Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 969
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gagata']Dziewczyno, to Ty pijesz i pijesz...[/quote]
to nie ja,cała rodzinka zbiera,a jak pies się cieszy-jak się kończy napój to ja biorę nakrętkę a ona butelkę i się nia bawi,z reguły po 15 minutach butelka jest spłaszczona totalnie więc myśle czy jej nie zatrudnić w jakimś recyklingu-byłoby wiecej miejsca w kontenerach jakby ktos butelki spłaszczał.

Posted

Aleś Ty leniuszek..Psa wykorzystujesz...:evil_lol:.Bo ja to ściągam nakrętkę, kładę butelkę na podłodze i troche po niej skaczę. Ale przyznaje się bez bicia - to głównie dlatego,że nie chce mi sie codziennie dmuchac z plastikami do kosza...

Posted

[quote name='gagata']Aleś Ty leniuszek..Psa wykorzystujesz...:evil_lol:.Bo ja to ściągam nakrętkę, kładę butelkę na podłodze i troche po niej skaczę. Ale przyznaje się bez bicia - to głównie dlatego,że nie chce mi sie codziennie dmuchac z plastikami do kosza...[/quote]
my też tak robimy,bo butelki mniej miejsca zajmują w domu i w kontenerze.
Dołączamy do grona ciułaczy :evil_lol:
Przepraszam za pytanie,ale czy to jest pewna sprawa ? macie jakieś informacje o powodzeniu takiego przedwsięwzięcia?

Posted

dużo jest takich akcji na necie opisanych,skoro podali adres to chyba trudno wątpić,ale już słyszałam o kilku takich akcjach,zaczęłam zbierać nakrętki jak jedna z nich jeszcze trwała,ale się skończyła zanim wysłałam wiec poszukałam następnej.wg mnie pewna:)
zajrzyjcie tu sobie:
[url]http://www.pomoz-innym.witryna.info/[/url]

Posted

Fajnie, że akcja tak się rozpowszechnia. Moim zdaniem, to powinni o tym szeroko trąbić, bo nie tylko ja o niczym nie wiedziałam. Wszyscy moi znajomi nie wiedzą, o co chodzi, gdy mówię o zakrętkach.

Posted

To się tak ładnie kręci, ludzie bardzo chętnie się przyłączają. Przyszedł mi do głowy pomysł, żeby postawić jakiś nieduży pojemnik obok kosza na plastiki i informację, że zbieramy korki, nakrętki i po co to robimy. Chyba tak zrobię. :lol:

Posted

[quote name='tomcug']To się tak ładnie kręci, ludzie bardzo chętnie się przyłączają. Przyszedł mi do głowy pomysł, żeby postawić jakiś nieduży pojemnik obok kosza na plastiki i informację, że zbieramy korki, nakrętki i po co to robimy. Chyba tak zrobię. :lol:[/quote]
daj znać czy wypaliło.NAjlepiej zrób pudło z dziurką na wrzucanie.

Posted

[quote name='tomcug']To się tak ładnie kręci, ludzie bardzo chętnie się przyłączają. Przyszedł mi do głowy pomysł, żeby postawić jakiś nieduży pojemnik obok kosza na plastiki i informację, że zbieramy korki, nakrętki i po co to robimy. Chyba tak zrobię. :lol:[/quote]
też kombinowałem coś w tym stylu

Posted

[quote name='Zmysł']też kombinowałem coś w tym stylu[/quote]

No i niewypał. Wczoraj umieściłam pojemnik taki fajny, kartkę a dzisiaj wszystko znikło. :shake: Nie wiem, może mieszkacie na osiedlach, gdzie ludziom tak wszystko nie przeszkadza, to próbujcie. :cool1:

Posted

[quote name='tomcug']No i niewypał. Wczoraj umieściłam pojemnik taki fajny, kartkę a dzisiaj wszystko znikło. :shake: Nie wiem, może mieszkacie na osiedlach, gdzie ludziom tak wszystko nie przeszkadza, to próbujcie. :cool1:[/quote]
oj, ciężko będzie. podejrzewam, że np. będą wrzucać wszystko co popadnie tylko nie zakrętki. ale spróbuję