basiapron Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 ja juz pełne pudełko (ponad 300 sztuk na pewno) ,w poniedziałek wyśle Quote
ANETTTA Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 a ja mam pytanko czy juz wszystcy uzytkownicy dogo to ciułacze nakretek .....mamy kolejne hoobby ....cio nie Quote
basiapron Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 ja w poniedziałek ide na pocztę z pierwsza paczka i już mam na poczatek nastepnej troche:) Quote
basiapron Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 [quote name='gagata']Dziewczyno, to Ty pijesz i pijesz...[/quote] to nie ja,cała rodzinka zbiera,a jak pies się cieszy-jak się kończy napój to ja biorę nakrętkę a ona butelkę i się nia bawi,z reguły po 15 minutach butelka jest spłaszczona totalnie więc myśle czy jej nie zatrudnić w jakimś recyklingu-byłoby wiecej miejsca w kontenerach jakby ktos butelki spłaszczał. Quote
gagata Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Aleś Ty leniuszek..Psa wykorzystujesz...:evil_lol:.Bo ja to ściągam nakrętkę, kładę butelkę na podłodze i troche po niej skaczę. Ale przyznaje się bez bicia - to głównie dlatego,że nie chce mi sie codziennie dmuchac z plastikami do kosza... Quote
Poker Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 [quote name='gagata']Aleś Ty leniuszek..Psa wykorzystujesz...:evil_lol:.Bo ja to ściągam nakrętkę, kładę butelkę na podłodze i troche po niej skaczę. Ale przyznaje się bez bicia - to głównie dlatego,że nie chce mi sie codziennie dmuchac z plastikami do kosza...[/quote] my też tak robimy,bo butelki mniej miejsca zajmują w domu i w kontenerze. Dołączamy do grona ciułaczy :evil_lol: Przepraszam za pytanie,ale czy to jest pewna sprawa ? macie jakieś informacje o powodzeniu takiego przedwsięwzięcia? Quote
DG32 Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 My też dołączamy do nakrętkowych zbieraczy :lol:. Quote
basiapron Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 dużo jest takich akcji na necie opisanych,skoro podali adres to chyba trudno wątpić,ale już słyszałam o kilku takich akcjach,zaczęłam zbierać nakrętki jak jedna z nich jeszcze trwała,ale się skończyła zanim wysłałam wiec poszukałam następnej.wg mnie pewna:) zajrzyjcie tu sobie: [url]http://www.pomoz-innym.witryna.info/[/url] Quote
irysek Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 a ja podtrzymuje moje postanowienie zbieractwa, oby bylo nas wiecej. Quote
Zmysł Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [quote name='irysek']a ja podtrzymuje moje postanowienie zbieractwa, oby bylo nas wiecej.[/quote] jest nas coraz więcej;) Quote
Poker Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 przeczytałam o Filipku i wkręcę :evil_lol: jeszcze parę osób w nakrętki :lol: Quote
zaneta Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 ja też z rodzinką zbieram i piesie pomagają przy okazji spacerków ściągając dla zabawy plastiki aby je zakopać na wybiegu:lol: Quote
tomcug Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Fajnie, że akcja tak się rozpowszechnia. Moim zdaniem, to powinni o tym szeroko trąbić, bo nie tylko ja o niczym nie wiedziałam. Wszyscy moi znajomi nie wiedzą, o co chodzi, gdy mówię o zakrętkach. Quote
Zmysł Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Mnie się już udało pozarażać manią zakrętkową sporo osób Quote
tomcug Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 To się tak ładnie kręci, ludzie bardzo chętnie się przyłączają. Przyszedł mi do głowy pomysł, żeby postawić jakiś nieduży pojemnik obok kosza na plastiki i informację, że zbieramy korki, nakrętki i po co to robimy. Chyba tak zrobię. :lol: Quote
basiapron Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 [quote name='tomcug']To się tak ładnie kręci, ludzie bardzo chętnie się przyłączają. Przyszedł mi do głowy pomysł, żeby postawić jakiś nieduży pojemnik obok kosza na plastiki i informację, że zbieramy korki, nakrętki i po co to robimy. Chyba tak zrobię. :lol:[/quote] daj znać czy wypaliło.NAjlepiej zrób pudło z dziurką na wrzucanie. Quote
Zmysł Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 [quote name='tomcug']To się tak ładnie kręci, ludzie bardzo chętnie się przyłączają. Przyszedł mi do głowy pomysł, żeby postawić jakiś nieduży pojemnik obok kosza na plastiki i informację, że zbieramy korki, nakrętki i po co to robimy. Chyba tak zrobię. :lol:[/quote] też kombinowałem coś w tym stylu Quote
tomcug Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 [quote name='Zmysł']też kombinowałem coś w tym stylu[/quote] No i niewypał. Wczoraj umieściłam pojemnik taki fajny, kartkę a dzisiaj wszystko znikło. :shake: Nie wiem, może mieszkacie na osiedlach, gdzie ludziom tak wszystko nie przeszkadza, to próbujcie. :cool1: Quote
Zmysł Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 [quote name='tomcug']No i niewypał. Wczoraj umieściłam pojemnik taki fajny, kartkę a dzisiaj wszystko znikło. :shake: Nie wiem, może mieszkacie na osiedlach, gdzie ludziom tak wszystko nie przeszkadza, to próbujcie. :cool1:[/quote] oj, ciężko będzie. podejrzewam, że np. będą wrzucać wszystko co popadnie tylko nie zakrętki. ale spróbuję Quote
Recommended Posts