Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[SIZE=4][COLOR=#ff0000]SZUKAMY OSOBY DO WYKONANIA WIZYTY PRZEDADOPCYJNEJ W LUBLINIE, ULICA PRZY STAWIE. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#ff0000]Jeśli ktoś może się tego podjąc prosimy o kontakt na priv obraczus87 !!![/COLOR][/SIZE]

Posted

No to pozdrowienia macie od Sziszy !!!
Witam:)
U nas wszystko dobrze...
byłyśmy z sziszką u weterynarza w wakacje bo wracalo jej zapalenie uszka i nie mialam juz leku dla niej, miała czyszczony tyłek i uszy, szczepienia na choroby i wściekliznę, ma założoną ksiązeczkę zdrowia już teraz:)
i podczas wizyty okazało się że sziszka jest alergicznym pieskiem i ma specjalną karmę dla alergików z ryżem i jagnięciną akurat teraz:) i stąd to nawracające zapalenie ucha podobno ale teraz jak już ma specjalną karmę jest duużo lepiej no ale i tak podjada i troszeczke sie drapie. ale juz ma duzo mniej wpadek typu kupa w domu...bo jak nie wiedzialam co jej dawac na poczatku bylo ciezko..a teraz to juz się praiwe nie zdarza chyba ze cos podje i jej zaszkodzi. dlatego staram sie ograniczac do karmy i smakolykow

niedlugo zaliczymy z Szisza przeprowadzke do mieszkania mojego chłopaka, bo jest dużo większe... no i szisza ostatnio też pracować zaczela:) jezdzi z rafałem do pracy, on ma swoją firmę i ją zabiera często ze sobą do biura:)

Straszny z niej pieszczoch i leniuch kanapowy ale kochany:

[IMG]http://img268.imageshack.us/img268/1406/img7931h.jpg[/IMG]

Posted

Niedługo będzie potrzebny transport z Kruszewa do Jaktrowa do pani [B]AlinyS[/B] naszego kochanego Dziadka!! Jak tylko pieniążki wszystkie wpłyną myślę, że będziemy mogli ruszać :) Tylko jeśli się ktoś zadeklaruje to ja bym bardzo prosiła by mnie zabrać na pasażera bo chciałabym towarzyszyć Dziadkowi :)

Posted

[quote name='bebcik']jak daleko jest Jaktrów? (Jaktrowo?) Może mogłabym pomóc :) I kiedy to by było?[/QUOTE]

Właśnie nie za bardzo wiem, bo nie mogłam na map24 tego znaleźć, ale zaraz się dopytam :D

[B]Esperanza[/B] napisz proszę na wątku Dziadka, które wpłaty na jego hotelik wpłynęły, a które nie :)

Posted

Na MapaPolski jest to odległosć [B]163 km[/B], przez Ostrów Maz., Warszawę i Milanówek, przed Żyrardowem.
Jaktorów jest po drugiej stronie Warszawy i najkrótsza trasa to przez całe miasto.

[URL]http://mapa.pf.pl/--_index.html?client=adword-pf&gclid=CL6ezYn2154CFcQSzAodlU1t4g[/URL]#

Posted

jestem w trakcie "negocjowania" wyjazdu Dziadka.
A przed chwila wróciłam z polowania :) No i pewnie jutro do Kruszewa pojedzie sunia bernardyn :( piękna, raczej lękliwa, miziasta okropnie i na smyczy idzie ładnie) Po zjedzeniu 1kg parówek (gardzi sucha karma) pozwoliła założyć sobie obrożę i smycz. Jest na działce u kolegi. Tak chwilowo.
Poluje juz trzeci dzień na karmelkowatego szorściaka z chorą nogą. Dzisiaj udało mi sie go obłaskawic na tyle że dał sie pogłaskać. Nie dał się jednak na smycz wziąć. Koczuje w okolicach parku. Uwielbia zabawy z psami ale od ludzi ucieka. Martwi mnie ta jego łapka. Zwisa tak bezwładnie... ale to taki szybki Bill ze na tych trzech przemieszcza sie jak błyskawica. Jejku... martwie się , martwię...

Posted

[quote name='bebcik']jestem w trakcie "negocjowania" wyjazdu Dziadka.
A przed chwila wróciłam z polowania :) No i pewnie jutro do Kruszewa pojedzie sunia bernardyn :( piękna, raczej lękliwa, miziasta okropnie i na smyczy idzie ładnie) Po zjedzeniu 1kg parówek (gardzi sucha karma) pozwoliła założyć sobie obrożę i smycz. Jest na działce u kolegi. Tak chwilowo.
Poluje juz trzeci dzień na karmelkowatego szorściaka z chorą nogą. Dzisiaj udało mi sie go obłaskawic na tyle że dał sie pogłaskać. Nie dał się jednak na smycz wziąć. Koczuje w okolicach parku. Uwielbia zabawy z psami ale od ludzi ucieka. Martwi mnie ta jego łapka. Zwisa tak bezwładnie... ale to taki szybki Bill ze na tych trzech przemieszcza sie jak błyskawica. Jejku... martwie się , martwię...[/QUOTE]

masz może jakies zdjęcia tych psiaków??

