Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='figa33']to byłyby ewentualnie wyjazd za granicę?[/quote]

do Niemiec ale nie wiem co Reksiu na to bo ona z założenia zabiera psy od p.Romy z Przemyśla.....:roll:

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='becia66']do Niemiec ale nie wiem co Reksiu na to bo ona z założenia zabiera psy od p.Romy z Przemyśla.....:roll:[/quote]
No ale ostatnio zabrała Katie i Rasputina :roll::razz:

Ja wim że p. Roma potrzebuje pomocy i jej psiaki ale chłopak to chyba tu do u..... śmierci zostaną....

Posted

Dziewczyny, dobrze kontrolujcie ewentualne podwójne adopcje. U nas w Łodzi były kiedyś dwa ONki do adopcji - pies i suka. Zżyte ze sobą od małego. Siedziały w schronie razem bardzo długo, bo były dowodem w prokuraturze. W końcu mogły iśc do adopcji. Były wtedy już umieszczone w hoteliku. Oczywiście warunkiem była adopcja OBU psów. No i po długich poszukiwaniach znaleźli się chętni. Wszystko pięknie, psy pojechały. Z tym, że ludzie tak na prawdę byli zainteresowani jedynie suką i prosto z hoteliku pojechali pod schron, gdzie porzucili psa. Sami znikęli, ślad po suce zaginął. Koniec historii. Dobrze, że choc mieli tyle dobrej woli, że wywalili psa pod schronem a nie gdzieś w lasach.
Ludzie są zdolni do wszystkiego ... :roll:

Posted

Reno, staramy się dokładnie sprawdzać i później kontrolować wszystkie adopcje, ale sama wiesz, jak to jest... Czasami wszystko jest super, ludzie wspaniali etc., a jak już dostaną psa, to wychodzi 100 tysięcy różnych niby problemów :shake: I to przeważnie bardziej z ludźmi właśnie, niż z psami...
I tak to psiaki wracają do schroniska...:-(

Posted

Wiem dobrze, Neczka. Wiem dobrze.
Psiaki wracaja i z pojedynczych adopcji. Tylko przy tych podwójnych to my stajemy na głowie, by psy pozostały razem a u tu ktos robi po swojemu i cała twoja wielomiesiączna robota idzie w niwecz :-(. I to w tak beznadziejny sposób.

Posted

Reno, szkoda tylko, że sprawa chłopaków ciągnie się już tak długo i to kompletnie bez odzewu :-( Chociaż to napewno lepiej, niż gdyby mieli trafić do takiego domu, jak stało się to z tymi psiakami z Mielca...:shake:
Najgorsze jest to, że człowiek robi co może i sprawdza dom z każdej strony, jak najdokładniej potrafi, a jak pies wróci z niczyjej winy, jak tylko adoptujących, to reszta rzuca się na wolontariusza, który psa wyadoptował, że dom nie był dobrze sprawdzony, albo, że nakłamało się w opisie psa... ja właśnie to przerabiam :roll:

Negri, Reksiu jest u nas na forum, ale ma teraz na głowie naprawdę sporo psiaków, więc nie wiem, czy coś z tego będzie... Został u niej jeszcze jeden z naszych charciaków - Rasputin i czeka teraz na swoją kolej do ogłoszeń, bo Reksiu chce ogłaszać swoich podopiecznych po kolei ;)

Posted

dziewczyny , nie załamujmy się , na dogo różne trudne adopcje się udały , wierzę w to , będziemy dalej ich ogłaszać , a i może z tym kącikiem adopcyjnym wyjdzie...

Posted

Szpilka, przecież to Wy robicie z siebie ofiary na każdym kroku, a wszystkiemu winna jest "be Neczka" ;)

...wiadomo już coś może w sprawie MP ? :razz:

Posted

co tu zrobić? niedobrze aby znów zimę spędziły w schronie...:placz:, teraz wakacje , też niedobrze ... ciągle niedobrze ,ale nie można się załamywać , trzeba odnowić ogłoszenia.
A może w lokalnej prasie?

Posted

No i co z tego , że jest ich dwóch, sa malutcy i do tego bardzo zżyci, więc nie byłoby problemów z ich niedograniem i rywalizacją w nowym domku, a strach pomysleć ile problemow mogłoby być gdyby ich rozdzielono. Może problem nie tkwi w tym , że jest ich dwójka tylko po prostu niektórzy muszą swoje odczekać i koniec. Nie traćmy nadziei!

Posted

[quote name='figa33']co tu zrobić? niedobrze aby znów zimę spędziły w schronie...:placz:, teraz wakacje , też niedobrze ... ciągle niedobrze ,ale nie można się załamywać , trzeba odnowić ogłoszenia.
A może w lokalnej prasie?[/quote]
A może w Nowinach
to taka lokalna gazeta jest w rzeszowie ale czy w przemyslu to niewiem

Posted

Miśka, p. Ziętal reprezentujący Nowiny zajmuje się od wielu lat Orzechowskim schroniskiem. Nasze psiaki były w Przemyskim wydaniu bezustannie ogłaszane...

Ciapek i Toficzek z kolegą Batonem wylegiwali się dziś pod drzewkami w swoim boksie... może znalazłby się dom na 3 przystojniaków :evil_lol:

Posted

[quote name='Neczka']Miśka, p. Ziętal reprezentujący Nowiny zajmuje się od wielu lat Orzechowskim schroniskiem. Nasze psiaki były w Przemyskim wydaniu bezustannie ogłaszane...

[/quote]
Ale ja tak myślałam, że może w naszych Nowinach?
Kiedyś był tam kundelkowe psiaki.
Oczywiście jakby uzbierało się kasę:roll:

Posted

W Przemyskich psiaki były ogłaszane darmowo, więc myślę, że można z tego nadal korzystać. Porozmawiam jeszcze z moim wujkiem, który jest redaktorem w Wyborczej. Co prawda od psich spraw w GW jest p. Gorczyca, ale spróbujemy ;)