Jump to content
Dogomania

Galeria Amberowa - Dokumentacja zimowa :) strony 42 (dół) i 43!

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiedziałam, że upodobanie do taplania się w zimnej wodzie na spacerach się nie moze dobrze skonczyc na dłuższą metę - Ambi chodzi i kicha jak najęta :shake: Prosimy o kciuki żeby przeszło i żeby nie trzeba było małej ciągnąć do weta :roll:

Uczę Amber biegania przy rowerze... na razie mamy jedynie osiągnięty etap pt. "ja biegnę pięć metrów dalej i się za bardzo nie zbliżam, a ty jedziesz powoli i patrzysz żeby mnie nie rozjechać jak nagle zmienię stronę drogi"... jeszcze trochę pracy przed nami :mad:

Iwona&Wiki napisał(a):
Uh, ile tu nowych zdjatek:loveu:
Ale Ambiś na tych ostatnich jakaś inna jest:roll:
Poważniejsza? Doroślejsza?
I taka - patrzcie na mnie, oto ja i śliczna jestem.

Ona się bardzo zmieniła! I to tak zaskakująco szybko, bo to była kwestia jakichś dwóch tygodni, jak była teraz w sobotę na placu na szkoleniu to jej własny pan szkoleniowiec jej nie poznał :lol: Zrobiła się potężniejsza, bardzo jej się kształt głowy zmienił, pysk... :loveu:

Czy może jeszcze przeżywa kąpiel?
A może dumna z nowej obroży?:roll:
No i jak? Ta lepsza?
Jeszcze z niej nie wyszła :cool1: Ale muszę pilnować, żeby nie ciągnęła, bo jak się obroża zaciśnie to jest na granicy podduszenia, a ja generalnie w żadnym razie nie chcę jej siłą niczego narzucać :oops:

Kurcze, Ambiś ma jeszcze różowe poduszeczki?:loveu::cool3:
Różowo-czarne :loveu:

To ile lat ma Enter?
Noooo... on też ma spory udział w zafutrzaniu domu.
A tu proszę - wszystko na Amber;):p:)
Jedenaście lat... ale on wszystko kulturalnie zostawia na meblach, po pokoju lata tylko czarne :cool1:

Posted

Bajka:

Dziewczyny razem:

Czy tylko mój pies ZAWSZE łapie takie kosmiczne pozycje na zdjęciach, czy ktoś też ma taki problem? :roll:

Śniegu juz nie ma, to słoninka ptaszorom niepotrzebna :cool1:

Posted

Mordowanie kaki:

Dostała nową, identyczną, ale miała jakieś wyraźne braki, bo pierwszego dnia... straciła głowę - kaka, nie Ambi ;)

Posted

Arden napisał(a):
Bo może ty w innym klimacie zyjesz? :cool3:

Będę potrzebowała dwóch rzeczy:
- zdjęcia - z jakiego mam rysować - najlepiej w fajnej jakości, żebym się nie musiała domyślać gdzie jest jaka część psa :cool3:
- nieograniczenie dużo czasu, bo mi dowalili na studiach i się uczę :shake:
ale tak, możesz się uśmiechnąć ;)

:crazyeye: Cudne! Bernuś z królikiem - i to żywym :loveu:

Hmmm :cool1: Dobre pytanie.

Suuper :multi: Zabieram się za szukanie. Nie spieszy mi się ;) Spokojnie możesz robić kiedy chcesz.

Nie wiem czy zauwazyłaś, ten kjujik strasznie był zainteresowany ogonem berna :evil_lol: :evil_lol:

Posted

anetta napisał(a):
Nie wiem czy zauwazyłaś, ten kjujik strasznie był zainteresowany ogonem berna :evil_lol: :evil_lol:
Widzialam :lol: Ja mam na filmiku jak Enter bawi się ogonem Amber - leży na stole na grzbiecie, Amber stoi tyłem do niego i na coś się cieszy, a on łapie :lol: Jak się nauczę obsługiwać jakikolwiek program do edycji plików avi, to się podzielę :loveu:

