Pianka Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 bazarek na Reksa Przepisy na WEGATARIAŃSKIE jedzonko- płacisz ile chcesz ! - Dogomania Forum Historia Reksa w naszym schronisku,zaczeła się kilka lat temu,trafił do nas,po tragicznej śmierci swego właściciela,jako roczny psiak.Miał trudności z przystosowaniem się do nowych warunków,tęsknił za ukochanym panem.Jednak po pewnym czasie, przystosował się i został ulubieńcem wszystkich pracowników. Reks zamieszkał z nami w ,,pracowniczym domku",został naszym szatniarzem i odżwiernym. Radośnie witał wszystkich przychodzących do pracy. Po pewnym czasie uśmiechneło się do niego szczęście, znalazł swój drugi dom i ukochaną rodzinę.Wśród nas zapanowała radość z powodu szczęścia Reksia,jednak... nie trwała długo.Minoł rok i biedny pies znów zawitał w nasze progi.Jego pan wyjechał zagranicę i niemógł go zabrać ze sobą . Reksio jest bardzo pracowitym psem,codziennie rano,wychodzi z pracownikami karmić zwierzęta i sprzątać boksy.Grzecznie czeka aż pracownik wyjdzie z pomieszczenia i podąża przy nodze do kolejnego. Robi się ciepło na sercu ,obserwując tą jego wedrówke. Jednak ostatnio ,coś się zmieniło,przychodząc do pracy,niezobaczyłam Go,przy karmieniu. Nasz kochany przyjaciel zachorował,,,Jest w gabinecie na kroplówkach ''-przekazał mi przybity kolega.Reksio był chory-lecz staraliśmy się,aby niebył samotny. Każdy kto miał chwile czasu,zakradał się do gabinetu,aby choć chwilę pobyć z naszym kumplem. Pilnie szukamy domu dla Reksia,który ma 9 lat ,długi staż schroniskowy (8letni) i dwókrotnie złamane serce.Psiak pragnie kogoś na zawsze, na stałe,tylko dla siebie.Daj mu szanse, poznaj i pokochaj naszego wiernego,pracowitego, poczciwego Przyjaciela. Reks jest w trakcie diagnostyki, badania krwi które miał robione wyszły dobrze,nie wykazały zmian. Potrzebuje badań dodatkowych, USG, Rtg itp. Prosimy o pomoc finansową i pomoc w szukaniu domu dla Reksa, pies nienadaje się na podwórko,musi przebywać w ciepłym pomieszczeniu! Cierpi też na okresowe zmiany skórne.Warunki schroniskowe,są nieodpowiednie do wymagań tego psa. O stanie zdrowia Reksa będziemy imformować na bieżąco. Proszę -nie pozostaj obojętny, życie Reksa jest też w Twoich rękach.... KONTAKT [email protected] kom.501208670 Wpłaty 20 zl- Dorota M. 30 zł- Olga K. 79 zł- Gameboy 15zł -Diegula 30 zł - Aga Z 15 zł- bagira@sara 61 zł- malicja 20 zł- bazarek Rybci Wypłaty 70 zł- wizyta u weta, badania+ leki saldo +200 ogłoszenia: allegro.pl pineska.pl dwukropek.pl http://portal.animalia.pl/ogloszenia...loszenie=18050 http://www.ojej.pl/slaskie/Ruda_Slas...nr_563320.html http://www.kupsprzedaj.pl/secure/sho...415505&cid=170 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=32640 [url=http://katowiceslask.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/235527-prosze_nie_pozostaj_obojetny.html]Prosz Quote
Pianka Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Dodane 10.10.2008 Rex ma niewydolność zastawki dwódzielnej (serce) ,chore stawy i zbiera mu się płyn w płucach. Może z tym żyć ,ale do końca życia będzie na leku (Vetmedin).Koszt kuracji miesięcznej to ok.100zł .W tej chwili będzie dostawał całą serię leków tj. Stawy- Linco-spectin,Metacan, Tolfine, Rymiadyl, Wit. B-kompleks, Na serce- Vetmedin,Spiranol, Furosemid( moczopędny,aby się te płyny w płucach nie zbierały) i osłonowo na wątrobę Sylimarol dodane 16.10.2008 Vetmedin się dziś skończył, wczoraj byliśmy u weterynarza Konieczne jest EKG a RTG klatki piersiowej by zobaczyć w jakim stanie jest serce, Rexiu cierpliwie wczoraj zniósł jazdę samochodem i grzeczie zachowywał się u weterynarza. Od