Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z góy przepraszam za opis , ale jest z allegro , które Sarze wystawiłam
Jutro wyjeżdżam na dwa tygodnie , więc proszę o podbijanie wątku :oops:
sara przebywa u mojej koleżanki , któa zgernęła ją jakieś dwa mies . temu z Mazur - błakała się w koszmarnym stanie .......

Zakładam jej wątek , bo marzy mi sie dla niej forumowy domek ..
sara bowiem jest przecudowną , przekochaną , bardzo grzeczną , wrażliwą sunią, któa łatwo można skrzywdzic psychicznie ........
Ona jest tak wpatrzona w człowieka ......na spcerach chodzi przy nodze żeby być jak najbliżej ...
Jest niesamowita , naprawdę i bardzo piękna !!!!!!!!!!!!

A teraz opis z allegro :

Sara .......

To młodziutka ok. 1-roczna suczka , która błąkała się porzucona przez kogoś po mazurskich polach .......
Była koszmarnie chuda , zabiedzona i zaniedbana .....
Obecnie Sara mieszka w Lublinie w tzw. domku tymczasowym , gdzie została otoczona troskliwą opieką , jednak nie może tam pozostać... L

Sara jest bardzo grzeczną , ułożoną , znającą podstawowe komendy suczką .....
Jest bardzo wrażliwa , oddana człowiekowi , wpatrzona w niego, gotowa służyć na każde skinienie ...

To wyjątkowy pies , dlatego potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna .....

Sara jest odrobaczona i dwukrotnie zaszczepiona p/chorobom wirusowym .
Jest już także wysterylizowana .

Obecnie Sara jest w bardzo dobrej formie , dochodzi szybciutko do siebie , po niedawno przebytym zabiegu sterylizacji ....
Jest młodziutka , a już z bardzo masywną sylwetką , która wciąż jeszcze zmienia....
Szczenięcą sierść już utraciła i obecnie Sara „zarasta” gęstą , półdługą....w przepięknym kolorze dojrzałego miodu .....

kontkat do osoby , u której przebywa Sara :

Monika: [email protected]
tel. 502 032 057

A oto i nasza królewna : (zdjęcia z wczoraj)

no i co ? Ktoś już się zakochał ? :)

Dajcie nzać po znajomych (odpowiedzialnych znajomych) , może ktoś właśnie marzy o takim psie ....

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tiger!
Napisz do Gallegro,bo na jednym wątku pisał,że ma chętnych kilku na młodą ONkę-pozostałość:evil_lol: po adoptowaniu suni na która było kilku chetnych!

Posted

epe napisał(a):
Tiger!
Napisz do Gallegro,bo na jednym wątku pisał,że ma chętnych kilku na młodą ONkę-pozostałość:evil_lol: po adoptowaniu suni na która było kilku chetnych!

Dzięki epe !!!!!!!!! , już napisłam do gallegro PM ....

Posted

Zadzwoniłem do zainteresowanej. Wstępnie otrzymałem potwierdzenie chęci adopcji suni.
Za chwilę wysyłam zdjęcia z opisem z wątku.
Szkoda, że nie ma ani słowa, gdzie sunia przebywa (a może nie doczytałem :roll: ).
Domek jest w okolicy Białobrzegów. Ogrodzona posesja z ogrodem, a sunia zamieszkałby w domu.
Pani często bywa w Warszawie, więc ew. pomoc w transporcie.
Kiedy zapytałem o możliwość kontroli, przed ew. po adopcji, Pani zaznaczyłą, że prosi o kontrolę przed, ponieważ pózniej już suni nie odda (za bardzo kocha psiaki i do nich się przywiązuje ;) )
Myślę, że jest duża szansa na tę adopcję, a dom wygląda bardzo dobrze ( z rozmowy tel.)

