Agappe Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 jakoś bardziej z GRecją kojarzą mi się takie kolmuny Quote
Agappe Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 i ostatnia partyjka jak na razie.. więcej po kolejnej obróbce i po 2 kolokwiach, które mnie czekają w 2 najbliższe dni :/ Quote
Asiaczek Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Aparacik - pewnie hicior nad hiciory, ale ja się w Olimpusach nie wyznaję... Rozumiem, że Tata udostepni przynajmniej część fotke z Kilimandżaro? Muzeum, niektóre fotki i eksponaty - zatrzymują wzrok. I az chciałoby się "doczytać" jakąś dodatkowa info o zabytku. Wiem, wiem, marudzę... Ucz się, Kochana, abyś potem miała dla nas więcej czasu:) Pzdr. Quote
Agappe Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 [quote name='Asiaczek']Aparacik - pewnie hicior nad hiciory, ale ja się w Olimpusach nie wyznaję... Rozumiem, że Tata udostepni przynajmniej część fotke z Kilimandżaro? Muzeum, niektóre fotki i eksponaty - zatrzymują wzrok. I az chciałoby się "doczytać" jakąś dodatkowa info o zabytku. Wiem, wiem, marudzę... Ucz się, Kochana, abyś potem miała dla nas więcej czasu:) Pzdr. Aparacik daje rade, moje umiejętności gorzej, ale czasami udaje nam się chociaż odrobinę zgrać jak na tym zdjęciu: na te Kilimandżaro to przyjdzie poczekać dobre kilka miesięcy ;) Niestety informacji dodatkowych o zabytkach nie będzie, bo po prostu nie pamiętam szczegółów wcale, a nie chce mi sie szukać w necie.. a chwilowo nie chce mi się uczyć, więc kolejne zdjęcia: Quote
Agappe Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 hmm mam wrażenie, że to też jest bardzo słynny zabytek?? Chyba, że jest kilka takich tablic:roll::roll: a miniaturki tego na półkach w egipskich sklepikach można spotkac ;) Quote
Agappe Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 i ostatnia piątka jak na razie Mówiłam już, że mi się nie chce??? :( Quote
Asiaczek Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Wiesz, jak jestem w jakimkolwiek muzeum, to ogarnia mnie taki dziwny nastrój, że to ktoś "x" lat temu zrobił, dotykał, korzystał z tego... i nie chce mi się w to wierzyc... takie rozdwojenie... pzdr. Quote
bety Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 A ta fotka to specjalnie dla mnie? :cool3:;):evil_lol: http://i525.photobucket.com/albums/cc334/Agappe1/Berlin2008/DSC00125.jpg Strasznie mnie się to podoba http://i525.photobucket.com/albums/cc334/Agappe1/Berlin2008/DSC00140.jpg Ciekawe dla kogo ta pani głowę straciła :evil_lol::evil_lol::evil_lol: http://i525.photobucket.com/albums/cc334/Agappe1/Berlin2008/DSC00144.jpg Niektóre rzeczy zachwycają wykonaniem, zwłaszcza że człowiek wie że to ręczna robota - a nie odlewy z szablonów sterowanych komputerami. Pzdr Quote
Agappe Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 [quote name='Asiaczek']Wiesz, jak jestem w jakimkolwiek muzeum, to ogarnia mnie taki dziwny nastrój, że to ktoś "x" lat temu zrobił, dotykał, korzystał z tego... i nie chce mi się w to wierzyc... takie rozdwojenie... pzdr. hmm jakoś nigdy tak o tym nie myślałam, co najwyżej niedowierzanie, że takie przedmioty mają kilkaset albo i kilka tysięcy lat [quote name='bety']A ta fotka to specjalnie dla mnie? :cool3:;):evil_lol: http://i525.photobucket.com/albums/cc334/Agappe1/Berlin2008/DSC00125.jpg Strasznie mnie się to podoba http://i525.photobucket.com/albums/cc334/Agappe1/Berlin2008/DSC00140.jpg Ciekawe dla kogo ta pani głowę straciła :evil_lol::evil_lol::evil_lol: http://i525.photobucket.com/albums/cc334/Agappe1/Berlin2008/DSC00144.jpg Niektóre rzeczy zachwycają wykonaniem, zwłaszcza że człowiek wie że to ręczna robota - a nie odlewy z szablonów sterowanych komputerami. Pzdr tak właśnie chciałam fotkę z konikami zadedykować, tylko nie pamiętałam czy to Ty czy Asia się zachwycałyście konikami ;) Pani glowa pewnie za bardzo odstawała i z wiekiem odpadła :cool3: a niektóze przedmioty rzeczywiście zachwycają wykonaniem, aż ciężko uwierzyć że można było coś takiego zrobić z taką dokładnością, chcociażby ten talerz zacytowany przez Ciebie obrobiłam wszystkie zdjęcia z muzeum Egipskiego, ale umówmy się, że wstawie je jak przejdziemy na następną stronę.. musze mieć też czas żeby się pouczyć :evil_lol: Quote
