agaciaaa Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Amber pokazała pazurki ;) Świetne te wspólne fotki, fajnie sie dziewczyny bawią :loveu: Quote
Marta_Ares Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 ale szaleja dziewczynki:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: super ze ja z lancucha wzielas chpcoaz na chwilke:multi: Quote
Iwona&Wiki Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Nooo... duża jest:loveu: I odważna już też. Pieknie bawi się z Bajką:multi: Szczeka, warczy! Pies stróżujący, jak nic;):) Zaraz, a dobrze pamietam? To ta Bajka była kiedyś w kolczatce? A teraz śliczna czerwona obróżka? Fajnie:) Miały dziewczyny superspacer. Mam nadzieje, że nie dostałas po uszach? A jak rozwija się znajomość z owczarkowatym sąsiadem? Quote
eria Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 ale dziewczynki szaleją :loveu::loveu: ale tytuł to byś mogła zmienic :evil_lol: bo takie 'maleństwo' to to już nie jest:evil_lol: Quote
Arden Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Eria :D - jeszcze maleństwo - 22 kilo wciąż jeszcze jak nic można wziąć na ręce i zanieść do domu jak nie chce wrócić ze spaceru ;) Iwona&Wiki napisał(a):Szczeka, warczy! Pies stróżujący, jak nic;):)Pierwszy raz uslyszalam ją poważnie warczącą wczoraj wieczorem - coś ją przestraszyło za oknem tarasowym chyba - głosik to ona ma :evil_lol: I zalizuje gości na śmierć :diabloti: Zaraz, a dobrze pamietam? To ta Bajka była kiedyś w kolczatce? A teraz śliczna czerwona obróżka? Fajnie:)No, zdekolczatkowali ją ;) - po pewnych sugestiach, ale zawsze (ale przy budzie nadal siedzi :( w te mrozy :(). Zasadniczny problem polega na tym, ze na kolcach faktycznie sie nie czulo, że ona ma taką siłę - teraz ja jej nie daje rady utrzymac, w ogole nie umie chodzic na smyczy :oops: przecietny malamut to przy niej wysiada ;) i chyba za to ciągnięcie musiala pare razy oberwac smycza, bo sie jej boi :roll: az mialam wyrzuty sumienia, bo w pewnym momencie rzucilam luznym koncem smyczy, a pies mi sie rozplaszczyl na ziemi z przerazeniem w oczach :-( [SIZE=2]W ogóle obie dziewczyny maja teraz identyczne smycze i obroze :) tylko Amber musze kupic nową obrożę - czego bym nie robiła, zawsze się skaleczę o zapięcie :roll: Miały dziewczyny superspacer. Mam nadzieje, że nie dostałas po uszach?Za wziecie blondi? Nie, ja mam klucze nawet zeby ja zabierac jak mam okazje - tylko ze dotad byla za duza i Ambi sie jej bala, a teraz ja siedze czasem caly dzien na uczelni i jestem w stanie Amber zabrac na 15 minut przed siódma rano, potem jedynie biega po ogrodzie, bo wracam kolo 19-20 - mogłoby się już robić szybciej jasno, to by się jeszcze wieczorny spacer normalnie odbyl, i dalabym rade zabierac obie dziewczyny moze... :roll: A jak rozwija się znajomość z owczarkowatym sąsiadem?Sąsiad się okazał nieco ponad trzymiesięczną sąsiadką, która jest mniej więcej tak odważna, jak Ambi do niedawna :diabloti: wiec wiekszosc ich spotkan polega na tym, ze Amber lezy pod plotem i mamrocze pod nosem, ogon mało jej nie odpadnie, a koleżanka siedzi przestraszona u siebie na tarasie i nie wie czego od niej chcą ;) Ambi zaliczyła ostatnio jakiś ciężki poślizg w czasie zabawy, i kuleje na tylną łapę :angryy: Nie muszę mówić jakie reakcje budzi u mnie kulejący pies :mad: mam nadzieję, że szybko przejdzie - na razie ograniczamy ruch (tylko jak to zrobic przy psie z wyraźną nadpobudliwoscia? :roll:) Quote
Arden Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 A ja się zakochałam... :-( Czemu życie nie układa się nigdy tak, jak powinno, i nie można zabrać takiego psa z takiego miejsca..? :( Quote
Marta_Ares Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 o kurcze jaki sliczny:crazyeye: :loveu: :loveu: :loveu: to cudo ma jakis watek?? Quote
Arden Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Jest na stronie akit w potrzebie (link u mnie w podpisie), plus na pewno jest wspomniany w wątku psów szukających domu na podforum akit... Quote
