Poświata Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 [SIZE=4]Potrzebne domki dla chorych maluszków !!![/SIZE] Bidulki malutkie , trzymam kciukasy. Planowałam jakiś bazarek zmontować na moje tymczasiki, podzielę się z wami :lol:. Quote
jayo Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Marley juz w lecznicy. Trojka chorych maluchow u nas, dwojka u Kati21. Dwoje dalej w schronisku... Dwoje szczeniakow od Roxy u Poswiaty. Dzis odbylo sie 10 sterylek - jak mi sie uda jutro wydobyc zdjecia - wstawimy te, ktore mialy zabiegi. Quote
jolek68 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 znowu chore szczeniorki :placz: jakaś plaga chyba :placz: Quote
jayo Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Poznajecie? [IMG]http://farm4.static.flickr.com/3539/3341798471_b6724bba13.jpg?v=0[/IMG] [IMG]http://farm4.static.flickr.com/3591/3341797997_1fb83d26c7.jpg?v=0[/IMG] [IMG]http://farm4.static.flickr.com/3402/3341798695_578e4f4325.jpg?v=0[/IMG] [IMG]http://farm4.static.flickr.com/3612/3341798143_7e76a37e99.jpg?v=0[/IMG] ja wiem, ale nie powiem :cool3: Quote
jolek68 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 pewnie jak zwykle to nagroda :evil_lol: czasami trochę się nie uda, ale może być, odrośnie :evil_lol: Quote
Owieczka Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 On był tak skołtuniony że i tak jestem pod wrażeniem tego co udało sie z nim zrobic. :crazyeye: Quote
jolek68 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 pamiętam jedną psinę chyba z Łodzi ;) jak cudaka obciachali to :crazyeye: ale potem takie cudo :loveu: Quote
ludwa Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 :roll: no dobra, czepiam się, jakoś nie podobają mi się takie powycinane nastroszone pudle...;) Quote
beam6 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 [quote name='ludwa']:roll: no dobra, czepiam się, jakoś nie podobają mi się takie powycinane nastroszone pudle...;)[/quote] Mnie też - szczególnie te ufryzowane na lwa :evil_lol: Quote
jolek68 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 fryzury u takich psów przeboleję :diabloti: ale kolorki jakie im malują właściciele :mad: Quote
jayo Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Do schroniska trafila ciezarna sunia, ale nie dalo sie jej juz wysterylizowac, oszczenila sie dwa dni temu. Zostaly dwa szczeniaki :shake: A tam parwo..ciekawe jak dlugo pozyja.. W poniedzialek jada odlawiac kolejna suke z dwojka szczyli pod Bialystok. W niedziele kolejnych 10 sterylek - jakies typy? Kto zalozy watek Reganowi? Piekny mlody psiak i boje sie, ze w koncu trafi do jakiegos gospodarstwa na lancuch, a nie zasluguje na to.. Zaden zreszta na to nie zasluguje. [IMG]http://farm4.static.flickr.com/3547/3333570309_874a137b3c.jpg?v=0[/IMG] [IMG]http://farm4.static.flickr.com/3370/3334405768_7733d619c1.jpg?v=0[/IMG] [IMG]http://farm4.static.flickr.com/3661/3333570145_e530b7feb7.jpg?v=0[/IMG] To mlody (ok.1-2 lata) pies, wielki i przyjazny - bardzo chcial sie glaskac i wyjsc z boksu. Nie jest zbyt dlugo w schronisku. Ma piekna sierc, w bialo-bezowe laty. Quote
esperanza Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Szczyle spod Białegostoku "na dzień dobry" powinni zaszczepić. Typy wstawię później. Quote
Aleksandra_B Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 allegro dla Regana: [URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=582049135"]Duży łaciaty Regan. Piękny pies szuka domu. (582049135) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] [IMG]http://farm4.static.flickr.com/3661/3333570145_e530b7feb7.jpg?v=0[/IMG] Quote
ludwa Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [quote name='jayo']Do schroniska trafila ciezarna sunia, ale nie dalo sie jej juz wysterylizowac, oszczenila sie dwa dni temu. Zostaly dwa szczeniaki :shake: A tam parwo..ciekawe jak dlugo pozyja.. No nie mogę sie oprzeć....Przecież tylko w Ostrowii właściel jest takim krwiopijcą, że nie zależy mu na psach, kasę tłucze i parwo jest...To w Kruszewie też jest parwo....?????????????? Niemożliwe!!!!!!!!!!!!! Quote
jayo Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [quote name='ludwa'][quote name='jayo']Do schroniska trafila ciezarna sunia, ale nie dalo sie jej juz wysterylizowac, oszczenila sie dwa dni temu. Zostaly dwa szczeniaki :shake: A tam parwo..ciekawe jak dlugo pozyja.. No nie mogę sie oprzeć....Przecież tylko w Ostrowii właściel jest takim krwiopijcą, że nie zależy mu na psach, kasę tłucze i parwo jest...To w Kruszewie też jest parwo....?????????????? Niemożliwe!!!!!!!!!!!!![/quote] Widac, ze nie mozesz sie oprzec - to depresja poporodowa ? :cool3: Quote
Fela Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='jayo'] Widac, ze nie mozesz sie oprzec - to depresja poporodowa ? :cool3:[/quote] znów tylko jedno słowo: żałosne :shake: Quote
