Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Troszkę wycofany, ale sympatyczny, młody psiak

Kochana sunia, której jakiś s*** zawiązał linkę na łapie, doszło do martwicy i trzeba było amputować łapkę. :-(

Kto jej założy wątek?

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ksena- jest wycofana, ale czuje się dobrze (miała zapalenie otrzewnej, co wyszło przy okazji sterylizacji)

Wesoły i przyjacielski Regan

Radosna, śliczna Milka

Troszkę nieśmiały, ale kochany psiak- od 1-2 tygodni w schronisku

Posted

Sunia w typie colie- leczenie daje rezultaty- zarasta, ale nadal źle wygląda :-(

Romeo

Trzy nowe maluszki- kto założy wątek?

Kochany, spory psiak- nie przepada za innymi samcami. Nie ma małżowin usznych.

Posted

Bardzo przyjacielski i wszędobylski Gejzer

Uszaty- ktoś go uślicznił wycinając spory kawałek małżowin. :angryy:

Młodziutki foxik Idefix

Ciężko mu było zrobić zdjęcia, bo jest niesamowicie szybki

Posted

Ksene trzeba podeslac Larze. Moze przy okazji szukania domu dla Zuzi, znajdzie sie i dla Kseny..

Koniecznie musimy podawac imiona psow - przegrzebie nasze kartki z zapiskami :evil_lol: I wiek...
Gejzer ma 1-2 lata - to na pewno. Zeby malo starte, tylko lekko ubity kiel.

Posted

W niedziele zrobionych zostalo kolejnych 10 sterylek w schronie - same suki.

Watek szczeniakow, ktore zostaly w schronisku:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekne-trzy-kluseczki-w-trzech-kolorach-samba-rumba-blus-szukaja-domu-135169/ - Owieczka :loveu::loveu:

watek matki z dwoma 4-tygodniowymi maluchami - jednym juz prawie niewidomym (u mnie czasowo na DT):
http://www.dogomania.pl/forum/f28/niewidomy-od-urodzenia-czy-tylko-chory-szczeniaczek-klopsik-jego-rodzinka-135074/

watek strachopuka zebranego z drogi (szukamy:
przerażony szczeniak z pola- pilnie dt potrzebne od środy! - Strona 2 - Dogomania Forum

Posted

jolek68 napisał(a):
Idefix powinien szybko znaleźć domek ;) tak ładny pies nie powinien być w schronie :angryy:

Jak dla mnie to żaden pies nie powinien być w schronie :-(

Posted

Owieczka napisał(a):
Jak dla mnie to żaden pies nie powinien być w schronie :-(

niestety ale są :shake: i trzeba je zabierać bo tam praktycznie zero nadziei na normalny domek :-(

Posted

Niecałe 3 tygodnie temu do schroniska w Kruszewie trafił rottek w wieku około 8 lat.
Pies był skrajnie wychudzony, ale bardzo łagodny i spokojny.
Niestety okazało się, że ma babeszjozę (pojawiło się zażółcenie w wyniku rozpadu czerwonych krwinek- więc dość zaawansowana postać choroby). Dostał imizol, ale nie ma poprawy, do tego pies nie wstaje- nie ma czucia w tylnych łapach.
Pomocy!

Posted

mój Cezar też to miał :shake: paskudna choroba, pies nie je, ma biegunkę, wymioty a potem brak siły i te tylne łapki jakby sparaliżowane :shake: choroba była dość wcześnie wykryta ale szybko postępowała :shake: wetka przyjeżdżała na zastrzyki, musiał mieć świeżą wodę i dużo, a jedzenie to drób na ryżu takim mocno rozgotowanym, początkowo małe ilości. Jak leki nic nie dadzą to może pomóc jeszcze transfuzja krwi :p

Posted

Pies wczoraj wieczorem został przewieziony do kliniki.
Jest cały żółty :placz: wątroba w fatalnym stanie, morfologia fatalna, dlatego podjęto decyzję o transfuzji krwi. Oby nie było za późno.
Rachunek już wyniósł ponad 300zł, a mamy długi. Czy ktoś może pomóc finansowo?
Prosimy :placz:

Posted

Przejrzałam zdjęcia piesków. Zrobiłam ogłoszenia dla większości. Niektórym nadałam imona do ogłoszeń. I tak Amor to mały, nieśmiały, żółty piesek.
Szorstkowłosy z obciętymi uszami to Szorstek. Uśmiechnięta to Uśmiechnięta a wycofany, trochę w typie ON-ka długowłosego to Rex. Pozostałe imiona takie jak na wątku.