basia Posted August 4, 2004 Posted August 4, 2004 Czy ktoś bardziej wtajemniczony w kręgi zaprzęgowe wie coś na temat terminarza imprez zaprzęgowych? Chciałabym sobie rozplanować nieco jesienno-zimowe weekendy a tu ciągle nic nie wiadomo :evil: Na stronach zarówno Extrimu jak i federacji cisza, niewiadomo co ze związkiem czy z licencjami i w ogóle z uczestnictwem w zawodach :-? Wiem, wiem, że dopiero sierpień i lato :) ale ja już myśle o zimie i zawodach... wieczorze maszera :roll: ... Quote
Nat Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 mam jedna info o zawodach - sprinty beda w styczniu w Wojcieszowie (góry kaczawskie, niedaleko Jeleniej Góry) - 20km ode mnie ;) Quote
Rav Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 Kalendarza nie ma na razie jeszcze, zwykle jest on na poczatku wrzesnia, moge jedynie powiedziec ze 18-19 wrzesnia odbywaja sie zawody w Dziergowicach ( a raczej 2km od nich) organizowane przez Cze-Mi w canicrossie i velo , organizator napisal ze istnieje szansa ze beda startowac rowniez zaprzegi, uzaleznione to jest od temperatury (jestem w pracy, wiec nie ma linka do strony klubu Cze-Mi) Quote
Fair_Play Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 Hahaha, kalendarz w Polsce w sierpniu? Basiu, to jest niemozliwe :wink: To co , ze Slowacja, Czechy, Niemcy maja juz kalendarze na 04/05 od dawna, zyjemy w Polsce i moze we wrzesniu, pazdzierniku dowiemy sie co i jak :wink: Ja w przyszlym sezonie nastawiam sie raczej na zagranice, tam przynajmniej widzisz jak ustawic traningi i swoj wlasny czas.... Quote
Giziu Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 Stronka klubu CZe-mi nie działa, także trudno się czegoś konkretnego dowiedzieć. Quote
basia Posted August 6, 2004 Author Posted August 6, 2004 Rany, a już myślałam, że tylko mnie pokręciło i w sierpniu myśle o zawodach jesienno zimowych :roll: A tu niespodzianka :) To co , ze Slowacja, Czechy, Niemcy maja juz kalendarze na 04/05 od dawna, zyjemy w Polsce i moze we wrzesniu, pazdzierniku dowiemy sie co i jak Buuuu.... :cry: To mi się ani trochę nie podoba :evil: Rav, o Dziergowicach wiem i wiem również, że tam nie pojedziemy bo zaplanowaliśmy już coś innego :-? M.in. właśnie dlatego chciałabym ciut wcześniej coś wiedzieć, bo nie chcę potem żałować :-? Dzięki chociaż za to info :wink: ZH, coś widzę, że ci się bardzo mój cytat podoba :lol: Quote
PaYooK Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 ELO!!! popieram slowa fp... po zawodach w niemczech na ktorych bylem stwierdzilem ze na zawody za granice mam czesto tak samo daleko jak na zawody w polsce... no ale w tym roku... niestety odczasu do czasu sie pojawie na jakis zawodach :( Quote
basia Posted August 7, 2004 Author Posted August 7, 2004 socjotechniczny? :shocked!: :eek2: yyyy.... :o ale to tak niechcący PaY, to podobnie jest z wystawami. Nie gniewaj się, że porównuje rzeczy, pewnie wg ciebie skrajnie różne, ale jednak pod względem organizacyjnym, sędziowskim i klimatycznym (chodzi mi o klimat imprezy, nie kraju :wink: ) "zagranica" wypada znacznie lepiej :-? Z drugiej strony sam popatrz. To właśnie do Polski przyjeźdzają niemcy na treningi :roll: Quote
