magaaaa Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Bebcik, o której byłas? Ja też byłam i się nie spotkałyśmy... :-( Quote
malagos Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 A wstawicie zdjątka? Ciekawi jestesmy......... Quote
esperanza Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 magaaaa napisał(a):Bebcik, o której byłas? Ja też byłam i się nie spotkałyśmy... :-( Bo bebcik i Danuta S były w biurze, gdy Ty byłaś :-) Do adopcji trafiły dziś 3 kruszewskie zwierzaki (szczeniak i sunia oraz koteczka), a w czwartek idzie Volta, dla której rano sprawdzałyśmy z jayo dom. Tym razem nic nam się po drodze nie przyplątało, za to jayo zaliczyła bolesne ugryzienie. Ruda Aza doskonale wykorzystała chwilę nieuwagi i dwie dziury w nodze są :-( Jest kilka nowych psiaków, wstawię, jak tylko to będzie możliwe. Quote
beam6 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 [quote name='malagos']a ja nieustajaco na ksiażkowy bazarek na Niczyje: http://www.dogomania.pl/threads/182498-Rewelacyjne-ksiaA-ki-na-wiosennne-wieczory-na-psiaki-Niczyje-do-7-04?p=14359371#post14359371 Malagos - dzięki za wsparcie :Rose: Quote
magaaaa Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='esperanza']Bo bebcik i Danuta S były w biurze, gdy Ty byłaś :-) Łeeee.... No to nastepnym razem :-) Trzymam kciuki za nogę jayo. Dzięki za odwiezienie Szylki, właśnie dostałam maila, że wczoraj już im mruczała wygłaskiwana - będzie dobrze! Strasznie się cieszę. Założyłam watek Arlekinkowi; jak będziecie na Miau podrzucajcie, proszę: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=109571&p=5795096#p5795096 Quote
esperanza Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Nowi mieszkańcy schroniska, poparzcie jakie o są piękne psy: Około 2-3 letni pies Idol wyrzucony z samochodu. Jagoda- mix doga Etna Lucjan z Ostrołęki Quote
esperanza Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Sympatyczny młodziak, o którym ludzie zgłaszający do schroniska powiedzieli, że "leży i śmierdzi"... Luxor jest już od dawna, ale jest przepięknym psem i musiałam go tu wstawić Quote
esperanza Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Hasia z połamaną miednicą- bardzo potrzebuje domu i dobrej opieki po wypadku. Popatrzcie też na tą suczkę. Nie wiemy, co jej jest. Na początku miała tylko mały ślad po ugryzieniu, teraz sierść odchodzi razem ze skórą podczas golenia maszynką Quote
malagos Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Beam, bazarek wystawiłam na prośbę esperanzy i z jej książek :) ale zawsze do usług! :) Quote
ludwa Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 oodnośnie śladu po ugryzieniu u suńki. Sotkałam się kiedyś z czymś podobnym u kota. To był odczyn alergiczny. Zaczęło się od wkłucia kroplówki bodajże a bebrało się ponad pół roku powiększając itp. Leczone było sterydami i innymi już mocnymi siuwaksami no i średni stan ogólny nie pomagał. Wyglądało podobnie. Z bliska jedna skorupa strupowa. N ie wiem czy z bliska wygląda tak samo Quote
bebcik Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 A jak noga jayo? Kurcze, Aza to taka "typowa" kobieta -podstępna i zdradziecka i na dodatek nieprzewidywalna Quote
Owieczka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Bardzo prosze o wszystkie zdjęcia jakie masz tych psiaków z opisami na [email protected] porobie im ogłoszenia w wolnej chwili, moze założę jakies watki ale musze mieć o nich info i sporo zdjęć !! Nie mam czasu jeszcze tego wszystkiego szukac po watku i na flickerze :( W skórcie potrzebuje psy : Jagode ( zdjęcia ) jedno nie wystarczy... hasia ( moze uda mi się założyć watek na ich forum) Luxor ( zdjęcia i opis ) Idol ( zdjęcia i opis ) Im szybciej tym lepiej jak dasz rede to przed Świętami mam więcej czasu na neta bo potem bedzie kicha. Quote
