paulina2904 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 GENIALNĄ minę miała matka:evil_lol: pierwszy raz walnełam gadkę umoralniającą w związku z psem w kropki do którego zawsze lecą dzieci. Pierwszy dalmat Pongo nie przepadał za ludźmi ,bo był nieufny do obcych i jak coś małego podchodziło (czyt.człowiek) to chował się za mną i ciągnął dalej:lol: i tak 13 lat ,a teraz Bingo lubi ludzi ,ale ja nie lubie jak go obcy głaszczą:angryy: niech sobie ludzie kupią pluszaka czy co tam do głaskania (byle nic żywego ,bo co niektórzy sprawiają wrażenie,że nie dorośli do odpowiedzialnej opieki nad psem:diabloti:) Quote
Clandestine Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 [LEFT]Jak widza mojego to czasem jest tak: "Ale ładny piesek! Można pogłaskać? Gryzie?" "Gryzie!" I idziemy dalej, ale to jak jestem zdesperowana xD [/LEFT] Quote
emue Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 (Posiadając maltańczyka) Idziemy, idzie babka z dzieckiem krzycąc "Zobacz jaki ładny joreczek !!! " Zatkało mnie :lol: Innym razem szłam do grażu z psiną i na balkonie w bloku siedzieli ludzie. Kobieta : Zobacz jaka mała, biała kuleczka ! Dziecko : Jaki śliczny kotek :crazyeye: Quote
paulina2904 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Chyba dobrze z tego balkonu nie widzieli co prowadzisz:evil_lol: Ale trzeba byc mistrzem aby pomylic dalmatyńczyka z maltańczykiem:diabloti: Echh zawsze będą ludzie ,którzy nas zadziwią (zatkają) swoją mądrością:diabloti: Quote
as_kate Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 moją kiedyś w lesie ktoś pomylił z pitbullem :shake: rozumiem z wyżłem, rozumiem z dalmatem, ale z... pitbullem?! Quote
Clandestine Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Ja myślałam że to wyżeł :roll: :diabloti: Quote
as_kate Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 [quote name='Clandestine']Ja myślałam że to wyżeł :roll: :diabloti:[/QUOTE] Tatuś był wyżłem niem ;) Mamusia to brązowy dog dalmat :evil_lol: Rodowodowi rodzice :cool3::cool3: Quote
Minerva Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Chyba normalnie już się stało, że ludzie myla goldena z labkiem, ale żeby pomylić goldena z owczarkiem podhalańskim :crazyeye:. Powiem szczerze, że byłam dość zdziwiona. Szczególnie, że mój Cielak nie jest taki biały jak podhalan :lol:. Quote
paulina2904 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Ci co się nie znają nie powinni się odzywać:lol::lol:;) ,a jak już chcą się popisać znajomością rasy to niech kupią sobie książkę o rasach psów i jeżeli nie znajdą tam psa ,którego widzą to niech siedzą cicho odnośnie pochodzenia pieska i jak muszą coś powiedzieć to lepiej niech już pochwalą zachowanie itp.:cool3: Quote
Clandestine Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Ostatnio usłyszałam, że labrador to druga odmiana goldena :mad: Quote
as_kate Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Znajomi mają tervika o laba, i zazwyczaj pytają o tervika co to jest. Raz szedł facet i mowi: to widzę, piękny owczarek belgijski, a to drugie, to co to jest?? :crazyeye: Quote
Clandestine Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 [quote name='as_kate']Znajomi mają tervika o laba, i zazwyczaj pytają o tervika co to jest. Raz szedł facet i mowi: to widzę, piękny owczarek belgijski, a to drugie, to co to jest?? :crazyeye:[/quote] Nie mam słów :shake: Quote
Minerva Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 [quote name='as_kate']Znajomi mają tervika o laba, i zazwyczaj pytają o tervika co to jest. Raz szedł facet i mowi: to widzę, piękny owczarek belgijski, a to drugie, to co to jest?? :crazyeye:[/quote] Już nie raz sie spotkałam, że ludzie nie wiedzą jakiej rasy jest pies, nawet popularny... Chociażby kiedyś byłam na spacerze z koleżanką i jej westie. Szła jakaś dziewczyna i pyta-a co to za pies? Kundel? :roll: Bez komentarza...Dodam, że pies był typowo 'świeżo' po trymowaniu. Quote
as_kate Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 [quote name='Minerva']Już nie raz sie spotkałam, że ludzie nie wiedzą jakiej rasy jest pies, nawet popularny... Chociażby kiedyś byłam na spacerze z koleżanką i jej westie. Szła jakaś dziewczyna i pyta-a co to za pies? Kundel? :roll: Bez komentarza...Dodam, że pies był typowo 'świeżo' po trymowaniu.[/QUOTE] westy są przeciez takie niepopularne, ze nikt prawie ich nie zna .... :-o Quote
