Jump to content
Dogomania

Babulinka,maleńka,12 letnia,niewidoma suczka..ZA TM...[*]

Recommended Posts

• Replies 673
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maggiejan']Padł mi w święta komp i dopiero teraz jest sprawny...

Tak, Babulinka jest pieszczoszką, bardzo lubi aby ją głaskać, sama nastawia główkę do głaskania. Lubi też spacerować, chodzi głównie w kółko, ale dla niej liczy się ilość przebytych metrów ;).

Niestety, po puszce świątecznej miała rozwolnienie, więc chyba pozostanie na suchym. Wydaje mi się, że ciut schudła...:cool3:[/quote]

:loveu::loveu::loveu:
A my Binkę na miau poznałyśmy...
Przekochana sunia, takie szczęście ją spotkało :lol:
No kciuki za DS
[SIZE=1]A jakaś szansa na to że zostanie w DT jest?[/SIZE]

Posted

[quote name='Korciaste']:loveu::loveu::loveu:

[SIZE=1]A jakaś szansa na to że zostanie w DT jest?[/SIZE][/quote]
Niestety, mała... Wynajmuję mieszkanie i mam już 2 psy...

Babulinka ma od kilku dni luźną koopkę, nie wiem co może być przyczyną...:roll:

Posted

Przyczyną może być wszystko - a przede wszystkim zmiana karmy. Paradoksalnie schroniskowe pieski gdy przechodzą na lepsze jedzonko często dostają rozwolnienia :shake:
A czy mała była odrobaczona? To też może być przyczyna...

Posted

Jeśli chodzi o karmę to raczej nie jest przyczyna bo przez kilka pierwszych dni koopka był ładna. Może to robaki, planuję jutro lub pojutrze pójść do weta.

Wysłałam filmik sleepingbyday, ale nie wiem czy dotarł, bo nie wstawiła go...

Posted

Kochana, zwłaszcza z tym ogonkiem :loveu:

Mam straszny sentyment primo: do niewidomych psów (taki byl mój pierwszy pies), secundo: do starszych niskopodłogowych suk (taka jest moja obecna sunia).

Kciuki za domek

Posted

Zaraz dorobie Babulince więcej ogłoszeń :
[url=http://www.aukcjezwierzat.pl/index.php?page=auction_view&id=1264]Babulinka,maleńka,12 letnia,niewidoma suczka...W DT SZUKA DS !! :: (S001264) Sprzedam na AukcjeZwierzat.pl[/url]

jednak proszę o kontakt do ogłoszeń;)

Posted

[quote name='Natussiaa']Zaraz dorobie Babulince więcej ogłoszeń :
[URL="http://www.aukcjezwierzat.pl/index.php?page=auction_view&id=1264"]Babulinka,maleńka,12 letnia,niewidoma suczka...W DT SZUKA DS !! :: (S001264) Sprzedam na AukcjeZwierzat.pl[/URL]

jednak proszę o kontakt do ogłoszeń;)[/quote]

Gosia 665 715 196

Posted

Natussiau, dziękuję :lol:, jednk Babulinka nie jest malutka. Mała jest całkiem spora, waży ok. 10 kg, z tego ok.4 to nadwaga ;). Jest pieskiem raczej średniej wielkości, niż małym.

Lek podałam wczoraj, robale nie wyszły, ale koopka się poprawiła. Mam podawać jeszcze dziś i jutro, żeby ją porządnie przeciściło z różnych elementów niepożądanych :evil_lol:.

Babulina poczuła się pewniej na skwerku i dostała takiego przyspieszenia, że boję się spuścić ją z oka, bo w ciemnościach mogłabym jej nie odnaleźć :evil_lol:, dziewczyna naprawdę lubi chodzić, kieruje się głównie węchem,czasem dotykiem (kiedy się na coś natknie). Bardzo podoba jej się tropienie śladów ptaków, które odciskają nóżki w śniegu.

Posted

Lek na odrobaczenie podany( trzy dni z rzędu), z małej nic nie wyszło...koopka trochę lepsza...
Babulina lubi śnieg, ryje w nim noskiem :evil_lol:. Przydałby jej się dom z ogrodem, żeby po znanym terenie mogła pohasać.
Narazie zero telefonów.