Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No dobra, to w takim razie nie pójdę jutro, bo planowałam tak przed 8 być :) A potem iść do miasta. Bo mi szuflada z gnatami świeci pustką w lodówce :)

Posted

[quote name='JinnyAl']Ludki, wieprzowiny nie dawać psom ;) Ileśtam postów wcześniej pisze czemu. A takeimu 8miomiesiecznemu dogowi to już 3% powinny być może wystarczyć, a nie 10. W każdym razie mój 25gk pies od 8miesiaca je 2% swojej wagi + nagródki różne.[/quote]
Mój wet troche mnie wyśmiał z tą wieorzowiną....bo w Polsce nikt nie widział tej choroby u psów i znana jest bodaj tylko z książek...i on sam daje wieprzowinę :cool3: swoim owczarkom

Posted

Jaka strusina w Katowicach:crazyeye: ile kosztuje gdzie to jest? Dajcie prosze znać bo mój pies to niejadek i musze bardzo mu urozmaicać, bo inaczej nie je:mad: a wogóle do miski podchodzi jak na skazanie, więc czasami robie mu dzień diety...i na chwile mu przechodzi. A tak wkwestii ogólnej to musze powiedzieć, że mój jumbek to chyba jedyny dog niem który nie miał w okresie intensywnego wzrostu rozczłapanych łap wszystko dzięki barfowi.

Posted

Ja kupuję kacze korpusy i kacze skrzydełka w makro sa tanie bo korpusy kosztują 3.99 a skrzydełka 4.99 i nie pachną tak obrzydliwie jak kurczaki. Jumbek po kurczakch drapie sie ......i dalismy spokój..... ja tu sama ze sobą gadam:roll:

Posted

:D spoko, czytamy!

[B]A co do strusi, na stronie 112 [/B]podalam link do fermy strusiej ktora w Katowicach ma zaklad rozbioru tych biednych strusi :) [SIZE=1](byl tez tam link do krolikow i nutrii w Poznanskim.)[/SIZE]
Szyje strusie np maja chyba po 8 zl, podroby tez w podobnych cenach.
Tylko poprzekrecalam informacje, bo napisalam Wam ze minimalny zakup wynosi 10 kg. A tam wyraznie jest napisane, ze zakup powyzej 10 kg trzeba zamawiac 2 tygodnie wczesniej. Zdolna jestem :p

No i co mnie kreci najbardziej, strusie jak dotad chyba wszedzie w Polsce (tak mysle) sa chowane naturalnie. Nie to co fermowy drob. Wiec trawka, sloneczko, naturalna pasza itd :cool3:
Bo ja najbardziej w kupnym drobiu obawiam sie wlasnie tych wszystkich sterydow, antybiotykow, hormonow itd. :roll:

Posted

[quote name='Marta i Wika']Widze ma-ja że zaczynasz czuć ten barfowy klimat polowania ;-) Ja żadnemu mięsnemu nie przepuszczę, a jest to o tyle zabawne że jestem wegetarianką :-)[/quote]

Noooo :eviltong:
Zaczynam w pelni rozumiec, dlaczego ludzie tak chetnie karmia barfem :cool3: To po prostu swietna zabawa :lol::lol::lol:
Moze w nas tez sie budza jakies instynkty :razz:

A mam jeszcze pare pytan:
Jaki olej dajecie i czym one sie w zasadzie roznia?
Mam na mysli slonecznikowy, lniany, rzepakowy, oliwe z oliwek, olej z pestek winogron itd... sporo tego a dla mnie zadna roznica ;)

Czy powinnam dodawac jakies witaminy czy suplementy typu Falwitol?

Posted

[quote name='ma-ja']Noooo :eviltong:
Zaczynam w pelni rozumiec, dlaczego ludzie tak chetnie karmia barfem :cool3: To po prostu swietna zabawa :lol::lol::lol:
Moze w nas tez sie budza jakies instynkty :razz:
[/quote]

Ide zaraz na polowanie :-)

[quote]A mam jeszcze pare pytan:
Jaki olej dajecie i czym one sie w zasadzie roznia?
Mam na mysli slonecznikowy, lniany, rzepakowy, oliwe z oliwek, olej z pestek winogron itd... sporo tego a dla mnie zadna roznica ;)[/quote]

Hmm... ja daje rozne, jaki akurat jest :oops: Ale podobno najlepszy jest olej z ciala ryby, cokolwiek to jest :-o

[quote]Czy powinnam dodawac jakies witaminy czy suplementy typu Falwitol?[/quote]

Myślę że jeśli urozmaicasz dietę, to nie, nic nie powinno psom brakować. Jak Wika była mała to czasem jej coś tam sypnęłam, ale myślę że to nie jest konieczne.

Posted

Jeśli pies je te warzywa to chyba witamin nie trzeba ekstra. Ja mam z HappyDoga Multivitamin Mineral, które "zapewniają wszelkie ybytki. Nawet przy intensywnym karmieniu mięsem" (ale to podaje jak psy jedzą te mielone z nutrii, czy wołowiny,drobiu z 2 tygodnie ;) )

Ja daję z pestek winogron i tran :) to pewnie to [QUOTE]olej z ciala ryby, cokolwiek to jest :-o [/QUOTE]

Posted

Witamin nie trzeba dodawać, po to urozmawicamy i dajemy warzywka tarte njak najdrobniej, żeby psi organizm sam je z jedzenia wyciągał. Chyba, że sie ma psiura z jakimiś chorobami itd, np mój z zespołem krótkiej kości łokciowej dostaje dodatkowo chondroitynę.