Posted

Jak usłyszałam, że bernardyn to aż mi się cieplutko na sercu zrobiło :D kocham te psiaki ! :) muszę pojechać do kruszewa i go zobaczyć jak tam będzie :) :)

Posted

Zdjęcia? Ja "poluje" w nocy, po 21 więc to raczej niemożliwe. Wcześniej nie mam możliwości. Aby do soboty to może mi coś się uda :)

Posted

[quote name='bebcik']Zdjęcia? Ja "poluje" w nocy, po 21 więc to raczej niemożliwe. Wcześniej nie mam możliwości. Aby do soboty to może mi coś się uda :)[/QUOTE]

A zdjęcia tej bernardynki ?? Ja tez kocham te psiaki i też mnie serce boli ...

Posted

Benia złapana wczoraj o 23. Dzisiaj może uda mi sie ja jakoś do Kruszewa dostarczyc bo to tylko taki awaryjny i chwilowy tymczas. Nie może tam zostać dłużej. Ponieważ kręciły sie koło niej takie małe psiaki to podejrzewam że może miec cieczkę. Trudno było mi cokolwiek ustalić :) Po godzinie kuszenia parówkami zmarzłam więc i już myslenie miałam mało konkretne:)

Posted

Jakbym mogła to wzięłabym ją na DT :) Miała by towarzystwo mojej suczki w typie bernardyna :D :D :D Na razie niestety stacjonuje u mnie suczka mojej siostry :)

Posted

[quote name='Kika9004']Jakbym mogła to wzięłabym ją na DT :) Miała by towarzystwo mojej suczki w typie bernardyna :D :D :D Na razie niestety stacjonuje u mnie suczka mojej siostry :)[/QUOTE]
Straszna szkoda... Ja tyko moge ją na hotelik wziąść :( niestety to kosztuje więc zostaje kruszewo...
Jak by były zdjęcia to można by było zawalczyc żeby do schronu nie poszła a tak to...

Posted

Byłam wczoraj w Ostrołęce i przez 20 min widziałam 2 bezdomne psiaki....
Niestety, pojechalismy z Milusią zawieźć ja do domu stałego, ale...wróciliśmy z nią. Kosmiczne nieporozumienie.
Uwazajcie na dziadka z ulicy Konopnickiej.

Posted

[quote name='malagos']Byłam wczoraj w Ostrołęce i przez 20 min widziałam 2 bezdomne psiaki....
Niestety, pojechalismy z Milusią zawieźć ja do domu stałego, ale...wróciliśmy z nią. Kosmiczne nieporozumienie.
Uwazajcie na dziadka z ulicy Konopnickiej.[/QUOTE]

:lookarou::lookarou::lookarou: :mdleje::mdleje::mdleje: A myślałam że suczka znajdzie domek :( Co się stało??

Posted

[quote name='Owieczka']Straszna szkoda... Ja tyko moge ją na hotelik wziąść :( niestety to kosztuje więc zostaje kruszewo...
Jak by były zdjęcia to można by było zawalczyc żeby do schronu nie poszła a tak to...[/QUOTE]

Wiecie... gdyby mi zafundowano dla niej karmę to mogłaby chyba u mnie stacjonować (musiałabym najpierw pogadać z mamusią) tylko trzeba by było się liczyć z małą ilością spacerów (mam źle rozplanowane zajęcia). Jedynie w weekendy są długie, bo chodzimy tak na gdzieś 2 h. I oczywiście mieszkałaby w kojcu(który niedługo powinien być skończony. Robimy powoli bo na razie nie jest nam potrzebny) Tylko że karma dla niej około 200 zł (co najmniej).

Posted

Benia już bezpieczna w Kruszewie. Kolega ją zawiózł. Zaraz idę do parku i zacznę szukać "Kulawika" bo ciągle mi w głowie siedzi... Dzisiaj tak zimno...

Posted

[quote name='bebcik']Benia już bezpieczna w Kruszewie. Kolega ją zawiózł. Zaraz idę do parku i zacznę szukać "Kulawika" bo ciągle mi w głowie siedzi... Dzisiaj tak zimno...[/QUOTE]

Powodzenia!! :)

Posted

[quote name='Kika9004']Wiecie... gdyby mi zafundowano dla niej karmę to mogłaby chyba u mnie stacjonować (musiałabym najpierw pogadać z mamusią) tylko trzeba by było się liczyć z małą ilością spacerów (mam źle rozplanowane zajęcia). Jedynie w weekendy są długie, bo chodzimy tak na gdzieś 2 h. I oczywiście mieszkałaby w kojcu(który niedługo powinien być skończony. Robimy powoli bo na razie nie jest nam potrzebny) Tylko że karma dla niej około 200 zł (co najmniej).[/QUOTE]

Jak by sie udało ją zabrać do Ciebie na tymczas to byłoo by super. Karme jakos by się uzbierało na forum. W schronisku dostanie po tyłku od psów :( i musi walczyc o wszystko nawet i o budę...