esperanza Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 Nie sądziłam, że wśród osób zajmujących się bezdomnymi psami są ludzie, którzy cieszą się, że w jakimś schronisku pojawiła się parwowiroza. :shake: Quote
Magdarynka Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Żałosne to są przepychanki obu stron... Zastanawia mnie dlaczego grupa "Pokochaj Psy Niczyje" działająca pod skrzydłami Vivy bezustannie bawi się w trolla...? Pomijam, że jest to wbrew regulaminowi Dogomanii i jest na poziomie tzw. "dzieci neostrady" to osoby te są w dalszym ciągu członkami Stowarzyszenia "Niczyje". To zabawa, leczenie kompleksów czy brak konsekwencji? Zanim ktokolwiek z Was "wysmaruje" kolejnego, nic nie wnoszącego do wątku posta - niech się zastanowi, czy sam chciałby, aby ktoś inny zwracał się do Was w ten sposób...? Wątpię... Proponuję więc przestać robić sobie na złość i zająć się pomocą psom. W końcu chyba po to tu jesteśmy... I dlaczego nagle są psy lepsze i gorsze? Myślałam, że wszystkie te psy są po prostu bezdomne i potrzebujące naszej pomocy, ale chyba byłam w błędzie... Dla jasności - nie jestem ani po stronie Stowarzyszenia, ani po stronie Vivy. Quote
Fela Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Dla jasności: zajmuję się (nadal, konsekwentnie, cały czas, wciąż, bez zmian i fochów* nieopotrzebne skreślić) pomocą psom. Uważam jednak, że poziom dyskusji, który reprezentowany jest ostatnio (w stylu "depresja poporodowa") jest żenujący. Swoją opinię wyrażam, bo może skłoni to kogoś do refleksji. Może. Quote
jayo Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='Fela']znów tylko jedno słowo: żałosne :shake:[/quote] Żałosne jest to ciagłe szczucie.. :shake: Jutro kolejne 10 sterylek w schronisku. :loveu::loveu: Dowiemy sie rowniez, jak sie maja maluchy, ktorych mama pojawila sie w tym tygodniu w schronie, zeby sie oszczenic :-( Quote
jolek68 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='jayo'] Dowiemy sie rowniez, jak sie maja maluchy, ktorych mama pojawila sie w tym tygodniu w schronie, zeby sie oszczenic :-([/quote] jak czytam jak tak piszesz to nasuwa mi się Syzyf ;) tylko jego praca była bez sensu a Wasza ma sens i to bardzo duży :loveu: tak jakoś mi się to skojarzyło ;) jednych staracie się wyadoptować a na ich miejsce są następne :shake: Quote
jayo Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='jolek68']jak czytam jak tak piszesz to nasuwa mi się Syzyf ;) tylko jego praca była bez sensu a Wasza ma sens i to bardzo duży :loveu: tak jakoś mi się to skojarzyło ;) jednych staracie się wyadoptować a na ich miejsce są następne :shake:[/quote] Dlatego sterylki.... i tylko to nam moze pomoc docelowo kontrolowac doplyw nowych niechcianych istnien :-(:-( Quote
ludwa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='esperanza']Nie sądziłam, że wśród osób zajmujących się bezdomnymi psami są ludzie, którzy cieszą się, że w jakimś schronisku pojawiła się parwowiroza. :shake:[/quote] Nie, esperanza, absolutnie nie cieszą. Tylko to z Waszej strony wyszło, że w OM taaaaki podły właściciel i tylko o kieszeń własną dba, nie zabezpiecza psów. I tylko tego się to tyczy a nie psiego nieszczęścia i chorób... Quote
ludwa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='jayo'][quote name='ludwa'] Widac, ze nie mozesz sie oprzec - to depresja poporodowa ? :cool3:[/quote] Do depresji mi daleko, przynajmniej na razie a Ciebie podejrzewałam o "wyższe loty" ale ja naiwna jestem to i zdziwienie me niewielkie:evil_lol: Quote
jayo Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='ludwa']Nie, esperanza, absolutnie nie cieszą. Tylko to z Waszej strony wyszło, że w OM taaaaki podły właściciel i tylko o kieszeń własną dba, nie zabezpiecza psów. I tylko tego się to tyczy a nie psiego nieszczęścia i chorób...[/quote] Szczeniaki nie zdazyly byc zaszczepione - przebywaly w schronisku dopiero tydzien, byly po odrobaczeniu.. Pozostale nie choruja na wirusowki. Wystarczy doczytac. Co do wlasciciela w OM - nie wypowiadam sie. Pozostawie swoje opienie dla siebie. [quote name='ludwa'][quote name='jayo'] Do depresji mi daleko, przynajmniej na razie a Ciebie podejrzewałam o "wyższe loty" ale ja naiwna jestem to i zdziwienie me niewielkie:evil_lol:[/quote] Czasem znizam sie do poziomu innych - na tym polega inteligencja emocjonalna - czyli zdolnosc przystosowania :evil_lol: Sterylek dzis w schronie bylo 9. Miedzy innym Ksena, bo przebywa na otwartym wybiegu, a po szczeniakach tylko bylo czekac, ze cieczka sie pojawi.. I okazalo sie, ze ma zapalenie otrzewnej - z powodow niewiadomych. Fakt, ze troche chudal ostatnio, ale nikt nie wiedzial, ze to stan zapaly. Dostala antybiotyk, ale jesli bedzie z nia nienajlepiej - trzeba bedzie ja zabrac do warszawy do lecznicy. :shake: l tych, ktorzy Kseny nie widzieli - srednioduza suka w typie beaucerona. Quote
Recommended Posts