Posted

[quote name='JinnyAl']Witamin nie trzeba dodawać, po to urozmawicamy i dajemy warzywka tarte njak najdrobniej, żeby psi organizm sam je z jedzenia wyciągał. Chyba, że sie ma psiura z jakimiś chorobami itd, np mój z zespołem krótkiej kości łokciowej dostaje dodatkowo chondroitynę.[/quote]

aaa fakt - ja swoim daje glukozamine+chondroityne :)

Posted

[quote name='ma-ja'] s
Bo ja najbardziej w kupnym drobiu obawiam sie wlasnie tych wszystkich sterydow, antybiotykow, hormonow itd. [/quote]
racja - a najwięcej tego "osiada" w podrobach (wątroba szczególnie)
dlatego moje dostają podroby od święta.

Posted

[quote name='la_pegaza']aaa fakt - ja swoim daje glukozamine+chondroityne :)[/quote]

Ale to sa rosnace pieski, czy jak?
Nie ma tego w swiezych produktach? :cool1:

Posted

Ja też jestem chętna na strusinę :) Bywam w Gliwicach okazjonalnie, teraz będę na święta. Czy ktoś z Was zdecydował się jechać do Katowic po szyje, podroby i mięso III kat.? Jestem ciekawa, czy mój niejadek by to jadł...

Posted

Matko, dlaczego w Rzeszowie takich sklepów nie mamy?!! Strusina jak jest to 50 zł/kg... Chętnie bym zakupiła jakieś ciekawe mięsko ale nie za taka cenę... Jest tu kto z Rzeszowa albo okolic??

Posted

[quote name='weihaiwej']Ja też jestem chętna na strusinę :) Bywam w Gliwicach okazjonalnie, teraz będę na święta. Czy ktoś z Was zdecydował się jechać do Katowic po szyje, podroby i mięso III kat.? Jestem ciekawa, czy mój niejadek by to jadł...[/quote]

Ja na pewno, ale dopiero po 10. kwietnia :roll: czyli przed swietami akurat.
Spokojnie mozna kupic po troche z kazdego no i jakos sie podzielic na pierwszy raz, zobaczyc czy psy polubia.
Dzwonilam tam dzisiaj ale sie nie dodzwonilam :(

Posted

[quote name='Bura']Matko, dlaczego w Rzeszowie takich sklepów nie mamy?!! Strusina jak jest to 50 zł/kg... Chętnie bym zakupiła jakieś ciekawe mięsko ale nie za taka cenę... Jest tu kto z Rzeszowa albo okolic??[/quote]

Bura, jest chyba taki watek z samopomoca w zdobywaniu roznego zarcia :) nie wiem czy nie jest nawet przyklejony? :hmmmm:

Posted

[quote name='ma-ja']Ja na pewno, ale dopiero po 10. kwietnia :roll: czyli przed swietami akurat.
Spokojnie mozna kupic po troche z kazdego no i jakos sie podzielic na pierwszy raz, zobaczyc czy psy polubia.
Dzwonilam tam dzisiaj ale sie nie dodzwonilam :([/quote]

A czy święta nie są 8-9.kwietnia? Tak mi się wydawało :) Niezależnie kiedy, ja się bardzo chętnie podłączę z zamówieniem, jeśli tylko pozwolisz :)

Posted

[quote name='ma-ja']Bura, jest chyba taki watek z samopomoca w zdobywaniu roznego zarcia :) nie wiem czy nie jest nawet przyklejony? :hmmmm:[/QUOTE]

Jest, ale o Rzeszowie w nim ani słowa oprócz moich próśb o jakieś namiary... Miałam nadzieję, że może tutaj coś wskóram... A może ktoś jeździ przez Rzeszów? ALbo na trasie do Poznania :)

Posted

[quote name='ma-ja']Ale to sa rosnace pieski, czy jak?
Nie ma tego w swiezych produktach? :cool1:[/quote]

Mała ma niecałe 7 miesięcy, więc rosnące ;)
Bazyl ma prawie 3 lata.

Daję im ludzki preparat, bo wychodzi kilka razy taniej niż np. arthroflex :)

no ja wypatruje takiego sklepu we Wrocławiu i nic :shake:

Posted

[quote name='la_pegaza']Mała ma niecałe 7 miesięcy, więc rosnące ;)
Bazyl ma prawie 3 lata.

Daję im ludzki preparat, bo wychodzi kilka razy taniej niż np. arthroflex :)

no ja wypatruje takiego sklepu we Wrocławiu i nic :shake:[/quote]

Ja daje tylko chondroitynę. Preparat [SIZE=2]Vetoquinol Caniviton High Density w tabletkach[/SIZE]. A w naturalnej postaci chondroityna jest w małżu jakimśtam, w skorupce :) Mój pies ma dostawać chondroitynę już zawsze.

ma-ja ja też się do zamówienia strusinky zapisuję!

wejhaiwej? Może jak będziesz w Gliwicach, to się spotkamy z psiakami? Bo moja bestia takiego jak Twój pies jeszcze nie zna :D