Tiger Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Z góy przepraszam za opis , ale jest z allegro , które Sarze wystawiłam Jutro wyjeżdżam na dwa tygodnie , więc proszę o podbijanie wątku :oops: sara przebywa u mojej koleżanki , któa zgernęła ją jakieś dwa mies . temu z Mazur - błakała się w koszmarnym stanie ....... Zakładam jej wątek , bo marzy mi sie dla niej forumowy domek .. sara bowiem jest przecudowną , przekochaną , bardzo grzeczną , wrażliwą sunią, któa łatwo można skrzywdzic psychicznie ........ Ona jest tak wpatrzona w człowieka ......na spcerach chodzi przy nodze żeby być jak najbliżej ... Jest niesamowita , naprawdę i bardzo piękna !!!!!!!!!!!! A teraz opis z allegro : Sara ....... To młodziutka ok. 1-roczna suczka , która błąkała się porzucona przez kogoś po mazurskich polach ....... Była koszmarnie chuda , zabiedzona i zaniedbana ..... Obecnie Sara mieszka w Lublinie w tzw. domku tymczasowym , gdzie została otoczona troskliwą opieką , jednak nie może tam pozostać... L Sara jest bardzo grzeczną , ułożoną , znającą podstawowe komendy suczką ..... Jest bardzo wrażliwa , oddana człowiekowi , wpatrzona w niego, gotowa służyć na każde skinienie ... To wyjątkowy pies , dlatego potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna ..... Sara jest odrobaczona i dwukrotnie zaszczepiona p/chorobom wirusowym . Jest już także wysterylizowana . Obecnie Sara jest w bardzo dobrej formie , dochodzi szybciutko do siebie , po niedawno przebytym zabiegu sterylizacji .... Jest młodziutka , a już z bardzo masywną sylwetką , która wciąż jeszcze zmienia.... Szczenięcą sierść już utraciła i obecnie Sara „zarasta” gęstą , półdługą....w przepięknym kolorze dojrzałego miodu ..... kontkat do osoby , u której przebywa Sara : Monika: [email protected] tel. 502 032 057 A oto i nasza królewna : (zdjęcia z wczoraj) no i co ? Ktoś już się zakochał ? :) Dajcie nzać po znajomych (odpowiedzialnych znajomych) , może ktoś właśnie marzy o takim psie .... Quote
epe Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Tiger! Napisz do Gallegro,bo na jednym wątku pisał,że ma chętnych kilku na młodą ONkę-pozostałość:evil_lol: po adoptowaniu suni na która było kilku chetnych! Quote
Tiger Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 epe napisał(a):Tiger! Napisz do Gallegro,bo na jednym wątku pisał,że ma chętnych kilku na młodą ONkę-pozostałość:evil_lol: po adoptowaniu suni na która było kilku chetnych! Dzięki epe !!!!!!!!! , już napisłam do gallegro PM .... Quote
anielica Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Piękna! Chciałam aby moi rodzice ją przygarnęli, po odejściu Bona, ale ojciec odmówił... :shake: Quote
gallegro Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Zadzwoniłem do zainteresowanej. Wstępnie otrzymałem potwierdzenie chęci adopcji suni. Za chwilę wysyłam zdjęcia z opisem z wątku. Szkoda, że nie ma ani słowa, gdzie sunia przebywa (a może nie doczytałem :roll: ). Domek jest w okolicy Białobrzegów. Ogrodzona posesja z ogrodem, a sunia zamieszkałby w domu. Pani często bywa w Warszawie, więc ew. pomoc w transporcie. Kiedy zapytałem o możliwość kontroli, przed ew. po adopcji, Pani zaznaczyłą, że prosi o kontrolę przed, ponieważ pózniej już suni nie odda (za bardzo kocha psiaki i do nich się przywiązuje ;) ) Myślę, że jest duża szansa na tę adopcję, a dom wygląda bardzo dobrze ( z rozmowy tel.) Quote
Neris Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 W pierwszym poście napisano, że sunia przebywa w Lublinie, to nie tak daleko od Warszawy. Quote
ptysiaczek Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Super by było, gdyby tak szybko znalazła domek. A śliczna jest niesamowicie. Trzymamy kciuki Quote
paros Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 [quote name='gallegro']Zadzwoniłem do zainteresowanej. Wstępnie otrzymałem potwierdzenie chęci adopcji suni. Za chwilę wysyłam zdjęcia z opisem z wątku. Szkoda, że nie ma ani słowa, gdzie sunia przebywa (a może nie doczytałem :roll: ). Domek jest w okolicy Białobrzegów. Ogrodzona posesja z ogrodem, a sunia zamieszkałby w domu. Pani często bywa w Warszawie, więc ew. pomoc w transporcie. Kiedy zapytałem o możliwość kontroli, przed ew. po adopcji, Pani zaznaczyłą, że prosi o kontrolę przed, ponieważ pózniej już suni nie odda (za bardzo kocha psiaki i do nich się przywiązuje ;) ) Myślę, że jest duża szansa na tę adopcję, a dom wygląda bardzo dobrze ( z rozmowy tel.) Nie wiem co o tym myśleć ale pani z okolic Białobrzegów oglądała wczoraj inną sunię ONkowatą i wyraziła chęć jej adopcji i koleżanka ma ją zawieźć w niedzielę do tej pani. Nie wiem czy to czasem nie jest ta sama pani :cool3: Quote
