Jump to content
Dogomania

Galeria Amberowa - Dokumentacja zimowa :) strony 42 (dół) i 43!

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystko u nas ok - tylko mi studia daja w kosc :( Zaczelam tak naprawde miesiac pozniej, i mam problemy z nadrobieniem :(

Takie cudo ostatnio znalazlam na dysku:

Jaka ona malusia byla :lol:

Kira:

• 1 month later...
Posted

Przede wszystkim strasznie dziękuję wszystkim, którzy pamiętali o nas w swoich życzeniach świątecznych :) - dla Was wszystkich również wszystkiego najlepszego, z racji problemów z siecią trochę po czasie, ale szczerze :)

A co u nas... nic ciekawego :) Bisiek rośnie, jest coraz bardziej nieznośna :diabloti:, i właśnie 'dostała' na święta prezent od sąsiadów w postaci małego szczeniora za płotem - najlepiej nie wracałaby do domu :shake:
A taka jest wielka:

(powoli dociera do etapu, kiedy pies przestaje być psem, a staje się cielakiem :diabloti:)

Przepraszam za jakość :shake:

Posted

Nie mam pojęcia :)
To znaczy, tak na oko 3, może 3,5 miesięczny psiak w typie owczarka - a może i owczarek, wydaje mi się jakiś taki zbyt drobny, ale też nigdy się jakoś tą rasą nie interesowałam specjalnie, więc nie wiem... Taki raczej tchórz - nie bardzo chce się przywitać (hmmm, skąd ja to znam), a jego państwo w ogóle jakoś nie bardzo mu pozwalają podchodzić, jak już są z nim na zewnątrz :roll: W każdym razie Amber koczuje pod płotem w nadziei że pieska wypuszczą i na wszelkie możliwe sposoby zachęca go do zabawy, jak tylko go widzi. Na razie bez efektów, zobaczymy z czasem ;) na razie się śmiejemy, że szczeniaka sąsiedzi nie kupili sobie, tylko Amber - bo ona najbardziej jego obecność przeżywa :lol:

Co jeszcze z nowości... za jakieś 1,5-2 miesiące Ambi będzie sterylizowana - chcę z tym zdążyć przed pierwszą cieczką - i będziemy sprawdzać, czy da się coś zrobić z oczkami, bo na dłuższą metę ciągłe zapalenie spojówek jest średnio fajne :roll:

I nauczyła się szczekać :diabloti: generalnie jak się już rozszczeka - najlepiej późnym wieczorem, w nocy, albo jak przychodzą goście - to robi to tak długo, że potem już nie pamięta dlaczego zaczęła, ale w sumie głupio przestać, bo może powód był ważny :cool3: taka moja bestia inteligentna :diabloti:

Posted

No duża! Właśnie dziś odkryłam jak bardzo ;) - pierwszy raz wzięłam na spacer i ją, i Bajkę sąsiadów, którzy wyjechali, a strasznie mi jej żal było jak przy tej budzie siedziała :oops:
Weszłam z Bisią na teren, odpięłam Bajkę... i się zaczęło. Dziewczyny pierwszy raz bez płota pomiędzy sobą... W pierwszej kolejności Amber ukradła jej kość i uznała że generalnie to ona nie bardzo ma ochotę ją oddać :cool1: Pierwszy raz widziałam, żeby się panienka postawiła :diabloti: a potem postawiła się jeszcze bardziej, bo postanowiła pokazać, jak to sobie nie życzy, żeby jej łapy na plecach kłaść - "dominuj sobie kogo chcesz, koleżanko, ale nie mnie" - mój pies potrafi warknąć! :lol: Już na zewnątrz okazało się że Niunia się bardzo ładnie słucha, czasem był ten moment zawahania, czy aby na pewno się opłaca przyjść, ale generalnie wraca :) i nawet Bajka, o którą się trochę bałam, baaardzo szybko się nauczyła przybiegać na "Amber, do mnie" :diabloti:

Moim zdaniem nie widać tego aż tak bardzo, ale między nimi jest ponad dziesięć kilogramów różnicy - Amber można jeszcze wziąć na ręce ;)