Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam ze swoim stadkiem

Wczoraj zostałam babcią 6 -ciu pięknych maluchów.Na świat przyszli:

ANSZI - 518 g

AMAR - 518g

ASTER - 460g

ASZKA- 350g

ARAJA- 474g

ARGO- 406g

Niestety jedna dziewczynka odeszła za Tęczowy Most.

Szanta bardzo zmęczona i dopiero niedawno zaczęła tak naprawdę zajmować się dziećmi.Były problemy z łożyskami ale na szczęście dzisiaj urodziła dwa ostatnie.

Zmykam bo jakaś zadyma u maluchów

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

No to ja sobie troszkę popiszę (MałGosiu=nie narzekaj na nas :wink: bycie porzadną babcią naprawdę absorbuje :lol: ).

Wieści z przedszkola (bo żłobek... to teraz ma Szantina 8)):

Czarne aniołki :angel: ładnie przybywają na wadze (Haniu: to z wczorajszego wieczornego ważenia):

Bochnar 1200 (spokojny, zrównoważony, mądrala)

Bohun 1250 (energiczny, wesoły, ciekawski świata)

Bławat 1130 (łagodny, pieszczoch, śpioch)

Bajan 1300 (leniwy, obżartuch)

Błoga 1200 (dzielna, wesoła i pieszczocha)

Bogdanka 1500 (gaduła/jęczydusza łobuzica i zadymiara)

Moje psiaczki zaczęły się bawić między sobą (jeszcze tak nieporadnie :lol: ), szczekają na siebie (te dżwięki są niesamowite) no i autentycznie WARCZĄ :lol:

Hrabianka Ogórkowa po karmieniu opuszcza kojec i sprzątanie...pozostawia mnie (jak ma nasikane/ to za nic nie wejdzie do kojca tylko stoi nad nim i patrzy na mnie i czeka :lol: )

Kochana teściowo :P : to kiedy odrobaczamy i kiedy szczepimy :baby: ?

Korona: ja poproszę o zdjęcie ciężarówki Didu :dog: :modla:

Posted
No taaak... Teraz to tylko Korona nam tutaj została...

Bo siem wezmę i obrażę :wink: że jak to tylko? :-?

Szantinka, bardzo się cieszę że z białą wszystko już dobrze.

Fooooootki, czekam na fooootki :)

Bea, Ty to to jesteś fajna babcia :) Ucałuj maluchy :)

Posted

Bea - ja własnie wiem jakie to odpowiedzialne zadanie i jak ciężko byc dobrą "babcią" ;-) Gdy zostawiłam moja Diankę z ok. 3-dniowymi maluchami to okazało się, że ona wie lepiej: jednego wyniosła na fotel, innego wepchnęła pod posciel (żeby mu cieplej było? :hmmmm: ). Gdy teść mnie o tym poinformował leciałam w panice do domu, a w robocie zostawiłam urlop (babciowy) :roll:

Korona - Ty się nie czepiaj tego "tylko" - tylko nadrabiaj nieobecność pozostałych babć, w końcu pozostało Ci jeszcze troszeczke czasu do "zniknięcia" 8)

No i wszystkie trzy - FOTKI!!!! Duuuużo! I przynajmniej raz dziennie raport! (Bea dziś już raporcik złożyła, Korona - no nie wiem.... a Szantka???)

Posted

No to raporcik ze żłobka Szantowego.

Maluchy - straszne gaduły.Przybierają na wadze, ale największą niespodziankę zrobiła najmniejsza dziewczynka - już wyrównała wagę do rodzeństwa.

Szanta coraz lepiej się czuje, często zostawia dzieciaki same i idzie na spacerek po mieszkaniu.

Kiepsko u niej z apetytem ale mam nadzieję ,że i to się zmiani.

A ja jestem szczęśliwa bo pierwszy raz od 3 dni przespałam 5 godzin( Marek wtedy pilnował dziatwy)

Zmykam, bo papu dla białej trzeba ugotować

Posted
Hrabianka Ogórkowa po karmieniu opuszcza kojec i sprzątanie...pozostawia mnie (jak ma nasikane/ to za nic nie wejdzie do kojca tylko stoi nad nim i patrzy na mnie i czeka :lol: )

Nie ma się co dziwić, w końcu położnica :lol: :lol:

Posted

:angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: normalnie nie mogę :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: tyle małych białych aniołeczków

:laola: wspaniałe, a ta pierwsza fota - MISTRZOSTWO ŚWIATA :angel: :angel: :angel:

Posted

Cudowne!!! tfu - zeby nie zapeszyc - paskudztwa okropne ;)

A na tym ostatnim mamuska wyraznie sie usmiecha!

Moj synek ma przyjsc na swiat lada dzien - czuje sie prawie tak, jakbym sama miala rodzic, o snach ze szczeniakami nie wspomne ;)

Posted
Moj synek ma przyjsc na swiat lada dzien - czuje sie prawie tak, jakbym sama miala rodzic, o snach ze szczeniakami nie wspomne ;)

No to dołączyłaś do grona "matek/babć oczekujących" - choc nie bezpośrednio (chyba?) :wink:

Czyli na Twoje relacje też będziemy czekać! :roll:

Posted

Nie - ja bede mamusia :D

Bulinki urodza sie w Gdyni - tam ma byc moj syneczek wyczekiwany od roku. Pare dni pozniej powinny urodzic sie tez w Poznaniu u dogomaniaka jaha11 - wczoraj dostalam od niego zdjecia taakiej grubej Szelmy-mamuski - cudo :D

Posted
Nie - ja bede mamusia :D

Bulinki urodza sie w Gdyni - tam ma byc moj syneczek wyczekiwany od roku. Pare dni pozniej powinny urodzic sie tez w Poznaniu u dogomaniaka jaha11 - wczoraj dostalam od niego zdjecia taakiej grubej Szelmy-mamuski - cudo :D

aaaa to super Tufi - czekamy na fotki synusia :angel:

Posted

Haaaaaaaaa "moja" ARAJA jest największą sunią :D Szantina, a która się urodziła??? W ogóle białaski są przeeeeecudne. Trzeba dzisiaj wypić ich zdrowie hehe :drinking: :drinking: :new-bday: :BIG:

Posted

A teraz będa jeszcze fajniesze :wink:

No dobra, a teraz przedstawiam Wam nowe pokolenie samojedów gończych :D

who is who? :wink:

_333692_n.jpg

Tata kwok

_333694_n.jpg

Takie młode i juz palą :roll:

_333688_n.jpg