juta jest na leku Digoxin na serce i jeszcze jakieś 2 inne 2 razy dziennie po 1 tabletce. Konieczne sa obserwacje jak Rex raguje ina inne TAŃŚZE leki jak oddych czy więcej pije czy kaszle W schronisku nie ma możliwości tego zaobserwować ponad 350 psów codziennie czeka by je nakarmic by im posprzątać Napradę wszyscy bardzo się starają ale opieka prawidłowa opieka nad Rexem nie jest możliwa. Pozatym rokowania są takie na już robimy EKG I RTG pies dostaje leki na miesiąc czasu po tym okresie badania muszą być powtórzone by zobaczyć co się zmieniła jak leczenie wpływa na psa. Pies z chorym sercem w takim wieku jak REX może pożyć kilka lat ciesząc się życiem ale potrzeba tu systematycznego podawania leków robienia badań i obserwacji. Jeżeli Rex tak samo dobrze będzie czuł się na leku Digoxin który kosztuje 7 zł to uważam że nie ma sensu miesięcznie wydawać na lek Vetmedin 150 zł ale by to zauważyć potrzebna jest obserwacja Rexa gdzie w schronisku jest to nie możliwe. Quote
Asta17 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Reksiu trzymaj się :( Kto pomoże wiernemu i kochanemu psu? Quote
jusstyna85 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Reksiu to przekochany piesek,zasługuje na najlepszy domek... Quote
siekowa Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 ale cudo! :loveu::loveu::loveu: Jaki on jest do innych psów? Jak będę mieć więcej czasu to pomogę w ogłoszeniach. Quote
black_madonna Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Reksiu zgadza się z innymi psiakami, a raczej ma obojętny stosunek do nich. Jest bardzo spokojny i uwielbia przebywać wśród ludzi. Bardzo lubi pieszczoty. Kładzie kufę na kolanach i jak tylko przestaje się go drapać za uszkiem to od razu patrzy tak prosząco mówiąc "jeszcze" :). To mogę zapewnić jeden z sympatyczniejszych i spokojniejszych psów jakie poznałam :) Quote
Mysia_ Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 dziewczyny, kiedy psiaczek będzie miał zrobione te wszystkie badania? Trzeba go jak najszybciej zdiagnozować, czas jest niezwykle cenny! Może dało by radę zrobić to póki co na tzw. kręchę, bo na razie nie ma tu zawiele osób, które by sfinansowały :-( Ja mogłabym bazarek jakiś zrobić i chociaż troszkę przelać kasy.... A tak w ogóle ile jeszcze potrzeba? A co do tych zmian skórnych to od czego to? Jakaś alergia? Quote
Pianka Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 Diegula doszły twoje pieniążki dziękuje:loveu: Mysia, myśle, że cena badań powina sie zamknąć w 100 zł, ale jeśli badania coś wykażą, będzie trzeba kupić leki. Jesli możesz zrobic bazarki to będe bardzo wdzięczna. A co do tych zmian skórnych to od czego to? Jakaś alergia? Pewnie tak. pomoze ktoś jeszcze? Quote
jusstyna85 Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Mysia_ napisał(a):dziewczyny, kiedy psiaczek będzie miał zrobione te wszystkie badania? Trzeba go jak najszybciej zdiagnozować, czas jest niezwykle cenny! Może dało by radę zrobić to póki co na tzw. kręchę, bo na razie nie ma tu zawiele osób, które by sfinansowały :-( Ja mogłabym bazarek jakiś zrobić i chociaż troszkę przelać kasy.... A tak w ogóle ile jeszcze potrzeba? A co do tych zmian skórnych to od czego to? Jakaś alergia? Mysia ma racje, nie ma co zwlekać.Sporo osób chciało pomóc finansowo Neronowi, myślę że nie ma dla nich różnicy,jaki to psiak.Ja zaraz będę pisała do nich. Pianka- napisałam do tej os z prośbą o cegiełki na allegro,ale odpisała, że to nie ona robi.Podaj dokładny nick. Quote
