ania_wawa Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 ttosa a ty zajmujesz się dystybucją barfu Primex czy jakiegoś innego. Przeczytałam wątek i mam trochę mętlik w głowie bo wypowiadają się tu chyba dwie różne firmy produkujace kostki barf . Niech mnie ktoś oświeci. Ja kupuję barf primexowy , dokładnie Bio Barf ale nie jest on zapakowany wcale w foliowe czy inne torebki tylko jest w plastikowym pudełeczku. To ten sam produkt tylko inaczej zapakowany czy też u różnych dystrybutorów sa różne produkty?? I troszkę z innej beczki. Dziś kupsko mojego psa zawierało niestrawione kawałki kości. Czy powinnam zacząc się martwić? Pompon jakos osowiały jest i kolacji ( barfowej) nie zjadł :(. Quote
ttossa Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Aniu - spokojnie , kiedys było w folii a dzisiaj juz produkcja jest pakowana w pudełka - więc masz to samo. Co do trawienia psa ---- pytanie zasadnicze --- co dokładnie dajesz psu ? czy samą zawartość opakowania , i jak długo ? czy dajesz coś innego jeszcze , czy dodajesz cos do mieska barfowego? Napisz mi dokładnie co dajesz psy i od kiedy- ?:crazyeye: Quote
ania_wawa Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Ttossa koski barfowe daję dopiwro 4 dni. Karmię dwa razy dziennie czyli idzie mi 1 kg karmy. Rozmrożoną kostę wrzucam do michy, dolewam oleju winogronowego albo lnanego, czasem dodaję gotowane siemię lniane. Jak kupiłam kostkę gdzie było samo mięso i kości dodałam zmiksowana marchew i standardowo olej. Teraz mam bio barf indyczy z warzywami i owocami więc juz żadnych dodatków oprócz odrobiny oleju nie stosuję. Masz jakieś zalecenia? Może coś robię źle? Mój pies jest bardzo chorowity i ciągle bierze tony leków ( ech ci weterynarze) ale teraz postanowiłam troszke przejąc nad nim kontrolę i leczyć go bardziej naturalnie czego wynikiem jest między innymi barf :). Poradź mi jesli coś robie nie tak. Quote
ttossa Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 aby nie było zatwardzeń - dodawaj jeszcze kefir i twaróg i sprawdz proporcje ilosci mięsa do kosci - jesli twój pies jest wrazliwy to ja bym dawała mu barf indyczy , podroby,zoładki (barf indyczy dla psów dorosłych ) Quote
ania_wawa Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 dzięki za rady :). Niestety moj Pompon nie chce tknąć barfu indyczego. zrobił dwudniową głodówkę aż mu ugotowałam kurę z warzywami i dopiero to wszamał ze smakiem. Nie mogę go głodzić bo jest chory więc na razie barf będzie czekał w zamrazarce albo będę próbowała raz na jakiś czas mu go podsunąć. Jeszcze pomyślałam że spróbuję może kupić jedną kostkę z wołowiną i zobaczę czy mu smakuje. Szkoda, bo zależy mi żeby dobrze i zdrowo się odżywiał. No ale moze mu się odmieni. Quote
daga10011 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 moze sprobuj tych zoladkow wolowych z wypelniaczem-sa w ofercie,pomieszac to z tym barfem indyczym-smierdzi strasznie ale psy to uwielbiaja ;) Quote
Poli Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 [quote name='daga10011']moze sprobuj tych zoladkow wolowych z wypelniaczem-sa w ofercie,[/quote] W ofercie sa juz zaladki , super:multi:, moj pies i kot uwielbiaja je:cool3:. A tak wogole, to co to za wypelniacz?? Quote
aneta...i..bouvier Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 czy w warszawie istnieje mozliwosc zamowienia na probe albo czy moze bedzie ktos z produktami w lodzi na wystawie Quote
ttossa Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 wypełniacz- to niestety zwyczajnie zawartośc żołądków ----:crazyeye: to co ptactwo zjadło - to straszne ale naszym psom to służy i smakuje :evil_lol::evil_lol::evil_lol: W Łodzi nie bedziemy niestety ale wiem ze w Warzawce mozna kupic !!! wejdz na [url=http://www.barf.pl]BARF.pl zdrowa dieta dla psa[/url] i poszukaj dystrybutora:cool3: my dystrybuujemy na Polske północną jakby co :lol::lol::lol: Quote
daga10011 Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 moje jak czuja te zoladki to dostaja istnego kota:lol: Quote
