Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ttosa a ty zajmujesz się dystybucją barfu Primex czy jakiegoś innego. Przeczytałam wątek i mam trochę mętlik w głowie bo wypowiadają się tu chyba dwie różne firmy produkujace kostki barf . Niech mnie ktoś oświeci. Ja kupuję barf primexowy , dokładnie Bio Barf ale nie jest on zapakowany wcale w foliowe czy inne torebki tylko jest w plastikowym pudełeczku. To ten sam produkt tylko inaczej zapakowany czy też u różnych dystrybutorów sa różne produkty??
I troszkę z innej beczki. Dziś kupsko mojego psa zawierało niestrawione kawałki kości. Czy powinnam zacząc się martwić? Pompon jakos osowiały jest i kolacji ( barfowej) nie zjadł :(.

• Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu - spokojnie , kiedys było w folii a dzisiaj juz produkcja jest pakowana w pudełka - więc masz to samo.

Co do trawienia psa ---- pytanie zasadnicze --- co dokładnie dajesz psu ?
czy samą zawartość opakowania , i jak długo ? czy dajesz coś innego jeszcze , czy dodajesz cos do mieska barfowego?

Napisz mi dokładnie co dajesz psy i od kiedy- ?:crazyeye:

Posted

Ttossa koski barfowe daję dopiwro 4 dni. Karmię dwa razy dziennie czyli idzie mi 1 kg karmy. Rozmrożoną kostę wrzucam do michy, dolewam oleju winogronowego albo lnanego, czasem dodaję gotowane siemię lniane. Jak kupiłam kostkę gdzie było samo mięso i kości dodałam zmiksowana marchew i standardowo olej. Teraz mam bio barf indyczy z warzywami i owocami więc juz żadnych dodatków oprócz odrobiny oleju nie stosuję. Masz jakieś zalecenia? Może coś robię źle? Mój pies jest bardzo chorowity i ciągle bierze tony leków ( ech ci weterynarze) ale teraz postanowiłam troszke przejąc nad nim kontrolę i leczyć go bardziej naturalnie czego wynikiem jest między innymi barf :). Poradź mi jesli coś robie nie tak.

Posted

aby nie było zatwardzeń - dodawaj jeszcze kefir i twaróg i sprawdz proporcje ilosci mięsa do kosci - jesli twój pies jest wrazliwy to ja bym dawała mu barf indyczy , podroby,zoładki (barf indyczy dla psów dorosłych )

Posted

dzięki za rady :). Niestety moj Pompon nie chce tknąć barfu indyczego. zrobił dwudniową głodówkę aż mu ugotowałam kurę z warzywami i dopiero to wszamał ze smakiem. Nie mogę go głodzić bo jest chory więc na razie barf będzie czekał w zamrazarce albo będę próbowała raz na jakiś czas mu go podsunąć. Jeszcze pomyślałam że spróbuję może kupić jedną kostkę z wołowiną i zobaczę czy mu smakuje.
Szkoda, bo zależy mi żeby dobrze i zdrowo się odżywiał. No ale moze mu się odmieni.

Posted

[quote name='daga10011']moze sprobuj tych zoladkow wolowych z wypelniaczem-sa w ofercie,[/quote]

W ofercie sa juz zaladki , super:multi:, moj pies i kot uwielbiaja je:cool3:.
A tak wogole, to co to za wypelniacz??

Posted

wypełniacz- to niestety zwyczajnie zawartośc żołądków ----:crazyeye: to co ptactwo zjadło - to straszne ale naszym psom to służy i smakuje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
W Łodzi nie bedziemy niestety ale wiem ze w Warzawce mozna kupic !!!

wejdz na [url=http://www.barf.pl]BARF.pl zdrowa dieta dla psa[/url] i poszukaj dystrybutora:cool3: my dystrybuujemy na Polske północną jakby co :lol::lol::lol:

Posted

Mam dla Ciebie dobrą wiadomość Barfa w Kielcach dostaniesz w jednym tylko sklepie na os. Kochanowskiego ul.Pasca 3, jest w ciągłej sprzedaży.

