ARKA Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Ta sunia złamała moje serce, obiecalam jej dom... A bylo tak. Kiedy przyjechałysmy do Maciejowic lał deszcz. Male boksy, 2x2m, nizadaszone, i wieksza częsc boksow bez bud lub budy zamale i zamało. Psy stojące w ciasnych boksach, splywajacy deszcz po nich, ze slomy splywaly strugi fekalii. Maciejowice nie mają zadnej kanalizacji, ba wody ani prądu. Chcialysmy wstawic Suni bude, staly puste budy na placu. Jakos bude wstawilysmy ale.......Sunia z dachu budy zaczela sie przymierzac do wyskoczenia gora boksu. Postawilysmy bude na srodku boksu ale to zaden problem aby dac sobie rade ze skokiem w tak malym boksie. Chwila i sunia wyskoczyla z boksu, na tyly calego ciagu boksow. Po chwili byla przy nas i towarzyszla przy jakis tam pracach, w probie przykrycia folia jakas boksow, umieszczania jednego biedaka na lancuchu przy budzie aby mial schronienie przed deszczem.Ten biedak(sunia) jest w dt juz. Kiedy zaczelysmy wrac do domu, zblizac sie do samochodu, myslac, ze sunia poprostu bedzie sobie biegala luzem....Ona zaczela nas zaczepiac do zabawy, potem, nerwowo szczekac na nas, zagradzac nam wrecz drogę, tak jakby chciala nam powiedziec: nie zrobicie mi tego, nie zostawiecie mnie tu:placz: a my nie moglysmy jej poprostu zabrac:placz: Poprosilam pracownika aby ja przytrzymal bo czulam, ze bedzie za nami biegla...obiecalam jej, ze bedzie miala dom, ze bedzie miala swojego czlowieka..:-( I tak Nadia, tak jej dalam na imie, czeka teraz na łancuchu przy budzie na tego jedynego, swojego czlowieka. Pomozcie mi znalezc jej dom. Jest wspanialą, mądrą sunią!! --- Bannerek Nadii do pobrania:loveu: Quote
Zofia.Sasza Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Dodam, że Nadia jest rzeczywiście przemiła i bardzo, bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Gdy po zrobieniu jej zdjęć chciałam przejść do kolejnego psiaka, zapłakała niemal ludzkim głosem. Urocza, przyjazna, jeszcze niestara... Kto da jej ten prawdziwy dom w którym zapomni o tym, co w życiu przeszła? Quote
ARKA Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 zofia&sasza napisał(a):Dodam, że Nadia jest rzeczywiście przemiła i bardzo, bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Gdy po zrobieniu jej zdjęć chciałam przejść do kolejnego psiaka, zapłakała niemal ludzkim głosem. Urocza, przyjazna, jeszcze niestara... Kto da jej ten prawdziwy dom w którym zapomni o tym, co w życiu przeszła? Mimo,ze pyszczek siwy ale zaczepiala nas do zabawy jak mloda sunia, zeby ma ladne, ta siwizna moze to byc taka jej uroda;) Quote
epe Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Cudna ta sunieczka! Według mnie wcale nie jest stara! Zęby na zdjęciu są ładne- ona ma chyba 5-6 lat góra!;) Napewno ktoś się w niej zakocha-oby jak najszybciej!:lol: Quote
Zofia.Sasza Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 No mnie się też wydała młoda. A siwizna może być faktycznie od urodzenia. Moja Nena tak ma. Półtora roku i siwy pychol. Quote
ARKA Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 zofia&sasza napisał(a): Moja Nena tak ma. Półtora roku i siwy pychol. Moj Fils tez tak mial i ma(6 lat), a jest czarny, wiec sie w oczy to rzuca. Ma jeszcze na lapch takie siwe poprostu znaczenia. Nie wyglad sie liczy tylko charakter, dusza!;) A zobaczcie jakie ma pieknie oczy obrysowane czarnym, jakby kredką do oczu sobie podkreslila, pieknisia:loveu: No jak arabka, dlatego ma arabskie imie:p Quote
epe Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Właśnie te oczy są takie piękne!:lol: Gdyby ten Krężel nie był taką tragedią dla psiaków,to ona mogłaby startować w wyborach psich Miss:lol: Mnie też bardzo podobają się jej uszy! Quote
ARKA Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 epe napisał(a):Właśnie te oczy są takie piękne!:lol: Gdyby ten Krężel nie był taką tragedią dla psiaków,to ona mogłaby startować w wyborach psich Miss:lol: Mnie też bardzo podobają się jej uszy! Uszka tez są super, takie na koniuszkach, zalotnie, zalamane- no kokietka i tyle;) A te pozy, no jak tu mozna nie zlamac serca!! Quote
epe Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Do Nadii pasuje pani brunetka!:evil_lol: Choć ma jasna sierść,to te ciemne wykończenia są super. Śliczne imię jej nadałaś Arko! Pasuje do jej urody!;) Coś mi się zdaje,że Nadia szybko domek znajdzie! Quote