ysia Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Mam dla Ciebie dobrą wiadomość Barfa w Kielcach dostaniesz w jednym tylko sklepie na os. Kochanowskiego ul.Pasca 3, jest w ciągłej sprzedaży. Quote
Poli Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Moja zwierzyna takze wariuje za zoladkami :loveu:, tylko teraz jadaja bez wypelniacza, nastepnym razem jak przyjade do rodzinnych stron do zaopatrze sie ;). Te moje bez wypelniacza tak smierdza , ze mozna pasc , to co dopiero bedzie z zawartoscia:-o. Quote
jeana Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 To są żołądki wołowe, mielone i zamrożone w pojemnikach 500g i 1000g. Faktycznie, śmierdzą niesamowicie, ale są doskonałym uzupełnieniem diety psa, a psy je po prostu uwielbiają. Nasi dystrybutorzy mają je od niedawna w swojej ofercie. Pozdrawiam w majowy weekend :) Quote
Onomato-Peja Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Można kupić Barf w kostach w Gdyni lub okolicach ( trójmiasto) ? Quote
cropka Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Porozmawiaj z Tossą. Przynajmniej raz w miesiącu jest w 3mieście z mięchem :multi: z czego ja osobiście bardzo się cieszę :p. Jakbyś chciała, to mogę odsprzedać Ci kilka kostek na spróbowanie z moich świerzo zrobionych zapasów :cool3:. Quote
Onomato-Peja Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='cropka']Porozmawiaj z Tossą. Przynajmniej raz w miesiącu jest w 3mieście z mięchem :multi: z czego ja osobiście bardzo się cieszę :p. Jakbyś chciała, to mogę odsprzedać Ci kilka kostek na spróbowanie z moich świerzo zrobionych zapasów :cool3:.[/quote] a masz jakieś bez kości ? mój kości nie trawi już :roll: Quote
cropka Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Oj bez kości to tylko jakieś podroby chyba, płucka wołowe, żoładki jakieś. Ale to samo na rynku kupisz... Moim kupuję wszystko z kośćmi grubo mielonymi :roll:. Quote
Onomato-Peja Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='cropka']Oj bez kości to tylko jakieś podroby chyba, płucka wołowe, żoładki jakieś. Ale to samo na rynku kupisz... Moim kupuję wszystko z kośćmi grubo mielonymi :roll:.[/quote] trudno :lol: mój jadł kości do niedawana, teraz wymiotuje ma już ponad 9 lat Quote
AniaP Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 A czy gdzieś w Poznaniu można kupić Barfa w kostkach? :roll: Quote
ttossa Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='Onomato-Peja']Można kupić Barf w kostach w Gdyni lub okolicach ( trójmiasto) ?[/quote] [FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=Red]tak , tak , wczoraj zawiezlismy kolejna dostawę do 3 -miasta:razz::razz::razz: jak bede zbierać zamówienia pod koniec miesiaca to daj znać i ci dowieziemy, lub odbierzesz od któregos z naszych klientów!!!!!!! pisz na moje gg 5521684 [B]Miła wiadomośc dla mieszkańców OLSZTYNA - pod koniec maja -poczatek czerwca bedzie tam mozna kupic BARF!!!!!!!!:crazyeye: ZAPRASZAMY OLSZTYNIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
ttossa Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='Bura']A jak z dostępnością mrożonek na giełdzie zoologicznej warszawskiej? Tej gdzie w piątki zaopatruje się mój znajomy sklep zoologiczny??[/quote] nie wiem- sorry , szkoda ........to nie mój rejon:placz: Quote
Bura Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 A jak z dostępnością mrożonek na giełdzie zoologicznej warszawskiej? Tej gdzie w piątki zaopatruje się mój znajomy sklep zoologiczny?? Quote
Bura Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='ttossa']nie wiem- sorry , szkoda ........to nie mój rejon:placz:[/quote] Może "naczalstwo" się wypowie :evil_lol: Szykuje mi się szczeniak i wartałoby, żeby od małego jadł coś porządnego a nie jakieś kulki. Quote
jeana Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 [quote name='Bura']Może "naczalstwo" się wypowie :evil_lol: Szykuje mi się szczeniak i wartałoby, żeby od małego jadł coś porządnego a nie jakieś kulki.[/quote] :) Możesz powiedzieć coś więcej o tej giełdzie? W tej chwili nasz Barf jest w Warszawie na Modzelewskiego. Pozdrawiam :) Quote
Recommended Posts