Posted

Już nie kicha ;) Witamina C i echinacea potrafią czasem zdziałać cuda ;)
Inna sprawa, że moim zdaniem ona coś podłapała od Bajki raczej niż sama "wyhodowała" - w sobotę zwróciłam uwagę, że blondyna strasznie zakatrzona jest, a one przecież co chwilę razem pod płotem plotkują :roll:

Posted

To dobrze, że już nie kicha. Ale skoro tak, to medykamenty można by chyba podsunąc sąsiadce. Szkoda psicy. A swoją drogą, to Bajce tez przydałaby sie wiosenna kąpiel. Oczywiscie, jak skończy kichać. Taka czyściutka i w czerwonej obroży:loveu: wyglądałaby bajecznie, prawda?:loveu:

Wiosenne zdjęcia śliczne są. Szczególnie portreciki:loveu:
http://img155.imageshack.us/img155/6459/ambis09.jpg :D
Mówiłam, że Ambiska to przedsiębiorcza dziewczyna jest :eviltong:

Wcześniej nie zauważyłam - macie naprawde pikne spacerowo.
http://img3.imageshack.us/img3/453/ambis03.jpg :loveu:
Aż chce się pomaszerować.
A jak tam kleszczydła?:p
Pytam, bo to u mnie ostatnio na czasie. Nie, nie osobiscie jescze żadnego w tym roku nie spotkałam. Tfu tfu, odpukać.
Tylko przypominalam sobie o nich.
I szukałam środków dla mojego Gucia:p

Oho, Enter to poważny gość. Nie sądziłam, ze juz tyle ma.
Mam nadzieję, ze już lepiej reaguje na Ambiśkę. W tym wieku to należy sie odrobina spokoju:loveu:
A zawsze był taki gaduła? U mnie jest Słonik. Młodzieniaszek, ale drze ryjka jak szalony. W ogóle ma całą gamę przeróżnych odzywek:D Fajny jest:)

Posted

Bajka po kąpieli wygląda niesamowicie :) nagle się robi prawie biała :loveu:

Koci zawsze pyskował :) ale tu ma więcej powodów, bo jednak w mieszkaniu nie było wielkich szklanych drzwi na ogród pod którymi można by się było drzeć prosząc o wypuszczenie ;) Inna sprawa, że ja uwielbiam gadające koty, więc wierzę, że Twój gaduła fajny :)

Co do kleszczy - odpukać, ale odkąd tu mieszkamy, kleszcza złapał tylko raz Enter, na samym początku, i to we własnym ogrodzie :shake: Profilaktycznie Amber jest szczepiona na boreliozę, do tego frontline (w naszej strefie klimatycznej jeszcze działa :lol:), myślę nad obrożą (preventix)...

Posted

Ufff... to w fajne miejsce trafiliście. A cóż to za szczepienie? Nic o nim nie słyszałam jeszcze:oops:

Tak, fajny, fajny:loveu:Dopókim się nie pojawił nie wiedziałam nawet, że kociaste mogą byc takimi gadułami:roll: A tak w ogóle, to Słonik oczywiście jest dziewczynką:D

No to Bajkę koniecznie trzeba uprać, dziewczyny powinny być śliczne:)

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Ufff... to w fajne miejsce trafiliście. A cóż to za szczepienie? Nic o nim nie słyszałam jeszcze:oops:Biocan B...
Babeszjoza o ile wiem jeszcze w nasze rejony nie dotarla (tfu, tfu), ale borelioze przechorowalam osobiscie, takze wiem ze kleszcze to tutaj jak najbardziej roznosza, wiec jak sie nadarzyla okazja, to dalam mloda zaszczepic. Ot tak, w ramach przewrazliwienia (mojego, oczywiscie) :oops:

Tak, fajny, fajny:loveu:Dopókim się nie pojawił nie wiedziałam nawet, że kociaste mogą byc takimi gadułami:roll: A tak w ogóle, to Słonik oczywiście jest dziewczynką:D
A takie męskie imię ma :lol:

No to Bajkę koniecznie trzeba uprać, dziewczyny powinny być śliczne:)
Ostatnio kąpali ją po poprzedniej cieczce - teraz jakoś jej się skończyła obecna, więc myślę, że jak się zrobi cieplej, to się za nią zabiorą ;)