madziamn Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Moniczko ja tak pomyślałam ze może by go podesłac ludziom zainteresowanym adopcją tamtych młodzieniaszków ja jak szukałam Duśki wpadłam w "panikę" i nie bardzo mogłam znaleźc sensowne ogłoszenia. Ja wejdę jeszcze do mojej wetki bo pierwsze co to pamietam ze do niej poleciałam może usłyszy o jakims domku. Zaraz napisze tez maila do AGI ona jeździ po wystawach i ma trochę znajomych psiarzy moze coś znajdą. Nie robię nadziei ale się postaram. On nie może na zimę w schronie zostac. Quote
malawaszka Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 madziamn napisał(a):On nie może na zimę w schronie zostac. i na pewno nie zostanie ;) dałam sobie tydzień czasu na znalezienie mu domku i MUSI się udać! 24 h/dobę o nim myślę intensywnie i jestem na krawędzi pojechania po niego, tylko blokuje mnie rodzina :placz: no i Pepa, która od roku jak jest u mnie nie miała cieczki... ehhhh co ma być to będzie - damy radę! Quote
madziamn Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 błagam o kilka zdjec całego sznupka mam chętną osobę, dobry domek i gdyby sie zgodziła miałabym relacje i kontakt non stop z nim. Tu trzeba przekonac faceta wiec przydałyby sie ładne fotki bo jak wiecie cioteczki faceci to wzrokowcy. Musialabym jeszcze wiedziec co z dziecmi i jaki jest do psów. Miałby stały kontakt z moją córcią, Duśką(oprócz cieczek) i innym sznupkiem samcem psem zaprzyjażnionej rodziny. Reszta sporadycznie na spacerach. Czy zostanie sam w domu nie na długo bo oboje renciści ale w razie jakiejs wizyty u lekarza itp., czy potrafi załatwiac się na dworze w sensie nie nabrudzi w domu,czy umie chodzic na smyczy? Cioteczki moze dużo tych pytań ale lepiej pytac i uniknąc rozczarowania. Quote
malawaszka Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 dopóki psiak jest w schronisku nie ma możliwości sprawdzenia ani czy zachowuje czystość, ani jaki jest do dzieci, ani czy zostaje sam w domu - bo jak to sprawdzić? :niewiem: jedyne co wiadomo to jest w boksie z innymi psami samcami i nie ma problemów prawdopodobnie Grażynka ma dla niego DT w Starachowicach Quote
madziamn Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 to by było super wtedy by można to wszystko sprawdzic bo ja pisałam o domku stałym tyle ze musiałabym to wszystko wiedziec Quote
weszka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Maluszku uda się! Tyle ciotek się wzięło za ciebie! Niestety wiek jest przeciwko niemu ale... nie takie dziadki domy znajdowały! Quote
madziamn Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 cholerka ten domek nie wypali aż sie poryczałam:placz: facet się nie zgodził ale jedyne co dobre że kobitka obiecała pomóc w szukaniu i ja szukam dalej zeby tylko ten tymczas od Grażynki wypalił to będzie więcej wiadomo o psiaku trzymam kciuki i szukam. Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 widocznie to nie był TEN domek - znajdzie się ten właściwy Quote
grazyna9915 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 A ja jeszcze tu na wątku nie byłam? Malawaszka jesteś kochana, dziękuję, każdego sznupka będę Ci już podsyłać. Fotki psiaka mam tylko w pozycji leżącej, wieczorkiem poszukam jeszcze czegoś, ale jedna fotka od drugiej nie wiele się różni. Podczas robienia zdjęć praktycznie się nie ruszał. Quote
sleepingbyday Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 rozgłaszam po świecie: hasaan już za TM, ale piszemy petycje - za duża powtarzalność, trzeba się tym zająć. dramat ten z większych. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=121162 Quote
madziamn Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 kochani pokazałam go nastepnej osobie ma sie zastanowic. Stanę na głowie ale ten psiak zimą będzie grzał doopkę na kanapie lub porządnym psim posłaniu. jemu naprawdę przydałby sie tymczas zeby zobaczyc co i jak bo ludzie pytaja o różne rzeczy a ja nie wiem co mówic:niewiem:. I mam jeszcze jedno pytanie w kwestii ciekawości bardziej ale się nie gniewajcie czy on reaguje na imię MISZA? Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 Madzia - pewnie nie reaguje bo to imię robocze ogłoszeniowe,schroniskowe a tam nikt nie ma czasu żeby przy nim siedzieć i wołać go ja miałam właśnie tel z Rudy Śl - ludzie mają sznupka pieska 3 letniego i bardzo im się żal zrobiło Miszki, mają jeszcze jutro dzwonić jak będzie wiadomo coś więcej o zdrowiu - tych oczkach Quote
