wiq Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 właśnie - daj znać, czy są zdecydowani na 100% choć na tymczas, żeby można było nagrać transport. a charakter ma cudowny :P Quote
Lu_Gosiak Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Jak ostatnio byłysmy ja odwiedzić z Nesca do nawet wyszła z budy...może myślala że znowu ja gdzies zabierzemy.. jak ostatnio do fryzjera...tak wtedy wąchała wiatr... Quote
nescca Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Gdyby Ci Państwo zdecydowali się na Morelkę....to wiozę ją w każdej chwili. Nie musze organizować transportu. Mój mąż też by sie mozno ucieszył....wiec na pewno nie odmowi transportu sunieczce.... Czekam z niecierpliwościa na wieści.... Quote
Ania z Bytomia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 dzisiaj ugadam sie kiedy pasował by im przywóz psiska ;) Quote
Ania z Bytomia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 jeszcze mam pare pytanek od państwa.... 1. czy jest sterylizowana? 2. czy oprócz guzków 3 zębów nic jej zdrowotnie nie dolega? 3. czy jest możliwość zoperowania guzków/czy kwalifikuje sie do zabiegu? 4. jak z potrzebami fizjologicznymi? czy potrafi utrzymywać czystość w pomieszczeniach zamkniętych/mieszkaniu? 5. czy ma jakieś szczepienia? 6. jak relacje z innymi zwierzakami? państwo mają w domu jeszcze starszego ok 11 letniego psiaka (także mały) 7. czy potrafi zostawać sama (czy nie tęskni rozpaczliwie jak zostaje sama?) to powinno sie zauważyć np po spacerze odprowadzając ją do boxu/czy gdzie tam aktualnie siedzi) 8. co lubi jeść ? suche? puszki? kiełbase dla psa? domowe jedzenie typu rosół z ryżem? 9. jak często trzeba strzyc pudle :evil_lol: ja kompletnie nie mam pojęcia więc nie mam jak im odpowiedzieć :oops: 10. czy to jest naprawde miniaturka/wielkiść mniejwięcej w centymetrach by sie sprzydała abym umiała im określić... to chyba na tyle, jeśli nie bedziecie potrafili odpowiedzieć na jakiś podpunkt to poprostu powiedzcie co wiecie na temat suńki ;) Quote
wiq Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 postaram się odpowiedzieć na tyle, na ile umiem ;) 1. nie wiemy, ale uważam, że nie ;) wet musiałby ją obejrzeć, czy da radę w jej wieku i ew. możemy pomóc finansowo 2. cały stan zdrowia, o którym nam wiadomo: kamień na zębach wymagający usunięcia, guzy na listwie mlecznej i kilka brodawek na skórze, ma rozbudowane mięśnie lędźwiowe, zanik mięśni kończyn tylnych (zanik od ciągłego leżenia w budzie.. ale do przejścia, nie utrudnia jej ruchu), miała brudne uszka, więc zostały wyczyszczone przez weta, zapalenie gałki ocznej - na to były kropelki i chyba już jest o.k. 3. nie rozmawialiśmy na ten temat z wetem. mówił tylko o konieczności ściągnięcia kamienia 4. tu nie mogę odpowiedzieć, bo psy nie są wyprowadzane i załatwiają się w kojcach - ale na podstawie obserwacji jej, tego, jak zachowywała się u fryzjera, w samochodzie i na spacerze (załatwiła się zaraz po wyprowadzeniu z kojca) mogę stawiać na to, że nie będzie brudzić ;) 5. komplet, wścieklizna i reszta, odpchlona także jest 6. była w kojcu z 2ma psami - olewała je totalnie. 7. gdy odprowadzałyśmy ją zrezygnowana weszła do budy i tam została, zero histerii. 8. obecnie je miękką karmę, bo na tyle pozwala jej uzębienie ;) 9. co 3, 4 miesiące?.. :hmmmm: 10. pomiędzy 30 a 40 cm chyba, nie mam porówniania dla małych psów :evil_lol: ja bym powiedziała, że to wielkość pomiędzy miniaturką a średnim. bo mam w rodzinie psa miniaturę. ale chyba w tej rasie suki są większe od psów?.. 5. Quote
wiq Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 aha, zapomniałam dodać - jeżeli się okaże, że dt zdecyduje się zostać ds, a sunia będzie potrzebować leczenia/kwalifukuje się do zabiegów - my chętnie pomożemy finansowo. jak zrozumiałyśmy suńka trafi do starszych państwa, więc pewnie taka pomoc się przyda. żeby się nie martwili, że zostaną sami sobie z chorym psem ;) Quote
Ania z Bytomia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 wolałabym wydać psiaka po zabiegach... ja nie wydaje z moich rąk zwierząt nie sterylizowanych i nie kastrowanych ;) najwyżej ja ją wezme na tymczas dopuki nie stanie "równo" na nogach... tak to ludzie po 50-dziesiątce bliżej 60-dziesiątki, boje sie że ich przerazi wieść o opiece nad sunią po sterylizacji / nie bedą wiedzieli jak sie niż zająć :shake: Quote
sati Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Super Aniu:lol::lol: A czy Państwo są już zdecydowani? Quote
wiq Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Aniu, podzielam to zdanie, ale nie mamy gdzie jej przechować, dlatego szukaliśmy DT. Jeżeli mogłabyś się nią zając po zabiegu byłoby świetnie! Quote
Ania z Bytomia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 jasne że moge ;) szukam teraz tymczasu bo mam wolne 1 miejsce ale chętnych brak :roll: Quote
Ania z Bytomia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 pozwole sobie na offa, co to za markowe obroże które masz na zbyciu ?:cool3: Quote
wiq Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 tylko się zastanawiam, jak to rozwiązać ;) sunia mogłaby być u Ciebie już w pon. a gdzie sterylka? i nie wiemy, jak z jej sercem :roll: Quote
Ania z Bytomia Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 wziełabym ją na tymczas bezpłatny (choć teraz przyjmuje tylko płatne za kosztami wyżywienia) niestety nie stać mnie w chwili obecnecnej ani na sterylke ani na badania, sama w tej chwili spłacam 2 sterylki które załatwiałam bo 1 właścia nie stać a 2 sie obrucił sie na pięcie choć odratowałam suke w ostatniej chwili (rodziła 5 dób zanim pozwolili mi ją zabrać na stół -wszystkie szczyle iała martwe :angryy:) poza tym u mnie pracuje tylko TZ i on wszystko utrzymuje ja nie widze siebie w pracy z 2 dzieci w tym 4 mie córką :shake: swój czas owszm moge jej poświęcić ale finansowo ni mam jak wspomóc :oops: sunia bedzie mogła zostać u mnie tak długo puki nie bedzie w 100% gotowa na adopcje... Quote
Ania z Bytomia Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 orientacyjnie sterylka w pobliżu mojego miejsca zamieszkania jak dla niej bedzie kosztować 150zł a EKG jest tutaj po 40 zł ostatnio 2 moim tymczasowym psiakom robiłam (chyba 2 dni temu) Quote
wiq Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 ok., o to mnie właśnie chodziło :P musimy pogadać z laskami, zebrać kasę i żarcie :evil_lol: a na kiedy możnaby ją przywieźć? poniedziałek już wchodzi w grę ;) Quote
butterflyek Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Jeśli chodzi o żarełko, to ja chętnie pomogę, z kasą niestety teraz troszkę krucho... :( Quote
wiq Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 to organizuj jakie puchy dla niej, bo ona raczej nie będzie jeść suchego (chyba, że rozmoczone ;)) może przejdź się po znajomych, żeby po dyszce rzucili :evil_lol: Quote
butterflyek Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 spróbujemy ;> Z puchami nie będzie większego problemu :) Quote
wiq Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 potrzeba na nią przynajmniej narazie 200 zł... to nie jest wielka suma, ale patrząc na to, że trzeba też mieć 600 zł na hotelik dla Sati, to trochę się zaczyna komplikować :evil_lol: Quote
butterflyek Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Wiesz, tak sobie myślę, ze rzeczywiście przydałaby się ta fundacja w L-cu. Zawsze wtedy można zrobić jakieś wizytówki z numerem konta i rozdawać ludzikom. A tak to ciężko coś wyprosić. Quote
Ania z Bytomia Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 hmm dla mnie lepiej by było po sterylizacji starszej suni Aszki która jest u mnie na tymczasie (u mnie wszystkie zwierzęta jeśli nie maja przeciwskazań do zabiego niezależnie od wieku są wydawane po sterylce/kastracji) najprawdopodobniej Aszka bedzie sterylizowana w środe Quote
wiq Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 [quote name='butterflyek']Wiesz, tak sobie myślę, ze rzeczywiście przydałaby się ta fundacja w L-cu. Zawsze wtedy można zrobić jakieś wizytówki z numerem konta i rozdawać ludzikom. A tak to ciężko coś wyprosić.[/quote] to fakt [quote name='Ania z Bytomia']hmm dla mnie lepiej by było po sterylizacji starszej suni Aszki która jest u mnie na tymczasie (u mnie wszystkie zwierzęta jeśli nie maja przeciwskazań do zabiego niezależnie od wieku są wydawane po sterylce/kastracji) najprawdopodobniej Aszka bedzie sterylizowana w środe[/quote] transport będzie najprawdopodobniej uskuteczniała nescca, więc już sobie ustalicie, jak się zjawi ;) Quote
Recommended Posts