Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bindi jest młodziutką ale przeuroczą sunią. Została wyrzucona z samochodu i skatowana o czym świadczą rany na jej ciele, błąkała się w okolicach stacji paliw w Łoniowie. Spędziła tam 5 dni i na szczęście w porę została znaleziona. Była przeraźliwie głodna i wystraszona. Została przewieziona do weterynarza, odpchlona zaszczepiona, wysterylizowana i zachipowana. A teraz czeka na nowy dom który będzie lepszy od tego który utraciła.

Bindi ma około 12 miesięcy, jest strachliwa i nieufna ale potrafi kochać. Mimo tego wszystkiego co do tej pory przeżyła- gdy już komuś zaufa potrafi się cieszyć i na każdym kroku odwzajemniać swoją miłość. Była ze mną raptem kilka godzin ale mimo to wyjątkowo mnie oczarowała. Na początku się bała ale gdy zobaczyła że nic jej nie grozi z mojej strony bez problemów powierzyła mi siebie. Bez żadnych sprzeciwów dała mi się wyczesać i wygłaskać, przytulać i brać na ręce, po prostu ideał psa.

W takich chwilach zastanawiam się czy ludzi mają jakiekolwiek odruchy o których mówią. Jak można takiego psa wyrzucić, zostawić mimo miłości jaka On chce nam ofiarować.

Posted

agusiazet napisał(a):
A jaki jest stosunek suczki do dzieci i innych psów?

Gdy poznaje obcego psa na początku się Go boi ale potem zachęca do zabawy. Na pewno nie jest agresywna.
W stosunku do dzieci nie mam pojęcia ale jak szłam przez miasto i mijaliśmy dzieciaki nie wykazywała zbytniego zainteresowania czy agresji.
Z resztą ona chyba nawet nie potrafi być agresywna :evil_lol:

Posted

Mam jedną wyróżnioną na allegro aukcję, która muszę usunąć bo psy nie żyją więc jeśli chcecie mogę wstawić tam sunię.
Aukcja będzie trwać do środy wieczora więc moze akurat ktoś na niej wypatrzy Bindi :lol:
Dajcie znać.

Pod jaka rasę można ją podciagnąć? :cool3:

Posted

U mnie w domu byłla chwilę sama i nie widziałam żeby zbytnio ją to zestesowało, jak przyszłam to spokojnia spała sobie na łóżku.
A co do reszto to jest tak jak Marlena pisała :p

Posted

Witajcie!
Szukam pieska, któremu mogłabym zapewnić schronienie. Linka do waszego wątku podesłała mi moja siostra, która udziela się na tym forum pod nickiem "Pędzelopka". Zakochaliśmy się w Bindi od pierwszego wejrzenia Wzruszył mnie jej los :( Te osoby, które ją tak skrzywdziły trudno nazwać ludźmi... Brak słów :angryy:
Mogłabym zapewnić Bindi dużo miejsca do hasania (mam duży, piętrowy dom z ogrodem w spokojnej dzielnicy na peryferiach miasta), kochającą rodzinkę (mieszkamy w nim ja, mój mąż i nasza niespełna dwuletnia córeczka - zakochana w pieskach). Nie mamy żadnych zwierząt, nie mogliśmy zapewnić im wcześniej właściwych warunków - dopiero ukonczyliśmy budowę i przeprowadziliśmy się na własne śmieci.
Istnieje tylko jeden problem - mieszkam na mazurach i najdalej mogę dojechać do Białegostoku :-(

Posted

Wow, jest fajna oferta domku, tylko strasznie daleko!!! Jeśli wpiszesz na wątku transportowym, może coś się znajdzie:) Czy na prawdę Bindi w poniedziałek trafi do schronu? Bo jeśli tak miałoby być, to mogłabym ją wziąć na tymczas i szukać transportu na Mazury. Miałam już dwa tymczasy z Zamościa ze schroniska obie sunie znalazły domki. Ale nie mam transportu do przywiezieniu małej. Ja jestem z Mielca:)

Posted

To ja może też się włączę :lol:
Słuchajcie dom sprawdzony( bo mojej siostry) , Bindi będzie miała opiekę weterynaryjną i normalną rodzinę do końca dni swoich.
Wiem , że daleko i dlatego proszę o pomoc w organizowaniu ewentualnego transportu.
Miejscowością docelową byłby Gołdap - przy samej granicy północnej, Agnieszka deklaruje się dojechać te 200 km do Białegostoku - tyle ile może niestety. Ja mieszkam w Białymstoku więc w okolice też dojadę w miarę możliwości.
Może udałoby się zorganizować taki dziki łańcuszek przez całą Polskę.
aguziazet przetrzymałaby sunię na czas znalezienia transportu :cool3:

Posted

malagos pomogłoby bo w te okolice Ostrołęki /Makowa M. może ja bym podjechała z Białegostoku.:razz:

Ale nie dzielmy skóry na niedźwiedziu tylko może poczekajmy co powie na to obecny opiekun .