ewaka Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 A tu normalnie już coś dostałam..... Po ubiegłorocznych zawodach w tym samym czasie w Sieradzu i w Baranowie, tym razm POSSPZ i "Traper" się pospieszyli i już ogłaszają swoje zawody. To otrzymałam wczoraj, może ktoś się wybierze: Sportowy Klub Psich Zaprzęgów Traper zaprasza na VI OGÓLNOPOLSKIE OTWARTE WYŚCIGI PSICH ZAPRZĘGÓW KURPŚ 2004 Zawody odbędą się w dniach 23-24 października 2004 r. w Baranowie pow. ostrołęcki woj. mazowiecki, na terenie Kurpiowskiej Puszczy Zielonej. Urozmaicona trasa o długości 2x około 5 km przebiegać będzie po częściowo zalesionym , nieco pagórkowatym terenie . Zgłoszenia prosimy przesyłać do dnia 17 października br. na adres: Sportowy Klub Psich Zaprzęgów ,,TRAPER", Łęg 27 06-210 Płoniawy. email: [email protected] Opłata startowa w wysokości 50 zł płatna przed startem. Zapewniamy suchy prowiant i dwa gorące posiłki Szczegółowych informacji udziela Ewa Nowak tel. kom. 0 606286095 PROGRAM ZAWODÓW SOBOTA 23 października 2004 r 1200 - 1400 przegląd techniczny i weterynaryjny 1400- oficjalne otwarcie 1430- start pierwszego zaprzęgu około 1730 - koniec pierwszego etapu wyścigu Przewidujemy dodatkowe atrakcje w czasie trwania zawodów NIEDZIELA 24 października 2001 r 800 - 900 wyrywkowy przegląd techniczny i weterynaryjny 900 - start pierwszego zaprzęgu około 1200 - koniec drugiego etapu wyścigu około 1300 - oficjalne zakończenie zawodów Na prośbę organizatora, zawodnicy zobowiązani są do przedłożenia rodowodów oraz książeczek zdrowia wszystkich psów z aktualnymi szczepieniami. Pies nie posiadający w/w dokumentów nie będzie dopuszczony do zawodów. Na terenie zawodów obowiązuje bezwzględny zakaz sprzedaży zwierząt. W przypadku nieterminowego zgłoszenia, nie zapewniamy kompletu upominków. BAZA NOCLEGOWA :* HOTEL: MOSiR tel . (0 - 29) 760-68-89 OSTROŁĘKA HOTEL: ,,Energetyk" tel. (0 - 29) 760-49-74 Gospodarstwa Agroturystyczne Kłodkowska Teresa - 0 602 427 397 CZARNIA Samsel Dorota - . (0 - 29) 772 7087 Komosa Elżbieta –(0-29) 761 6751 Czarnotrzew 45 Bieńkowski Stanisław 0 607 689 194 Oborczyska 74 Grabowski Mieczysław (0-29) 592 02 58 Urszula Sęk-Spychalska - (0 - 29) 760 68 75 Przystań · Organizator nie pośredniczy w rezerwacji noclegów – ewentualne dodatkowe informacje - Robert Domurad GOKSiR Baranowo (0-29) 761 36 76, kom. 602 29 75 29 Zawody rozgrywane są wg. regulaminu POZSSPZ. (Przypominamy o obowiązku startu w kaskach w klasach: bikejorig i na wózkach) Niżej podpisany oświadcza , że bierze udział w zawodach na własną odpowiedzialność oraz bierze na siebie odpowiedzialność cywilną i finansową za spowodowane wypadki i ewentualne szkody spowodowane przez jego psy. Przesłanie podpisanego zgłoszenia zobowiązuje zawodnika do przestrzegania regulaminu wyścigów oraz do uiszczenia opłaty startowej bez względu na to, czy zawodnik wystartuje. Na zawody będą przyjęci zawodnicy , których zgłoszenie zostało wypełnione czytelnie i własnoręcznie podpisane. Quote
basia Posted August 8, 2004 Author Posted August 8, 2004 ewaka, dzięki :lol: Czyli jednak coś drgnęło :wink: Kto następny?? :D Quote
PaYooK Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 ELO!!!! Z drugiej strony sam popatrz. To właśnie do Polski przyjeźdzają niemcy na treningi :roll: bo mamy swietne tereny do trenowania i dlatego tu przyjezdzaja ;) a my do konca nie umiemy ich wykorzystac.... miejmy nadzieje ze sie Jakuszce pod tym wzgledem rozwina... oraz Karpacz ;) Quote
Giziu Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 To raczej Niemcy wykorzystują nas - nasze tereny, ceny. Mają tu jak w raju i to za parę groszy - dla nich oczywiście. Quote
