Jump to content
Dogomania

APEL O POMOC! Satelita. DT, DS NATYCHMIAST!! JUŻ W NOWYM DOMU!!!!

Recommended Posts

• Replies 532
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pusto się zrobiło na wątkach psiaków z Dąbrówki:placz:
satelito skaczemy do góry i pokazujemy się , z aktóryms razem musi się udać :roll:

Posted

Ja już myślałam, że świat stanął do góry nogami i los się do Satelity uśmiechnął...
Dzwoniła Pani , zainteresowana adopcją Satelity. Właściwie to najpierw wysłała smsa, a potem umówiłyśmy się na telefon. Myślałam, ze skoro stary pies, w dodatku po przejściach, w nienajlepszym wciąż zdrowiu wzbudził czyjeś zainteresowanie, to musi to być fanastyczny dom i fantastyczni ludzie. I pewnie tak jest (pani ma już dwie suczki i kota)... ale od słowa do słowa... i chyba Pani sama sobie uświadomiła, że to nie była przemyślana decyzja- a odruch litości... :-( Chyba nawet padło takie sformułowanie przez telefon :-(

Jak na złość- w pracy wymyślili nam jakieś bzdurne szkolnia, i nie byłam w weekend w schronisku. Matko, bez wolontariuszy to schronisko zginie, a psy w nim.

Posted

lilith27 napisał(a):
lepiej żeby ktoś wziął psa w pełni świadom konsekwencji
niż miał go oddawać lub wyrzucać za chwilę

Co prawda to prawda,trzeba swiadomej decyzji tymbardziej w jego przypadku.

Posted

Satelita jest jednym z ostatnich 3 psów, które nie mają swojego boksu i przebywają na łańcuchach. Bez zmian u psiaczka, domu nie ma i nie zapowiada się, żeby miał :-( Żeby było śmieszniej, znalazłam w schronisku młodszą wersję Satelity (4, 5 - letnią). Pies przebywał do tej pory na hali (świerzb) i nawet nie wiedziałam o jego istnieniu. Wieczorem założę mu wątek.