Bliss Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 no! na stronie tego weta wyczytałam, że operują zaćmę itd ciekawe jaki jest koszt - ale nic to - najpierw trzeba skonsultować - a jeszcze wcześniej mieć psa do konsultacji :D Quote
weszka Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Bliss ;) [FONT=Trebuchet MS]NIE KUPUJ SZNAUCERA JEŚLI [/FONT] [FONT=Trebuchet MS]masz w domu założony alarm i nie potrzebujesz innego [/FONT] [FONT=Trebuchet MS]nie lubisz skakania psa na wysokości twarzy[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]nie chcesz mieć zachlapanej podłogi w promieniu kilku metrów od miski z wodą[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]chcesz psa który nie potrafi myśleć[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]nie masz czasu, pomysłów ani miejsca na zabawy[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]szukasz lokatora do podwórzowej budy[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]lubisz ciszę i spokój[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]nie lubisz się dzielić swoim fotelem[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]lubisz w domu idealny porządek[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]nie lubisz mieć rano oblizanej twarzy[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]bardzo lubisz swoje konto bankowe[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]nie lubisz, gdy ktoś nosi Twoje kapcie[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]nie lubisz piszczenia pod drzwiami łazienki[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]uważasz, że piegi z błota są nietwarzowe[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]chcesz mieć buty do pary [/FONT] [FONT=Trebuchet MS]chcesz, aby wszyscy w okolicy mogli głaskać do woli twojego psa[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]uważasz, że drapanie psa po brzuchu przez godzinę to strata czasu [/FONT] [FONT=Trebuchet MS]nie znosisz zapachu mokrej sierści[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]nie będziesz kupował klikudziesięciu piłek rocznie[/FONT] Quote
Bliss Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 :-o :loveu: jestem pod wrażeniem :D większość wypisz- wymaluj reszta pewnie z czasem przyjdzie ;) no to luz - bo się zaczęłam martwić czy to nie jest jakaś forma choroby sierocej ;) Quote
Bliss Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 jest zupełnie inny niż mój kochany oneczek który niestety już nie żyje :( ten ma charakterek - siądzie czasem jak muł w drzwiach i muszę go długo i ładnie! prosić żeby zechciał ruszyć zad :cool3: ale jednocześnie tak niesamowity - rzuca żarcie, zabawki, kolegów żeby tylko się pogłaskać :) a za sekundę udaje głuchego jak mu mówię że trzeba do domu ;) ciekawe jak z zazdrością jest? macie ich po kilka? nie ma problemu z tym szczególnego? Quote
malawaszka Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 są na dogo dziewczyny, które mają po dwa lub więcej sznaucerków - ja miałam dwa sunię i pieska (oboje po sterylizacji) i może nie szalały razem i nie przytulały się, ale to wina Luny mojej rozpieszczonej suni bo ona woli ze mną się bawić niż z psami, teraz mam Lunę i sunię mieszańca - zazdrosne bywają o siebie, czasem muszę krzyknąć zeby się nie nakręcały na siebie, ale ogólnie jest w porządku - Luna czasem panikuje jak inny pies do niej podejdzie i wtedy piszczy jakby jej robił krzywdę :roll: jak Pepa to słyszy to leci bronić Lunę :loveu: :lol: więc mimo zazdrości to w jakiś sposób stworzyły stadko i jak się bronią to znaczy że się lubią ;) i takie "problemy" chyba tylko u mnie są, a tak jak na dogo czytam o dwóch lub więcej sznupków to się kochają - zazdrość pewnie wszędzie się zdarza, ale bez większych ekscesów - chyba, że na samym początku, ale to trzeba przetrzymać i potem już jest fajnie ;) Quote
Bliss Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 no to dobrze :) bo wiesz pomyślałam sobie, że skoro one są takie jak w opisie wyżej podanym ;> i takie za swym człowiekiem bardzo to może nie chcą ze sobą dzielić sie uwagą ludzia :) och - jak bym chciała żeby się psiska dogadały :loveu: zawsze to raźniej razem Quote
madziamn Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 zawsze są dwie ręce do głaskania ja jedną głaskam Miszkę a drugą Ande i daje radę a on zazdrosny nie jest tzn będzie Ci się podsuwał też do głaskania i do ubikacji za człowiekiem chodzi:cool3:a jak zamkniesz drzwi to wpuścic musisz bo będzie drapał w podłogę albo szczekał:diabloti: ale to sznupek i jak go wpuścisz masz wylizane ręce:eviltong: Quote
