Jump to content
Dogomania

Babulinka,maleńka,12 letnia,niewidoma suczka..ZA TM...[*]

Recommended Posts

• Replies 673
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie, nic...cisza...
Schron dzwonił do mnie tydzień temu, ale też nic...
Babci łupież trochę zelżał, prawie go nie widzą teraz. Nie wiem co to może być, ona je ciągle to samo (Boscha z jagnięciną) więc to uczulenie na karmę.

Posted

Łupież jakby mniejszy...
Podcięłam Babci włosy, bo tak śmiesznie jej rosły, że miejscami meszek był, a miejscami włos miał 10cm. Teraz wygląda elegancko. Myślałam, żeby Babulinę wykąpać w jakims dobrym szamponie na choroby skórne, może to by pomogło...? Coś takiego jak Nizoral dla ludzi. Czy ktoś zna jakiś specyfik?

Posted

[quote name='Wet-siostra']Mało kto chce dać dom starszemu psiakowi...[/QUOTE]

chcieć to ja bardzo chcę, ale niestety nie mogę, szóstkę uzbierałam i TZ na więcej nie pozwala...
"tymczas" Charlie zostaje na stałe, reszta też...

tak to jest, że ten, co chce, to nie może, a ten, co może, to... nie chce...

Posted

Znam kogoś,kto chce,ma wspaniałe warunki,ale psa nie dostanie...
Szamponów dla psiaków z chorobami skóry jest sporo,część jest dostępna tylko u weterynarza,część dostaniesz również w zoologu.Nazw nie pamiętam...

Posted

[quote name='mari23']chcieć to ja bardzo chcę, ale niestety nie mogę, szóstkę uzbierałam i TZ na więcej nie pozwala...
"tymczas" Charlie zostaje na stałe, reszta też...

tak to jest, że ten, co chce, to nie może, a ten, co może, to... nie chce...[/QUOTE]
Niestety, właśnie tak często bywa...

• 2 weeks later...
Posted

Z łupieżem jakby lepiej. Możliwe, że to jest uczulenie na pchły, mogła się jakaś pchła zaplątać na moich psach, bo teraz wszyscy (i koty) mają jakieś problemy ze skórą. Kupiłam Fripex i zobaczymy czy to pomoże.
A Babulinka ogólnie dobrze. Ona jest prawie cały czas zadowolona z życia.
Kupuję zwierzakom na weekend prawdziwe mięso, żeby nie jadły ciągle suchej karmy. Jest ogromna radość, ale muszę teraz dodawać do tego mięsa ryżu, bo jak dostawały samo mięso (gotowane) to miały straszne sensacje żołądkowe, chyba za dobre było...

• 2 weeks later...
Posted

Nic, wszystko po staremu...
Babcia bardzo cieszy się wiosną, pogodą i trawką. Lubi sobie pochodzić, głównie w kółko, ale w takim tempie, że trudem za nią nadążam, wieczorem jak wzrok odwrócę na chwilę to znaleźć jej po ciemku nie mogę tak pędzi :-)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...