iwonamaj Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Witam na wątku! Czy jest tu może ktoś z Ursusa lub okolicy Galerii Mokotów? Pytam w imieniu Michała, mojego syna. Chciałby przekazać na bazarek dla kotków Pani Ewy fanty, w tej chwili ma komplet pióro i długopis Parkera i pióro Cerruti 1881, nowe w pudełkach, bodajże z logo jakiejś firmy... Quote
Margo05 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Iwonamaj, ucałuj swojego syna od nas :loveu::loveu::loveu::loveu: Takie zachowanie u młodych ludzi w obecnych czasach to ogromna rzadkość :crazyeye: Gratuluje wychowania :loveu::loveu::loveu::loveu: Z pewnością ktoś się kręci w okolicy i będzie w stanie umówić się z Tobą na odbiór. Ja, niestety, po drugiej stronie Wawy krążę :roll: Quote
elmira Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='Margo05']Iwonamaj, ucałuj swojego syna od nas :loveu::loveu::loveu::loveu: Takie zachowanie u młodych ludzi w obecnych czasach to ogromna rzadkość :crazyeye: Gratuluje wychowania :loveu::loveu::loveu::loveu: Z pewnością ktoś się kręci w okolicy i będzie w stanie umówić się z Tobą na odbiór. Ja, niestety, po drugiej stronie Wawy krążę :roll:[/quote] Ja mogę przejąć pióra od Iwony Maj. Ursus z mojej strony. Quote
Saphira Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Ale masz fajnie ! Byłam tam kiedyś na tych wyprzedażach :loveu: Superowo :loveu: Raj dla kobiet :loveu: Quote
iwonamaj Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Bardzo dziękuje :oops:. Pióra są u Michała, on mieszka w Ursusie, a pracuje na Mokotowie. W tej chwili jest u mnie w Sosnowcu, od środy będzie w Warszawie, najlepiej jak podam jego nr komórki na priva i sami się dogadacie. Michał ma kotkę Bessę od 3 lat, znajdką 5- tygodniowa była, kiedy ja przygarnął... Quote
elmira Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='iwonamaj']Bardzo dziękuje :oops:. Pióra są u Michała, on mieszka w Ursusie, a pracuje na Mokotowie. W tej chwili jest u mnie w Sosnowcu, od środy będzie w Warszawie, najlepiej jak podam jego nr komórki na priva i sami się dogadacie. Michał ma kotkę Bessę od 3 lat, znajdką 5- tygodniowa była, kiedy ja przygarnął...[/quote] Jeżeli założycielki watku zaufaja mi, to ja odbiorę pióra, a potem ewentualnie powysyłam (bo jak rozumiem pióra pójda na bazarek). Moge zrobić zdjecia tych piór i wysłać. Co do samego bazarku, to może zrobi go ktoś z bardziej znanym nickiem :) ? Zauważyłam, że to zwiększa powodzenie bazarku. Quote
Saphira Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Podnosimy i prosimy o pomoc dla naszej Pani Ewy ! :lol: Quote
kometa Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='EVA2406']Kometko, sorki, ale w tygodniu nie dałam rady. Zadzwonię do Ciebie jutro, bo teraz już chyba za późno :oops:.[/quote] Bardzo dziękuję za spotkanie i oberbarnie rzeczy, było mi bardzo miło:loveu: Quote
EVA2406 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Kometko, jesteś szybsza ode mnie, ale nie ma co się dziwić duuuuuuużooooo młodsza ;). Miło było Cię poznać. O zamiłowaniu do ciast będę pamiętać ;). Tak więc, żarełko odebrane, suche i mokre. Kometko :loveu:wielkie dzięki. We środę dotrze do Pani Ewy, bo wtedy jedziemy z jej kotkiem do wetki na zastrzyk. Quote
Abrakadabra Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Saphira']Podnosimy i prosimy o pomoc dla naszej Pani Ewy ! :lol:[/quote] [B][COLOR=red]Pomocy!!!!!![/COLOR][/B] Przed chwilą zadzwoniła do mnie Pani Ewa! Przed klatką ktoś zostawił 4 malutkie szczeniaczki w kartonie!!!!:placz: Chwilowo dała im schronienie sąsiadka z klatki obok, ale nie może ich zatrzymać :-( Co robić???? Jeśli nie znajdzie nikt, kto mógłby sie nimi zaopiekować - wylądują na Paluchu! Za chwilę jadę do Pani Ewy z włóczką i karmą od Elmiry - obejrzę maluchy i zrobię zdjęcia. [B][COLOR=red]Kto może pomóc?[/COLOR][/B] Quote
Saphira Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Jakby ta Pani by je przetrzymała to myślę, że na allegro szczeniaki by zeszły. Ale to potrwa tak czy tak :shake: Quote
Abrakadabra Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Saphira']Jakby ta Pani by je przetrzymała to myślę, że na allegro szczeniaki by zeszły. Ale to potrwa tak czy tak :shake:[/quote] Pani, która je przetrzymała zadzwoniła po Staż Miejską. Maluchy jadą właśnie Na Paluch. Nawet nie zdążyłam wyjść z domu. Quote
Olena84 Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 Pocieszające jest to, że szczeniaki szybko znajdują dom. Quote
EVA2406 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Abrakadabra']Pani, która je przetrzymała zadzwoniła po Staż Miejską. Maluchy jadą właśnie Na Paluch. Nawet nie zdążyłam wyjść z domu.[/quote] Co za ludzie :angryy:. To nie mogła zaczekać :mad: Quote