Neris Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 A ona to mi w ogóle na mix TERVUERENa wygląda... Quote
Tiger Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 [quote name='Neris']A ona to mi w ogóle na mix TERVUERENa wygląda... Jezuniu ..a co to jest ? bo ja pierwsze słyszę ........ Quote
Neris Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 TERVUEREN Malinois: Owczarki belgijskie No co, podobna!!! Quote
gallegro Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 [quote name='paros']Nie wiem co o tym myśleć ale pani z okolic Białobrzegów oglądała wczoraj inną sunię ONkowatą i wyraziła chęć jej adopcji i koleżanka ma ją zawieźć w niedzielę do tej pani. Nie wiem czy to czasem nie jest ta sama pani :cool3: A to bardzo ciekawe. Taki zbieg okoliczności??? Pani jeszcze nie odpowiedziała. Chyba poproszę ją o wyjaśnienia... Quote
Masza4 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Suńka-cudności :roll: Może z tą panią jakoś sprawa się rozwiąże?... Quote
gallegro Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 >Paros, miałaś chyba rację. Jeśli Pani oglądała sunię wczoraj, a dziś w rozmowie tel. o tym nie wspomniał, to należy jej się "miła" wiadomość, co za moment uczynię :cool3: W tym czasie mogłem zaproponować Sarę innemu domkowi... Quote
gallegro Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Byłem w wielkim błędzie, odnośnie intencji tej pani... W moim głębokim przekonaniu, ta pani nie powinna adoptować żadnego psa. Jest emocjonalnie niedojrzała, a na psa nie patrzy sercem, tylko oczami... Poniżej treść sms'a jakiego otrzymałem w odpowiedzi na moją uwagę odnośnie jej nieszczerości (pominę niezbyt miły wstęp i zakończenie :razz: ): "(...)Mogę oglądać tyle psów ile zechcę. To, że zdecydowałam się na psa, nie jest jednoznaczne z jego przygarnięciem. Może tamta Pani zdecyduje się na kogoś bliżej, wtedy ja zostanę na lodzie(...)" Brawo... pani miała zamiar zaczekać z odpowiedzią do jutra, kiedy to ktoś inny, po przejechaniu wielu kilometrów mógłby usłyszeć np. "Hmm... w rzeczywistości sunia wygląda inaczej jak na zdjęciach... jednak nie zdecyduję się na jej adopcję..." Po czym telefon do mnie i kolejny casting, aż do skutku... >Paros, daj znać tej osobie, że musi się liczyć z niespodzianką... nie wiadomo z iloma jeszcze osobami ta pani jest umówiona :mad: Quote
paros Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Ta pani umawiała się z Gajową i to ona zauważyła Twój wpis o tej pani. I nawet nie zadzwoniła do niej aby powiedzieć, że rezygnuje:cool3: Quote
gallegro Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 [quote name='paros']Ta pani umawiała się z Gajową i to ona zauważyła Twój wpis o tej pani. I nawet nie zadzwoniła do niej aby powiedzieć, że rezygnuje:cool3: Według tego co pisała, nie zrezygnowała z tej adopcji, a Sara miała tylko pozostać w odwodzie, na wypadek gdyby Gajowa ją "olała". Sami jednak oceńcie, czy taka osoba jest wiarygodna... Quote
gallegro Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Niedawno wysłałem info do kolejnych dwóch zainteresowanych osób i czekam na odpowiedz... EDIT: Jedna pani jest wstępnie zainteresowana, ale musi to skonsultować z TZ-tem. Jeszcze dziś zapadnie decyzja. Pani jest z Częstochowy... ekhm... to tak na wszelki wypadek ;-) Quote
gallegro Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Z informacji uzyskanych od tymczasowej opiekunki Sary wynika, że wspomniany przeze mnie drugi domek, jest bliski decyzji o adopcji... Poczekajmy zatem na wieści... oby dobre ;) Quote
Masza4 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 gallegro napisał(a):Z informacji uzyskanych od tymczasowej opiekunki Sary wynika, że wspomniany przeze mnie drugi domek, jest bliski decyzji o adopcji... Poczekajmy zatem na wieści... oby dobre ;) Trzymamy mocno kciuki!!! Quote
Recommended Posts