Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no! na stronie tego weta wyczytałam, że operują zaćmę itd

ciekawe jaki jest koszt - ale nic to - najpierw trzeba skonsultować - a jeszcze wcześniej mieć psa do konsultacji :D

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bliss ;)

[FONT=Trebuchet MS]NIE KUPUJ SZNAUCERA JEŚLI
[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]masz w domu założony alarm i nie potrzebujesz innego [/FONT]
  • [FONT=Trebuchet MS]nie lubisz skakania psa na wysokości twarzy[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]nie chcesz mieć zachlapanej podłogi w promieniu kilku metrów od miski z wodą[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]chcesz psa który nie potrafi myśleć[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]nie masz czasu, pomysłów ani miejsca na zabawy[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]szukasz lokatora do podwórzowej budy[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]lubisz ciszę i spokój[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]nie lubisz się dzielić swoim fotelem[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]lubisz w domu idealny porządek[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]nie lubisz mieć rano oblizanej twarzy[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]bardzo lubisz swoje konto bankowe[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]nie lubisz, gdy ktoś nosi Twoje kapcie[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]nie lubisz piszczenia pod drzwiami łazienki[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]uważasz, że piegi z błota są nietwarzowe[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]chcesz mieć buty do pary [/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]chcesz, aby wszyscy w okolicy mogli głaskać do woli twojego psa[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]uważasz, że drapanie psa po brzuchu przez godzinę to strata czasu [/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]nie znosisz zapachu mokrej sierści[/FONT]

• [FONT=Trebuchet MS]nie będziesz kupował klikudziesięciu piłek rocznie[/FONT]

Posted

:-o :loveu:

jestem pod wrażeniem :D

większość wypisz- wymaluj reszta pewnie z czasem przyjdzie ;)

no to luz - bo się zaczęłam martwić czy to nie jest jakaś forma choroby sierocej ;)

Posted

jest zupełnie inny niż mój kochany oneczek który niestety już nie żyje :(

ten ma charakterek - siądzie czasem jak muł w drzwiach i muszę go długo i ładnie! prosić żeby zechciał ruszyć zad :cool3:

ale jednocześnie tak niesamowity - rzuca żarcie, zabawki, kolegów żeby tylko się pogłaskać :) a za sekundę udaje głuchego jak mu mówię że trzeba do domu ;)

ciekawe jak z zazdrością jest? macie ich po kilka? nie ma problemu z tym szczególnego?

Posted

są na dogo dziewczyny, które mają po dwa lub więcej sznaucerków - ja miałam dwa sunię i pieska (oboje po sterylizacji) i może nie szalały razem i nie przytulały się, ale to wina Luny mojej rozpieszczonej suni bo ona woli ze mną się bawić niż z psami, teraz mam Lunę i sunię mieszańca - zazdrosne bywają o siebie, czasem muszę krzyknąć zeby się nie nakręcały na siebie, ale ogólnie jest w porządku - Luna czasem panikuje jak inny pies do niej podejdzie i wtedy piszczy jakby jej robił krzywdę :roll: jak Pepa to słyszy to leci bronić Lunę :loveu: :lol: więc mimo zazdrości to w jakiś sposób stworzyły stadko i jak się bronią to znaczy że się lubią ;)

i takie "problemy" chyba tylko u mnie są, a tak jak na dogo czytam o dwóch lub więcej sznupków to się kochają - zazdrość pewnie wszędzie się zdarza, ale bez większych ekscesów - chyba, że na samym początku, ale to trzeba przetrzymać i potem już jest fajnie ;)

Posted

no to dobrze :) bo wiesz pomyślałam sobie, że skoro one są takie jak w opisie wyżej podanym ;> i takie za swym człowiekiem bardzo to może nie chcą ze sobą dzielić sie uwagą ludzia :)

och - jak bym chciała żeby się psiska dogadały :loveu: zawsze to raźniej razem

Posted

zawsze są dwie ręce do głaskania ja jedną głaskam Miszkę a drugą Ande i daje radę a on zazdrosny nie jest tzn będzie Ci się podsuwał też do głaskania i do ubikacji za człowiekiem chodzi:cool3:a jak zamkniesz drzwi to wpuścic musisz bo będzie drapał w podłogę albo szczekał:diabloti: ale to sznupek i jak go wpuścisz masz wylizane ręce:eviltong:

