Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam na wątku! Czy jest tu może ktoś z Ursusa lub okolicy Galerii Mokotów? Pytam w imieniu Michała, mojego syna. Chciałby przekazać na bazarek dla kotków Pani Ewy fanty, w tej chwili ma komplet pióro i długopis Parkera i pióro Cerruti 1881, nowe w pudełkach, bodajże z logo jakiejś firmy...

• Replies 649
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iwonamaj, ucałuj swojego syna od nas :loveu::loveu::loveu::loveu: Takie zachowanie u młodych ludzi w obecnych czasach to ogromna rzadkość :crazyeye: Gratuluje wychowania :loveu::loveu::loveu::loveu:

Z pewnością ktoś się kręci w okolicy i będzie w stanie umówić się z Tobą na odbiór. Ja, niestety, po drugiej stronie Wawy krążę :roll:

Posted

[quote name='Margo05']Iwonamaj, ucałuj swojego syna od nas :loveu::loveu::loveu::loveu: Takie zachowanie u młodych ludzi w obecnych czasach to ogromna rzadkość :crazyeye: Gratuluje wychowania :loveu::loveu::loveu::loveu:

Z pewnością ktoś się kręci w okolicy i będzie w stanie umówić się z Tobą na odbiór. Ja, niestety, po drugiej stronie Wawy krążę :roll:[/quote]

Ja mogę przejąć pióra od Iwony Maj. Ursus z mojej strony.

Posted

Bardzo dziękuje :oops:. Pióra są u Michała, on mieszka w Ursusie, a pracuje na Mokotowie. W tej chwili jest u mnie w Sosnowcu, od środy będzie w Warszawie, najlepiej jak podam jego nr komórki na priva i sami się dogadacie.
Michał ma kotkę Bessę od 3 lat, znajdką 5- tygodniowa była, kiedy ja przygarnął...

Posted

[quote name='iwonamaj']Bardzo dziękuje :oops:. Pióra są u Michała, on mieszka w Ursusie, a pracuje na Mokotowie. W tej chwili jest u mnie w Sosnowcu, od środy będzie w Warszawie, najlepiej jak podam jego nr komórki na priva i sami się dogadacie.
Michał ma kotkę Bessę od 3 lat, znajdką 5- tygodniowa była, kiedy ja przygarnął...[/quote]

Jeżeli założycielki watku zaufaja mi, to ja odbiorę pióra, a potem ewentualnie powysyłam (bo jak rozumiem pióra pójda na bazarek). Moge zrobić zdjecia tych piór i wysłać. Co do samego bazarku, to może zrobi go ktoś z bardziej znanym nickiem :) ? Zauważyłam, że to zwiększa powodzenie bazarku.

Posted

[quote name='EVA2406']Kometko, sorki, ale w tygodniu nie dałam rady.
Zadzwonię do Ciebie jutro, bo teraz już chyba za późno :oops:.[/quote]

Bardzo dziękuję za spotkanie i oberbarnie rzeczy, było mi bardzo miło:loveu:

Posted

Kometko, jesteś szybsza ode mnie, ale nie ma co się dziwić duuuuuuużooooo młodsza ;). Miło było Cię poznać. O zamiłowaniu do ciast będę pamiętać ;).
Tak więc, żarełko odebrane, suche i mokre.
Kometko :loveu:wielkie dzięki. We środę dotrze do Pani Ewy, bo wtedy jedziemy z jej kotkiem do wetki na zastrzyk.

Posted

[quote name='Saphira']Podnosimy i prosimy o pomoc dla naszej Pani Ewy ! :lol:[/quote]

[B][COLOR=red]Pomocy!!!!!![/COLOR][/B]

Przed chwilą zadzwoniła do mnie Pani Ewa! Przed klatką ktoś zostawił 4 malutkie szczeniaczki w kartonie!!!!:placz:
Chwilowo dała im schronienie sąsiadka z klatki obok, ale nie może ich zatrzymać :-(
Co robić???? Jeśli nie znajdzie nikt, kto mógłby sie nimi zaopiekować - wylądują na Paluchu!
Za chwilę jadę do Pani Ewy z włóczką i karmą od Elmiry - obejrzę maluchy i zrobię zdjęcia.
[B][COLOR=red]Kto może pomóc?[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Saphira']Jakby ta Pani by je przetrzymała to myślę, że na allegro szczeniaki by zeszły.
Ale to potrwa tak czy tak :shake:[/quote]

Pani, która je przetrzymała zadzwoniła po Staż Miejską. Maluchy jadą właśnie Na Paluch. Nawet nie zdążyłam wyjść z domu.

Posted

[quote name='Abrakadabra']Pani, która je przetrzymała zadzwoniła po Staż Miejską. Maluchy jadą właśnie Na Paluch. Nawet nie zdążyłam wyjść z domu.[/quote]

Co za ludzie :angryy:. To nie mogła zaczekać :mad:

Posted

o matko, to już wiem, dlaczego moje bazarki ostatnie nie za bardzo hulają. ale trzeba sobie wyrabiac markę (ponoć wszystko jedno, jaką ;)).
z tymi szczeniakami to babun przesadził. mówiła, ze przetrzyma, spękała, to co nie dała znać - myslała, ze tak lepiej? ech....
przypomniało mi się, od czego zaczęła sie sprawa p. ewy - od zapewne śp psa w kagańcu. nie udało się...

