Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 564
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja dostałam taką wiadomość od związku:

"My numerki (o ile ktoś ma opłaconą wystawę w terminie i w prawidłowej
kwocie, nie zalega ze składkami, ani też opłatą za rok poprzedni) i
potwierdzenia wyślemy pocztą, ale regulamin nie mówi w jakiej formie
mamy
wysłać, równie dobrze mogłyby być wysłane e-mailem. Biorąc pod uwagę
nasze
ubiegłoroczne kłopoty i strajk poczty, kiedy 3/4 osób nie dostało
potwierdzeń z numerkami i mieliśmy straszny problem, zastanawiamy się
czy
nie wysłać również e-mailem ale wtedy co sprytniejsi będą mieli 2 lub
więcej
bo sobie wydrukują ile zechcą. I tak źle i tak źle.
Plan sędziowania będzie w Internecie około 15 czerwca. Lista wystawców
już
jest. Psów na wszystkich 3 wystwach w sumie około 3200."

No to trzeba oglądać skrzynkę:lol:

Posted

Darianna napisał(a):
My mamy 2016 :diabloti:

Stawke rudych mniej wiecej rozszyfrowałam:)
wyglada na to ze psow bedzie 10 a suczek 16 jak na Krakow to ani duzo ani malo, srednia zachowana:)
o ile sie nie pomylilam to klasami bedzie wygladac to miej wiecej tak:
psy:
sz 2/ mł 1/ pośr 2/ otw 3/ uz 1/ ch 1
suki
sz 1 / ml 2 /pośr 4/ otw 5/ uż 2/ ch 1/ wet 1

ciekawa jestem czy mnie intuicja nie zawiodla:diabloti:

Posted

ja znalazłam jednego czerwono-białego i cztery gordoniaste.. ale te cztery to coś mało mi się wydaje jak na międzynarodową więc no nie wiem czy tylko tyle ich jest... :roll:

Posted

U nas już 3 raz zmienia się numer startowy... Konkurencja widocznie jest dopisywana :shake: Wystarczy mi już to 18 suk które zostały naliczone na goldenim forum przez dobre dusze...

Posted

A u nas 27 kolaczków długowłosych i 2 smutasy :p
W naszej klasie aż 3 konkurentki,z dwoma znamy się z klasy młodzieży :evil_lol:

Posted

Diuna B. napisał(a):
A wie ktoś może jak sobie stawkę rozszyfrować?

Po nazwiskach :lol: wpisuj w google i szacuj jaka to może być klasa jeśli nie znasz jak kto jeździ :lol:

Posted

McDzik napisał(a):
Po nazwiskach :lol: wpisuj w google i szacuj jaka to może być klasa jeśli nie znasz jak kto jeździ :lol:

Sęk w tym ,że w briardach co roku fura nowych nazwisk,więc ta metoda niezbyt skutkuje:shake:

Posted

[quote name='Diuna B.']Sęk w tym ,że w briardach co roku fura nowych nazwisk,więc ta metoda niezbyt skutkuje:shake:

Acha ;/ ... w tamtym roku był tylko plan sędziowania z ilościówką z tego co pamiętam. Dowiedziałam się jaką mam konkurencje dopiero na wystawie. :roll:

Haha, tak pozmieniały się numerki, że mój jeden pies ma numer 774 a drugi 2774 :evil_lol: Moga już takie zostać :lol:

Posted

:crazyeye:
ale przetrzebilo w tym roku silki!
zdaje sie, ze wszystkie pojechaly na wystawe do szczecina, ktora jest tydzien wczesniej :diabloti: bo Fuks bedzie wystepowal w ogole jako jedyny pies, a suczek bedzie az dwie.. z czego jedna jakas nowa (w klasie mlodziezy). ciekawe jak to bedzie :cool3:

Posted

odrazu konfrontacja ze spisem wystawcow :) no samojedow to sie najedzie sztuk 8 ale to i tak nawet dobrze jak na samoyedy. i cale szczescie sedziowni jestemy na poczatku o 10 :D

Posted

a ja dziś przeżyłam mega rozczarowanie...:shake::shake::shake:

mojemu psu ta wystawa do niczego nie potrzebna, ale ... kilka m-cy temu koleżanka na cattlowym forum wstawiła info, że sędziuje naturalizowany Australijczyk- pełna mobilizacja w rasie nastąpiła i wszystkie wystawiane aktualnie w Polsce cattle się zgłosiły i mój Australian Stumpy Tail Cattle Dog tyż...Dziś patrzę na plan sędziowanie aby sprawdzić ile tych cattli się zgłosiło i o dziwo nie mogę znależć mojego Stumpika, ale zaraz...chwila znalazł się ...na ringu obok u Pani Bukład:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
Qźwa jak tak można:shake::shake::shake::shake::shake: Powiem wprost - czuję się oszukana bo żadnej informacji o sędziowaniu przez P. Bukład nie było...
Wobec tego stwierdziłam, że nie jadę (zgłoszę to w poniedziałek organizatorom) bo na paliwo mi szkoda aby do P. Bukład przez kawał Polski się tłuc- pierwszy raz i z pełną premedytacją to robię. Gdzie tu logika- sędzie z Australii a jeden z 4 australijskich Stumpy w Europie na ringu obok u Pani Bukład ma być oceniany. Normalnie płakać mi się chce:placz::placz::placz:.

Posted

aneta...i..bouvier napisał(a):
no i zoonk wystawe oplacilam 18 maja a oni mi pisza ze wystawa nie oplacona w terminie kurde nie po to placilam zeby stac w kolejce jajaca sobie robia kurcze :angryy:

i warto w takiej sytuacji dac znac organizatorom, ze byla wplata - ksiegowa tez czlowiek i mogla sie pomylic albo nie przypisac wplaty do osoby. Pani wplate juz odnalezlismy. W wersji papierowej potwierdzenia - bedzie Pani miala informacje - "wystawa oplacona"

Pozdrawiam,

/tomek