Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny a to jego nagła choroba to od czego? Mam na myśli ostatnie dni, kiedy wylądował pod kroplówką. To wynik nie leczonego serducha czy co? :roll:
Mamy w schronisku trzy psiaki z chorymi serduszkami, leki dostają codziennie, ale normalnie funkcjonują, ciesza się życiem, oby i u Reksia wszystko wróciło do normy. Oczywiście najlepiej jakby domek się znalazł :roll:
Jak będę miała chwilkę to robię na niego jakiś bazarek ;)

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na forum dogs znalazłam taką wiadomość z 23 września, może jeszcze aktualne:
"Po piesku pozostało mi dużo leków, chętnie ostąpię komuś, kto potrzebuje: VETMEDIN 5 mg 75 kapsułek, LOTENSIN 10 mg, FUROSEMID, SPIRONOL, AMINOPHYLLINUM, MAXITROL. Wiadomości proszę kierować na adres: [email protected] "

a to wiadomość z zeszłego roku, ale może akurat się przyda:
"Witam,
na innym forum jeden z forumowiczów znalazł sklep (przy klinice weterynaryjnej), gdzie można kupić VETMEDIN po korzystnej cenie.

Centrum Zdrowia Małych Zwierząt MULTIWET
ul. Gagarina 5 (róg Czerskiej)
00-753 Warszawa
tel. 022 841 44 40,
lub 022 841 40 22

sklep 022 841 45 03
http://www.multiwet.com.pl/

Dziś dzwoniłem (pod pierwszy numer) i podano mi następujące ceny:

VETMEDIN (opakowanie 100 kapsułek)
2,5 mg - 106 zł
5 mg - 165 zł

Co prawda nie wysyłają pocztą, ale to akurat myślę nie jest problem.

Ja u swojego weterynarza płacę obecnie za 1 kapsułkę 5 mg - 2,5 zł. "

Posted

Oj Reksiu , nie pomoge Ci teraz pieniazkami ,ale 28 tabletek Dimazon mam dla Ciebie , to na twoje pluca .Do tego troche karmy weterynaryjnej dla psiaczkow na chore serducho ,to jest tez dla ciebie wazne .
Wszyscy sie o Ciebie martwimy ,wiec musisz byc dzielny chlopczyk .

Posted

''dziewczyny a to jego nagła choroba to od czego? Mam na myśli ostatnie dni, kiedy wylądował pod kroplówką. To wynik nie leczonego serducha czy co? '':roll: To problem nałożenia się na siebie wszystkich chorób,wiek, i ten płyn w płucach ,(przeciążenie organizmu) ,mam nadzieję że teraz jak już jest na lekach będzie dobrze .
Dzięki Justyna że przed wyjazdem ,zdążyłaś się odezwać;)

Posted

[quote name='malicja']podajcie mi prosze numer konta, wplace pare groszy na Reksa.
dziękuje już wysyłam na pw:loveu:

Reksiu walcz słoneczko:placz:

To smutne, zawsze byłeś gotowy do pomocy, wszystkim pomagałeś, a teraz sam pomocy potrzebujesz:-(

Mysia dzięki juz napisze do tej osoby z forum dogs.

bannerki

Posted

Reksem była zainteresowana pewna pani,ale zrezygnowała gdy się dowiedziała że jego miesięczna kuracja wyniesie ok 100 zł na miesiąc.:-( Trzeba się skupić na szukaniu domu.

Posted

kaa napisał(a):
Reksem była zainteresowana pewna pani,ale zrezygnowała gdy się dowiedziała że jego miesięczna kuracja wyniesie ok 100 zł na miesiąc.:-( Trzeba się skupić na szukaniu domu.

a czy w razie zasponsorowania mu leków,weterynarza, ten domek zabrałby go ze schroniska?

Darunia_puma zaoferowała Reksowi 25 zł miesięcznie:loveu:

Pianka wyślij konto...

Posted

[quote name='jusstyna85']a czy w razie zasponsorowania mu leków,weterynarza, ten domek zabrałby go ze schroniska?

Trzeba by było zasponsorować mu leczenie dożywotnio, myślę że raczej i tak by ta pani zrezygnowała ,jeszcze jutro ma się kontaktować pewien pan w sprawie Reksia,zobaczymy..:roll:

Posted

[quote name='jusstyna85']
Pianka wyślij konto...
Przecież wczoraj na gg ci dawałam

Reksio pieknie wszystkim dziękuje za pomoc i specjalnie dla was sie uśmiecha:p

Nie pozwólmy żeby ten uśmiech znikł

Posted

Może warto powiedzieć, że leczenie byłoby sponsorowane...jest wiele dobrych osób,które pomogłyby.

Pianka chodziło mi o to, żebyś wysyłała bezpośrednio do tych osób.Teraz na dogo ludzie nie ufają...

Kolejne 15 zł od Bagiry@Sary.

Na razie jest pewne 40 zł miesięcznie.Trzeba wziąć pod uwage, ze osttanie dni,to tragedia w działaniu dogo...nie jest źle...