Aleksandrossa Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Byłam w górach i nie obyło się bez różnych komentarzy np. że Diana (york) jest chow-chowem, chihuahua, pinczerem :D Usłyszałam również pytanie, czy jest prawdziwa, czy może raczej sztuczna. Rozbroiło mnie stwierdzenie, że to "ostatnia chińska zabawka" :D Dowiedzialam się też, od pewniej mądrej osoby, że tylko szlachetne yorki sie trzęsą :D A wiec w domu mam sztucznego chow-chowo-chuhuahua- pinczera, który na dodatek jest szlachetny :D Jak byłam w Janowie na aukcjach koni, szła sobie pani z pekińczykiem, a za nią jakaś inna pani z wózkiem. Dziecko (ok. 3 lat) krzyczy do mamy: Mamo!! Kotek!! :cool3: Quote
Clandestine Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 To właśnie niemądry polski naród :roll: każdy mówi co innego xD Quote
Minerva Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 [quote name='as_kate']westy są przeciez takie niepopularne, ze nikt prawie ich nie zna .... :-o[/quote] Hmm...Dopowiem, że ja je często widzę na ulicy :evil_lol:. Quote
paulina2904 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Dla mnie westy są popularne;) głupio się przyznać ,ale jak byłam młodsza to rozpoznawałam je po tym śmiesznym ogonie:oops: Quote
as_kate Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Osobiścia znam 3 westy, jedna panienka z treningów, jedna z klatki obok i jeden kolega ze spacerów w lesie (który to dżentelmen podniósł nogę na moją mamę, ale na szczęście zdążyła się odsunąć:evil_lol:) Quote
Erazm Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Ech, zrobie wpis;) Bohaterowie spektaklu:; Yorczka Suzy nie chodzi, wazy 750 gram, wyglada jak kilkutygodniowy szczeniak Jamniczek, gladkowlosy bardzo sympatyczny Urocza wlascicielka jamniczka w kapelusiku OOOO jakie cudo- zapiala urocza pani w kapelusiku z jamnisiem na smyczce- Guciu zobacz jaka sliczna, szkoda, ze Ty jestes taki duzy( hihi jamnis maly nawet jak na jamnika) Urocza pani w kapelusiku plasa dookola Suzy, wydaje z siebie dzwieki malego parowozu. Probuje prowadzic konwersacje i zblizam Suzy do jamniczka. Suzy jest wniebowzieta, jamniczek rowniez. - Och, pani postawi pieska na trawniczku, niech sie pobawia. Takie piekne malenstwo teraz zaluje, ze nie kupilam yorka W tym momencie nastepuje dramatyczny zwrot akcji. Tlumacze pani, ze Suzy na skutek upadku nie chodzi. Urocza pani w kapelusiku szarpiac smycza odciaga jamniczka, a mi rzuca przez ramie - Wariatka, przeciez Gucio mogl sie zarazic Quote
*Monia* Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Moją tymczasowiczkę (podobną do biszkoptowego laba trochę) pani nazywała goldenem kilka razy i nie chciało mi się tłumaczyć, że to do laba jest podobna i tylko powiedziałam, że to najzwyklejszy kundel po rodzicach kundlach. Pani i tak się mała podobała, mimo nierasowaści ;). Jest taka śmieszna babka na ulicy obok mnie, która wczoraj za każdym razem co mnie widziała (ze 3 razy) na podwórku to pytała "Szczeniaczek jeszcze domu nie znalazł? Biedactwo..". Poczułam się jak bym małą dręczyła :evil_lol:. Ta sama pani: "Ale śliczny" (na podwórku mój chrześniak, Hexa i mała), ja: "kto?" pani: "No ten mały szczeniak, a kto inny", nie mogłam się nie roześmiać :lol:. EDIT: [B]Erazm[/B], prawie spadłam z krzesła, ludzie to mają wyobraźnię :shake:. Historię suni czytałam jakiś czas temu. Quote
as_kate Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 [quote name='Erazm']Ech, zrobie wpis;) Bohaterowie spektaklu:; Yorczka Suzy nie chodzi, wazy 750 gram, wyglada jak kilkutygodniowy szczeniak Jamniczek, gladkowlosy bardzo sympatyczny Urocza wlascicielka jamniczka w kapelusiku OOOO jakie cudo- zapiala urocza pani w kapelusiku z jamnisiem na smyczce- Guciu zobacz jaka sliczna, szkoda, ze Ty jestes taki duzy( hihi jamnis maly nawet jak na jamnika) Urocza pani w kapelusiku plasa dookola Suzy, wydaje z siebie dzwieki malego parowozu. Probuje prowadzic konwersacje i zblizam Suzy do jamniczka. Suzy jest wniebowzieta, jamniczek rowniez. - Och, pani postawi pieska na trawniczku, niech sie pobawia. Takie piekne malenstwo teraz zaluje, ze nie kupilam yorka W tym momencie nastepuje dramatyczny zwrot akcji. Tlumacze pani, ze Suzy na skutek upadku nie chodzi. Urocza pani w kapelusiku szarpiac smycza odciaga jamniczka, a mi rzuca przez ramie - Wariatka, przeciez Gucio mogl sie zarazic[/QUOTE] Strasznie przykra osoba ;/ A głuupiaaa.... Znaczy się, niektórym nie da się wytłumaczyć ;( Przynajmniej jest szansa, ze nie kupi Yorka i on nie będzie z nią cierpiał się męczył :evil_lol: to była akcja ratunkowa ^^ Quote
Recommended Posts