Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na pewno bałabym się Kuby, gdybym miała informacje, że kogoś dotkliwie pogryzł i to nie raz. Po przeczytaniu tego wątku czemuś się nie boję i czuję do niego dużą sympatię. Zresztą wiele w kontaktach z psem zależy od nastawienia, a ja mam przeświadczenie, że o wiele łatwiej człowiekowi w sposób naturalny panować emocjonalnie nad psem, niż psu nad człowiekiem.
Żeby jednak przekonać się jak jest naprawdę, chciałabym podjechać do Mosii nawet w najbliższą sobotę. Na razie sama. O ile można (i o ile się da przy warunkach zimowych tam dojechać zwykłym autkiem).

• Replies 581
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przedadopcyjna to za mocno powiedziane.
Jeśli nie będzie nowego ataku zimy, a otrzymam potwierdzenie, że da się tam dojechać przy tym śniegu, który jest (słyszałam, że nie jest łatwo się przebić) i że Mosii nie ma nic przeciwko - przyjadę w najbliższą sobotę na rekonesans (nie wiem jeszcze, co na to tz, ale mam nadzieję, że nie będę musiała kręcić z jakimś głupim alibi i wyznam mu prawdę - albo mnie przykuje do rury albo dołączy.)
U mnie net chodzi kiepsko, więc trudno mi czytać po raz któryś wątek Kuby - zrobiłam sobie obszerny skrót wątku ze wszystkimi zdjęciami i opisami jego zachowania. To już chyba zakrawa na tutko-kubo-manię!

Posted

[quote name='malawaszka']marako doskonale Cię rozumiem - ja też uwielbiam Tutka - teraz już musi być coraz lepiej :kciuki:[/quote]
Nie wiem co ma ten pies w sobie, ale jest tak urokliwy, ze niektórym sie na móz rzuca :oops::oops::oops::oops::oops:

Posted

[quote name='zerduszko']Nie wiem co ma ten pies w sobie, ale jest tak urokliwy, ze niektórym sie na móz rzuca :oops::oops::oops::oops::oops:[/quote]

Świr przyciąga świrów :diabloti: = sznaucerowe (i nie tylko) ciotki-wariotki :evil_lol:

Posted

Ja uparcie gram w totka i jak wygram, zamierzam dokupić parę arów (bo mam maluteńką działkę) przylegających, jeszcze teoretycznie do kupienia i adoptować co najmniej 5 sznaucerów w potrzebie...
Ale cieszę się, że Doris już w domu (może właściciele wyciągną jakąś naukę z tego, co narobili - a ona jest teraz szczęśliwa)

Posted

A tak na poważnie: czekałam, czekałam (nawet właściwie nie wiem, gdzie na dobrą sprawę jest hotelik Mosii - czy tam, gdzie wyszukałam go w Google) i nic - żadnego potwierdzenia czy sugestii. W dodatku śniegu taka masa, że chyba ryzyko tam jechać.
Zresztą mam inne plany na sobotę - JADĘ PO TAJGĘ. Miała być dla koleżanki, która zawsze marzyla o piesku i bardzo Tajgusia jej przypadła do gustu. Sprawy zaszły daleko, nie mogłam już myśleć inaczej, niż, że Tajgusia będzie miała dom. A tu klapa. A więc będzie miała dom. U nas. Jedziemy z tz jutro pod Warszawę, by ją zabrać (tz mysli, że na tymczas, nie wiem, czy inaczej zgodziłby się na to wszystko, ale ja wiem, że nie odda jej, jak przyzwyczai się trochę).
To nie był off.
O Kubusiu nadal myślę (tz jeśli w ogóle dopuszczał powiększenie stada to właśnie o dużego chłopaka, ale teraz boi się czegokolwiek w naszej sytuacji finansowej). Ale wszystko przed nami. Łatwiej zmienić 2 na 3, niż 1 na 2 (żeby tylko dało się to jakoś ogarnąć finansowo, to bez problemów). Jestem jednak optymistką. Kuba na pewno będzie szczęsliwy!

Posted

no w ten weekend na pewno byłoby cięzko dojechać do mosii samochodem innym niż terenówka - tak mi się wydaje

mimo wszystko cieszę się, ze Tajga opuści schronisko :multi: tak długo już czekała biedna w tym zapomnianym miejscu :shake: a ja wiedziałam, że Tajga jedzie ale nie wiedziałam że do Ciebie

Posted

Muszę teraz parę spraw uporządkować; z Kubą będę chciała zobaczyć się jeśli można (oddczulanie na obcych ewentualnie też mu się przyda; a może jakieś światełko się pojawi w trudnej czasem prozie życia). Ja go baaaardzo lubię i wiem, co on czuje (czuł), bo przerabiałam te rzeczy z moją suką, jak usiłowała parę razy kategorycznie wymusić np. nasze śniadanko i nie były to żarty z jej strony).

Posted

W tym rzecz, że z Mosii trudno się umawiać, bo ostatnio tu nie zagląda.
Jak tylko dostanę znak, że da się tam dojechać i że ona nie ma nic przeciwko temu - wybiorę się, bo najlepiej osobiście pogadać.
Zaglądam tu kilka razy dziennie i nic, żadnej wiadomości, jak się sprawy mają z Kubusiem.

Posted

mosii ma w podpisie nr telefonu - zawsze można zadzwonić - ona ma w hotelu sporo psów, z częścią, jesli nie z większościa trzeba pracować żeby wyszły "na ludzi" więc czasu na dogo zostaje niewiele lub wcale

Posted

kuźwa no osioł jeden... dalej jedzie z tym swoim szczekaniem i straszeniem? skąd takie coś mu się wzięło - bo jak był u missieek i ja z nim chodziłam na spacery to nie było takich zachowań, normalnie chodziliśmy - patrzył nieufnie na obcych ale normalnie smakolem odwracałam jego uwagę i nie było szczekania

Posted

no odczula, odczula i odczulic sie nie moze:roll:
a tak powaznie to słabo nam idzie, ja oczywiscie robie z nim co chce ale Kuba jest panikarzem i jak sie juz zatnie w tym swoim lęku to dupa z roboty. Ostatnio skoczył na mnie ( z miłosci, bo mnie kocha) i niechcący włozył łape w gumkę od kurtki(taki troczek gumowy) długi ale jednak powodował przytrzymanie(pies normalnie stał wszystkimi łapami na ziemi) jaka była histeria :crazyeye: musiałam kurtke zdjac a on nawiewał z ta kurtką przyczepioną do łapy. Kuba bardziej mi konia przypomnia, nie psa.
Skubaniec juz wie co z nim robie i jakimi metodami, i jak najmocniej stara sie unikac tego typu pracy(kontakty z obcymi)
Mamy opanowane juz przebywanie wsród obcych bez stresu, ale przyszły dom musi zdawac sobie sprawe z pracy jaka go czeka aby podtrzymac to co ja z nim robie.
ach gdyby tak znalezc mu dom z jednym tylko panem:roll:

Posted

[quote name='mosii']
Zreszta obcy to nie jest problem(taki upierdliwy) Głownie chodzi o to jak zaaklimatyzowac Kube w rodzinie, kiedy dla niego stado składa sie z dwóch członków 1 pies i 1 człowiek.[/quote]

dokładnie - a jak u Was w domu? szczeka na domowników?