esperanza Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Postaram się dzisiaj przesłać Ci info, ale ja też kiepsko z czasem stoję :-( Quote
Owieczka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 esperanza czy masz zdjęcia wszystkich maluchów osobno ? Jakcy byli rodzice ? Quote
Owieczka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Lara napisał(a):Owieczko, wejdz na flickera, tam sa wszystkie zdjecia z niedzieli, wszystkie maluszki razem i osobno, Hasia i Jagoda tez maja wiecej zdjec. Luxor chyba tylko te co wstawila Esperanza. Nie jest tego duzo, spokojnie w kilka minut przejrzysz wszystkie zdjecia i moze jeszcze cos slicznookiego wypatrzysz :-D Jeśli nie miała bym z tym problemów to bym to zrobiła, jednak jeśli prosze o zdjęcia to znaczy że albo nie moge sobie poradzić albo nie mam czasu. Albo jedno i drugie. Moze i ciemna masa jestem zagubiona w czasoprzestrzeni ale chce pomóc. Jesli nie dostanę zdjeć i opisów to trudno, nie zrobie ogłoszeń. Moze Ty Lara podeślesz mi niezbędne informacje w końcu dla Ciebie to kilka minut :) Quote
Owieczka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Kika9004']Dajcie link do tej galerii. Mówisz i masz :) http://www.flickr.com/photos/29411511@N04/sets/72157623604352523/ Quote
Owieczka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='beka']Czy Idol bedzie ciachnięty??? jest piękny :)[/QUOTE] Z tego co wiem to najpierw w kolejce stoją suki ale nie wiem jak finansowo teraz jest w schronie. Przydał by mu się tymczas... :( moze wtedy udało by się uzbierać coś na kastracje... Quote
magaaaa Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Justynko, czy mogłabym zdjęcia kotków pozamieszczać na kocich wątkach? Bardzo proszę... Quote
Owieczka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='magaaaa']Justynko, czy mogłabym zdjęcia kotków pozamieszczać na kocich wątkach? Bardzo proszę...[/QUOTE] Ja myślę że Justyna nie będzie miała nic przeciwko ;) Ona ostatnio bardzo zalatana więc pewnie się ucieszy ;) Quote
Kika9004 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Lara mogłabyś dać do PILNYCH ADOPCJI Sabę?? http://www.dogomania.pl/threads/119698-Onka-Saba-potrzebuje-pomocy-dA-ug-za-pobyt-siAE-ga-3000zA-a-ona-wciAE-A-bezdomna Quote
jayo Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Saba nie kruszewska, ale tekscik by sie na pwno przydal.. wtedy wystwmy specjalne ogloszenia dla niej. Dzis do domu pojechala Wolta, beniowata sunia. Informacja od Pani: "Mysle, ze bedzie dobrze, Bosman pokazuje jej, ze rzadzi, ale ona jest uległa, liże go po mordce i zachęca do zabawy, jest bardzo zalękniona, boi się ptaków i naszych kotów, damu jej sporo miłości, żeby nabrała wiary w siebie. Dziekujemy za pomoc." Na tymczas do Jablonnej trafiła też Frania. Musimy jakos zorganizowac teraz wizyty diagnostyczne u neurologa i okulisty i sprawdzic, czy Frani da sie jakos pomoc. Hiro poszedl do domu. I Don. Szukamu pilnie tymmczasu dla Hasi z połamana miednica i Iry, bialej amstafki z ropiejacym karkiem, i Cudniaka z polamana lapa w gipsie (nie jestesmy pewne, czy ten gips to wlasciwy wybor dla tego zlamania). Gwaltownie tez nalezaloby znalezc przechowanie z socjalizacja dal szczeniakow (dwa chlopaki i dziwczyna), ktore docelowo beda bardzo duze... A moja noga jeszcze działa, choc Aza starała się ją popsuć :-) Trzeba jednak na nią uważać. Quote
Kika9004 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Super że Wolta już w nowym domciu :) A co z Benką?? Co z tym transportem? Quote
beka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Jayo mam dom dla onka w Baniosze. Jedziesz ze mną na przedadopcyjna? muszę panu jakies foty pokazac. i wysyłam Idola do pana w ostrowie wklposkim ... Quote
Recommended Posts