Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

poniewaz sunia Onka jednak nie bedzie miala przeprowadzonej operacji poprosilam Masze4, aby moj wklad (61 zl) przelano na Reksia. mam nadzieje ze powoli uzbieramy na lek.

Posted

Pianka napisał(a):
Lek który teraz Reks dostaje nic nie daje:-(

Vetmedin musiałby dostawać 3 razy dziennie, co daje jakies 250 zł na miesiac:-( Nie mamy tyle kasy:-(

Vetmedin tyle kosztuje:crazyeye:?Mój Prysio bierze 2xdziennie i płacę 90 zł na miesiąc za ten lek.Czyli jeden proszek kosztuje 1,50 zł.Dla Reksa miesięczna kuracja kosztowałaby zatem 135 zł na miesiąc!Jeżeli u Was Vetmedin jest taki drogi,to prześlijcie mi 135 zł,a kupię u siebie i Wam wyślę

Posted

Mam wspaniałe wieści dla Was :razz::eviltong: Znalazł się superowy domek dla Reksia w Niemczech. Za 2 tygodnie trafi do nowych właścicieli. Nareszcie kochanemu Reksiowi się poszczęściło. :loveu:

Posted

[quote name='Renata5']Vetmedin tyle kosztuje:crazyeye:?Mój Prysio bierze 2xdziennie i płacę 90 zł na miesiąc za ten lek.Czyli jeden proszek kosztuje 1,50 zł.Dla Reksa miesięczna kuracja kosztowałaby zatem 135 zł na miesiąc!Jeżeli u Was Vetmedin jest taki drogi,to prześlijcie mi 135 zł,a kupię u siebie i Wam wyślę
proszek?
my piszemy o tabletkach, Reksio jest dużo razy większy niż Prysio, może tez dlatego. Wiem, że sa tabletki 2mg i 5 mg i tu nie jestem pewna ale on chyba musi dostawać 5 mg. Ale jak pisze nie jestem pewna, takze moge sie mylić.
Ale moge zapytać co Justyna sądzi na temat twojej propozycji.

Udało mi się w koncu dodzwonić do tego pana co miał leki do oddania za darmo. 75 kapsułek vetmedinu. (Mysia dzięki za danie tego wpisu tu:loveu:)
Oni by chciali żeby odebrać te leki osobiście. Boją się wysyłać pocztą, ponoć nie można leków wysyłac pocztą.
Ale powiedzieli, że jeśli w ciągu tygodniu nikt inni się nie zgłosi to wyślą (ale w takie obietnice ja jakoś nie wierze, widac, ze sie naprawde boją wysyłać).
Nie Reksowi to innemu psiakowi sie przyda.
Jednak ja również dla pewności wolałabym, żeby leki zostały osobiście odebrane.
Jesli ktoś jechałby z Bielsko Białej do Katowic to prosze o kontakt. Z Katowic ja moge odebrać leki i dostarczyć do schroniska.

A z tym domkiem w Niemczech to jeszcze nie ma 100% pewności. Asta sie troche pośpieszyła z nowinami. Ludzie się jeszcze zastanawiają. Wiadomo, że będa musieli kupywac leki itp. Dajmy im czas na zastanowienie i nie cieszmy się za wczasu, nie zapeszajmy.
Jak ludzie zdecydują się na 100% to napisze.

A póki co prosze o pomoc w przewiezieniu leków.
malicja wysłałaś maszy juz numer konta czy ja mam to zrobić?

Posted

Prysio też dostaje kapsułki,ale nie wiem jaka dawka:oops:.
A leki można wysłać pocztą,niech wsadzą je w jakieś pudełeczko,potem w kopertę bąbelkową i wyślą priorytetem.Dojdzie na bank,w nieuszkodzonym stanie(to znaczy powinno tak być)

Posted

A póki co prosze o pomoc w przewiezieniu leków.
malicja wysłałaś maszy juz numer konta czy ja mam to zrobić?[/quote]

wyslalam wczoraj, mysle ze pieniazki lada dzien bede na koncie

Posted

Malicja pieniążki doszły, pięknie dziękuje:multi::loveu:

justyna, ale nie chodzi o zgubienie przesyłki, tylko o to, że nie można leków wysylac pocztą. Ponoc przepisy tego zabraniają.

Posted

Pianka napisał(a):
Malicja pieniążki doszły, pięknie dziękuje:multi::loveu:

justyna, ale nie chodzi o zgubienie przesyłki, tylko o to, że nie można leków wysylac pocztą. Ponoc przepisy tego zabraniają.

Do mojej mamy leki szły nawet z Hiszpani...

Nikt tak naprawde nie wie przecież co jest w przesyłce...

Posted

Renata5 napisał(a):
Co słychać u Reksia,macie już leki dla psiny?

Jesli dobrze pójdzie to leki od ludzi z Bielsko Białej w piatek powinny być w schronie.
Ciezko troche się rozmawia z tamtymi ludzmi, bo bardzo sie boją oszustów.
Jedna dogomaniaczka w czwartke będzie jechała z Bielska do Katowic to weźmie leki, ja je odbiore i w piatek dostarcze do schroniska. Oby wszystko sie udało:cool1:

Posted

Ta wiadomość ,że Reks bedzie miał dom skutecznie zniechęciła osoby do wpłaty pieniążków, na dzień dzisiejszy osoby,które chciały jeszcze wpłacić zrezygnowały,bo uważają, że innym psiakom bez domu lepiej pomóc...