Fair_Play Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 Och ci okropni Niemcy, to co mamy ich wybić? Jakoś dzięki tym Niemcom wiem jak się na saniach powinno jeździć. Masz rację, przyjeżdżają do nas, bo nie tylko mamy doskonałe warunki, ale także dlatego, że ceny są korzystne. Lepiej by było, żeby Jakuszyce stały odłogiem dla zaprzęgów? Quote
agacia Posted August 8, 2004 Posted August 8, 2004 Ale przeciez nikt nie pisze,ze Niemcy sa okropni 8) Quote
Giziu Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 Właśnie FP Ja nie piszę, że Niemcy są beee.. Tylko, że przyjeżdżają bo mają super warunki i do tego za parę groszy. Tak ja my na zakupy kiedyś do NRD czy do Czech. Nie ma w tym nic dziwnego. To, że Jakuszyce się rozwijają to super i oby tak dalej. pozdrawiam Quote
agacia Posted August 9, 2004 Posted August 9, 2004 Moze polacy sie tez czegos naucza od tych niemcow 8) Quote
Agnieszka_ Posted August 12, 2004 Posted August 12, 2004 A tu info o zawodach w Dziergowicach : http://www.webmedia.pl/husky/serwis/zaproszenia/lubieszow2004_2005.htm http://www.lodowejezioro.com/2_cross.htm Quote
PaYooK Posted August 13, 2004 Posted August 13, 2004 ELO!!! agacie by sie czegos nauczyc trzeba najpierw sie spotkac... ponad polowa zaprzegowcow w jakuszycach na swieta byli sami niemcy i pare ekip polskich...inaczej sie nie da... Gizu to dobrze ze tutaj dla nich jest taniej przynajmniej mozna sie nauczyc czegos dobrego od starszych doswiadczeniem... Quote
Giziu Posted August 13, 2004 Posted August 13, 2004 Pay - oczywiście, to, że oni tu przyjeżdżają jest tylko z korzyścią dla nas. Można podpatrywać, uczyć się, rozmawiać. Nie trzeba jechać po naukę do nich. Fajnie by było jaby Jakuszyce rozwineły się w taką bazę (mekkę) środkowej Europy. pozdrawiam. Quote
agacia Posted August 13, 2004 Posted August 13, 2004 Problemem moze byc tez to,ze to co dla niemcow jest tanio dla polakow wcale nie musi oznaczac tanie. Quote
Manu Posted August 13, 2004 Posted August 13, 2004 Stronka klubu CZe-mi nie działa, także trudno się czegoś konkretnego dowiedzieć. :o :eek2: Wszelki duch !... :wink: Quote
PaYooK Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 ELO!!! Problemem moze byc tez to,ze to co dla niemcow jest tanio dla polakow wcale nie musi oznaczac tanie. moim zdaniem w jakuszycach 35 zl to nie jest duzo.... poniewaz codziennie masz ubijana trase ratrakiem, dostep do pradu oraz estetyczne toalety... Quote
Fair_Play Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 Pewnie że fajnie, tylko żeby nie wyszło tak, że trasa będzie tak obłożona, że stanie się niedostępna dla Polaków O ile wiem Polacy mają pierwszeństwo przed innymi w zaklepywaniu miejsc treningowych. Zresztą teraz największe obłożenie jest tylko od polowy grudnia do nowego roku, kiedy Niemcy robią sobie u nas obóz treningowy, a tak to całe Jakuszyckie trasy(wyznaczone dla psów oczywiście) stoją dla Ciebie, ZH, otworem :wink: Quote
PaYooK Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 ELO!!! ale cos sie przynajminej dzieje by stworzyc taki profesionalny osrodek... jeszcze przeciez zostaje np. Kubalonka czy Karpacz ale na to trza troszke czasu... Zh to tak jak jedziesz na wakacje... trza odpowiednio wczesniej sobie zarezerwowac... Quote
Giziu Posted August 14, 2004 Posted August 14, 2004 Zawsze wmiarę przyrostu chętnych na treningi można zwiększac ilość tras. Izery są tak specyficzne - jest tyle dróg, szlaków, zę na pewno dla wszystkich starczy miejsca. Quote
Recommended Posts