Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wróciłam właśnie ze schroniska. Malutka niestety bez zmian... tzn nie podnosi się na tył, czołga się. Zwieracze trzymają, ponieważ na swoje posłanie nie nabrudzi, wyczołguje się poza kocyk.

W schronisku się ucieszyli, że jest szansa że pojechałaby do Niemiec.

Tylko teraz czekamy na Izis...ja niemieckiego nie znam, nie dogadam się z tą panią.

Ta pani jest z Raum Essen (Bottrop) - taki podała adres.

Posted

[FONT=Arial][SIZE=2]Dostałam odpwiedź od Hundehilfe:

mam miejsce dla tej suczki w Niemczech!!![/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Prosze zadzwon do tego schroniska i zarezerwuj ja. Prosze o wszystkie diagnozy, Röntgen-zdjecia itd. Szczegoly ustalimy. Wazne w tym momencie, zeby jej nie uspili!!![/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Daj znac, co osiagnelas.

Modliszka,czy są jakiekolwiek badania tej suczki? Prosze,powiedz w schronisku ze sunia napewno pojedzie.
[/SIZE][/FONT]

Posted

A kto to odpisał ? Beate czy ktos inny z Hundehilfe?

Badania suczki to badanie przez weta - dotykowe że tak powiem.
Ona dostaje jakies leki przeciwzapalne, witaminy i antybiotyki.
Diagnoza była taka, że łapki nie są połamane, że została uderzona w kręgosłup.

To co teraz? Kto ją bierze? Hundehilfe czy pani Frauke (od Izis) ?
Bo sie pogubiłam.
I kiedy ?

Posted

Na stronie Hundehilfe napisali ze mają dla niej miejsce w [URL="http://www.kleinearche-straelen.de/"]kleine Arche Straelen[/URL] - czyli takie miejsce dla kalekich psów
A Hundehilfe poszuka sponsorów (opiekunów wirtualnych) bo na pewno będzie potrzebna kasa na leczenie małej.

No to teraz nie wiem. Transportu jak na razie i tak nie ma.

Dużo osób wraca teraz z urlopów u rodziny do Niemiec - może ktoś z Waszych znajomych był na wakacjach w Polsce i wraca do Niemiec.
Popytajcie może znajdzie się transport dla małej. Dla niej im szybciej tym lepiej.

Posted

Patrycja koresponduje z Beate.

Ale juz wszystko wiem mniej więcej, napisała do mnie Daniel z Hundehilfe.
Napisała że znaleźli dla małej miejsce tutaj [COLOR=#008000]www.[B]kleinearche[/B]-[B]straelen[/B].de
[COLOR=Black]Poza tym Daniela ma także dwa pieski na wózkach (Majkiego z Piotrkowa i Foczkę z ..Warszawy (?)).

Pani Frauke Krebs nie zna osobiście, ale znalazła w internecie informacje o niej i okazało się pani Krebs bardzo aktywnie działa na rzecz psów. Daniela ma się z nią skontaktować w sprawie naszej małej no i niech ustalą kto ją bierze, w jakim terminie itd.

Co jednak nie zmienia faktu, że nadal nie mamy transportu do Niemiec.
[/COLOR][/COLOR]

Posted

ja nic nie wiem już...

podobno sie HUndehilfe kontaktowalo z pania Krebs i mieli ustalić co gdzie i jak, ale nie wiem czy my mamy dalej szukac transportu, czy oni sobie zorganizuja...

[SIZE=1]
poza tym to i tak jak zwykle wyszłam na najgorszą :shake: ale tu nie miejsce na pranie brudów... [/SIZE]