Lionees Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='maggiejan']Cieszę się, że Rodzynkowi się udało :-) Ja wiem, że trudno o domy dla kalekich i starszych zwierząt, ale też wierzę, że są ludzie, którzy takie zwierzęta chcą przygarnąć, więc jednak dziwię się, że nikt się Babulinką nie zainteresował. [B]To naprawdę kochane, wdzięczne stworzenie[/B].[/QUOTE] Wiem coś o tym,mam niewidomego Antosia u siebie i mimo że nie widzi,to jednak można w tych ślepych oczkach odczytać miłość i wdzięczność:loveu: Quote
maggiejan Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Babci zdjęć nikt nie zrobił, ja nie mam aparatu, tylko komórkę...A ogłoszenia bardzo by się przydały, ale ja padam na nos, nie mam siły ani czasu...Wzięłam dodatkową pracę i teraz pracuję 7 dni w tygodniu, jest więcej pieniędzy, ale jestem wymęczona... Quote
maggiejan Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Wierzę mimo wszystko, że jest gdzieś człowiek, który na Babulinkę czeka i pokocha ją jeśli damy mu szansę...:-) Quote
Lionees Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Podźwignę babunię,może ktoś Ją ujrzy? Quote
maggiejan Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Dziewczyny, ja niestety na dogo jestem już bardzo rzadko...Czy nie mogłybyście napisać do znanych Wam osób, które takie biedy jak Babulina przygarniają...? Na dogo jest wiele dobrych dusz, u kogoś może zwolniło się miejsce...Za wyżywienie Babci ja zapłacę, gdyby był problem z kasą... Obawiam się, że hopanie wątku wiele nie da... Quote
Wet-siostra Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Co nowego u Babulinki?Nadal nie ma nikogo,kto by ją przygarnął? Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Jakiś rok temu pierwszy raz poznałam wirtualnie Pinke babulinke i jak znalazła DT tak sie cieszyła ze jak to sie mówi że w podskokach znajdzie sie DS a tu jeszcze go nie ma , oj Babulinko tak bardzo bym chciała abyś miała swój kąt juz na zawsze ...... Quote
Ra_dunia Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Ja powysyłałam informacje do różnych osób... niestety jak widać nieskutecznie :( Quote
Wet-siostra Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Mało kto chce dać dom starszemu psiakowi... Quote
maggiejan Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 U Babulinki bez zmian, jest grzeczna, cicha, bardzo zadowolona ze śniegu, lubi w nim biegać i tarzać się, co wygląda bardzo zabawnie bo jest przy tym strasznie nieporadna, ale radość życia z niej kipi...:-) Nie trzymam jej długo na mrozie, tylko parę minut, ale mała chętnie by została dłużej, nie czuje że marznie, dopiero jak ją biorę na ręce to drży, ta jej sierść jest bardzo mizerna na grzbiecie... Quote
Wet-siostra Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Babulinko,Babulinko,gdzie Twój czowiek??? Quote
maggiejan Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Babulina ma chyba jednak jakąś chorobę skóry... Ma okropny łupież; myślałam, że to uczulenie na kurczaka, ale nie dostaje teraz drobiu... Nie mam niestety w Poznaniu zaufanego weta :roll::roll:, wetka do której chodzimy jest bardzo miła, ale nie ma wystarczająco wyposażonego gabinetu, żeby przeprowadzić badanie. Czy ktoś zna jakiegoś przyzwoitego weta w Poznaniu...? Najlepiej na Grunwaldzie Quote
Wet-siostra Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Co u Babulinki?Byłaś z nią u weterynarza? Quote
maggiejan Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Nie...ja nie znam w okolicy nikogo do kogo miałabym zaufanie i kto by mógł ją zbadać... Jak mojej suczce wyrosło coś na uchu to obeszłam wszystkich wetów w koło i kązy chciał za zabieg ponad 100zł. Mi sie wydawało to bardzo drogo i w końcu jedna wetka wycieła to (ze znieczuleniem i antybiotykiem) za [B]20zł(!)[/B] i jeszcze mi tłumaczyła dlaczego tak dużo bierze! Tamci chcieli mnie orżnąć normalnie! Nie pójdę do nich więcej... A żeby jechać gdzieś z Babuliną musiałbym mieć pewność, że to dobry wet... Quote
Wet-siostra Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Szkoda,że mieszkasz tak daleko...Znam weta,który byłby najlepszy,a przy tym nie jest zbyt drogi... Ale mam pomysł:może skonsultowałabyś się z nim telefonicznie lub przez gg?Jak chcesz,podam Ci jego namiary... Quote
maggiejan Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Nie wiem czy by się to udało... problem Babuliny wygląda jak zwykły łupież, ma gdzieniegdzie jakiś strupek lub większy płat łuszczącej się skóry, ale głównie ten łupież... Nie drapie się specjalnie...Sierść ma bardzo matową. Quote
Wet-siostra Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Spróbować można...Numer gg 929403,tel.0166784955,dr Fedaczyński. Quote
Ra_dunia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 UFFFF.... znalazłam Babulinkę. Już drugi raz dogo wątek wcięło :( a wyszukiwanie mi nie działa... Polecam gabinet weterynaryjny na polance: [url]http://www.haagenti.webpark.pl/[/url] Wetki z sercem, widać, że im na psach zależy. Tylko niestety to dość daleko od Ciebie :( Quote
Wet-siostra Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Kurcze...Ja z nim dziś pisałam o miśku,którego mają w lecznicy.Może z jakiegoś powodu nie znalazł czasu,by Ci odpisać.Spróbuję mu napisać,żeby Ci odpowiedział. Quote
Recommended Posts