maggiejan Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Babulinka ma bardzo długie włosy na stopach, właściwie wygląda jakby chodziła w papciach :evil_lol:, dlatego dopiero niedawno zauważyłam, że pazurki jej urosły niewyobrażalnie i praktycznie się już zawijają jak hinduskiemu fakirowi :evil_lol: Chciałam je obciąć ale Babulina krzyczy w niebogłosy, tak że udało mi się tylko z 2 lub 3... Reszta chyba jak zapomni o tym przeżyciu... A telefonów nadal zero... Czy te ogłoszenia są jeszcze aktualne? Quote
Ra_dunia Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Allegro się skończyło 10 kwietnia... Ludzie nie chcą adoptować ślepych, starszych psiaków :( Myślą, że z nimi to tylko problemy :shake: Maggiejan - czy Binka totalnie sobie nie radzi na schodach, czy też można by ją było nauczyć wchodzenia i schodzenia? Niektóre ślepki całkiem sprawnie sobie radzą... Quote
Maszaberla Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 [quote name='Ra_dunia']Allegro się skończyło 10 kwietnia... [/quote] Nie Raduniu, ja Allegro ciagle uaktualniam - zaraz po tym jak sie konczy ;) Jest aktualne Allegro to podstawa :p Nie wiem natomiast jak inne ogloszenia, jesli ktos moglby przejrzec - bylabym wdzieczna, malo czasu :oops: Quote
maggiejan Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [quote name='Maszaberla']Nie Raduniu, ja Allegro ciagle uaktualniam - zaraz po tym jak sie konczy ;) Jest aktualne Allegro to podstawa :p [/quote] Bardzo, bardzo Ci dziękuję :loveu: Wiadomo było że znaleźć Babulinie dom nie będzie łatwo, ale to już prawie 5 miesięcy... Szkoda babci, bo ona naprawdę kochana jest i kłopot z nią prawie żaden. Obawiam się, że po schodach nie zejdzie, chyba że to by były takie schodki w domku, kilka niewysokich... Próbowałam Babulinę odchudzić i wydawało się przez chwilę, że się udaje, jednak teraz widzę, że ona chyba jeszcze grubsza jest :roll:. Ona garnie się do ludzi i zwierząt, a ja niestety teraz mam mało czasu, a moje zwierzaki trochę zazdrosne. Z kotami Babulinka najlepiej żyje... Babulina lubi chodzić po trawie, jest ciekawa świata, tylko szybko marznie, nawet jak nie jest zbyt zimno, może jak słońce porządnie przyświeci będzie lepiej. Wychodzi na skwerek przed moim blokiem i tak pewnie się już tam czuje (choć skwer jest dość duży), że zaczęła wyprawy robić na drugą stronę ulicy ( na szczęście mało ruchliwej), trzeba ją stale pilnować, bo wystarczy, że na chwilę ją z oka spuszczę i muszę ją potem po okolicy szukać, taka szybka jest :evil_lol:. Najlepszy dla niej byłby domek z ogródkiem, człowiekiem, który ma czas ją wyglaskać i z innymi zwierzętami, bo babcia jest bardzo towarzyska, lubi się bawić z pieskami, kotkami, ale muszą być przyjaźnie nastawione. Możliwe, że zainteresowanie jest znikome (lub raczej żadne), bo ludzie boją się kłopotu, ale z Babuliną kłopotu żadnego nie ma, tyle tylko żeby ją na dwór wynieść i wnieść (a waży trochę), poza tym to sama przyjemność. Quote
Maszaberla Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Maggie przepraszam za pytanie, moze nie na miejscu :oops: ale czy nie myslalas o tym ze miejsce u Ciebie to moze byc jednak docelowy dom Babulinki? Tak bardzo trudno znalezc kogos kto wezmie taka suczke, mimo ze jest malo klopotliwa ale wiadomo... zreszta wszystko napisalas w poprzednim poscie Quote
maggiejan Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Maszaberla, Babulinka jest kochana, ale chyba nie ma u mnie tak dobrze, jak powinna mieć...Moje psiaki są zazdrosne i choć wielkiej krzywdy jej nie robią to jednak nie reagują na próby Babulinki zaprzyjaźnienia się, a małą to naprawdę boli. Poza tym, ja mam teraz mniej czasu i nie mogę jej za wiele poświęcić, a Babulinka jest bardzo czułym pieskiem i potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Dochodzi też sprawa lokalowo-finansowa (wynajmuję mieszkanie, nie mam własnego)... Myślę, że wbrew pozorom jest szansa na znalezienie małej dobrego, kochającego domku, ale trzeba dotrzeć do ludzi z informacją, że taki piesek na nich czeka... Quote
