Marta_Ares Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 ale krolewna w fotelu:loveu: :loveu: Quote
M&T Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 jenyyyyy! Amber jest przecudowna!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: Kocham berneny - to moja ukochana rasa i strasznie się cieszę, że na was natrafiłam :multi::loveu: będziemy zaglądać częściej :loveu: pozdrawiamy Mickey&Tofiś P.S. Skąd jesteście? :) Quote
Arden Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Anetta - właśnie takiej małej najłatwiej, raz ze nikt się nie spodziewa działań terrorystycznych, dwa że jak się tak pluszowo spojrzy, to nikt się nie odważy skarcić :diabloti: M&T - witamy :) A jesteśmy z Silna - taka mała miejscowość w kuj-pom :) Miało być więcej zdjęć z Kirą, bo jeszcze kilka czeka na wgranie, ale muszę się podzielić krótką relacją z dzisiejszego wypadu nad jezioro :lol: Dzielny pies wchodzi do wody: I płyniemy do brzegu (z asekuracją, bo przez chwilę nie wiedziałam, czy "chwyci", że ma płynąć, czy będzie szukać gruntu): Wymoknięte stworzenie na brzegu: ..."to ja może popilnuję rzeczy a wy sobie pływajcie" :lol: Oczywiście Amberkowe pilnowanie ubrań skończyło się tym, że nie miałam w co się przebrać, bo musiała leżeć akurat na moich spodniach :diabloti: Generalnie woda jej się bardzo podobała - tak żeby wejść do brzuszka, dalej lepiej nie ;) A najbardziej jej się podobało bieganie wzdłuż brzegu i szczekanie na mnie - ja ją muszę zacząć nagrywać, bo jak ona się rozszczeka, to można umrzeć ze śmiechu, tak się wczuwa :lol: W ogóle to muszę powiedzieć, że strasznie nie lubię, kiedy obcy ludzie podchodzą do niej i bez pytania ją miziają :oops: - ja wiem że to tylko szczeniak, nic nie zrobi i aż się prosi żeby go pogłaskać - ale widzę że ona też wcale się komfortowo nie czuje, jak ktoś tak podchodzi i przeważnie od razu z rękami do pyska... :angryy: Quote
M&T Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 http://img65.imageshack.us/img65/6061/sh109891up5.jpg jak słodko pływa :loveu::loveu: co do głaskania to też nie lubię, jak ktoś bez pytania zaczyna głaskać mojego piesa :shake: Jak się spyta to proszę bardzo, ale jak leci gromada dzieci i wrzezzcą "Ale słooodki!" i zaczynają go głaskać, szturchać, krzyczeć mu do ucha to aż czasem bym coś im zrobiła :mad: [niektórzy dorośli też się tak zachowują :shake:] Quote
Arden Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 M&T napisał(a):co do głaskania to też nie lubię, jak ktoś bez pytania zaczyna głaskać mojego piesa :shake: Jak się spyta to proszę bardzo, ale jak leci gromada dzieci i wrzezzcą "Ale słooodki!" i zaczynają go głaskać, szturchać, krzyczeć mu do ucha to aż czasem bym coś im zrobiła :mad: [niektórzy dorośli też się tak zachowują :shake:]Ja trafiam tylko na takich :roll: Aż by się chciało mieć ogromnego, zakagańcowanego rottweilera i święty spokój :diabloti: Quote
M&T Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 albo amstaffa, bo wtedy niekiedy przechodzą na drugą stronę ulicy :evil_lol: Quote
Bartiśkowa_ Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Jejku Amber jest porpostu prze piękna :loveu::loveu::loveu::loveu: http://img508.imageshack.us/img508/2898/sh109624ox1.jpg tu wyszła jak królowa ;) Bęedziemy wpadać częsciej i zapraaszamy do nas Quote
Arden Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Cieszę się że dziewczynka sie podoba :lol: Czesanie Kiry: Co ci robią? To może ja lepiej stąd popatrzę :cool1: Odgryzę ci ucho, chcesz? :diabloti: (i to nie jest bezpodstawna pogróżka - teraz już rzadziej, ale przez pierwsze dni uwielbiała mnie budzić rano - tzn. tak koło czwartej - gryząc i ciągnąc za uszy - a to nie jest jakieś specjalnie atrakcyjny sposób budzenia :lol: Tutaj przynajmniej obrywa się komuś innemu ;)) Oczywiście jak są razem nie może być tak, żeby tylko jedną miziać, zaraz druga się pcha ;) Quote
M&T Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 ale macie wielgachny ogród! Zazdraszczam!!! :placz: Quote
