malicja Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 biedactwo :-( po 25.10 wyskrobie jeszcze pare grosikow na Reksia :lol: ciezko bedzie miesiecznie uzbierac 250,-, kurcze.... Quote
Diegula Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Ja też postaram się wspomóc finansowo Reksia. Quote
jusstyna85 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Diegula napisał(a):Ja też postaram się wspomóc finansowo Reksia. Diegulo usuń Nerona z podpisu, może sobie wstawisz Reksa? trzeba się sprężyć w poszukiwaniu pieniążków... Quote
malicja Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 poniewaz sunia Onka jednak nie bedzie miala przeprowadzonej operacji poprosilam Masze4, aby moj wklad (61 zl) przelano na Reksia. mam nadzieje ze powoli uzbieramy na lek. Quote
Lionees Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Pianka napisał(a):Lek który teraz Reks dostaje nic nie daje:-( Vetmedin musiałby dostawać 3 razy dziennie, co daje jakies 250 zł na miesiac:-( Nie mamy tyle kasy:-( Vetmedin tyle kosztuje:crazyeye:?Mój Prysio bierze 2xdziennie i płacę 90 zł na miesiąc za ten lek.Czyli jeden proszek kosztuje 1,50 zł.Dla Reksa miesięczna kuracja kosztowałaby zatem 135 zł na miesiąc!Jeżeli u Was Vetmedin jest taki drogi,to prześlijcie mi 135 zł,a kupię u siebie i Wam wyślę Quote
Asta17 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Mam wspaniałe wieści dla Was :razz::eviltong: Znalazł się superowy domek dla Reksia w Niemczech. Za 2 tygodnie trafi do nowych właścicieli. Nareszcie kochanemu Reksiowi się poszczęściło. :loveu: Quote
Lionees Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 A będą jakieś zdjęcia z nowego domku:mad:.SUUUPER wiadomość:multi: Quote
malicja Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 o jeee :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: ale sie ciesze!!!! Quote
Asta17 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Pewnie fotki będą, ale najpierw musi tam pojechac:eviltong: Quote
Pianka Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 [quote name='Renata5']Vetmedin tyle kosztuje:crazyeye:?Mój Prysio bierze 2xdziennie i płacę 90 zł na miesiąc za ten lek.Czyli jeden proszek kosztuje 1,50 zł.Dla Reksa miesięczna kuracja kosztowałaby zatem 135 zł na miesiąc!Jeżeli u Was Vetmedin jest taki drogi,to prześlijcie mi 135 zł,a kupię u siebie i Wam wyślę proszek? my piszemy o tabletkach, Reksio jest dużo razy większy niż Prysio, może tez dlatego. Wiem, że sa tabletki 2mg i 5 mg i tu nie jestem pewna ale on chyba musi dostawać 5 mg. Ale jak pisze nie jestem pewna, takze moge sie mylić. Ale moge zapytać co Justyna sądzi na temat twojej propozycji. Udało mi się w koncu dodzwonić do tego pana co miał leki do oddania za darmo. 75 kapsułek vetmedinu. (Mysia dzięki za danie tego wpisu tu:loveu:) Oni by chciali żeby odebrać te leki osobiście. Boją się wysyłać pocztą, ponoć nie można leków wysyłac pocztą. Ale powiedzieli, że jeśli w ciągu tygodniu nikt inni się nie zgłosi to wyślą (ale w takie obietnice ja jakoś nie wierze, widac, ze sie naprawde boją wysyłać). Nie Reksowi to innemu psiakowi sie przyda. Jednak ja również dla pewności wolałabym, żeby leki zostały osobiście odebrane. Jesli ktoś jechałby z Bielsko Białej do Katowic to prosze o kontakt. Z Katowic ja moge odebrać leki i dostarczyć do schroniska. A z tym domkiem w Niemczech to jeszcze nie ma 100% pewności. Asta sie troche pośpieszyła z nowinami. Ludzie się jeszcze zastanawiają. Wiadomo, że będa musieli kupywac leki itp. Dajmy im czas na zastanowienie i nie cieszmy się za wczasu, nie zapeszajmy. Jak ludzie zdecydują się na 100% to napisze. A póki co prosze o pomoc w przewiezieniu leków. malicja wysłałaś maszy juz numer konta czy ja mam to zrobić? Quote
Lionees Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Prysio też dostaje kapsułki,ale nie wiem jaka dawka:oops:. A leki można wysłać pocztą,niech wsadzą je w jakieś pudełeczko,potem w kopertę bąbelkową i wyślą priorytetem.Dojdzie na bank,w nieuszkodzonym stanie(to znaczy powinno tak być) Quote
malicja Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 A póki co prosze o pomoc w przewiezieniu leków. malicja wysłałaś maszy juz numer konta czy ja mam to zrobić?[/quote] wyslalam wczoraj, mysle ze pieniazki lada dzien bede na koncie Quote
jusstyna85 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Najlepiej po prostu wtedy ubezpieczyć przesyłki...do 100 zł,to bodajże 2 zł wiecej...wtedy przesyłka jest w ciągu 1 dnia,a poczta boi sie zgubić... Quote
Pianka Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Malicja pieniążki doszły, pięknie dziękuje:multi::loveu: justyna, ale nie chodzi o zgubienie przesyłki, tylko o to, że nie można leków wysylac pocztą. Ponoc przepisy tego zabraniają. Quote
jusstyna85 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Pianka napisał(a):Malicja pieniążki doszły, pięknie dziękuje:multi::loveu: justyna, ale nie chodzi o zgubienie przesyłki, tylko o to, że nie można leków wysylac pocztą. Ponoc przepisy tego zabraniają. Do mojej mamy leki szły nawet z Hiszpani... Nikt tak naprawde nie wie przecież co jest w przesyłce... Quote
black_madonna Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 a do Ciebie biedaku nikt nie zagląda :( Quote
Lionees Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Co słychać u Reksia,macie już leki dla psiny? Quote
Pianka Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Renata5 napisał(a):Co słychać u Reksia,macie już leki dla psiny? Jesli dobrze pójdzie to leki od ludzi z Bielsko Białej w piatek powinny być w schronie. Ciezko troche się rozmawia z tamtymi ludzmi, bo bardzo sie boją oszustów. Jedna dogomaniaczka w czwartke będzie jechała z Bielska do Katowic to weźmie leki, ja je odbiore i w piatek dostarcze do schroniska. Oby wszystko sie udało:cool1: Quote
jusstyna85 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ta wiadomość ,że Reks bedzie miał dom skutecznie zniechęciła osoby do wpłaty pieniążków, na dzień dzisiejszy osoby,które chciały jeszcze wpłacić zrezygnowały,bo uważają, że innym psiakom bez domu lepiej pomóc... Quote
Pianka Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 A jeszcze chciałam napisac, że Justyna kupuje juz leki dla Reksa, coby do soboty starczyły. Wkleje jak ostatnio rachunek jak tylko go odbiore;) Quote
malicja Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 co u Reksika? zaczal juz brac nowy lek? Quote
Recommended Posts