Posted

[quote name='gallegro']Zadzwoniłem do zainteresowanej. Wstępnie otrzymałem potwierdzenie chęci adopcji suni.
Za chwilę wysyłam zdjęcia z opisem z wątku.
Szkoda, że nie ma ani słowa, gdzie sunia przebywa (a może nie doczytałem :roll: ).
Domek jest w okolicy Białobrzegów. Ogrodzona posesja z ogrodem, a sunia zamieszkałby w domu.
Pani często bywa w Warszawie, więc ew. pomoc w transporcie.
Kiedy zapytałem o możliwość kontroli, przed ew. po adopcji, Pani zaznaczyłą, że prosi o kontrolę przed, ponieważ pózniej już suni nie odda (za bardzo kocha psiaki i do nich się przywiązuje ;) )
Myślę, że jest duża szansa na tę adopcję, a dom wygląda bardzo dobrze ( z rozmowy tel.)

Nie wiem co o tym myśleć ale pani z okolic Białobrzegów oglądała wczoraj inną sunię ONkowatą i wyraziła chęć jej adopcji i koleżanka ma ją zawieźć w niedzielę do tej pani. Nie wiem czy to czasem nie jest ta sama pani :cool3:

Posted

[quote name='paros']Nie wiem co o tym myśleć ale pani z okolic Białobrzegów oglądała wczoraj inną sunię ONkowatą i wyraziła chęć jej adopcji i koleżanka ma ją zawieźć w niedzielę do tej pani. Nie wiem czy to czasem nie jest ta sama pani :cool3:

A to bardzo ciekawe. Taki zbieg okoliczności???
Pani jeszcze nie odpowiedziała. Chyba poproszę ją o wyjaśnienia...

Posted

>Paros, miałaś chyba rację. Jeśli Pani oglądała sunię wczoraj, a dziś w rozmowie tel. o tym nie wspomniał, to należy jej się "miła" wiadomość, co za moment uczynię :cool3:
W tym czasie mogłem zaproponować Sarę innemu domkowi...

Posted

Byłem w wielkim błędzie, odnośnie intencji tej pani...
W moim głębokim przekonaniu, ta pani nie powinna adoptować żadnego psa.
Jest emocjonalnie niedojrzała, a na psa nie patrzy sercem, tylko oczami...
Poniżej treść sms'a jakiego otrzymałem w odpowiedzi na moją uwagę odnośnie jej nieszczerości (pominę niezbyt miły wstęp i zakończenie :razz: ):

"(...)Mogę oglądać tyle psów ile zechcę. To, że zdecydowałam się na psa, nie jest jednoznaczne z jego przygarnięciem. Może tamta Pani zdecyduje się na kogoś bliżej, wtedy ja zostanę na lodzie(...)"

Brawo... pani miała zamiar zaczekać z odpowiedzią do jutra, kiedy to ktoś inny, po przejechaniu wielu kilometrów mógłby usłyszeć np. "Hmm... w rzeczywistości sunia wygląda inaczej jak na zdjęciach... jednak nie zdecyduję się na jej adopcję..."
Po czym telefon do mnie i kolejny casting, aż do skutku...
>Paros, daj znać tej osobie, że musi się liczyć z niespodzianką... nie wiadomo z iloma jeszcze osobami ta pani jest umówiona :mad:

Posted

[quote name='paros']Ta pani umawiała się z Gajową i to ona zauważyła Twój wpis o tej pani. I nawet nie zadzwoniła do niej aby powiedzieć, że rezygnuje:cool3:

Według tego co pisała, nie zrezygnowała z tej adopcji, a Sara miała tylko pozostać w odwodzie, na wypadek gdyby Gajowa ją "olała".
Sami jednak oceńcie, czy taka osoba jest wiarygodna...

Posted

Niedawno wysłałem info do kolejnych dwóch zainteresowanych osób i czekam na odpowiedz...

EDIT: Jedna pani jest wstępnie zainteresowana, ale musi to skonsultować z TZ-tem. Jeszcze dziś zapadnie decyzja. Pani jest z Częstochowy... ekhm... to tak na wszelki wypadek ;-)

Posted

Z informacji uzyskanych od tymczasowej opiekunki Sary wynika, że wspomniany przeze mnie drugi domek, jest bliski decyzji o adopcji...
Poczekajmy zatem na wieści... oby dobre ;)

Posted

gallegro napisał(a):
Z informacji uzyskanych od tymczasowej opiekunki Sary wynika, że wspomniany przeze mnie drugi domek, jest bliski decyzji o adopcji...
Poczekajmy zatem na wieści... oby dobre ;)

Trzymamy mocno kciuki!!!