Karolcia_ko5 Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Przydały by się porządne zdjęcia Babulinki....... Czy jest taka możliwość żeby je zrobić ? ? Quote
maggiejan Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Ja niestety, mam tylko komórkę, a zdjęcia z niej są wiadomo jakiej jakości... Zresztą Babcia nie wygląda nadzwyczajnie, sierść na grzbiecie nie odrosła jej i ma długie włosy na bokach i brzuchu, a na plecach jest prawie łysa... Quote
maggiejan Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Babulinka nie żyje... Nie wiem, co się stało. Do wczoraj zachowywała się normalnie, nie było żadnych niepokojących objawów. Wczoraj wieczorem nie chciała iść na spacer, leżała trochę osowiała, ale ona właściwie przez cały czas leżała. Nie płakała, nic szczególnego się w jej zachowaniu nie zmieniło. Wstaję dzisiaj rano, idę do niej i to był szok dla mnie! Quote
Niebieska713 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 maggiejan napisał(a):Babulinka nie żyje... Nie wiem, co się stało. Do wczoraj zachowywała się normalnie, nie było żadnych niepokojących objawów. Wczoraj wieczorem nie chciała iść na spacer, leżała trochę osowiała, ale ona właściwie przez cały czas leżała. Nie płakała, nic szczególnego się w jej zachowaniu nie zmieniło. Wstaję dzisiaj rano, idę do niej i to był szok dla mnie! PRZYKRO MI...Przynajmniej sunia nie umarla gdzies pod plotem...To widocznie juz byl jej czas na odejscie... Quote
maggiejan Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Zastanawiam się teraz, czy czegoś ważnego nie przegapiłam... 3 dni temu Babcia popuściła jakąś maź śmierdzącą, miałam ją dziś kąpać... Chodziła wczoraj przez cały dzień po mieszkaniu, leżała w różnych miejscach, co jej się normalnie nie zdarza... Wieczorem położyła się na swoim posłaniu i nie chciała iść na spacer, troszkę dyszała, ale to wszystko co było innego w jej zachowaniu...! Quote
maggiejan Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Jeszcze przedwczoraj byłam z nią na dworze, chodziła sobie dzielnie po skwerku, ona tak pewnie się już czuła, że obchodziła sporą część osiedla... Może coś zjadła, bo czasami nie zdążyłam jej wyjąć z buzi, ale to nie wygląda na zatrucie... Quote
maggiejan Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Niebieska713 napisał(a):To widocznie juz byl jej czas na odejscie... Ona była w naprawdę dobrej formie jak na 13-latkę... Quote
Niebieska713 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Biegaj sobie Baulinko po zielonych laczkach za TM...:-( :-( :-( Quote
Wet-siostra Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Małgosiu,bardzo mi przykro... Nie oskarżaj się,Babulinka była już starszą suczką,może po prostu przyszedł Jej czas.Zatrucie przebiega gwałtownie,psiak się męczy.Wiem,bo przecież tak straciłam swoje psiaki... Maź mogła być niepokojąca,ale naprawdę,nie szukaj teraz swojej winy. Dałaś Babci dom na ostatnie chwile,miłość i poczucie bezpieczeństwa.Odeszła kochana,w domu. Na pewno było to dla Ciebie szokiem... Trzymaj się! Babulinko,śpij spokojnie,suniu... [*] Quote
maggiejan Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Dzięki Nadziu :-) Może rzeczywiście nadszedł czas Babulinki, chociaż jest mi w to naprawdę trudno uwierzyć, bo widziałam ja codziennie i ona była taka żwawa, wesoła... Nic tego końca nie zapowiadało... Jedyne czego żałuję, to że nie poświęcałam jej więcej czasu, ona była taka łasa na pieszczoty... Quote
Wet-siostra Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Małgosiu,nikt z nas nie poświęca swoim zwierzakom tyle czasu,ile by chciał... Ale wierz mi,one i tak wiedzą,że są kochane,że mają swój dom i pana/panią. Babulinka nie odeszła w samotności.To jest najważniejsze. Trzymaj się ciepło. Quote
Karolcia_ko5 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Oj Babusia.......niee........... :(:(:( Przykro bardzo... Żeganaj Babulinko... odeszłaś do dobrego miejsca w dobrym miejscu!!! ['] Quote
maggiejan Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Wet-siostra napisał(a):Małgosiu,nikt z nas nie poświęca swoim zwierzakom tyle czasu,ile by chciał... Babulinka nie miała u mnie źle, ale marzyłam o takim domku dla niej, gdzie by ją bardzo dopieszczali, ona tak się dopraszała głaskań, była taka wdzięczna... Quote
maggiejan Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Nie wiem co zrobić ze zwłokami... Rok temu umarł na raka mój kot i zawiozłam go do kliniki, która zajmuje się nieżywymi zwierzętami, ale to na drugim końcu Poznania, a on ważył 2 kilo. Babcia 10... Nie mam samochodu i nie mam za bardzo w co ją zapakować... Moje zwierzaki nie wchodzą teraz do kuchni, gdzie Babcia leży... Quote
Karolcia_ko5 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Może zadzwonić do tej kliniki i przyjadą po ciało..... . Szczerze to nie wiem co się w wtedy robi. :( Quote
Karolcia_ko5 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 A może zadzwoń do Poznańskiego Schroniska coś poradzą chociaż.. Nie wiem jak u nich w Niedziele wszystko funkcjonuje. Owiń Babcię w worek albo przykryj czymś.. ul. Bukowska 266 Poznań tel. 061 868-10-86 061 868-10-87 fax. 061 868-10-88 Interwencje - teren administracyjny miasta Poznania. Adopcje zwierząt: wtorek -piątek 10.00 - 15.00 sobota - niedziela 10.00 - 13.00 poniedziałek i święta - nieczynne Czyli do 13.00. zadzwoń może coś poradzą. Quote
maggiejan Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Karolcia_ko5 napisał(a):A może zadzwoń do Poznańskiego Schroniska coś poradzą chociaż.. Dzięki, zadzwonię. Quote
Karolcia_ko5 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Dzwoń dzwoń i napisz co powiedzieli, jak nic nie poradzą to będziemy szukać inaczej. Generalnie masz dwie opcje, albo dotrzesz do instytucji co zabierze ciało i zutylizuje, albo na własną rękę gdzieś zakopiesz.....ale babcia jest dość duża... to może być kłopot... :( (No i to niestety jest wbrew prawu, więc to już na własną rękę) Swoją drogą szkoda, że nie ma cmentarza dla piesiów... Quote
maggiejan Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Schron przyjmuje zwłoki, ale trzeba je przywieźć...obawiam się, że taksówkarz może robić problemy... Quote
Karolcia_ko5 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Warto zapytać, dobrze ją w coś zawiń, żeby się nie czepiał... Musisz zapytać bo inaczej nie będziesz wiedziała, może znajdzie się taki co nic nie powie. Ile masz do schroniska ? Quote
Recommended Posts