Arden Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Wielgachny jak wielgachny... ja nie mogę przeboleć, że tego terenu nie ma chociaż jeszcze raz tyle ;) Zawsze mi się marzył dom z wieelkim ogrodem w pobliżu lasu i zero ludzi w najbliższym otoczeniu - niestety mieszkam tylko na osiedlu ;) Plusy takiego stanu rzeczy oczywiście też są - mniej trawy do koszenia przed domem i przejezdne drogi zimą ;) ...więc oczywiście najlepiej jest jak mizia się obie naraz: I dziewczyny się bawią: Ambisia odpoczywa: Quote
Bartiśkowa_ Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 No cudna :loveu: Jak Barti był mały też nie miał się zabardzo z kim bawic :shake: mił tylk jednego kolege Owczarka RToniego ale Roni był starszy i Barti go przerósł zaczął go gryźć i nie chiał się już bawić :shake: Quote
Arden Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Ale Barti miał zawsze Amika "pod ręką" do zabawy, tak? ;) Mogę spytać, co on ma nie tak ze stawami? Dysplazja? :( [SIZE=2] Quote
Arden Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Mała przerwa w gonitwie: Ambi odpoczywa: Quote
Arden Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 I całkiem świeżutkie zdjęcia, sprzed kilkunastu minut :) Zieeeew: Widział ktoś kiedyś szczeniaka od środka? :evil_lol: I chyba na dziś tyle :) pozdrawiamy i dziękujemy za odwiedziny :D Quote
M&T Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 http://img167.imageshack.us/img167/5163/sh109896ro7.jpg lekcja biologii :evil_lol: Quote
eria Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Szkoda że nie zmniejszasz fot przed wstawieniem bo się masakrycznie długo otwierają :-( Quote
Bartiśkowa_ Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Tak wychowywał się z Amisiem ale amikma juz 13 lat i wcale do zabawy nie był chętny :shake: Tak lekarz stwierdził początki dysplazji łokciowej Bartiemu lekarstwa w miarę pomagają chodź lekarz powiedział że do końca jego wady się nie wyleczy :-(:-( Amber jest cudowna :loveu::loveu: Quote
Agappe Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Amberek cudaowna!!! a od środka jeszcze cudowniejsza :evil_lol::loveu::loveu::loveu::loveu: widać, że rośnie z dnia na dzień:loveu: Quote
anetta Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Strach się bać http://img167.imageshack.us/img167/5163/sh109896ro7.jpg :-D Quote
M&T Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Hejka :hand: Co tam u was? :) i popieram erię, jakbyś zmniejszyła fotki, to by się szybciej ładowały ;) Quote
agaciaaa Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Ech, ona jest przecudna :loveu::loveu: http://img65.imageshack.us/img65/6061/sh109891up5.jpg jakie skupienie na mordce :lol: http://img167.imageshack.us/img167/5163/sh109896ro7.jpg ale słooodki ziew :loveu: Quote
Arden Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Dawno nas nie bylo, nikt za nami nie tesknil, ale to nic :diabloti: Panienka wyglada na chwilę obecną tak: Jak widać wróciły problemy z oczami :( Odzyskałam program pozwalajacy na jaką taką obróbkę zdjęć, postaram się pozmniejszać te wcześniejsze :) Quote
agaciaaa Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Ja tęskniłam! :loveu: Nie moge sie na nią napatrzeć, po prostu cuuudo :loveu: Trzymam kciuki za oczka! Quote
Arden Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Ja też tęskniłam - generalnie między ostatnim moim postem a tym dzisiejszym nie było mnie w kraju i nie widziałam, jak malutka rośnie :( Po przyjeździe nie powiem, trochę się zdziwiłam, jak na mnie prawie 10kg skoczyło :D Ona jest taka cudna tylko na zdjeciach ;) generalnie zachowaniem ostatnio mi nieźle w kość daje :D i nie wiem, czy uda jej się w końcu na psy wyjść, czy będzie takim półdzikim diablęciem przez resztę życia ;) Quote
agaciaaa Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Młoda jest, to szaleje ;) a właściwie to ile ona już ma? Quote
Recommended Posts