Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jotpeg napisał(a):
bardzo ladny ten Sokół, i jaką ma ładną czarną maskę!
no i to imię - trafione.

Sokol jest cudny, ale kuleje biedak bardzo, tylna lewa lapa jest bezwladna..
nie wiem jak uda mi sie dom dla niego znalezc..

Posted

jayo napisał(a):
Sokol jest cudny, ale kuleje biedak bardzo, tylna lewa lapa jest bezwladna..
nie wiem jak uda mi sie dom dla niego znalezc..

Znajdziemy domek :lol:

Posted

Pani, ktora go wypatrzyla, jutro wraca do Warszawy - szuka dla niego caly czas domu tymczsowego.. a przydalo by sie chlpakowi, bo taki zagubiony jaks.
Na poniedzialek wizyta u Janickiego.

Posted

jayo napisał(a):
Pani, ktora go wypatrzyla, jutro wraca do Warszawy - szuka dla niego caly czas domu tymczsowego.. a przydalo by sie chlpakowi, bo taki zagubiony jaks.
Na poniedzialek wizyta u Janickiego.

To jak będzie wiadomo co z łapką zrobię allegro i ogłoszenia :roll:

Posted

Zanim bedzie wiadomo co z lapka - przypominam chlopaka - zagubionego w boksie, pozbawionego wolnosci, kulawej i ponizajacej, ale jednak wolnosci..
Szukamy dobrych ludzi dla niego.

Posted

Konsultacja Sokoła przebiegła grzecznie. Pies pozwolil obejrzec lape.
Dr Janicki stwierdzil, ze pies mial lape zwichnieta jakis czas temu i gdyby zostala nastawiona w ciagu doby od wypadku - chodzilby normalnie...
A teraz mamy obserwowac, czy psiak bedzie coraz wiecej na niej stawal, czy raczej unikal jej obciazania.
W pierwszym przypadku bedzie to oznaczac, ze nic nie robimy juz, ze miesien w miejscu styku stwardnieje i otorbi kosc udowa i pies bedzie utykajac, ale chodzil lepiej.
Jesli za to chodzenie bedzie sprawialo wciaz bol - trzeba zrobic operacje i wyciac glowke kosci udowej, zeby nie bylo ucisku na nerw kulszowy.
I wtedy konieczna bedzie rehabilitacja..

Pies potrzebuje teraz socjalizacji - miejsce w kojcu to tylko kawalek budy i kraty. Czlowiek tylko do karmienia. I nic wiecej.

Jesli ktos sie zdecyduje na przygarniecie Sokola w takim stanie - zyska na pewno wspanialego przyjaciela. Sokol jest bardzo lagodny i juz sie zaczyna cieszyc na moj widok, a ja tam rzadko przeciez bywam..

Posted

jotpeg napisał(a):
podnosze.
trzeba na ten watek sciagnac wiecej ludzi.
pisaliscie do Anashara (owczarki)?

nie, jeszcze nie, napiszesz ?
i co z Radomiem - zapytam przy okazji?

Posted

Hej jotpeg:) Pisałaś z prośba, wiec jestem ;) Tylko moje podstawowe pytanie... mam robić ogłoszenia, że szuka domu? Jeśli tak to z jakim tekstem? Czy cegiełkowe allegro na jego operację? Potrzebuję jak najwięcej info i pomocy w skleceniu ogłoszenia, bo teraz siedzę nad 14oma kropkami - ich ogłoszeniami i cegiełkami:roll:

Posted

[quote name='Wyjątek']Hej jotpeg:) Pisałaś z prośba, wiec jestem ;) Tylko moje podstawowe pytanie... mam robić ogłoszenia, że szuka domu? Jeśli tak to z jakim tekstem? Czy cegiełkowe allegro na jego operację? Potrzebuję jak najwięcej info i pomocy w skleceniu ogłoszenia, bo teraz siedzę nad 14oma kropkami - ich ogłoszeniami i cegiełkami:roll:

rozumiem, bardzo Ci dziekuje za gotowosc pomocy!
poniewaz tylko posrednicze,
Jayo lub Gemsi, prosze dajcie znac Wyjatek, co i jak.

Posted

[quote name='Wyjątek']Hej jotpeg:) Pisałaś z prośba, wiec jestem ;) Tylko moje podstawowe pytanie... mam robić ogłoszenia, że szuka domu? Jeśli tak to z jakim tekstem? Czy cegiełkowe allegro na jego operację? Potrzebuję jak najwięcej info i pomocy w skleceniu ogłoszenia, bo teraz siedzę nad 14oma kropkami - ich ogłoszeniami i cegiełkami:roll:

Jayo lub Gemsi, odezwijcie sie.