Arden Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 A u nas średnio :roll: Po tym jak Ambi ostatnio wywaliła się na lodzie i coś zaczęło jej "strzelać" w łapie, dałam jej kilka dni na powrót do formy - ale ponieważ nic nie przeszło, wczoraj wybrałam się do weta. Innego niż zwykle - bardziej żeby sprawdzić tego, bo ma rewelacyjną opinię wśród lokalnych psiarzy mających psy "z problemami". Przede wszystkim na wstępie wreszcie porządnie zdiagnozował amberowy problem z oczami - ma grudkowe zapalenie trzeciej powieki :( aczkolwiek w niewielkim stopniu. Mam nadzieję że zamkniemy ten temat raz a dobrze, bo dotąd ją inni leczyli metodą prób i błędów zwalając wszystko na luźne powieki :angryy: Z mniej fajnych rzeczy - sprawdził Amber obie tylne łapy, tak dokładnie i długo że w pewnym momencie dziewczynce już się znudziło wyrywanie i leżała spokojnie. Staw skokowy prawdopodobnie sobie nadwyrężyła, tak jak myślałam. Bardziej zmartwiło mnie, że z całą pewnością stwierdził u niej dysplazję, co najmniej jednostronną (tu brakuje mi emotikonki walącej głową w ścianę). Nie w dużym stopniu - ale jak mi pokazał, to nawet ja byłam w stanie wyczuć, jak ta kość przeskakuje. Ile razy można mieć takiego cholernego pecha..? :-( Jedno jest pewne - nie jest źle (a w każdym razie ja nie dopuszczam do siebie takiej opcji), bo nie kuleje, chodzi... jak każdy bern (znaczy moim zdaniem brzydko ;)), leży "na żabę" aż miło i gdyby nie wyszło to przypadkiem, to pewnie bym nawet nie wpadła na pomysł żeby znowu sprawdzać (parę miesięcy temu było wszystko w najlepszym porządku). Będziemy prześwietlać w najbliższym czasie, żeby zobaczyć jak to wygląda "od środka" - niestety u tego weta nie ma takiej możliwości - a w ciemno mi nic nie powie, bardziej zależało mu żeby zwrócić uwagę na problem. Ale i tak trochę mnie to dobiło :( Kurna no. Quote
agaciaaa Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Jak czytam o tej goldence przy budzie, to mi sie serce ściska :( I bardzo mi przykro z powodu problemów zdrowotnych Amber... Rzeczywiście masz pecha :roll: Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze.. http://img293.imageshack.us/img293/7479/snow1li0.jpg rzeczywiście cudeńko.. ech, życie, życie. Quote
Marta_Ares Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 z ta goldenka to straszne:-( dobrze ze przynajmniej na spacery mozesz ja zabierac. przykro mi z powodu Amber:-( wierze ze wszystko jednak bedzie dobrze, trzymamy kciuki!!!! Quote
Arden Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Spokojnie, my się nie damy ;) Inna sprawa, że ludzie na forum szwajcarów twierdzą, że tu nie ma się czym przejmować, bo tego typu luzy jakie stwierdzono u Amber mają prawo wystąpić u berna w tym wieku... mam nadzieję, że mają rację. Tyle że na razie odeszły nam znowu wspólne spacery z Bajką, bo jednak różnica wagi jest dosyć duża i dla Ambi mogłoby się to niefajnie skończyć, jeśli są luzy w stawach faktycznie :shake: Więc byłyśmy dziś same na spacerze same - niestety robiło się już szaro i zdjęcia "są jakie są" :shake: Najpierw się trzeba przywitać z niufem z sąsiedztwa: Potem obowiązkowa głupawa :diabloti: Quote
Arden Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 O co chodzi z tym, że moje posty będą widoczne po zaaprobowaniu przez moderatora? :-o Quote
anetta Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Skaranie boskie z tą dysplazją :angryy: Po co ona w ogóle jest :shake: Quote
Arden Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Reszta zdjęć będzie widoczna, jak zaaprobuje je moderator - o co chodzi? :diabloti: Quote
eria Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 ale masz pecha na tą dysplazję :placz: żeby tylko sie wszystko dobrze ułożyło.............. Quote
Bartiśkowa_ Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 http://img262.imageshack.us/img262/8459/sh101769aq3.jpg jaka już duża panna :multi: sesja świąteczna boska Quote
Arden Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Dziś będą zdjęcia z serii "jak te dzieci szybko rosną" :roll: Na początek Ola z Amber, zdjęcia z sierpnia: Quote
Arden Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 I teraz uwaga... A teraz się przyznać, kto mi szczeniora podprowadził :diabloti: Quote
agaciaaa Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Świetne fotki!! Cudny cielaczek wyrósł z tej małej kuleczki :loveu: Quote
Arden Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Prezent przeżywa drugą młodość obecnie - bo w międzyczasie zdążył się znudzić, więc został schowany. Myślałam że małej paskudzie, która gryzie wszystko i wszystkich, pójdzie z taką kością szybciej - ale nie-e, buty są fajniejsze, to i na gnaty czasu nie ma :diabloti: Quote
M&T Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 http://img99.imageshack.us/img99/3420/2008122415bw8.jpg oooo kurde!!!!!! :-o:-o:-o toż to już olbrzym jest? :D A czy mi się wydaje czy ma coś z oczkami? :hmmmm: bo wygląda troszkę jakby miała zeza rozbieżnego :oops: Quote
Recommended Posts