Posted

Nie chcę robić Pani Ewie konkurencji, ale tutaj nikt nie zagląda, a wątek jest w psach do adopcji i nie zostanie zauważony. Może ktoś, bez szkody dla Pani Ewy, pomoże.

[B][url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/starsi-panstwo-przygarneli-18kotow-5psow-wies-ich-wyklela-metkow-c-d-fotki-s-2i3-105861/[/url][/B]

Posted

Iwonamaj, Elmirka zaofiarowała się odebrać pióra :loveu:

Nie miała bab kłopotu, to odebrała telefon od Pani Ewy :evil_lol: A tak na poważnie:
jest spory problem. Do Pani Ewy zadzwoniła pewna Pani mieszkająca gdzieś za Zalesiem Górnym - miejscowość Czarna Struga, Czarna Woda... - Pani Ewa nie jest pewna. W każdym razie ta Pani od lat pomaga psom. Ma różne. Kilka miesięcy temu znalazła w lesie psiaka w typie onka. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że pies przechodzi przez ogrodzenie, lata po wsi, goni okoliczne zwierzęta (kury, kozy). Niektóre z psów Pani biorą z niego zły przykład i dołączają do gonitwy po wsi. W efekcie zdarza się, że Pani wraca z Wawy do domu, a pod bramą stoją okoliczni chłopi z widłami i odgrażają się, że pozabijają jej psy. A ona nie po to je ratowała, aby teraz ktoś je zabił...
Pani bardzo prosi o pomoc. Nie może zatrzymać tego psa, a do lasu go nie wypuści przecież. Szuka dla niego miejsca, gdzie ktoś będzie w stanie zająć się nim i popracować nad nim. Ona pracuje, a na co dzień psami zajmuje się jej mama, starsza osoba, która rozbrykanego stada nie może utrzymać w ryzach.

Podałam adres mailowy do mnie, Pani ma przesłać zdjęcia. Jutro powinnam je mieć, tak jak i telefon do Pani.

Macie jakiś pomysł?

Posted

[quote name='Margo05']Iwonamaj, Elmirka zaofiarowała się odebrać pióra :loveu:

Nie miała bab kłopotu, to odebrała telefon od Pani Ewy :evil_lol: A tak na poważnie:
jest spory problem. Do Pani Ewy zadzwoniła pewna Pani mieszkająca gdzieś za Zalesiem Górnym - miejscowość Czarna Struga, Czarna Woda... - Pani Ewa nie jest pewna. W każdym razie ta Pani od lat pomaga psom. Ma różne. Kilka miesięcy temu znalazła w lesie psiaka w typie onka. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że pies przechodzi przez ogrodzenie, lata po wsi, goni okoliczne zwierzęta (kury, kozy). Niektóre z psów Pani biorą z niego zły przykład i dołączają do gonitwy po wsi. W efekcie zdarza się, że Pani wraca z Wawy do domu, a pod bramą stoją okoliczni chłopi z widłami i odgrażają się, że pozabijają jej psy. A ona nie po to je ratowała, aby teraz ktoś je zabił...
Pani bardzo prosi o pomoc. Nie może zatrzymać tego psa, a do lasu go nie wypuści przecież. Szuka dla niego miejsca, gdzie ktoś będzie w stanie zająć się nim i popracować nad nim. Ona pracuje, a na co dzień psami zajmuje się jej mama, starsza osoba, która rozbrykanego stada nie może utrzymać w ryzach.

Podałam adres mailowy do mnie, Pani ma przesłać zdjęcia. Jutro powinnam je mieć, tak jak i telefon do Pani.

Macie jakiś pomysł?[/quote]

Pomysłu nie mam. Wiem, co będzie. Psa "szkodnika" ukatrupia i to wyjatkowo okrutnie. Pomoc dla psa na CITO!

[B]Iwona Maj, [/B]jesli Margo napisała, że mogę :) , to proszę o info na priw: nr telefonu Syna. To sie dogadamy :)

Posted

[quote name='elmira']Pomysłu nie mam. Wiem, co będzie. Psa "szkodnika" ukatrupia i to wyjatkowo okrutnie. Pomoc dla psa na CITO!

[B]Iwona Maj, [/B]jesli Margo napisała, że mogę :) , to proszę o info na priw: nr telefonu Syna. To sie dogadamy :)[/quote]

Elmirko, o nic nie musisz pytać :) Rób, jak uznasz za słuszne i teraz i w przyszłości :loveu:

Posted

[quote name='Margo05']Elmirko, o nic nie musisz pytać :) Rób, jak uznasz za słuszne i teraz i w przyszłości :loveu:[/quote]

Oki, więc proszę o informację na PM, [B]Iwonamaj[/B], odbiorę pióra :)