sleepingbyday Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 o matko, to już wiem, dlaczego moje bazarki ostatnie nie za bardzo hulają. ale trzeba sobie wyrabiac markę (ponoć wszystko jedno, jaką ;)). z tymi szczeniakami to babun przesadził. mówiła, ze przetrzyma, spękała, to co nie dała znać - myslała, ze tak lepiej? ech.... przypomniało mi się, od czego zaczęła sie sprawa p. ewy - od zapewne śp psa w kagańcu. nie udało się... Quote
gagata Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 No tak...tyle jest tego nieszczęścia...a wszystko przez ludzi...Niedawno podawali w TV,że co roku do schronów trafia 60 000 psów:angryy: Quote
Olena84 Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Skąd oni w ogóle mają ten numer tel. do Pani Ewy, albo wszyscy tam wiedzą gdzie podrzucać bezdomniaki i stąd to wszystko. Quote
Olena84 Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Nie chcę robić Pani Ewie konkurencji, ale tutaj nikt nie zagląda, a wątek jest w psach do adopcji i nie zostanie zauważony. Może ktoś, bez szkody dla Pani Ewy, pomoże. [B][url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/starsi-panstwo-przygarneli-18kotow-5psow-wies-ich-wyklela-metkow-c-d-fotki-s-2i3-105861/[/url][/B] Quote
iwonamaj Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 To z kim można się kontaktować w sprawie przekazania rzeczy na bazarek? Quote
Margo05 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Iwonamaj, Elmirka zaofiarowała się odebrać pióra :loveu: Nie miała bab kłopotu, to odebrała telefon od Pani Ewy :evil_lol: A tak na poważnie: jest spory problem. Do Pani Ewy zadzwoniła pewna Pani mieszkająca gdzieś za Zalesiem Górnym - miejscowość Czarna Struga, Czarna Woda... - Pani Ewa nie jest pewna. W każdym razie ta Pani od lat pomaga psom. Ma różne. Kilka miesięcy temu znalazła w lesie psiaka w typie onka. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że pies przechodzi przez ogrodzenie, lata po wsi, goni okoliczne zwierzęta (kury, kozy). Niektóre z psów Pani biorą z niego zły przykład i dołączają do gonitwy po wsi. W efekcie zdarza się, że Pani wraca z Wawy do domu, a pod bramą stoją okoliczni chłopi z widłami i odgrażają się, że pozabijają jej psy. A ona nie po to je ratowała, aby teraz ktoś je zabił... Pani bardzo prosi o pomoc. Nie może zatrzymać tego psa, a do lasu go nie wypuści przecież. Szuka dla niego miejsca, gdzie ktoś będzie w stanie zająć się nim i popracować nad nim. Ona pracuje, a na co dzień psami zajmuje się jej mama, starsza osoba, która rozbrykanego stada nie może utrzymać w ryzach. Podałam adres mailowy do mnie, Pani ma przesłać zdjęcia. Jutro powinnam je mieć, tak jak i telefon do Pani. Macie jakiś pomysł? Quote
elmira Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='Margo05']Iwonamaj, Elmirka zaofiarowała się odebrać pióra :loveu: Nie miała bab kłopotu, to odebrała telefon od Pani Ewy :evil_lol: A tak na poważnie: jest spory problem. Do Pani Ewy zadzwoniła pewna Pani mieszkająca gdzieś za Zalesiem Górnym - miejscowość Czarna Struga, Czarna Woda... - Pani Ewa nie jest pewna. W każdym razie ta Pani od lat pomaga psom. Ma różne. Kilka miesięcy temu znalazła w lesie psiaka w typie onka. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że pies przechodzi przez ogrodzenie, lata po wsi, goni okoliczne zwierzęta (kury, kozy). Niektóre z psów Pani biorą z niego zły przykład i dołączają do gonitwy po wsi. W efekcie zdarza się, że Pani wraca z Wawy do domu, a pod bramą stoją okoliczni chłopi z widłami i odgrażają się, że pozabijają jej psy. A ona nie po to je ratowała, aby teraz ktoś je zabił... Pani bardzo prosi o pomoc. Nie może zatrzymać tego psa, a do lasu go nie wypuści przecież. Szuka dla niego miejsca, gdzie ktoś będzie w stanie zająć się nim i popracować nad nim. Ona pracuje, a na co dzień psami zajmuje się jej mama, starsza osoba, która rozbrykanego stada nie może utrzymać w ryzach. Podałam adres mailowy do mnie, Pani ma przesłać zdjęcia. Jutro powinnam je mieć, tak jak i telefon do Pani. Macie jakiś pomysł?[/quote] Pomysłu nie mam. Wiem, co będzie. Psa "szkodnika" ukatrupia i to wyjatkowo okrutnie. Pomoc dla psa na CITO! [B]Iwona Maj, [/B]jesli Margo napisała, że mogę :) , to proszę o info na priw: nr telefonu Syna. To sie dogadamy :) Quote
Margo05 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='elmira']Pomysłu nie mam. Wiem, co będzie. Psa "szkodnika" ukatrupia i to wyjatkowo okrutnie. Pomoc dla psa na CITO! [B]Iwona Maj, [/B]jesli Margo napisała, że mogę :) , to proszę o info na priw: nr telefonu Syna. To sie dogadamy :)[/quote] Elmirko, o nic nie musisz pytać :) Rób, jak uznasz za słuszne i teraz i w przyszłości :loveu: Quote
elmira Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='Margo05']Elmirko, o nic nie musisz pytać :) Rób, jak uznasz za słuszne i teraz i w przyszłości :loveu:[/quote] Oki, więc proszę o informację na PM, [B]Iwonamaj[/B], odbiorę pióra :) Quote
iwonamaj Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Ok, zrobione. I mam obietnicę, że wszelkie przydatne dla naszych bazarkowych potrzeb gadżety będą odkładane dla nas ... Quote
Recommended Posts