madziamn Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 własnie może by się to nadawało do leczenia Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 wątpię bo to częsta przypadłość u sznupków mini w starszym wieku :shake: po prostu na starość tracą wzrok... efekt niekontrolowanego rozmnażania, a wet schroniskowy raczej nie ma warunków na określenie dokładnie tam tej wady Quote
madziamn Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 słuchajcie jak się żaden domek nie zdecyduje Miszka ma załatwiony tymczas u mojej mamy dopóki nie znajdzie domku stałego tam nie ma psów ani dzieci -Olka sporadycznie- ale mozna by wtedy sprawdzic jaki mieliby do siebie stosunek. Tyle dałam radę załatwic. Opiekę weta i jedzonko sama bym mu zapewniła w sprawdzonej lecznicy( bo to starszy psiak i jedzonko tez musi miec pewnie inne a mama się na tym nie zna). Ale Fionkę zawsze u niej zostawiałam i bardzo o nią dbała. Tak wygląda sytuacja a ponieważ piesek jest w Tychach i ja nie dam rady po niego pojechac to wybór nalezy do Was cioteczki. Ja oczywiscie bedę szukac jeszcze ds ale czując pismo nosem gdyby było ok i by się zaklimatyzował to miałby szanse tam zostac. No i cały czas byłby pod naszą kontrolą. Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 chwilkę poczekamy jak się sytuacja rozwinie - wielkie dzięki Madziu za działanie!!!! Quote
madziamn Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 a jeśli Miszka już ma zaklepany jakiś domek to może macie jeszcze jakąs potrzebującą mini sznupkową bidę psa lub wysterylizowaną sunię? Quote
madziamn Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Monisiu nie ma za co po to tu jestem oferta aktualna dla Miszki i nie tylko tak jak napisałam i co wazne mamę wiek tak do 10 lat bardzo nie przeraza nawet woli takiego spokojnego sznupa Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 póki co nic nie wiadomo na 100% więc cierpliwości ;) no i póki co na szczęście nie wiem o innej miniaturze - same bydlaczki duże, te z Ursusa co pisałam wczoraj, że wyrzucone z samochodu to prawdopodobnie nie sznaucerki bo pani mi je opisała jakoś łaciato, ale w ogóle to jakieś dziwne bo mówiła, że to już ze 2 tyg temu je ktoś wyrzucił, jakaś osoba je dokarmia, pod gankiem mieszkają - miała się dzisiaj dowiedzieć czy jeszcze są i zadzwonić do mnie, ale nie dzwoniła jeszcze :niewiem: Quote
madziamn Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 ok Moniczko napisałam wszystko od razu co załatwiłam zeby było wiadomo na czym stoimy. Mamie chodzi głównie o siersc dlatego sznupek no i sentyment do Fionki no i nie ukrywam ze moja miłosc do rasy tez ma wpływ. Szkoda ze ta pani nie dzwoniła bo jak dwa tygodnie sie włoczą to nie wiadomo w jakim stanie sa te psiaki jakie by nie były. Quote
malawaszka Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 jak do Niej dzwoniłam to szła do lekarza, kaszlała dość mocno w telefon :roll: więc możliwe, że jeszcze nie miała jak sprawdzić co i jak, ale jak ktoś psiaki dokarmia to nie jest tak źle - jak tylko się czegoś dowiem to spróbuję kogoś z tamtych okolic znaleźć bo teraz to nawet nie wiem w którym miejscu są, poza tym, że na Ursusie :niewiem: Quote
madziamn Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 w takim razie czekam na informacje i o Miszce i o psiakach Quote
weszka Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Oooo jaki ruch się zrobił wokół maluszka. Oby z tego był domek! Quote
malawaszka Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 oby oby, póki co mam chętny domek z Rudy Śl. Pani dzwoniła już dwa razy, ale jutro rano jadą do Szczecina i chcieliby maluszka zabrać za tydzień jak wrócą Quote
madziamn Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 będzie, bo jak co to ja go wezmę czekam tylko na decyzję. PS.a jak tam psinki z Ursusa wiadomo coś? Quote
Recommended Posts