Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przypomniała mi się sytuacja sprzed paru lat jak szłam z Pongiem* do lasu koło domków rodzinnych i pies zaczął robić kupę na skraju lasku. I z domu wyszedł pan (już myślałam ,że mnie ochrzani:mad:) patrzę ,a on woła psa do siebie i wesoło do niego gada:-o widzi ,że ja zdziwiona i mówi ''Widzę ,że nieźle panią nastraszyłem:cool3: po prostu chciałem zobaczyc pani psa ,bo sam miałem dalmatynkę ,a widzę że tu idzie taki ładny to myślę ,że się przywitam:lol:'' ''Yyyy dziękuję przepreszam za kupę on tu nigdy nie robi:oops:'' ''Przecież to las ,a nie ogrody wersalskie;) niech sobie robi jak ludzie mogą to pies tym bardziej:diabloti:, a poza tym mam nadzieję że będę go częściej widywał ,bo on naprawdę jest ładny i proszę się nie bac tędy chodzic:eviltong:'' Mało zawału nie dostałam:p

Posted

Shira też czasem myśli... czy wykonać komendę czy jednak nie:diabloti:.

Apropos. Rozmowa dwóch braci:
Starszy ale fajny piesek(ale stoi z boku)
Młodszy jakieś 5 latek:Jejku jaki słodziaśny moge pogłaskać?
Przytrzymałam psa i mówie że tak
Starszy: Nie bo on cię zje!
Młodszy Ale ty głupi jesteś !(z "psss żal"w oczach):diabloti:
Przytulił psa i zaczął miziać i w kółko mówić jaki ty dobry piesek śliczny jesteś. I przy tym tak słodko się siesieał:loveu:.

Posted

[quote name='sunshine']
Przytulił psa i zaczął miziać i w kółko mówić jaki ty dobry piesek śliczny jesteś. I przy tym tak słodko się siesieał:loveu:.[/QUOTE]
Proszę o takie dzieci na moim osiedlu:evil_lol:

Posted

wredne paskudy też są...ale wole te fajne:cool3:
A co do tgo pana to tez chcę takich ludzi spotykać:loveu:.
Chociaż ostatnio jeden gościu zawołał Shire obejrzał ją odlewej i prawej spytał ile ma?...a później zaproponował mi że kupi ją:lol:.Oczywiście moje kategoryczne Nigdy w życiu! a on że szkoda po poważnie mówi że fajny piesek:cool3:

Posted

Ja, jak ktoś widział szczeniaczki wilczakowe [albo dorosle psy] i sie pytal od razu o cene to wywalałam jakieś 2 tysiące euro, zeby sie zniechecili.. :D

Posted

[quote name='asiunia']"Zobacz,wszystkie trzy owczarki niemieckie"
[IMG]http://images49.fotosik.pl/188/fd6b1395da3ae9b2med.jpg[/IMG]
:razz:[/quote]
No a nie?

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='asiunia']"Zobacz,wszystkie trzy owczarki niemieckie"
[IMG]http://images49.fotosik.pl/188/fd6b1395da3ae9b2med.jpg[/IMG]
:razz:[/QUOTE]

I wszystkie różnych odmian:evil_lol: perełki;)

Posted

Idzie pani z jamnikiem długowłosym. Jamnik już staruszek.

I do jamniczka "Zobacz jaki ładny, mały pudelek !!" "Zostaw pudelka". Hahahahah. :lol:

