esperanza Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Troszkę wycofany, ale sympatyczny, młody psiak Kochana sunia, której jakiś s*** zawiązał linkę na łapie, doszło do martwicy i trzeba było amputować łapkę. :-( Kto jej założy wątek? Quote
esperanza Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Ksena- jest wycofana, ale czuje się dobrze (miała zapalenie otrzewnej, co wyszło przy okazji sterylizacji) Wesoły i przyjacielski Regan Radosna, śliczna Milka Troszkę nieśmiały, ale kochany psiak- od 1-2 tygodni w schronisku Quote
esperanza Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Sunia w typie colie- leczenie daje rezultaty- zarasta, ale nadal źle wygląda :-( Romeo Trzy nowe maluszki- kto założy wątek? Kochany, spory psiak- nie przepada za innymi samcami. Nie ma małżowin usznych. Quote
esperanza Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Bardzo przyjacielski i wszędobylski Gejzer Uszaty- ktoś go uślicznił wycinając spory kawałek małżowin. :angryy: Młodziutki foxik Idefix Ciężko mu było zrobić zdjęcia, bo jest niesamowicie szybki Quote
jayo Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Ksene trzeba podeslac Larze. Moze przy okazji szukania domu dla Zuzi, znajdzie sie i dla Kseny.. Koniecznie musimy podawac imiona psow - przegrzebie nasze kartki z zapiskami :evil_lol: I wiek... Gejzer ma 1-2 lata - to na pewno. Zeby malo starte, tylko lekko ubity kiel. Quote
esperanza Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Dobruś Psiak z rezerwą do ludzi Sympatyczne dziewczyny :p Uśmiechnięta Quote
Owieczka Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Wszystkie ciotki mają pozdrowienia od Sziszy :loveu: poznajecie ją ?? zapraszam na jej watek tam więcej jej zdjęć :p Quote
Owieczka Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 A to nowy wątek Łapki- suni Onkowatej bez łapki http://www.dogomania.pl/forum/f28/oprawca-zawiazal-jej-sznurek-na-lapie-martwica-cud-ze-przezyla-135174/#post12096767 Zaglądajcie Quote
jayo Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 W niedziele zrobionych zostalo kolejnych 10 sterylek w schronie - same suki. Watek szczeniakow, ktore zostaly w schronisku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekne-trzy-kluseczki-w-trzech-kolorach-samba-rumba-blus-szukaja-domu-135169/ - Owieczka :loveu::loveu: watek matki z dwoma 4-tygodniowymi maluchami - jednym juz prawie niewidomym (u mnie czasowo na DT): http://www.dogomania.pl/forum/f28/niewidomy-od-urodzenia-czy-tylko-chory-szczeniaczek-klopsik-jego-rodzinka-135074/ watek strachopuka zebranego z drogi (szukamy: przerażony szczeniak z pola- pilnie dt potrzebne od środy! - Strona 2 - Dogomania Forum Quote
beka Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Wkleiłam zdjecia foksia na wątek terierkowy. http://www.dogomania.pl/forum/f28/nasze-jedyne-marzenie-kochajacy-dom-teriery-121853/index23.html#post12099737 Quote
esperanza Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Założyłam mu wątek na forum o terierach, założę i tu. Mało osób na nasz wątek zagląda, a w Kruszewie są takie piękne psiaki... Quote
Owieczka Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 beka dzięki. :Rose: Idefix ( foxik ) to naprawde fajny i młodziutki psiaczek. Może ktoś mu założy wątek albo poogłasza ?? :help1: Quote
Aleksandra_B Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 allegro dla Idefixa Foksterier Idefix. Młody psiak szuka domu... (606232657) - Aukcje internetowe Allegro Quote
jolek68 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Idefix powinien szybko znaleźć domek ;) tak ładny pies nie powinien być w schronie :angryy: Quote
esperanza Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Mały off Zajrzyjcie do mojego małego tymczasika: http://www.dogomania.pl/forum/f486/draco-gremlinek-czyli-kocie-siedem-nieszczesc-leczymy-135256/#post12105842 Quote
Owieczka Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 [quote name='Aleksandra_B']A Fryteczka ma jeszcze jakieś fotki? Fryteczka zwana w schronisku Dorcią ma troche fotek tylko moge przesłac na e-meila Quote
Owieczka Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 jolek68 napisał(a):Idefix powinien szybko znaleźć domek ;) tak ładny pies nie powinien być w schronie :angryy: Jak dla mnie to żaden pies nie powinien być w schronie :-( Quote
Aleksandra_B Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 [quote name='Owieczka']Fryteczka zwana w schronisku Dorcią ma troche fotek tylko moge przesłac na e-meila to prześlij proszę: [email protected] Quote
jolek68 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Owieczka napisał(a):Jak dla mnie to żaden pies nie powinien być w schronie :-( niestety ale są :shake: i trzeba je zabierać bo tam praktycznie zero nadziei na normalny domek :-( Quote
esperanza Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Niecałe 3 tygodnie temu do schroniska w Kruszewie trafił rottek w wieku około 8 lat. Pies był skrajnie wychudzony, ale bardzo łagodny i spokojny. Niestety okazało się, że ma babeszjozę (pojawiło się zażółcenie w wyniku rozpadu czerwonych krwinek- więc dość zaawansowana postać choroby). Dostał imizol, ale nie ma poprawy, do tego pies nie wstaje- nie ma czucia w tylnych łapach. Pomocy! Quote
jolek68 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 mój Cezar też to miał :shake: paskudna choroba, pies nie je, ma biegunkę, wymioty a potem brak siły i te tylne łapki jakby sparaliżowane :shake: choroba była dość wcześnie wykryta ale szybko postępowała :shake: wetka przyjeżdżała na zastrzyki, musiał mieć świeżą wodę i dużo, a jedzenie to drób na ryżu takim mocno rozgotowanym, początkowo małe ilości. Jak leki nic nie dadzą to może pomóc jeszcze transfuzja krwi :p Quote
esperanza Posted April 18, 2009 Author Posted April 18, 2009 Pies wczoraj wieczorem został przewieziony do kliniki. Jest cały żółty :placz: wątroba w fatalnym stanie, morfologia fatalna, dlatego podjęto decyzję o transfuzji krwi. Oby nie było za późno. Rachunek już wyniósł ponad 300zł, a mamy długi. Czy ktoś może pomóc finansowo? Prosimy :placz: Quote
maja602 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Przejrzałam zdjęcia piesków. Zrobiłam ogłoszenia dla większości. Niektórym nadałam imona do ogłoszeń. I tak Amor to mały, nieśmiały, żółty piesek. Szorstkowłosy z obciętymi uszami to Szorstek. Uśmiechnięta to Uśmiechnięta a wycofany, trochę w typie ON-ka długowłosego to Rex. Pozostałe imiona takie jak na wątku. Quote
Recommended Posts