Posted

jotpeg napisał(a):
Jayo lub Gemsi, odezwijcie sie.

odzywam sie..
ale nie wiem co napisac..

Ze mlody pies, ktory czekal na swojego wlasciciela w klatce na targu, i nikt go nie chcial, wiec jak sie ludzie juz rozeszli i rozjechali ze swoimi kurami i swiniakami, to klatka sie otwarla i ktos go wypchnal na trawe.. a potem szybko odjechal.. i ze noc byla ciezka, bo ludzie odeszli, a w ciemnosciach nie bylo do kogo sie "przykleic", i ze zwinal sie w klebek pod lawka na przystanku, a rano, jak juz miasteczko sie obudzilo, chodzil od nog do nog i szukal schronienia i opieki, ale wszysy go odpedzali, i dotarl pod schodki piekarni - i tam pani rzucila mu sughza bulke.. wiec nawet jak odpedzali go miotla i grabiami, to przychodzil pod schodki - bo tam czasem dostawal bulke..
pewnego dnia uciekal przed miotla, ale bylo inaczej, cos uderzylo go mocno i upadl na trawe bez czucia... jak wstal - nie mogl oprzec sie na jednej lapie... ale powlokl sie do schodkow - bo tam byla bulka... i jak nawet juz zaczal szybciej chodzic podpierajac wylamana lapa - biegal zanim facet z miotla i przeganial przez ta podla ulice, gdzie jezdzily wielkie maszyny... i znow jedna go uderzyla... uwazal, ale nie zdazyl uciec... tym razem bylo mocniej, niz poprzednio... i juz nie wstal na 4 lapy.. ale bulka przy schodkach bardziej ciagnela niz bol.. a potem przyszla pani z kielbasa !!! poszedl za nia, wziela go na rece, troche sie bal, ale pozwolil na to. zamknal ja tak, ze nie mogl wyjsc, a potem to cos sie trzeslo, przemieszczalo, cala ta kielbasa uciekla z powrotem... a potem siedzial w klatce, kluli go i ogladali, i znow przyjechala pani, nawet machal ogonem, ale pani znowu go zamknela i jak wypuscila, to poszedl za NIA ... podprowadzila GO do miski, a potem odeszla... i nie mogl juz wyjsc.. i ma malo miejsca..

Ma nie wiecej niz 1,5 roku. Jest lagodny, do ludzi i do psow. mozna go jeszcze wszystkiego nauczyc. Ma blagajace oczy.

Posted

dziś tylko w subskrypcję dopiszę :oops:

przepraszam:oops: ale odszedł pies w hotelu i tak jakoś :-( do mnie to dociera powoli

[SIZE=2] A potrzebuje wątku na owczarku pl ? funduszy ? Bo ogłoszenia widze że już są w toku

Posted

[quote name='agamika']dziś tylko w subskrypcję dopiszę :oops:

przepraszam:oops: ale odszedł pies w hotelu i tak jakoś :-( do mnie to dociera powoli

[SIZE=2] A potrzebuje wątku na owczarku pl ? funduszy ? Bo ogłoszenia widze że już są w toku

jesli Wyjatek da rade obrobic wszystkich chetnych - to i moze nasze ogloszenie zrobi.. :oops:
Watek na owczarku jak najbardziej!!!
a fundusze... zawsze potrzebne :roll: ale dopiero wtedy, jak sie okaze, ze bez operacji sie nie obedzie :shake:

Posted

to tak :
1. na owczarku pl i OwP założę jutro wątki , chyba ze ktoś mnie ubiegnie , w ogłoszeniach pomogę na ile potrafię :oops:

2. Dziadzio
[*] z Chorzowa przywieziony :-( .... pod wieloma względami cud natury .. jak wet zobaczył zdjęcie jego kręgosłupa rtg , to był w szoku ze ten pies potrafi sam sie podnieść , potrafi chodzić ... teroret było to niemożliwe - kochane poczciwe psisko

Posted

Wyjątek zapsiony mimo, że żadnego psa wkoło nie ma :roll:
Zrobie zwykłe ogłoszenia na ale gratka, kokosach itd :) Ale proszę, żeby ktoś zrobił na owczarku i cegiełkową na allegro- wszystkiego nie ogarnę:shake:

Posted

jotpeg napisał(a):
na pewno potrzebuje watku na Owczarku.
pisalam w tej sprawie do Anashara, ale nie ma odzewu.
a ogloszen nigdy za wiele.

ktory psiak odszedl??

Jestem już, ostatnio mam mało czasu na cokolwiek :oops: A w końcu muszę skończyć wazny projekt.

Robić mu cegiełki?