Posted

Wreszcie się zebrałam, żeby tu coś napisać:cool3:
Ludzie zawsze dziwnie na mnie spoglądają, gdy widzą "kruchą niunię" z masywnym amstaffem na smyczy. Sunia - nie da się ukryć - jest urocza, choć przechodnie reagują na nią różnie. Jedni się uśmiechają i nie szczędzą pochwał, podczas gdy inni życzą sobie, żebym zabrała "tego groźnego psa" z ich drogi, ponieważ się go boją:roll:. I tak mi zapadła w głowie dość zabawna sytuacja, gdy wracałam z psami ze spacerku. Idze sobie kobieta, pchając wózek z dzieckiem. Patrząc na dziecko myślę "ocho, zaraz coś walnie na temat Gudi", a po chwili słyszę: "mamo, dlaczego ten piesek nosi majtki?" (sunia miała wówczas cieczkę), a kobieta odpowiada: "bo widzisz, to jest dziewczynka". Zdziwiłam się na tą odpowiedź, ale po namyśle stwierdziłam, że jak inaczej odpowiedzieć małemu? ^^'

Posted

ja podczas wakacji dowiedziałam się, że mam psa rasy: chihuaha (mam yorka). Szczena mi opadła z wrażenia. Wiele razy słyszałam, że chodzę z chomikiem lub świnką morską na spacer.

Posted

Moja każda wizyta w mieście razem z Fredką kończy się jakims miłym komentarzem(lub troche mniej) :loveu:. Otóż idę z goldenką na smyczy, a tu nagle dziecko ciągnie mamę za rekaw i mówi -''Patrz mamo! Owieczka! Prawdziwa!'
:evil_lol:

Posted

Golden owieczką? Yorczek chihuahua? :crazyeye: Rozumiem, że niektórzy ludzie nie znają się na rasach, o dzieciach nic już nie mówiąc. Pewne komentarze przechodniów są po prostu komiczne:roll:

Posted

A to nowości;) Więc już nie tylko tworzą nowe rasy, ale i nadają nowe znaczenia terminom, określającym ich wielkość i maść:cool3:

Posted

moja już była kilkanaście razy shih tzu, yorkiem a nawet maltańczykiem :cool3:

Ostatnio na przystanku pewna babcia stwierdziła, że moja suka musi być rasowa bo nie ma małych kundli, kundle są tylko duże :diabloti:

Posted

Moją mamę idącą z Gracją na smyczy zaczepił facet:
F: Przepraszam, czy to jest york?
M: Tak.
F: Aha. A ona chodzi?
M: No tak, jak każdy pies.
F: Nieee, one nie chodzą, zawsze jak widziałem yorkę to na rękach nosili...

Poza tym Gracja była już nazwana pekińczykiem, kotkiem, króliczkiem, a nawet wiewiórką :lol::lol:
A na wczasach moja pinczerka mini była notorycznie brana za chichuachuę z tym, że częściej wieczorami, kiedy było chłodno i chodziła w bluzie :evil_lol:

Posted

Mojego merlaka kiedyś pewna pani w zoologu uparcie nazywała dziewczynka, a Deli to facet jak się patrzy, kiedy sprostowałam, odpowiedział,że to MUSI być dziewczynka bo za ładna, facet taki ładny nie może być!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Idę z psami, ze swoją szkotką i owczarzycą, koleżanka z posokowcem, a druga z kundelkiem. Jedzie auto, zatrzymuje sie, pani otwiera okno i do nas;
- Przepraszam, czy to jakaś wystawa kynologiczna?
:lol:

Posted

[quote name='Joy106']Idę z psami, ze swoją szkotką i owczarzycą, koleżanka z posokowcem, a druga z kundelkiem. Jedzie auto, zatrzymuje sie, pani otwiera okno i do nas;
:lol:[/quote]
Dobre :roflt:

[quote name='Mudik']Mojego merlaka kiedyś pewna pani w zoologu uparcie nazywała dziewczynka, a Deli to facet jak się patrzy, kiedy sprostowałam, odpowiedział,że to MUSI być dziewczynka bo za ładna, facet taki ładny nie może być!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
Ciekawe, ciekawe :lol::evil_lol: .

Posted

[quote name='Joy106']Idę z psami, ze swoją szkotką i owczarzycą, koleżanka z posokowcem, a druga z kundelkiem. Jedzie auto, zatrzymuje sie, pani otwiera okno i do nas;
:lol:[/quote]

dobre :D to tylko się uśmiechnąć