beam6 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 [quote name='Zmysł']Kto jeszcze dołączy do tego sympatycznego wyścigu?[/quote] Ja dołączyłam :razz: a razem ze mną cztery domy w Polsce (no dobra, w południowo-wschodniej jej części). Czy fakt, że zbiera 5 "gospodarstw domowych" nie będzie potraktowane przez szacowne jury jako niedozwolony doping ? :evil_lol: Quote
ULKA12 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 A nakrętki np. z keczupu, plastikowe lub np. z płynu do płukania mogą być? Quote
basiapron Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 sądzę że mogą-bo to to samo tworzywo,nie uznam Cie za oszustkę:) a co do dopingu-hmmm ja też nie zbieram sama,u mnie się kumulują 2 mieszkania z Krakowa,trzy domy Sławkowskie i dwa mieszkania Sosnowieckie:) Quote
tomcug Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam - tyle się tego wyrzuca. Oczywiście przyłączam się do zbieraczy. :lol: Quote
tomcug Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Poszperałam po domu i znalazłam 10 sztuk - na razie ;). Quote
Kara. Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Obleciałam wszystkich i zażądałam nakrętek:evil_lol: Nawet majstrów na budowie molestowałam. Patrzyli jak na wariatkę, ale w końcu inwestorka ma prawo mieć kaprysy;) :evil_lol: Zapytali tylko uprzejmie czy mogą najpierw skonsumować to co jest w środku:evil_lol: Quote
basiapron Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 no to widze że niktórzy już mogą zacząć wysyłac-proponuje znaleźć jeszcze pudełeczko zeby wrzucać i czekac aż się zapełni a później tylko z nim na poczte i zaadresować dokładnie wg instrukcji w pierwszym poście:krolik: Quote
jestem_wredna Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Super sprawa! Nakrętki są przecież w każdym domu. Od dziś zbieram! Quote
beam6 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 [quote name='Kara.'] Zapytali tylko uprzejmie czy mogą najpierw skonsumować to co jest w środku:evil_lol:[/quote] I co ? Pozwoliłaś im ???? :evil_lol: Quote
basiapron Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 ja bym nie pozwoliła-co oni sobie myślą,szefowej trzeba słuchac:evil_lol: Quote
jestem_wredna Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Ja mam jeszcze takie pytania: czy mogą też być takie nakrętki że tak powiem niestandardowe? Mam na myśli np. po Nestea albo po kefirze w butelce? Oczywiście też plastikowe, tyle że większe a niższe. Quote
basiapron Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 sądze ze nie zaszkodza,jak coś to oni sobie wysegregują,takie rzucają się w oczy,wazne że masz chęć pomóc Quote
Kara. Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 [quote name='beam6']I co ? Pozwoliłaś im ???? :evil_lol:[/quote] [quote name='basiapron']ja bym nie pozwoliła-co oni sobie myślą,szefowej trzeba słuchac:evil_lol:[/quote] Pozwoliłam;) Doszłam do wniosku, że napoje gazowane bez gazu mogą zwarzyć im humory a możliwości zemsty mają ogromne:evil_lol: Quote
gagata Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Sądzę,że tu chodzi o rodzaj plastiku, więc nie ma znaczenia z czego te nakrętki... Quote
Kara. Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 [SIZE=2]"Zbieramy wszystkie plastikowe nakrętki ( po sokach, napojach, środkach chemicznych, przemysłowych)" To z bloga. Może upchnąć to w pierwszym poście? [/SIZE] Quote
siekowa Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 My też zbieramy korki. :) Moi rodzice dowiedzieli się o tej akcji od pracowników hurtowni spożywczej. Nawet w sklepie mamy pudełeczko z napisem zbieramy korki na wózek inwalidzki dla dziecka i dużo klientów je przynosi :multi: Od znajomych też zbieram. :lol: Wszystkie nakrętki oddajemy do tej hurtowni. Zawsze jest tam duża górka usypana z korków na którą tak miło jest popatrzeć. :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Ja słyszałam, że na jeden wózek potrzeba aż tony nakrętek... W moim mieście też są zbierane - ja osobiście mam już kilogramowy worek... Mam nadzieję, że Polacy pokażą, że mają serce! Quote
tomcug Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 A ja to w ogóle jestem nie z tego świata chyba. Dopiero teraz się o tym dowiedziałam. :oops: A wczoraj wieczorkiem zrobiliśmy z synem napad rabunkowy na osiedlowy kosz. Pogrzebaliśmy i udało się odzyskać trochę koreczków. To musiało bardzo ładnie wyglądać jak tam nurkowaliśmy. :diabloti: Quote
basiapron Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Ja słyszałam, że na jeden wózek potrzeba aż tony nakrętek... W moim mieście też są zbierane - ja osobiście mam już kilogramowy worek... Mam nadzieję, że Polacy pokażą, że mają serce![/quote] bardzo prawdopodobne że tony,bo to by było jakies 250 000 nakrętek,ale jak widzę że niektórzy po koszach nawet grzebia to wydaje mi się że ta tona się szybko zbierze:) jak się akcja skończy to znajdziemy następną:) Quote
beam6 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 A ja namówiłam na zbiórkę osiedlowy barek/jadłodajnię/piwiarnię :evil_lol:. Trochę żałowali, że nie kapsle od piwa - tego by nazbierali tonę w tydzień :diabloti: - ale przerób plasikowych też mają niezły (szef zaczął się nawet zastanawiać nad zmianą asortymantu napojów, kierując sie kryterium "jakie ma zamknięcie" - no burza mózgów poprostu była :multi:). Quote
beka Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 A ja nie wiedziałam że jest taka akcja. Bede zbierac i namówie rodzine. A znajomi maja mały pub też pomogą.. Quote
basiapron Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 ja dziś zebrałam kilkanaście przy okazji porządków na mojej ruinie Quote
malawaszka Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 i ja dziś powiesiłam w kuchni reklamówkę na nakrętki - jest lato więc dużo wody sie pije, i żałuję, że wcześniej tu nie weszłam bo niedawno wyniosłam sporo butelek no i nakrętek do pojemnika na plastik - może w nocy zrobię małe kombinowanie przy nim bo on taki ażurowy jest :evil_lol: Quote
siekowa Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Znalazłam coś takiego [URL]http://www.wstalowej.pl/news.php?id=103[/URL] [URL]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080531/AKTUALNOSCI/663067247[/URL] Quote
Recommended Posts