Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja moją Lharę będę troszkę strzygła, nie za mocno. Myślę, że można samemu, ale dla pewności na pierwszy raz poszłabym do fryzjera.
Narazie obcinam jej między oczkami i opuszkami na łapach.
Pozdrowionka !!!!! :wink:
[img]http://www.dogdomain.com/images/142B_lhasa-apso.jpg[/img]
[b]Ten lhasa jest w sam raz dla mnie, nie za długi włos, nie za krótki :wink: [/b]

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A mnie jeszcze coś innego zastanawia. Ja jestem zdecydowana na maltana oczywiście, ale tak sobie myslę, jak to jest z tym białym włosem w takie deszczowe dni jak dziś, gdzie wszędzie pełno piachu i błota. Czy może to spowodować przebarwienia? Samego codziennego mycia się nie obawiam (wiem jak to jest przy cockerze), tylko właśnie te przebarwienia. Domu nie mam z ogrodem, tylko niestety pozostają nam spacerki między blokami.

Posted

Wszystkie pieski potrzebują spacerów po ulicach,muszą się obyć z gwarem, innymi ludźmi,sam ogród nie wystarcza.
Czasami świeżo skoszona trawa jest gorsza ,bo barwi na zielono,a sam deszcz to wiadomo pada wszędzie. :D

Posted

Alfa, no fakt, deszczówkę łatwo zmyję. Martwie się tylko czy przebarwienia szare nie zostaną. Widze że masz białego pudla, czy jedo łapki zawsze są bielutkie? (jeździcie na wystawy, jesli mogę zapytać?)

Posted

Wszystkie są wystawiane,ale w różnych klasach,że tak powiem.
Zmyć można wszystko,no chyba że wdepnie w jakąś substancje farbiącą,
teraz są świetne kosmetyki dla psów ,zestawy dla różnych ras w tym i dla białych. :cooldevi:

Posted

Dobrze, [b]Alfa,[/b] a możesz napisać czy masz coś specjalnego dla bielutkiej pudliczki? Żeby biały włos był biały a nie szary? I jak to ewentualnie stosować?

Posted

[quote name='Genia']Bronia-ja jeszcze Ci polecę ksiązkę /jest we wszystkich sklepach z art. dla zwierząt/
<Jak wybrać psa czyli poradnik dla przyszłego właściciela>Nancy Baer i Steve Duno.<[/quote]
Ja z kolei szczerze NIE polecam tej książki! Poglądy są w niej (delikatnie mówiąc) - przedpotopowe... A DOBRY hodowca nigdy nie będzie ukrywał wad i problemów danej rasy!

Posted

[quote name='Alfa1'][b]Cocerek[/b] szampon i odżywka Pet Silk dla białych psów.[/quote]
Dziekuję! :P Chcę juz teraz nieco sie orientować, żeby potem nie latac jak kot z pęcherzem :lol:

Posted

A co to za hodowla z tego Lublina? Jak możesz to daj mi namiary, please!
Ja wybrałam Fangor. W miarę pasuje mi termin odbioru szczeniaka, tzn. lato, chociaż wolałabym najbardziej początek lipca. Niestety, wśród maltańczyków nie ma takiej swobody wyboru co do terminu, bo nie jest ich aż tak dużo. [b]Nikka[/b] please, daj mi jakiś nr.tel jesli to dobra hodowla.

Posted

[b]Nnikka[/b], jakby co to ja czekam, ok? Bo gazetkę mam, ale nie wiem który to nr, bo nie dzwoniłam pod te numey. Myślałam że jak w nie podali nazwy hodowli, to może są bez papierów :oops: albo hodowla nieznana, a wiesz, ja bym chciała mieć pewność 100% :wink:

Posted

Oj oj, błędne masz pojęcie o tych pieskach. A poza tym wszystkie pieski trzeba szczotkować częściej lub rzadziej, nie mówiąc już o yorkach. A maltańczyk tak samo, nie więcej.

Posted

[b]Geniu[/b], wiem ich pieski rzeczywiście są prześliczne, dzwoniłam tam, ale niestety są juz wszystkie szczeniaczki zamówione. Teraz musiałabym czekać do zimy, a mnie zależy na lecie.

[b]Ciwawa[/b], wiem, poznałam po obrazku pieska :wink:

[b]Góral[/b], a czyj to jest maltanek? Piękny!