Posted

Moja zwierzyna takze wariuje za zoladkami :loveu:, tylko teraz jadaja bez wypelniacza, nastepnym razem jak przyjade do rodzinnych stron do zaopatrze sie ;). Te moje bez wypelniacza tak smierdza , ze mozna pasc , to co dopiero bedzie z zawartoscia:-o.

Posted

To są żołądki wołowe, mielone i zamrożone w pojemnikach 500g i 1000g. Faktycznie, śmierdzą niesamowicie, ale są doskonałym uzupełnieniem diety psa, a psy je po prostu uwielbiają. Nasi dystrybutorzy mają je od niedawna w swojej ofercie. Pozdrawiam w majowy weekend :)

Posted

Porozmawiaj z Tossą. Przynajmniej raz w miesiącu jest w 3mieście z mięchem :multi: z czego ja osobiście bardzo się cieszę :p. Jakbyś chciała, to mogę odsprzedać Ci kilka kostek na spróbowanie z moich świerzo zrobionych zapasów :cool3:.

Posted

[quote name='cropka']Porozmawiaj z Tossą. Przynajmniej raz w miesiącu jest w 3mieście z mięchem :multi: z czego ja osobiście bardzo się cieszę :p. Jakbyś chciała, to mogę odsprzedać Ci kilka kostek na spróbowanie z moich świerzo zrobionych zapasów :cool3:.[/quote]

a masz jakieś bez kości ?
mój kości nie trawi już :roll:

Posted

Oj bez kości to tylko jakieś podroby chyba, płucka wołowe, żoładki jakieś. Ale to samo na rynku kupisz... Moim kupuję wszystko z kośćmi grubo mielonymi :roll:.

Posted

[quote name='cropka']Oj bez kości to tylko jakieś podroby chyba, płucka wołowe, żoładki jakieś. Ale to samo na rynku kupisz... Moim kupuję wszystko z kośćmi grubo mielonymi :roll:.[/quote]

trudno :lol:
mój jadł kości do niedawana, teraz wymiotuje ma już ponad 9 lat

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Można kupić Barf w kostach w Gdyni lub okolicach ( trójmiasto) ?[/quote]

[FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=Red]tak , tak , wczoraj zawiezlismy kolejna dostawę do 3 -miasta:razz::razz::razz:
jak bede zbierać zamówienia pod koniec miesiaca to daj znać i ci dowieziemy, lub odbierzesz od któregos z naszych klientów!!!!!!!

pisz na moje gg 5521684

[B]Miła wiadomośc dla mieszkańców OLSZTYNA - pod koniec maja -poczatek czerwca bedzie tam mozna kupic BARF!!!!!!!!:crazyeye:
ZAPRASZAMY OLSZTYNIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Bura']A jak z dostępnością mrożonek na giełdzie zoologicznej warszawskiej? Tej gdzie w piątki zaopatruje się mój znajomy sklep zoologiczny??[/quote]

nie wiem- sorry , szkoda ........to nie mój rejon:placz:

Posted

A jak z dostępnością mrożonek na giełdzie zoologicznej warszawskiej? Tej gdzie w piątki zaopatruje się mój znajomy sklep zoologiczny??

Posted

[quote name='ttossa']nie wiem- sorry , szkoda ........to nie mój rejon:placz:[/quote]

Może "naczalstwo" się wypowie :evil_lol:

Szykuje mi się szczeniak i wartałoby, żeby od małego jadł coś porządnego a nie jakieś kulki.

Posted

[quote name='Bura']Może "naczalstwo" się wypowie :evil_lol:

Szykuje mi się szczeniak i wartałoby, żeby od małego jadł coś porządnego a nie jakieś kulki.[/quote]

:) Możesz powiedzieć coś więcej o tej giełdzie? W tej chwili nasz Barf jest w Warszawie na Modzelewskiego. Pozdrawiam :)