Koperek Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 569-06 Spike... Pies w wieku ok. 5 lat. Średni- nieco bokserowaty. Jest w Schronisku już 3 lata. Był oddany przez właściciela. Jest psem inteligentnym, kontaktowym i otwartym. Dobrze ułożony i zrównoważony. Bardzo lojalny i chętny do współpracy z człowiekiem. Spajkuś nie prosi się nachalnie o kontakt z odwiedzającymi schronisko i być może dlatego tak długo w nim tkwi, a jest niezwykle mądry i przyjazny. Może być wspaniałym i wiernym przyjacielem. Chociaż raczej dla doświadczonego "psiarza", psiaczek potrafi być nieco dominujący. Absolutnie nie wykazuje agresji! Prosi o nowy domek! ...już tyle czasu cierpi. Nr schroniskowy: 569-06. PONIŻEJ TEKST majqi DO OGŁOSZEŃ! Piękno i zła passa. Spajki, poprostu zobacz! Spajki to nie postać z kreskówek. Imię, być może nadane w pośpiechu, kto wie, czy nie z przypadku, a może za sprawą jakiegoś echa sentymentu, nie oddaje urody i dostojeństwa tego 5 latka. Melanż brązu i czerni, a w nim zatopione, migdałowe, magnetyzujące spojrzeniem oczy. Całości piękna przedstawionego stworzenia dopełnia zagadkowa biel, zarysowująca jego klatkę piersiową kształtem strzały. Oto cały on! Urok i wdzięk boksera? Dumna postawa amstaffa? Porównań można mnożyć bez liku. To zdecydowanie łatwiejsze niż znaleźć odpowiedź na dwa, z pozoru proste pytania: - Jak to możliwe, że właściciel tak niezwykłego pupila oddał go do schroniska? - Dlaczego Spajki nie ma szczęścia, by na powrót znaleźć się w ludzkich ramionach i bezowocnie, trzeci rok z rzędu, czeka w psiej samotni? Inteligentny, otwarty na współpracę z człowiekiem, szybko chwytający wszelkie nowości, zrównoważony, a jednak...skazany został zrządzeniem losu wyłącznie na przyjaźń kilku desek, zbitych w budę. Odgrodzony od normalności stalą krat, z pokorą, jakiej nauczyła go smutna rzeczywistość, wypatruje w twarzach mijających jego boks tego miękkiego grymasu, znaczącego uśmiechu, który będzie sygnałem, że......... Prosimy o pomoc, decyzję, równoznaczną z darem ofiarowania Spajkiemu szansy na lepszą przyszłość! Niech ów czterołapek ma jeszcze okazję nacieszenia się bliskością człowieka, o którego uczucia zapragnie czynić zabiegi. Ten pies stanie się prawdziwą ozdobą i obrońcą tego, kto go wybierze. Czy to wystarczające powody, by spróbować otworzyć przed Spajkim serce? Osoby zainteresowane pomocą Spajkiemu proszone są o kontakt, pisząc na adres mailowy [email protected] lub dzwoniąc na numer 0-605095144 Ogłoszenia SPAJKUSIA: - dwukropek.pl - bono-polska.pl - ojej.pl - pajęczyna.pl - pineska.pl - animalia.pl - adopcjapsa.pl - gumtree.pl - petsy.pl - vetmozga.pl - autogiełda.pl - e-zwierzak.pl - neeon.pl - pchlitarg.info.pl - sprzedasz.pl - szybko-sprzedam.pl - poszukiwane.pl - tablice.com - petworld.pl - rozglos.net - anonseogloszenia.pl - najpewniej.pl - mammisia.pl - vendito.pl - adpedia.pl - twoje-ogloszenia.pl - adopcje.org.pl - schronisko24.pl ...od Fredzi... - kokosy.pl - eoferty.pl ...od mgie... - alegratka.pl - kupsprzedaj.pl - eoferty.pl ...od kikou... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=618348624 Quote
kikou Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 a czy ktos pamięta jeszcze dlaczego własciciel go oddał? Quote
GoskaGoska Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 no wlasnie myslalam o nim, czemu taki psiak jest tyle w schornie ;( Quote