madziamn Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 acha z tym samcem z góry sznupkiem sie polubiły tylko sie oba na szczekanie nakręcaja tzn jak jeden zacznie to drugi byle głośniej i tak gadają sobie jak sie ich nie uciszy. Misza z tego co zaobserwowałam też woli zabawę z człowiekiem ale ja go na dworku nie spuszczam ze smyczy a w domku miał tylko towarzystwo ludzi i Duśki ale ona to osobny rozdział jak czytałaś to wiesz:razz: Quote
madziamn Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 a co do opisu to duzo w tym prawdy i wierz mi że Jedi moze wcale nie miec ADHD no chyba ze wszystkie mają. Miałam sunie przed która jak była szczeniakiem uciekałam na łóżko bo gryzła wszystko co sie ruszało a potem wyrosła z niej najwieksza skarbunia na swiecie i też z początku myslałam ze ona ma ADHD:evil_lol:. Nawet wybiła zęba mojemu TZtowi:diabloti:. Duśka też nie jest taką całkowitą oazą spokoju na jaka wygladała. To są psy z charakterem ale niesamowicie kochane. Quote
madziamn Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 cioteczki idę spac bo już ledwo na oczy patrzę. Duśka już się dawno w poscieli wyleguje, więc idę do niej dołączyc. Miszka pewnie też już chrapie i mówi cioteczkom dobranoc. Quote
Bliss Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 witam znów :) technikę dwóch rąk mam opanowaną - ćwiczona na własnych dzieciach ;) Quote
malawaszka Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 noo to na kiedy się umawiacie? :cool3: Quote
Bliss Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 no właśnie :cool3: ja mogę w każdy dzień poza czwartkiem bo troszkę wyjazdowy będę miała - poza tym jestem właściwie do dyspozycji :) Quote
malawaszka Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 nie wiem czy Madzia dzisiaj będzie bo to chyba dzisiaj miała gdzieś jechać, więc poczekamy na Nią kiedy Ona będzie mogła - ahh nie mogę sie doczekać już :oops: Quote
Bliss Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 no ja też :razz: raany - chcę bardzo żeby się dogadały :D i jak dobrze że on kobitki woli ;) - nas trzy w domku a małż udaje zawsze na początku że stwora nie widzi i oczami przewraca :roll: a potem się zamartwia że pies nie dostał np jedzonka na czas i pewnie zemrze z tego powodu na ciężki rozstrój :cool3: Quote
malawaszka Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 :lol: Miszka też udaje, że nie widzi naszych małżów :evil_lol: a w końcu pewnie będą najlepszymi kumplami bo Miszka to taki zbój jest co to się wkrada do serducha każdemu :loveu: Quote
Bliss Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 :) wy myślcie a ja się odpinam :) skończyłam pracę na dziś i idę się rodzinnie realizować :cool3: pewnie wieczorkiem się pojawię pozdrawiam piesy i ich pańcie ;) Quote
AnkaG Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Ale się akcja rozwinęła ... :lol: Bliss - ja mam cztery takie psinki tylko suczki. Cztery czarno -srebrne. Ostatnią przytargałam prawie dwa lata temu ze schronu. Na początku było parę zgrzytów ale jak to w stadzie - ustaliły kto co może i jest ok. Psy lubią żyć w stadzie. Ty masz jeszcze szczeniaka więc powinny dogadać się bez problemu. Quote
Bliss Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 no to luz :) - jak można mieć 4 !! na raz to dwa nosem wciągnę :cool3: tylko właśnie sie doczytałam i jest problem - on jest kastrowany? miałam nadzieję na reproduktora ... :diabloti: Quote
Bliss Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 malawaszka napisał(a)::lol: Miszka też udaje, że nie widzi naszych małżów :evil_lol: a w końcu pewnie będą najlepszymi kumplami bo Miszka to taki zbój jest co to się wkrada do serducha każdemu :loveu: zbój powiadasz? hmmm jak się nauczy jeszcze motorem jeździć to będą nierozłączni :loveu: może kupimy junaka i jak Honoratę Gustlik on będzie Miszkę woził? :evil_lol: jakis mam małpi humor - wybaczcie - ale strasznie już mi się chce tej nowej przygody ;) Quote
malawaszka Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 hahaha na Repa już nie masz szans :eviltong: po ptokach, że tak powiem :evil_lol: nooo proponuję kupić motor z koszem - wtedy oba chłopaki się zmieszczą :cool3: Quote
Bliss Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 no ja na szczęście jestem wolna od takich zboczeń - wybieram pojazdy 4-kołowe ;) jakis obłęd z tym psem no! nie mogłam się dziś skoncentrować należycie na zbieraniu kasztanów i innych takich nie cierpiących zwłoki zajęciach bo ciągle myślę jak to wyjdzie :) Quote
malawaszka Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 ja póki co niecierpliwie czekam na rozwój wydarzeń bo jak się zacznę cieszyć to się nie uda, więc uzbrajam się i czekam trzymając :kciuki: Quote
Bliss Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 no to nie wiem - rób co chcesz - jak trzeba to nawet płacz! niech się uda ;) Quote
Recommended Posts