Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może ktoś się śmiać, ale wciąż płaczę jak dzieciak, jak wspomnę o małym. I doskonale wiem, że on był już stary i praktycznie każdy dzień był nam łaskawie darowany.
My w domu śmieliśmy się, że Czapek nas wszystkich przeżyje, bo na prawdę dobrze dziadziuch się trzymał. Koniec nadszedł bardzo szybko. Dało się to zauważyć. Z perspektywy to widzę. Coraz bardziej kosmaty, coraz mniej ruchliwy i sikający pod siebie. Mnie to nie przeszkadzało, po prostu wdrożyliśmy pampersy i już.

Będę o tobie myśleć Czeplinku kochany. Dzisiaj taki ciepły dzień, a ciebie psino nie ma.
Płaczę, że odszedłeś, ale wiem, że tam, gdzie jesteś biegasz w pełni sił. Wiem, że twoje chore łapki niosą cię lekko i bez bólu.
I kto nam będzie upierdliwcze właził, tam, gdzie nie potrzeba?

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zgadzam się:)Chaplinek to dzielny i przecudny piesek:)macha nam z gory ogonkiem uśmiecha się co nie miara biega co sil w nóżkach i daje te piękne słonczko dla Ciebie:)no u nas dzisiaj deszczyk;(

Posted

Zagładam tu i mi mi łezka kapnie .:-(
Czapusiowi jest dobrze:p, - bo i ten ostatni czas miał fajny.
Pamietam chocby takie czas utrwalony na zdjęciu jak Czapuś leży w trawie i ciumcia tak wielka kość. A jaka miał zadowolona minę.

Posted

Wiecie co? Moje dziecko mówi, że Chaplin jet teraz aniołem i poszedł do nieba.

A ja się trzymam, dopóki nie zajrzę na wątek małego.

ALMA2, ta kość to była świńska głowa. Chaplin bardzo lubił takie krwiste dania. Pastwił się nad nimi, chociaż nie mógł pogryźć :) Lubił cmoktać kostki.

Z najodleglejszego krańca podwórka potrafił wyczuć kiełbaskę na grillu. W ogóle był charakterny dziadek jeden. Jak chciał to słyszał i widział, a jak nie chciał...to nie:)

Posted

[quote name='elmira'](...)Z najodleglejszego krańca podwórka potrafił wyczuć kiełbaskę na grillu. W ogóle był charakterny dziadek jeden. Jak chciał to słyszał i widział, a jak nie chciał...to nie:)[/QUOTE]

Jakbym czytał o naszym Jurandzie...
On z kolei potrafił wyczuć z daleka Bonusa, którego nie cierpi (z umiarkowaną wzajemnością).
Najlepiej jednak "widzi" Kamę w czasie cieczki. Ze względu na jej zaawansowany wiek, nie zdecydowaliśmy się na sterylkę, dlatego dwa razy w roku Jurand wyraźnie "ożywa".
Wtedy nie ma problemu z penetrowaniem najdalszych zakamarków posesji, w wyniku czego czasem mamy problem z odnalezieniem kochasia ;).

Posted

Wiecie, co ten idiota robił? Właził zawszsze na świezo murowane. Zawsze, gdy posieliśmy trawę, to właził i psuł

Czapek, kto nam zepsuje? Kto nam podepcze grządki? Ach Ty dziadku, paskudny. Kto nam pochodzi? Kto nam wlezie w paradę?

Posted

elmira, ktos na pewno w swoim czasie godnie poprowadzi kontynuację dzieła chaplina - czyli deptanie grządek.

ach kurdę, powiem wam, że i ja nie moge uwierzyc. pewne psy, mimo tego, ze wiadomo, że mają już swoje lata, zdaja się wieczne. tzn człowiek niby wie, ale i tak nie wierzy, że to był juz czas...

Posted

Takiego artysty, jak Chapsio, to nie będzie:) Mój TZ się śmiał, że on jest psem murarza, bo właził zawsze centralnie w świeżą wylewkę. Szkoda, że nie zostawiłam tych łapek odbitych-byłaby fajna pamiątka.

A na grządki to miał odpust. Co ja mogłam zrobić ślepemu i głuchemu;) pieskowi? To łaził parówczak jeden.
Teraz, przy okazji porządków świątecznych wpadła mi w ręce obroża Czapka z Orzechowców. Zakładałam ją każdemu tymczasowi, żeby przyniosła szczęście.

Posted

och, to prawda, sa tacy artysci niepowtarzalni. jakis wyróżniający talent. chocby i do murarki :-).
a że nie masz chapkowych łapek odbitych w wylewce - to łosiu jesteś, bedziesz sobie pluc w brode do końca zycia, zobaczysz.

Posted

Chaplin, pamiętasz, jak byliśmy w Białej?
Nie obrazisz się, co?[quote name='lenka13']proszę, bannerki, już podlinkowane..
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/173527-320-psA-w-w-biaA-ej-podlaskiej-bA-aga-o-pomoc-sterylki-leki-budy-ratunku"]
[IMG]http://i41.tinypic.com/33xeic3.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/173527-320-psA-w-w-biaA-ej-podlaskiej-bA-aga-o-pomoc-sterylki-leki-budy-ratunku"]
[IMG]http://i40.tinypic.com/35lhll1.jpg[/IMG][/URL]
ten mi się nie udał, ale zrobiłam to wstawie...[/QUOTE]

Posted

[CENTER]Życzę Elmirko Tobie i całej Twojej Rodzinie
[COLOR=red]Zdrowych i Spokojnych Świat Wielkanocnych[/COLOR]

Niech to będzie piekny czas spedzony w gronie najbliższych i przyjaciół.

:p:p:p[/CENTER]

Posted

Dziękujemy Ci bardzo ALMA2.

Tego samego życzę i Tobie.

Składam również takie same życzenia dla wszystkich, którzy tu do nas zaglądali i zaglądają.

Dziękuję Wam za obecność na wątku, a zwłaszcza teraz, kiedy Chaplinka nie ma.

Posted

Nie ma jak się dodzwonić do Ciebie to tą drogą składam Ci najserdeczniejsze życzenia - zdrówka, pogody ducha, żeby się poukładało (wiesz o czym mówię) i wszystkiego wszystkiego co sobie wymarzysz, bo na to zasługujesz :loveu: Życzenia również przekaż Rodzince i inwentarzowi ;)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

[quote name='elmira']3 miesiące temu Czapuś od powędrował. Myślę o Tobie starowinko kochana.[/QUOTE]

Napewno zostanie w Twoim serduszku na zawsze, a i my Go czule wspominamy.

Elmirko - choć to, watek Czaplinka - jak mozesz, to napisz co u Ciebie, jak twoje pozstałe psiaki.

Posted

ja znajomym nie psiarzom częstop pokazuje i przedstawiam rózne pieski, opowiadam historie. powiedziałam im o smierci czapka, nie zawsze kojarzą psy po jakims czasie, ale jego kojarzyli (TEN UŚMIECH) i przykro im było, że nie żyje.