Koperek Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 [quote name='kikou']a czy ktos pamięta jeszcze dlaczego własciciel go oddał? Wiesz co kikou, mam gdzieś opisaną jego historię, ale czy ja ją znajdę...:roll: Zawsze mogę wrócić do tematu w biurze, nie ma problemu. Goska dlatego jest tyle w schronie: 1. pręgowany jest, co dla ludzi jest odstręczające- wolą amstaffa podrasowionego, a nie jakiegoś kundlowatego 2. zadziora do psów i to dość poważna- żadnego nie pogryzł straszliwie, ale też dlatego, że jest najmniejszy w boksie 3. dominujący charakterek- dla psiarzy rewelacyjne wyzwanie i na prawdę godny uwagi pies, ale niestety nie jako pierwszy i dla amatora 4. siwiejący coraz bardziej pyszczek- no ileż taki psiak prawie bez sierści może przeżyć zim w budzie??? Jeszcze trochę i go na prawdę poskręca. FOTKI SPAJKUSIA :) Pozycje takie, jak zwykle- na budzie i z wiszącymi łapkami... Quote
Koperek Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Widzę, że zainteresowanie wręcz zerowe...:-( No tak, SPAJKUŚ nie dla każdego:shake: Stare, nowo wstawione fotki w poście 2! FOTKA Z DN. 27.11.2008: Quote
Koperek Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 NOWE FOTKI W POŚCIE 5! Czy ktokolwiek jest ci w stanie pomóc SPAJKI?? Nie wierzę...:shake: Quote
GoskaGoska Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 nikt do ciebie kochany nie zaglada , a ty juz tyle w schronisku siedziesz:-( Quote
Poker Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Może go po prostu poogłaszać? W tytule wątku napiszcie ,że potrzebne ogłoszenia. Ja mogę wysłać do wrocławskiej Wyborczej. Quote
GoskaGoska Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 piesku pokazuj się, warto by tyl zmienic na prosbe w oglaszaniu, ale narazie ciotka zalozycielka zaginela. Poker juz nie raz twoje ogloszenie w gazecie pomoglo, oby i tym razem tak bylo. Quote
Koperek Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 ...w tytule mi się nie mieści...:shake: OGŁOSZENIA CIOTECZKI! BARDZO WSZYSTKIE PROSZĘ! KTO MOŻE POMÓC?? BŁAGAM!:placz: Quote
GoskaGoska Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 ja sie juz z ogloszeniami nie wyrobie ,bo mam juz pare zaleglych co obiecalam. Ktora ciotka zrobi ogloszenia? Ten psiak tego potrzebuje Quote
GoskaGoska Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 no i jeszcze raz do gory piesku, moze ktos porobi ci ogloszenia Quote
dalia 54 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Nr referencyjny ogłoszenia Niesamowicie bystry i inteligentny pies! - warto zajrzeć :) na : 81545005 niedlugo bedzie reszta:) Quote
dalia 54 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [url=http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=32832Kupi]Kupi Quote
dalia 54 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 trzeba kopiowac bo nie chce wejsc jako link:oops: Quote
Fredzia:) Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 prosze zabierz mnie ze soba / Psy > Pozosta�e - Wroc�aw Quote
dalia 54 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [url=http://www.ogloszenia.interpress.net.pl/index.php?p=detale&id=944065&from=1]Inteligentny i pi Quote
dalia 54 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 http://www.rozglos.net/ogloszenia/ogloszenie-36678.htmlInteligentny i bystry psiak bez domu mo Quote
GoskaGoska Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 WIELKIE dziéki dziewczyny dla niego ogloszenia sá na wagé zlota. Ten biedak jest juz tyle czasu w schronie bez promocji niestety ma zerowe szanse:-( Quote
Fredzia:) Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Szukam domku og�oszenia, anonse w iOferta.pl Quote
GoskaGoska Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 o a ja nawet tej str nie znalam :) juz sobie dadajé do ulubionych Quote
GoskaGoska Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Spike pokazuj się kochanie, bo juz tak niesamowicie jestes dlugo w schronie, ze musi w kocnu wydarzyc się cud Quote
Recommended Posts