Becia66 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [quote name='figa33']to byłyby ewentualnie wyjazd za granicę?[/quote] do Niemiec ale nie wiem co Reksiu na to bo ona z założenia zabiera psy od p.Romy z Przemyśla.....:roll: Quote
majuska Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 A może taki " trudny przypadek " zmobilizuje Reksiu? Quote
Miśka84 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='becia66']do Niemiec ale nie wiem co Reksiu na to bo ona z założenia zabiera psy od p.Romy z Przemyśla.....:roll:[/quote] No ale ostatnio zabrała Katie i Rasputina :roll::razz: Ja wim że p. Roma potrzebuje pomocy i jej psiaki ale chłopak to chyba tu do u..... śmierci zostaną.... Quote
Reno2001 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Dziewczyny, dobrze kontrolujcie ewentualne podwójne adopcje. U nas w Łodzi były kiedyś dwa ONki do adopcji - pies i suka. Zżyte ze sobą od małego. Siedziały w schronie razem bardzo długo, bo były dowodem w prokuraturze. W końcu mogły iśc do adopcji. Były wtedy już umieszczone w hoteliku. Oczywiście warunkiem była adopcja OBU psów. No i po długich poszukiwaniach znaleźli się chętni. Wszystko pięknie, psy pojechały. Z tym, że ludzie tak na prawdę byli zainteresowani jedynie suką i prosto z hoteliku pojechali pod schron, gdzie porzucili psa. Sami znikęli, ślad po suce zaginął. Koniec historii. Dobrze, że choc mieli tyle dobrej woli, że wywalili psa pod schronem a nie gdzieś w lasach. Ludzie są zdolni do wszystkiego ... :roll: Quote
Neczka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Reno, staramy się dokładnie sprawdzać i później kontrolować wszystkie adopcje, ale sama wiesz, jak to jest... Czasami wszystko jest super, ludzie wspaniali etc., a jak już dostaną psa, to wychodzi 100 tysięcy różnych niby problemów :shake: I to przeważnie bardziej z ludźmi właśnie, niż z psami... I tak to psiaki wracają do schroniska...:-( Quote
Reno2001 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Wiem dobrze, Neczka. Wiem dobrze. Psiaki wracaja i z pojedynczych adopcji. Tylko przy tych podwójnych to my stajemy na głowie, by psy pozostały razem a u tu ktos robi po swojemu i cała twoja wielomiesiączna robota idzie w niwecz :-(. I to w tak beznadziejny sposób. Quote
Negri_2008 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Dziewczyny, napiszcie trochę więcej o tym Reksiu. Czy to jakaś fundacja, która zajmuje się zagranicznymi adopcjami? Mają wątek na dogo do poczytania? :roll: Quote
Neczka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Reno, szkoda tylko, że sprawa chłopaków ciągnie się już tak długo i to kompletnie bez odzewu :-( Chociaż to napewno lepiej, niż gdyby mieli trafić do takiego domu, jak stało się to z tymi psiakami z Mielca...:shake: Najgorsze jest to, że człowiek robi co może i sprawdza dom z każdej strony, jak najdokładniej potrafi, a jak pies wróci z niczyjej winy, jak tylko adoptujących, to reszta rzuca się na wolontariusza, który psa wyadoptował, że dom nie był dobrze sprawdzony, albo, że nakłamało się w opisie psa... ja właśnie to przerabiam :roll: Negri, Reksiu jest u nas na forum, ale ma teraz na głowie naprawdę sporo psiaków, więc nie wiem, czy coś z tego będzie... Został u niej jeszcze jeden z naszych charciaków - Rasputin i czeka teraz na swoją kolej do ogłoszeń, bo Reksiu chce ogłaszać swoich podopiecznych po kolei ;) Quote
figa33 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 dziewczyny , nie załamujmy się , na dogo różne trudne adopcje się udały , wierzę w to , będziemy dalej ich ogłaszać , a i może z tym kącikiem adopcyjnym wyjdzie... Quote
Neczka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Mam nadzieję, że się uda... myślę, że taki kącik adopcyjny powinien bardziej wpaść komuś w oko ;):kciuki: Quote
SZPiLKA23 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Neczka nie rób z siebie ofiary bo tak naprawdę ofiarami sa tylko psy.... Duecik do domu! Quote
karolciasz28 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Ja tak wchodzę na ten wątek już ze łzami w oczach:-(. Żebym ja miała dom i ogród...:shake: Quote
Neczka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Szpilka, przecież to Wy robicie z siebie ofiary na każdym kroku, a wszystkiemu winna jest "be Neczka" ;) ...wiadomo już coś może w sprawie MP ? :razz: Quote
Negri_2008 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='Neczka'] ...wiadomo już coś może w sprawie MP ? :razz:[/quote] już bym krzyczała :shake: Quote
karolciasz28 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: oj tak mi szkoda chłopaków:-(:-( Quote
figa33 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 co tu zrobić? niedobrze aby znów zimę spędziły w schronie...:placz:, teraz wakacje , też niedobrze ... ciągle niedobrze ,ale nie można się załamywać , trzeba odnowić ogłoszenia. A może w lokalnej prasie? Quote
majuska Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 No i co z tego , że jest ich dwóch, sa malutcy i do tego bardzo zżyci, więc nie byłoby problemów z ich niedograniem i rywalizacją w nowym domku, a strach pomysleć ile problemow mogłoby być gdyby ich rozdzielono. Może problem nie tkwi w tym , że jest ich dwójka tylko po prostu niektórzy muszą swoje odczekać i koniec. Nie traćmy nadziei! Quote
Miśka84 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='figa33']co tu zrobić? niedobrze aby znów zimę spędziły w schronie...:placz:, teraz wakacje , też niedobrze ... ciągle niedobrze ,ale nie można się załamywać , trzeba odnowić ogłoszenia. A może w lokalnej prasie?[/quote] A może w Nowinach to taka lokalna gazeta jest w rzeszowie ale czy w przemyslu to niewiem Quote
Neczka Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 Miśka, p. Ziętal reprezentujący Nowiny zajmuje się od wielu lat Orzechowskim schroniskiem. Nasze psiaki były w Przemyskim wydaniu bezustannie ogłaszane... Ciapek i Toficzek z kolegą Batonem wylegiwali się dziś pod drzewkami w swoim boksie... może znalazłby się dom na 3 przystojniaków :evil_lol: Quote
Miśka84 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='Neczka']Miśka, p. Ziętal reprezentujący Nowiny zajmuje się od wielu lat Orzechowskim schroniskiem. Nasze psiaki były w Przemyskim wydaniu bezustannie ogłaszane... [/quote] Ale ja tak myślałam, że może w naszych Nowinach? Kiedyś był tam kundelkowe psiaki. Oczywiście jakby uzbierało się kasę:roll: Quote
Neczka Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 W Przemyskich psiaki były ogłaszane darmowo, więc myślę, że można z tego nadal korzystać. Porozmawiam jeszcze z moim wujkiem, który jest redaktorem w Wyborczej. Co prawda od psich spraw w GW jest p. Gorczyca, ale spróbujemy ;) Quote
Recommended Posts