ARKA Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 epe napisał(a):Do Nadii pasuje pani brunetka!:evil_lol: :placz: ja wiem ale...maz i ...moje koty, szczegolnie jedna kotka, strasznie przezywa kazdego nowego psa. Ja kocham bezgranicznie suczki,szczegolnie wlasnie takie juz "z przeszloscia' i "bagazem doswiadczen zyciowych". A jakos tak sie probilo, teraz, ze mam dwa psy i sunie. Psy sa super, ale strasznie zaborcze,o uczucia, jak to samce:evil_lol: Kajtek mimo, ze jest u nas juz 9 m-c ciagle brutalnie traktuje koty, ciagle je gania(Fione wlasnie) albo tarmosi(Tosie kochajacą psy) i jakby Nadia, nie przepadala za kotami to moglaby byc tragedia:-( No i podstawowy problem, TZ. Quote
epe Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 O zaborczości samców wiem z autopsji!:evil_lol: Zachciało mi się psa,kurcze!:evil_lol: Sunie sa lepsze-choć np.mój miziany po brzuszku robi takie minki i te oczy-prawdziwy chłop!:evil_lol: Quote
Zofia.Sasza Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Sorry - lekki offf, ale nie do końca: Ja w ogóle zaczynam mieć upiorne podejrzenie, że Biedrzycka jakoś selekcjonowała psy pod kątem urody. Nadia jest piękna, ale pokażcie mi w tych Maciejowicach brzydkiego psa... Widziałam wiele schronisk i przytulisk, ale takiego "psiego konkursu piękności" - nigdy. Strach pomyśleć co by się z Nadieńką stało, gdyby była brzydka :shake: Mam nadzieję, że uroda pomoże jej i na dalszej drodze życia. Quote
epe Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Jak ktoś handluje psami,to wie,że te ładne są "chodliwe"-to po co trzymać te zwykłe "burki"?:angryy: Quote
ARKA Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 zofia&sasza napisał(a):Sorry - lekki offf, ale nie do końca: Ja w ogóle zaczynam mieć upiorne podejrzenie, że Biedrzycka jakoś selekcjonowała psy pod kątem urody. Nadia jest piękna, ale pokażcie mi w tych Maciejowicach brzydkiego psa... Widziałam wiele schronisk i przytulisk, ale takiego "psiego konkursu piękności" - nigdy. Strach pomyśleć co by się z Nadieńką stało, gdyby była brzydka :shake: Mam nadzieję, że uroda pomoże jej i na dalszej drodze życia. Zosiu, ona na 100 % selekcjonowala psy. Uroda i stan zdrowia.Zobacz jakie w Krezelu tez sa piekne psy: trzy Onki-dlugowlose byly(chore, na dt), sznaucerka w oborze jeszcze(zmiany skory), labkowata sunia(JEST), sunia kaukazowata polamana lapka(dt), terierek(dt)..itd. Zosiu, kiedy robisz dalsza sesje zdjeciową:oops: Quote
ARKA Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 epe napisał(a):Jak ktoś handluje psami,to wie,że te ładne są "chodliwe"-to po co trzymać te zwykłe "burki"?:angryy: :angryy: burki do obory i stodoly i niech zdychaja z glodu, chorob, zagryzien. A suki niech jezcze urodza szczeniaki, do ostaniego oddechu wycisnąc. Szczeniaczka puchatego kazdy wezmie a ze wyrosnie burek? To sie nastepnego wezmie, za grosze!:angryy::angryy::angryy: Quote
Zofia.Sasza Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Jakby ktoś przypadkiem wiedział, gdzie ta k:angryy: (kobieta, oczywiście) jest, to niech mi nie mówi. Lepiej nie. Quote
agata-air Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Aniela ty masz dobrą rękę ;d pamiętam jak spodobała Ci się sunia w korabiewicach i raz dwa miała dom. Tej pięknej też na pewno się uda. Quote
ARKA Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 agata-air napisał(a):Aniela ty masz dobrą rękę ;d pamiętam jak spodobała Ci się sunia w korabiewicach i raz dwa miała dom. Tej pięknej też na pewno się uda. :evil_lol: Agata, dalas mi mysl, chyba napisze do Pani od Luski, podam jej link....czy 5 czy 6 psow to juz zadna roznica a jacy ludzie!!:loveu: Im to dalabym i z 10 psow:razz: Niewidomy z Kręzla spodobal mi sie pierwszy:loveu: Quote
mysza 1 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Przesliczna jest:loveu:, moja Sara jest podobna, też ma trochę siwy pyszczek a wg. ksiązeczki zdrowia, którą właścicielka oddała razem z sunią do schroniska, ma 4 lata. Nadia też nie ma więcej. Mogę sie dołożyć gdybyście miały płatny Dt chociaż (wiem, marzenie...) Quote
epe Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Taka ślicznota to DS szybko powinna znaleźć! I to najlepszy! Nie dość,że prześliczna,to i charakter wspaniały!:lol: Quote
epe Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Ciotki! Muszę się przyznać,że nie potrafię wstawiać zdjęć,a chciałabym,aby zgłoszono Nadię do tego ogłoszenia: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120419 Czy ktoś mógłby ją tam umieścić? Quote
epe Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Cudnie! Myślę,że jeśli tylko Yorija będzie miała jakiś wpływ na wybór,to poprze kandydaturę Nadii- w ramach pomocy psom z Krężla!:lol: Quote
ARKA Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 A jak umiesz a wiedze, ze umiesz, wstawi bannerek sobie, to tak samo przenosisz zdjecie w inny post;) Quote
Isadora7 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Pozwoliłam sobie wstawić Nadię do Cegiełkowej Aukcji Krężlowej. Quote
Recommended Posts