Erhan Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='Zbójini']... ja myslałem że Ty go weźmiesz do siebie:razz:[/quote] U mnie sprawa rozbija się o metraż :roll: i dokiedy dziadek Erhan nie postanowi nas opuścić (oby żył jak najdłużej) nie ma szans na kolejnego domownika, a możesz być pewien, że jak Erhan przeprowadzi się za TM, to jego następca napewno nie będzie kupowany z hodowli ;) Quote
malawaszka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 DZIĘKUJĘ WAM!!!!! :Rose: :loveu: aż mi się oczka spociły :oops: Quote
Zbójini Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='Erhan']U mnie sprawa rozbija się o metraż :roll: i dokiedy dziadek Erhan nie postanowi nas opuścić (oby żył jak najdłużej) nie ma szans na kolejnego domownika, a możesz być pewien, że jak Erhan przeprowadzi się za TM, to jego następca napewno nie będzie kupowany z hodowli ;)[/quote] Erhanowi zyczymy zdrowia jak najdlużej a ten ancymon musi najpierw i tak nieco zmądrzeć od okiem fachowców:mad: Quote
malawaszka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 głupi skaczący post :shake: :angryy: Quote
Erhan Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='malawaszka']...aż mi się oczka spociły :oops:[/quote] "Cześć Mała, chcesz się spocić w występie reklamowym, powtórz":evil_lol: [quote name='Zbójini']Erhanowi zyczymy zdrowia jak najdlużej ...[/quote] Dziękuję w imieniu Erhana;) Quote
mosii Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Agresywny pies to taki, który odczuwa silna motywacje do [B]aktywnego odstrasznia[/B] w obronie jedzenia, swojego miejsca, kiedy sie boi. W mysl tej zasady kazdy pies jest agresywny(bo jest) tylko kazdy gdzie indziej ma umiejscowiony próg, po przekroczeniu którego ta motywacja jest wyzwalana. w fajnej ksiazce, którą ostanio przeczytałam jest stwierdzenie, ze nie jest to powód do egzekucji psa, nie eutanazji bo taki pies nie cierpi i nie potrzebuje uwolnienia od bólu. Nie jest powód do zabicia psa. "Tragizm sytuacji polega na tym, ze zabija sie psa za to, ze zachowuje sie w sposób całkowicie dla niego naturalny" Sa trzy metody na poradzenie sobie z "agresją" -"egzekucja" - niedopuszczenie do sytuacji w których agresywne zachowania moga się ujawnic(jak pies broni miski to mu sie tam nie grzebie, jak nie lubi dzieci trafia do domu gdzie dzieci nie ma itd) -odczulanie dwa pierwsze odrzucamy Kuba boi sie obcych i to jest jego najwiekszy problem, przy przewodniku jest pewny siebie, ufny, zabawowy, daje sobie robic wszystko. Nie rozumie ze stado mozna poszezyc o kilka osób bez stresu. Przy tym [B]nie jest niebezpieczny[/B], ucieka przed stresujacym bodzcem, przyparty do muru warczy, szczerzy zęby, a kiedy gryzie- kąsa jednym uderzeniem zębów. i własnie na obcych bedziemy sie odczulac, szkoleniem dodamy pewnosci siebie. Quote
Erhan Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='mosii']...Kuba boi sie obcych i to jest jego najwiekszy problem, przy przewodniku jest pewny siebie, ufny, zabawowy, daje sobie robic wszystko. Nie rozumie ze stado mozna poszezyc o kilka osób bez stresu. Przy tym [B]nie jest niebezpieczny[/B], ucieka przed stresujacym bodzcem, przyparty do muru warczy, szczerzy zęby, a kiedy gryzie- kąsa jednym uderzeniem zębów. ...[/quote] Czyli właściwie normalny pies po przejściach, nie należy się go bać, tylko rozsądnie poprowadzić. Będzie dobrze:multi: Mimo wszystko bardzo się cieszę, że pies do Was trafił :loveu: Ps. Macie coś wspólnego z fundacją Pomorską Fundacją Rottka? Quote
malawaszka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 [quote name='Erhan']"Cześć Mała, chcesz się spocić w występie reklamowym, powtórz":evil_lol: [/quote] :lol::lol::lol: mosii a jak minęła nocka? jak się zachowywał jak pojechałam - przerzucił już na Ciebie swoje uczucia? Quote
mosii Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='Erhan']Czyli właściwie normalny pies po przejściach, nie należy się go bać, tylko rozsądnie poprowadzić. Będzie dobrze:multi: Mimo wszystko bardzo się cieszę, że pies do Was trafił :loveu: Ps. Macie coś wspólnego z fundacją Pomorską Fundacją Rottka?[/quote] ja jetem wolontariuszem Fundacji, mam kilka rottków na dt, a o co chodzi? Kuba jak to on pewnie, po zniknieciu malawaszki wlazł pod prysznic, połozył sie i warczał jak sie zblizałam, znikneło jego stado (on stado rozumie jako jeden pies+jeden człowiek) az sie biedny trzasł ze strachu, wypusciłam go na dwór, wyl zagubiony... ale on jest juz duzym chłopcem, musi sie nauczyc samodzielnosci, jak przestał wyc, wyszłam do niego, oczywiscie nawiewał, godzinke spacerowalismy, ja chodziłam a Kuba jak cień wlókł sie za mną, w pewnym momencie kiedy uznałam ze jest troche mniej napięty podeszłam, wzięłam go na smycz i spacerowalismy juz na smyczy. Quote