Posted

acha z tym samcem z góry sznupkiem sie polubiły tylko sie oba na szczekanie nakręcaja tzn jak jeden zacznie to drugi byle głośniej i tak gadają sobie jak sie ich nie uciszy. Misza z tego co zaobserwowałam też woli zabawę z człowiekiem ale ja go na dworku nie spuszczam ze smyczy a w domku miał tylko towarzystwo ludzi i Duśki ale ona to osobny rozdział jak czytałaś to wiesz:razz:

Posted

a co do opisu to duzo w tym prawdy i wierz mi że Jedi moze wcale nie miec ADHD no chyba ze wszystkie mają. Miałam sunie przed która jak była szczeniakiem uciekałam na łóżko bo gryzła wszystko co sie ruszało a potem wyrosła z niej najwieksza skarbunia na swiecie i też z początku myslałam ze ona ma ADHD:evil_lol:. Nawet wybiła zęba mojemu TZtowi:diabloti:. Duśka też nie jest taką całkowitą oazą spokoju na jaka wygladała. To są psy z charakterem ale niesamowicie kochane.

Posted

cioteczki idę spac bo już ledwo na oczy patrzę. Duśka już się dawno w poscieli wyleguje, więc idę do niej dołączyc. Miszka pewnie też już chrapie i mówi cioteczkom dobranoc.

Posted

no ja też :razz: raany - chcę bardzo żeby się dogadały :D

i jak dobrze że on kobitki woli ;) - nas trzy w domku a małż udaje zawsze na początku że stwora nie widzi i oczami przewraca :roll: a potem się zamartwia że pies nie dostał np jedzonka na czas i pewnie zemrze z tego powodu na ciężki rozstrój :cool3:

Posted

:) wy myślcie a ja się odpinam :)
skończyłam pracę na dziś i idę się rodzinnie realizować :cool3:

pewnie wieczorkiem się pojawię

pozdrawiam piesy i ich pańcie ;)

Posted

Ale się akcja rozwinęła ... :lol:

Bliss - ja mam cztery takie psinki tylko suczki. Cztery czarno -srebrne. Ostatnią przytargałam prawie dwa lata temu ze schronu. Na początku było parę zgrzytów ale jak to w stadzie - ustaliły kto co może i jest ok.
Psy lubią żyć w stadzie. Ty masz jeszcze szczeniaka więc powinny dogadać się bez problemu.

Posted

no to luz :) - jak można mieć 4 !! na raz to dwa nosem wciągnę :cool3:

tylko właśnie sie doczytałam i jest problem - on jest kastrowany? miałam nadzieję na reproduktora ...

:diabloti:

Posted

malawaszka napisał(a):
:lol: Miszka też udaje, że nie widzi naszych małżów :evil_lol: a w końcu pewnie będą najlepszymi kumplami bo Miszka to taki zbój jest co to się wkrada do serducha każdemu :loveu:

zbój powiadasz? hmmm jak się nauczy jeszcze motorem jeździć to będą nierozłączni :loveu:

może kupimy junaka i jak Honoratę Gustlik on będzie Miszkę woził? :evil_lol:

jakis mam małpi humor - wybaczcie - ale strasznie już mi się chce tej nowej przygody ;)

Posted

no ja na szczęście jestem wolna od takich zboczeń - wybieram pojazdy 4-kołowe ;)

jakis obłęd z tym psem no!
nie mogłam się dziś skoncentrować należycie na zbieraniu kasztanów i innych takich nie cierpiących zwłoki zajęciach bo ciągle myślę jak to wyjdzie :)