Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agata51 napisał(a):
Jeszcze jeden piękny ON'EK bez domu?! Jak ma na imię? Może przegapiłam?

Na pewno ma imię ale o to nie zapytałem. Przepraszam.
Jutro nadrobię temat.

Posted

Grzecho napisał(a):
Na pewno ma imię ale o to nie zapytałem. Przepraszam.
Jutro nadrobię temat.

O masz, taki piekny a nikt go nie chce??? jak najwiecej ogloszen mu zrobic - wszedzie gdzie sie da !

Posted

[quote name='Grzecho']Na pewno ma imię ale o to nie zapytałem. Przepraszam.
Jutro nadrobię temat.

Pies ma na imię Berni. Ładnie.
Rozmawiałem z panią i dalej podtrzymuje decyzję o oddaniu psa. Mówiła mi nawet że jakiś czas temu oddała Berniego w niedalekie sąsiedztwo ( dom wydawał sie jej konkretny ) to podobnież pies spał w piwnicy i po kilku dniach uciekł. Na szczęście udało sie go złapać.
Poprosiłem ją że jak będzie miała zamiar wydać psa samodzielnie to niech do mnie zadzwoni. Tak będzie lepiej. To mi obiecała.

Posted

dziwne, ale moja Sara też "szczeka na sygnał telefonu, dzwonka, odgłos rozmowy sąsiadów" i nie wydaje mi się to nienormalne. Pies zawsze broni swojego domu. Nawet jak w telewizorze dzwoni telefon to Sara się oburza :diabloti: - to jej wtedy mówię że to przecież w TV! I przestaje :evil_lol:

Posted

[quote name='kaja555']dziwne, ale moja Sara też "szczeka na sygnał telefonu, dzwonka, odgłos rozmowy sąsiadów" i nie wydaje mi się to nienormalne. Pies zawsze broni swojego domu. Nawet jak w telewizorze dzwoni telefon to Sara się oburza :diabloti: - to jej wtedy mówię że to przecież w TV! I przestaje :evil_lol:

Berni szczeka ale z innego powodu. Tam dość często jest rodzinna wódeczka a potem dziwne zabawy z psem ( np. drażnienie go kijem od miotły ), głośne rozmowy ( krzyczenie na siebie ) są w tym domu normalnością. Przytoczę przykład: ... pojechalem na odbiór robót do Pani od Berniego. Gdy zadzwoniłem na domofon i wychodziłem na 4 piętro słyszałem donośne szczekanie Berniego. Jak mnie zobaczył ( w mieszkaniu było trzech montażystów i właścicielka ) to się uciszył i zaczął kręcić zadem i dopraszać się łbem o głaskanie. Mój montażysta bardzo go chwalił mówiąc " ... nie musisz sie myć bo on Cie wyliże nawet z uszami ". Po kwadransie przyszedł syn włascicielki i zaczęło sie szczekanie, wycie, rzucanie się itd.

Posted

kaja555 napisał(a):
Nawet jak w telewizorze dzwoni telefon to Sara się oburza :diabloti: - to jej wtedy mówię że to przecież w TV! I przestaje :evil_lol:

Bardzo mądra Sara ciekawe czy rozumie. :evil_lol:

Posted

Jej jako można tak wychować psa...
Kije, krzyki i zaczepianie ?
To nie do pomyślenia. Nie dziwię się że pies tak reaguje.
A potrzebuje tylko spokoju i miłości.
Szkoda, że tak daleko mieszkam.
Berni gdzie Twój kochający domek!

Posted

Grzecho napisał(a):
Jak narazie na allegro zainteresowanie średnie. Przez trzy dni ponad 100 wejść i jeden obserwator, jeden telefon i jeden e-mail z zapytaniem :roll:

Nie przesadzaj Grzecho.Nie jest źle.Odzew jest.A to najwazniejsze.