malawaszka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 [quote name='mosii'] Kuba jak to on pewnie, po zniknieciu malawaszki wlazł pod prysznic, połozył sie i warczał jak sie zblizałam, znikneło jego stado (on stado rozumie jako jeden pies+jeden człowiek) az sie biedny trzasł ze strachu, wypusciłam go na dwór, wyl zagubiony...[/quote] biedak co tam w tej jego główce musiało się dziać :shake: Quote
Erhan Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='mosii']ja jetem wolontariuszem Fundacji, mam kilka rottków na dt, a o co chodzi?[/quote] Swojego czasu byłem zamęczany przez znajomych opowieściami o niejakim Killerze i jego właścicielce Kasi, a było tam jeszcze chyba ze 2 rottki;) Quote
LadyS Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Dziewczyny, jeżeli trzeba będzie pomóc przy wątkach bazarkowych, zrobić je czy po prostu pilnować, to mogę pomóc - sama nic nie mam do wystawienia aktualnie, ale mogę wspomóc wolnym czasem. Quote
malawaszka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 [quote name='ladySwallow']Dziewczyny, jeżeli trzeba będzie pomóc przy wątkach bazarkowych, zrobić je czy po prostu pilnować, to mogę pomóc - sama nic nie mam do wystawienia aktualnie, ale mogę wspomóc wolnym czasem.[/quote] dzięki!!!! muszę porobić zdjęcia bo mam trochę rzeczy na bazarek i poproszę Cię o pomoc :loveu: Quote
Ula_czarnuszka Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Kto zbiera fanty na Tutkowy bazarek?:cool3: Quote
malawaszka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 ja :lol: a masz jakieś skarby? :loveu: Quote
Ula_czarnuszka Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='malawaszka']ja :lol: a masz jakieś skarby? :loveu:[/quote] Na pewno kilka DVD i książek a poszukam też czegoś jeszcze :razz: Pisz adres na priv :p Quote
malawaszka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 dzięki kochane moje :Rose: :loveu::loveu::loveu: już Wam wysyłam pw :loveu::loveu::loveu: Quote
Cantadorra Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Deklaruje niesmialo wplaty comiesieczne na Tutka, 50 zl, ale w lutym moge przeslac 100 zl. Gdzie wplacac? Nie kazcie mi przeszukiwac watku, blagam!:cool1: Quote
malawaszka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Cantadorra Tobie też wysłałam pw i również bardzo bardzo dziękuję :Rose: :loveu: :multi: Kubusiu chłopaku masz duże grono przyjaciół i damy radę!!!!! :multi: Quote
weszka Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Wierzę że się uda wyprowadzić Tutka na przyzwoitego sznaucera :loveu: Niestety kasą sypnąć nie mogę ale jak będzie bida to służę rezerwą w postaci sznaucerowej skarpetki - rezerwuję tam dla Tutka 100 zł :razz: Quote
malawaszka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 póki co wygląda na to, że rezerwy nie trzeba naruszać, ale dobrze mieć ten spokój, że jakby to ... (tfu tfu odpukać) ;) Quote
Red Dingo Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 no i nie udalo mi sie przebrnac przez wszystkie strony ... jeszcze ... ale narazie kilka ostatnich ogarniam .. :) wyczytalam ze chlopak ma troche problemow emocjonalnych ale juz jest ktos kto mu pomoze wszystko ogarnac .. to madre psiska wiec trzymam kciuki za pojetnego ucznia prosze o kontakt .. do kogo wyslac fant na bazarek .. Quote
malawaszka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Red Dingo wielkie dzięki - wysłałam pw :loveu: Quote
malawaszka Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 [B]Zapraszam na bazarek ze smyczką podarowana dla Kuby przez Red Dingo [/B]:Rose: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/red-dingo-swietna-smycz-na-sznaucera-tutka-w-hotelu-do-17-02-a-131391/#post11777167[/url] Quote
Cantadorra Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Pieniadze na Tutka poszla. Trzymaj sie niesforny mlodziencze! Quote
Recommended Posts