Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a wsparcie bardzo potrzebne....
za kojce wisimy juz ponad 2,5 tysiaca zlotych (za wszystkich podopiecznych...)

Jesli ktos zechce wesprzec Sokola - bardzo bedziemy wdzieczni - wystarczy wplacic pare groszy na konto Stowarzyszenia (koniecznie z dopiskiem "dla Sokola"):

Stowarzyszenie na rzecz Bezpańskich Zwierząt "NICZYJE"
ul. Sielska 1, 07-300 Ostrów Mazowiecka
Numer konta: PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974

Posted

[quote name='gemsi']Na prośbę pani, która wysłała prośbę do fundacji MAJA, bedac w okolicy Białegostoku podjechalismy do miejscowości Sokoły w celu zabrania ONa z roztrzaskanym biodrem, (ufff. skomplikowane zdanie, ale mam nadzieje ze wszystko jasne)

Pani, ktora poprosiła nas o pomoc, sama ma pieć psiaków wiec nie ma miejsca na przechowanie psiaka, obiecała wsparcie finansowe

Psiak o gestej siersci, ciemna maska, drobniejszy od typowego owczarka niemieckiego, w dniu dzisiejszym wazyl 24 kg, ale biorac pod uwage w jaki sposob byl traktowany przez mieszkancow tej miejscowosci to nie jest dziwne. Ze wzgledu na grubą sierść nie widac jak jest wychudzony, na pewno potrzbuje opieki, potrzaskane biodro to najprawdopodobniej jakas stara sprawa, psiak normalnie biega (na trzech lapach), nie było widać ze go to boli, dal sie bez problemu załadować do bagażnika, cierpliwie znosił wszystkie zabiegi : zagladanie w zeby, badanie, wazenie, przenoszenie z miejsca na miejsce itd... pilnie szukamy domu stałego i tymczasowego, na razie psiak jest w lecznicy, bedzie mial robione podstawowe badania i RTG biodra

link do galerii
mozecie opisac mi dokladna sytuacje psiaka?? chccialabym zaoferowac mu dom tymczasowy platny (200zl mies.) oferowalam dTplatny wielu psom ale niestety nie wypalio przewaznie z tego powodu ze nie stac na utrzymanie. Widze ze ten jest szczególnie potrzebujacy. Omowie pozniej warunki jakie mialby u mnie a i podkreslam ze nie bedzie na lancuchu. i od razu chcialam spytac czy jest agresywnyw stosuknu do psow(psow i suk) gdyz mam jedna mniejsza sunie i jednego psa maja ok 30-40cm w klebie . prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam.

Posted

A powiedzcie Ciotki, czy wiecie cokolwiek o jego zachowaniu w domu? Czy trzeba go uczyć czystości, jak reaguje na inne zwierzęta.... - tak pytam, choć pewnie w przypadku takiego psa jak Sokół niewiele wiadomo....

Posted

dzwoniła do mnie Pani o Sokoła, z Krakowa .. z alegratki , przekierowałam ja zeby dzwoniła, na nr podany w treści ogloszenia, , nie mogła sie dodzwonic ... prosze potwierdzcie mi dane kontaktowe :oops: moze ja źle nr wpisałam ?

Posted

agamika napisał(a):
dzwoniła do mnie Pani o Sokoła, z Krakowa .. z alegratki , przekierowałam ja zeby dzwoniła, na nr podany w treści ogloszenia, , nie mogła sie dodzwonic ... prosze potwierdzcie mi dane kontaktowe :oops: moze ja źle nr wpisałam ?

moze pani dzwonila, nie wiem, ktos dzwonil dwa razy w ciagu dnia, w przeciagu 10ciu minut, ja bylem w trakcie spotkania, jakiegos,