bety Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Agappe napisał(a): tak właśnie chciałam fotkę z konikami zadedykować, tylko nie pamiętałam czy to Ty czy Asia się zachwycałyście konikami ;) obrobiłam wszystkie zdjęcia z muzeum Egipskiego, ale umówmy się, że wstawie je jak przejdziemy na następną stronę.. musze mieć też czas żeby się pouczyć :evil_lol: Ja koniarz od urodzenia z dziada pradziada. :) Jak to dobrze, że ja się już uczyć z musu / obowiązku nie muszę - co najwyżej pochłaniam wiedzę dla przyjemności, z ciekawości ale tylko w tematach mi bliskich. Pzdr Quote
Asiaczek Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 No to ja nabijam posty, aby jak najszybciej pojawiły się dalsze fotki z Muzeum:) Pzdr. Quote
Agappe Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 bety napisał(a):Ja koniarz od urodzenia z dziada pradziada. :) Jak to dobrze, że ja się już uczyć z musu / obowiązku nie muszę - co najwyżej pochłaniam wiedzę dla przyjemności, z ciekawości ale tylko w tematach mi bliskich. Pzdr ja koniarzem byłam kiedyś.. kilka obozów jeździeckich, ok rok nauki pod Warszawą, ale od kilku lat jakoś mi z konikami nie po drodze :oops: częściej ostatnio na wielbładach jeżdże :evil_lol::evil_lol: a ja Wam powiem (chociaż Asi ostatnio chyba mówiłam, jak ją spotkałam na spacerku), że już mi się nie chce uczyć, już mi się nie chce studiować.. 5 lat studiów to wystarczająco dużo, a jeszcze niecałe 2 przede mną :shake: Asiaczek napisał(a):No to ja nabijam posty, aby jak najszybciej pojawiły się dalsze fotki z Muzeum:) Pzdr. coś ja widze, że tylko Wy zaglądacie ostatnio do naszej galerii :roll: chyba musze jakieś "psowe" zdjecia porobić i powstawiać :cool3: Quote
INU Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Agappe napisał(a):"psowe" zdjecia porobić i powstawiać :cool3: To jest myśl! :thumbs: Chętnie sobie pooglądam (inne też oczywiście oglądam, tylko jakoś mi zwykle nie po drodze do komentowania ;-)). Quote
Agappe Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 [quote name='INU']To jest myśl! :thumbs: Chętnie sobie pooglądam (inne też oczywiście oglądam, tylko jakoś mi zwykle nie po drodze do komentowania ;-)). pomyślimy ;) tylko Anatka ostatnio (w sumie tak jak zawsze) mało towarzyska.. ona z byle "plebsem" zabawiać się nie będzie :evil_lol::evil_lol: a z Taishim na dłuższy spacer całą zimę nie udało nam się umówić, Mushyna chyba nadal walczy ze swym "uchem".. hmm chociaż może na pola mokotowskie się przejade jak nie bedzie padać.. może jakieś towarzystwo Niunia zaakceptuje :roll: dobra to lece z tym muzeum egipskim do końca tak się kończy jak ktoś ma za duży nos :evil_lol: Quote
Agappe Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 jak Wam się podoba ta panienka?? bo jak dla mnie jest mocno hmm fascynująca :) Quote
Agappe Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 może udamy się w rejs :) qrcze wyobrażacie sobie jak to kiedyś było jak nie było samolotów, samochodów, czy szybkich statków tylko takie ręczne.. Quote
Agappe Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 może ktoś chętny do tłumaczenia? :evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts