Ania z Bytomia Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 juto mam totalnie zawalony dzień, zresztą prawie jak co dzień ale jutro wyjątkowo... :cool1: z samego rana na badanie krwi i szczepienie córy, następnie musze córe dać do dziadków i lecieć do siebie po psy ( z synem bo dziadkowie 2 dzieci nie chcą sie zająć) z psami, synem i TZ do lecznicy zdjąć szwy Aszce i pobrać krew Moreli (teraz nazywa sie DOLLY :cool3:) następnie TZa wysyłam do domu z psami a z synem jade odrazu zawieść krew do analizy do ambulatorium w szpitalu Żeromskiego (centrum miasta), przyjade spowrotem to na szybko jakiś obiad zrobie (chyba bedzie tylko zupa kuksu bo na nic innego nie starczy mi czasu :diabloti:), potem musze lecieć na poczte i do likwidowanego zoologicznego dowiedzieć sie co ze zwierzakami które zostały nie sprzedane :placz: (być może wróce ze stadem na które bede potrzebowała miejsca tymczasowe u innych osób :oops:) następnie lece odebrać córcie od dziadków zawieść do domu i zostawić kolejne 1,5 h pod opieką TZ ponieważ z BoUnTy odbieram z Katowic rzeczy na bazarki od Diany79 i zaraz spowrotem :shake: nie wiem jak ja to przeżyje i moja kruszynka, tak nawiasem mówiąc karmie ją piersią - ciężko jej zasypiać bez jej cycosia... a na dodatek bedzie po szczepieniu :-( także nei mam pojęcia czy bede miała siłe jutro siedzieć jeszcze na kompie i czy dzieci mi dadzą... jak co to może wrzuce skany badania krwi jutrzejszego (jeśli bedzie już jutro) i skan z USG ale zapomniałam go zabrać z nowego przyszłego domu DOLLY. Jeszcze dzisiaj zaraz musze pranie rozwiesić bo nawet kiedy prania nie miałam zrobić i nie mam już wogóle czystych ciuchów dla dzieci, jak mi nie wyschnie do jutra to nie wiem co zrobie :diabloti: chyba w swoje ją ubiore... a teraz prosze o 10 minutek dla mnie w końcu mnie też sie coś należy :roll:, zaraz zbiore wszystko w całość i napisze o wizycie u weta i wyniku badania Quote
Ana_Zbyska Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Bidulka..Podnosze Cie Morelko (DOLLY).. Quote
wiq Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 o matko, a myślałam, że ja mam dużo zajęć :evil_lol: niee.. dzieci to nie dla mnie :evil_lol: Quote
Ania z Bytomia Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 na wstępie pragnę was poinformować że suczysko w ciąży nie jest :multi::multi::multi: skan opisu usg postaram sie wkleić na wątek jutro ale nie obiecuje... :oops: jama brzuszna nie wypełniona płynem macica rozmiarowo w normie pęcherz w normie - pełny nerki rozmiarowo w normie wątroba powiększona (strasznie niejednolita) naczynia krwionośne wątroby powiększone mogące świadczyć o zastoju w nich krwi (z rozmowy sugeruje iż chodziło mu o podejrzenie marskości lub nowotworów wątroby, ale bez badania krwi nie ma co gdybać... ) było widać kawałek serca ale z kawałka nie da sie ocenić jego stanu... (teraz opisu nie mam przed oczyma, pisze z pamięci ) za USG płaciłam 35 zł założyłam jej także książeczkę zdrowia Jutro DOLLY będzie miała zrobione badanie krwi i być może popołudniu wyniki będą już do odbioru teraz na chwile obecną jest priorytetem badanie krwi ! przy sterylizacji trzeba będzie także ciąć obydwie listwy mleczne ponieważ ma pełno guzów "rozsianych" poniżej przedstawiam wstępne badania i zabiegi oraz mniejwięcej ich koszta badanie krwi - nie więcej niż 40 zł (ok 2 tyg temu robiłam suce wielkości DOLLY płaciłam 36 zł) RTG - 90 zł. (dla sprawdzenia w każdej płaszczyźnie czy nie ma guzów przerzuconych z płątów mlecznych, koszt 1 zdjęcia to 50 zł każde następne 20 zł, zdjęcie robi sie psu leżącemu na plecach/brzuchu i 2x z boku - na 1 widać jame brzuszną z układem kostnym, na 2 widać organy wewnętrzne typu serce, tchawica, płuca ) EKG 30-45zł w zależności jaki wetka bedzie miala humor :diabloti: potrzebne przed samą sterylką aby miec 100% pewności i bezpieczeństwa podczas zabiegu (przy suce ciachanej 8 dni temu w wieku Dolly także robiłam) zabieg łaczony ok 250 zł wysterylizowanie plus wycięcie obydwu płatów mlecznych to chyba już wszystko... dokumentacje z wszystkich badań i zabiegów przedstawiam na wątku zbiorczym http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10606810#post10606810 Quote
wiq Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 o.k., zmieniłam tytuł, doszły dziś kolejne wpłaty, jutro pewnie też coś będzie, więc doślę znów troszkę... no zobaczymy, jak to pójdzie wszystko, bądźmy dobrej myśli :) Quote
Kamila_s Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 przesle tez dzis troche grosza na Morelke... mam nadzieje,ze nastepne wyniki nie beda zle...trzymam mocmo mocno za nia kciuki!!!! Quote
BoUnTy Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Właśnie idziemy zawieźć badanie krwii i rozmaz, to bedzie koszt 38 zł. - chyba :) Quote
wiq Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 ja czekam na jeszcze jedną wpłatę i myślę, że jutro wysyłam 42,80 :P Quote
Cheritka Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Codziennie tu wpadam i mam ciąglę nadzieję, że jednak znajdą się jacyś ludzie dla których ta sunia będzie szczęściem Quote
Ania z Bytomia Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 DOLLY kwalifikuje sie do sterylki :multi::multi::multi: jednak badania są zbieżne :cool1:narazie konsultowałam je z 1 wetem świeżo po studiach zaraz wrzuce skany z badań krwi, niby na USG wyszły nerki wporządku a wątroba oki z badań krwi wychodzi odwrotnie :razz: Quote
Ania z Bytomia Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 MOCZNIK PODWYŻSZONY WSKAZUJĄCY NA POCZĄTKOWĄ MOCZNICE :-( Quote
BoUnTy Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 przed zabiegiem zrobimy EKG i sunia dostanie kroplówki (2 dni przed zabiegiem), żeby nie było, żadnego ryzyka... Quote
Ania z Bytomia Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 BoUnTy napisał(a):przed zabiegiem zrobimy EKG i sunia dostanie kroplówki (2 dni przed zabiegiem), żeby nie było, żadnego ryzyka... zapomniałaś dodać przez 2 dni przed zabiegiem, a to po to aby przepłukać nerki żeby nie były zbytnio obciążone lekami (wydaje mi sie że po zabiegu także będzie miała kroplówe :roll: Aha zapomniałam wam napisać że DOLLY u mnie nie ma :eviltong: poszła przekimać pierwsza noc u nowych właści, chcą zobaczyć jak sie u nich będzie zachowywała, wraca jutro wieczorem :multi: Quote
wiq Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 a jakiś plan leczenia jest czy ogólne wzmacnianie? hoho, widzę, że im przypadła do gustu :multi: Quote
BoUnTy Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 wiq napisał(a):a jakiś plan leczenia jest czy ogólne wzmacnianie? hoho, widzę, że im przypadła do gustu :multi: Wyniki prawie w normie, wieć ogólny plan leczenia jest - pod nóż :) Operacja za ok. 2 tygodnie :) Quote
Ania z Bytomia Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 szacowany termin sterylki to 12 wrzesień, do tego czasu już 1 z suń pozabiegowych bedzie już w takim stanie iż nie bede sie musiała martwić ewentualnymi komplikcjami w przyszłym tygodniu zdejmujemy szwy, zabieg był 20 sierpnia a że psina także stara to lepiej żeby miała szwy dłużej ;) Quote
BoUnTy Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 DOLLY Wpłaty: - 50 zł. od nescca Wypłaty: - 35 zł. - USG - 37 zł. - badanie krwii - 10 zł. - tabletki na odrobaczanie (PARATEX x2) - 6 zł. - odpchlenie SALDO KOŃCOWE: -38 zł. Quote
wiq Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 powinniście być na plusie, bo ja wpłacałam 50 zł + 42, 80 zł z bazarku... Quote
Ania z Bytomia Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 A komu wpłacałaś? Ja Ci nie podawałam mojego numeru? Do mnie ta wpłata jeszcze nie dotarła, a kiedy wysyłałaś? Banki w weekendy nie księgują przelewów - może dlatego? Troszkę mnie zmartwiłaś... :shake: Quote
Recommended Posts