Pianka Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 Jest 140 zł już,więc badania można spokojnie zrobić. Jak to nie ona?:hmmmm: Folen przecież robiła na Michasia cegiełki:hmmmm: Chyba, ze coś się namieszało i przez przypadek ci podałam inny nick. Quote
jusstyna85 Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Pianka napisał(a):Jest 140 zł już,więc badania można spokojnie zrobić. Jak to nie ona?:hmmmm: Folen przecież robiła na Michasia cegiełki:hmmmm: Chyba, ze coś się namieszało i przez przypadek ci podałam inny nick. Podałas mi Frotke :) Quote
Mysia_ Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Pianka napisał(a):Jest 140 zł już,więc badania można spokojnie zrobić. postarajcie się zrobić jak najszybciej te badania i dajcie znać co i jak, jakie leczenie.... to wystawię jakiś bazarek. Quote
kaa Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Witam . Reks dzisiaj jedzie z Justyną do kliniki . Wieczorem będzie szczegółowo wiadomo co i jak, tzn. jakie badania, ile kosztowały, i czy niebędzie trzeba np.zatrzymać go na obserwacji w klinice. Trzymajcie kciuki aby niebyło to coś poważnego:shake:. Quote
jusstyna85 Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Reksiu nie wygłupiaj sie...trzymamy kciuki... Z allegro wstrzymam sie,aż będzie coś wiadomo... Quote
kaa Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Na nowe wiadomości o stanie zdrowie Reksa trzeba poczekać do jutra, Był w klinice,ale była taka kolejka że jedyne co osiągneli to termin na jutro na 13-stą Quote
Mysia_ Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 kaa napisał(a):Na nowe wiadomości o stanie zdrowie Reksa trzeba poczekać do jutra, Był w klinice,ale była taka kolejka że jedyne co osiągneli to termin na jutro na 13-stą oby jutro wieści były dobre, będę trzymać kciuki. Gdzie Reks bedzie miał robione badania? :roll: Quote
Basia i Barni Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Reksio jest przepiękny- czekam na info - jAKBY CO TO ZROBIE BAZAREK Quote
Asta17 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Jedziemy z Reksiem do weta dzisiaj o 14. Oby wszystko było ok! Quote
kaa Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Justyna z Astą są w drodze do Poznania ,więc ja napiszę co wiem ,Justyna uzupełni imformacje,jak wróci (w poniedziałek). Rex ma niewydolność zastawki dwódzielnej (serce) ,chore stawy i zbiera mu się płyn w płucach. Może z tym żyć ,ale do końca życia będzie na leku (Vetmedin).Koszt kuracji miesięcznej to ok.100zł .W tej chwili będzie dostawał całą serię leków tj. Stawy- Linco-spectin,Metacan, Tolfine, Rymiadyl, Wit. B-kompleks, Na serce- Vetmedin,Spiranol, Furosemid( moczopędny,aby się te płyny w płucach nie zbierały) i osłonowo na wątrobę Sylimarol .Za wizytę z tego co się orentuje Justyna zapłaciła mniej niż 100zł. Część leków Justyna wykupiła część ja jutro kupie. Pozostanie martwienie się ,o ten stały-Vetmedin. :roll: Quote
Justyna_wolontariat Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Tak jak napisała kaa REx ma niewydolność zastawki dwudzielnej i chore stawy toi już starszy problem. Rex do końca życia musi przyjmować Vetmedin najpierw przez 6 dni po 2 tabletki dziennie po 6 dniach po jednej koszt 1 tabletki 3 zł czyli 90 zł miesięcznie do tego dochodzi Furosemid i +Spiranol Jeżeli zapalenie stawów minie nie można wykluczyć zwyrodnienia stawów jeżęli bóle będą się powtarzać co jakiś czas Rex będzie musiał dostawać leki przeciwbólowe i przeciwzapalne. Miesięczny koszt około 120 zł Zapytałam panią weterynarz jakie szanse ma ten pies Odpowiedziała że psiak przy podawaniu tych leków może normalnie funkcjonować cieszyć się życiem. Co dalej z Rexem kupiłam mu leki na 6 dni dziś u weterynarza wydałam 70 zł Quote
Recommended Posts