała) i dozylnie podali antybiotyk. Sunia miała dietę przez 24 h, potem dostała tylko łyżeczkę royala dla szczeników i psów z problemami żołądkowymi. Kropłówka i antybiotyk podawane były jeszcze przez parę dni i ustapiło. Tak naprawde to wet nie potrafił powiedzieć na 100% czy to parwo czy bakteria :shake: Quote
Betbet Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 miejmy nadzieje ze to tylko jakis wirus albo zatrucie, cokolwiek. badzmy dobrej mysli. szczeniaki byly takie radosneee i w ogole.przeciez musi byc dobrze Quote
scarlet Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Betbet napisał(a):miejmy nadzieje ze to tylko jakis wirus albo zatrucie, cokolwiek. badzmy dobrej mysli. szczeniaki byly takie radosneee i w ogole.przeciez musi byc dobrze oczywiście, że MUSI być dobrze Quote
aś Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 scarlet napisał(a):o matko.......... :shake: a reszta zdrowa?? Wygląda na to, że Dżoler zdrowy. Nowi właściciele byli dzisiaj u weterynarza i nie potwierdził parwowirozy. Żadnych objawów psiak nie przejawia, aczkolwiek są ostrzeżeni i będą mu się przyglądać. Quote
Yass Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Hej - w sprawie Tabaki: wrocilysmy wlasnie z AniaW i z mala hienka od weterynarza i na szczescie bardziej prawdopodobna jest jakas infekcja bakteryjna, maluch nie goraczkuje i wydaje sie czuć lepiej niz rano i w nocy, poki co nawadniamy, dostaje antybiotyk i walczymy z tabunami robaków. Bedzie dobrze :-) Quote
Betbet Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 świetnie.to bardzo dobre wieści, przy takich maluchach warto sprawdzać jakieś tam obawy czy sygnały. Dziękuję aś za wieści:) Quote
Guest aniawu Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 ech bidulka znowu wymiotowała 3 razy:placz:... Quote
Betbet Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 o matko co Ty się z nią masz...aniawu jesli nie czujesz sie na siłach pisz Quote
Guest aniawu Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 po prostu strasznie mi przykro kiedy patrze jak się męczy. taka mała, kochana kluska i taka schorowana:shake:. na szczęście teraz znowu zasnęła , więc może jak się obudzi będzie lepiej. napiszę jak się coś zmieni Quote
Guest aniawu Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 z pieskiem lepiej, teraz sobie śpi, ale chwilę wcześniej nawet troszkę się bawiłyśmy:loveu:. Dajemy jej podskórnie roztwór glukozy z NaCl, trochę płacze przy zastrzykach, ale jej stan ogólny jakby się polepszył Quote
Klaudus__ Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Uff... Kamień z serca,że z maleństwem lepiej... Quote
Guest aniawu Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 no będzie żyła:multi:.dzisiaj zupełnie po niej nie widać że wczoraj taka biedna była.Pije jak smok(zresztą gryzie po rękach też z podobną siłą) i cwaniara przychodzi do mnie ze swoją miseczką na jedzenie w zębach i piszczy żeby jej dać. Na razie daje jej gotowany ryż + kilka chrupków royal canin mini junior w sosie z roztworu glukozy-mniam! Jak tam coś wiadomo o domku stałym dla niej? ktoś się wybrał do tego Tczewa? A no i piesek jest bardzo mądry umie już aportować i sika wyłącznie na gazety:cool3: Quote
Guest aniawu Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 no dobra z tą mądrością to przesadziłam- właśnie zlała mi się do kozaka Quote
scarlet Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 aniawu napisał(a):no dobra z tą mądrością to przesadziłam- właśnie zlała mi się do kozaka hmmmmm :razz: cwaniara - chciała zatuszować sprawę ;) Quote
aś Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 aniawu napisał(a):Jak tam coś wiadomo o domku stałym dla niej? ktoś się wybrał do tego Tczewa? no właśnie coś wiadomo?? bo nie wiem czy mam ją zabierać na weekend do siebie, a nie powiem chciałabym sobie zaplanować jakoś te dwa dni, a skoro mała ma robaczki to będę musiała ją odseparować od mojego zwierzyńca, czyli wciągnąć w to wszytko moją mamę. dlatego plis o jakieś info! Quote
Betbet Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 Tabaka dzisiaj o 14 jedzie do domu stałego w Tczewie Quote
malagos Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Betbet napisał(a):Tabaka dzisiaj o 14 jedzie do domu stałego w Tczewie hi, hi, mam sasiada o tym nazwisku :evil_lol: Quote
scarlet Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 malagos napisał(a):hi, hi, mam sasiada o tym nazwisku :evil_lol: lubię czytać ten wątek - przywraca mi wiarę w to co tu robimy :loveu: Quote
Betbet Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 lepszy numer....padłam ze smiechu i radości... Tabaka znalazła domek w Tczewie. Miała tam jechać. Odwoziła ją nasza Prezes, której 2 dni temu odszedł ukochany pies no i...tak ją odwoziła, że Tabaka została u Prezes. Pokochali ją szalenie! Hahaaaaaaaaaaa!!!! aś!!!! aś!!!!!!!! Tabaka zostaje w TPOPZtowej rodzinie:)! Quote
aganela Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Bosszzze to wątek szczęscia i radości!!!!:loveu::loveu::loveu:a tej rodzince z Tczewa trzeba jakiegoś innego psiulka podesłać:razz: Betti patrz do Lary..;)-na jej wątek konkretnie!! coś tam ciekwaego pisze..!!) Quote
Betbet Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 patrze patrze aga sama widzisz, ze polecam ją wszedzie, ale oni chca szczeniaka koniecnzie:) Quote
ponka1 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Macie niesamowicie zgrany zespół, żeby w tak krótkim czasie akcję przeprowadzić i szczeniakom domki pozałatwiać, tylko pogratulować :multi: Jeszcze pytanie, czy sunia z giełdy da się złapać i co ze sterylką, bo za pół roku będzie ten sam problem. Quote
Recommended Posts