Ra_dunia Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 A czy dałoby się jednak porobić jakieś ładniejsze zdjęcia Binki? Jeśli nie masz aparatu - możemy się jakoś umówić :) Mogę podjechać i cyknąć małej parę foteczek :cool3: Ludzie to jednak wzrokowcy :roll: Quote
Maszaberla Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 [quote name='Ra_dunia']A czy dałoby się jednak porobić jakieś ładniejsze zdjęcia Binki? Jeśli nie masz aparatu - możemy się jakoś umówić :) Mogę podjechać i cyknąć małej parę foteczek :cool3: Ludzie to jednak wzrokowcy :roll:[/quote] O tak to prawda, dobre zdjecia Babulinka baaaardzo by sie przydaly do ogloszen Quote
Maszaberla Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Tradycyjnie odnowilam Bince Allegro - bardzo prosze o jakies aktualne zdjecia, Maggie mozesz zrobic nowe ? Quote
Karolcia_ko5 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Właśnie przydałby by mi się atkualne ładne zdjęcia Babulinki, zrobię jej ogłoszonka. Quote
Ra_dunia Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Moja propozycja sesji nadal aktualna ;) Karolcia - super jakbyś Bince ogłoszenia porobiła. Maszaberla - jesteś niezastąpiona. Quote
maggiejan Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Dziewczyny, dziękuję, ogłoszenia bardzo się przydadzą :lol: Ra duniu, oczywiście możemy umówić się na sesję zdjęciową Babuliny, bo niestety ja nie mam aparatu. Babulinka ma teraz mały kłopot... Wyszedł jej łupież (lub coś podobnego) na prawie całym ciele, poza głową. Byłam u weta, ale nie wie na oko co to może być. Jest kilka możliwości, na każdą inny lek. Nie wiem, czy to świerzbowiec jej się odnowił, czy może to uczulenie, albo jeszcze coś innego...Kąpałam ją kilka dni temu, może to od szamponu...? Quote
Karolcia_ko5 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 To ja czekam na foto.. ;) Czy była ogłaszana na adopcje.org i przygarnij.pl ?? Jeśli nie to zrobię tam bo jestem tam już obcykana i może gdzie jeszcze :roll: Quote
Ra_dunia Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Jutro wyjeżdżam i nie będzie mnie aż do poniedziałku, ale potem skontaktuję się z Tobą i zrobimy Bince sesję zdjęciową ;) Ten łupież rzeczywiście może być od szamponu... Mam nadzieję, że to nie jakieś inne cholerstwo :shake: Quote
maggiejan Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Dobrze, Ra duniu, to czekam do poniedziałku. Z tym łupieżem jakby lepiej. Może to było uczulenie na karmę, bo ok. 2 miesięcy temu zaczęłam kupować Boscha z kurczakiem zamiast jagnięciny, więc może to ten kurczak? Kupiłam jej teraz inną karmę, zobaczymy czy coś się poprawi... Obawiam się, że większość ogłoszeń małej jest już nieaktualna...:roll: Quote
Karolcia_ko5 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 CO Z SESJĄ BABULINKI? BĘDĄ FOTY Z DT?:roll: Quote
Ra_dunia Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Sesja miała być dzisiaj, ale moje zdrowie odmówiło współpracy :( Po prostu jestem przeziębiona... Mam nadzieję, że wykuruję się przez weekend i w poniedziałek - wtorek uda się nam Binkę obfocić. Potem wyjeżdżam :( Niestety często nie ma mnie w Poznaniu, dlatego czasowo jestem ograniczona. Quote
maggiejan Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Wydaje mi się, że mała jest uczulona na kurczaka...Wróciliśmy do poprzedniej karmy (z jagnięciną) i łupież prawie zanikł. Quote
Ra_dunia Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 To super, że łupież zanika. Strasznie mi przykro, że nie udaje mi się tej sesji jakoś zorganizować :( Quote
Wet-siostra Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Czemu nikt nie chce ślicznej Babci???:placz::placz::placz: Quote
Recommended Posts