Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 492
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[CENTER][SIZE=3][B]Proszę, zajrzyjcie też do Biga - wielkiego, starego owczarka z chorymi stawami pogryzionego przez inne psy :( [/B]
[/SIZE]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/182356-prA-bujemy-walczyAE-o-Biga-starego-duA-ego-bez-szans-pomA-A-cie-proszAE[/URL]
[/CENTER]

Posted

[quote name='Kociabanda2']Biedny Johny :(
W końcu ktoś zadzwoni! Musi być na świecie jakiś dobry domek dla niego[/QUOTE]
też mam taką nadzieję, że w końcu ktoś go zobaczy... musi być gdzieś jakiś ludź, który właśnie Johny'emu jest przypisany... tylko kiedy ten ludź da o sobie znać, no kiedy??

Posted

Piękny psiak. Padaczka nie jest taka straszna, jak ją malują - choć pierwsze ataki mogą być ogromnym szokiem dla właściciela. Pamiętam jak okropnie się bałam przy pierwszych atakach mojego Piegusa. Jednak psy z padaczką mogą żyć długo, a przy przyjmowaniu leków, rytuałach, odpowiedniej diecie ataki mogą zupełnie ucichnąć - z resztą, jak czytałam, u Johnego są już rzadkie.
A jakie jeszcze psiaki w Azylu chorują na padaczkę? Mają wątki?

Posted

Jeszcze chyba Figo albo Fago: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/133223-Figo-i-Fago-prawie-SPRINGER-SPANIEL-i-jego-mniejszy-przyjaciel-W-WA[/URL] (tak mi się wydaje, ale pewności nie mam) i Azor: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/18672-Kochany-Azorek-owczarkowaty-starszy-psiak-bez-szans-na-dom-W-wa[/URL] . Nie wiem, czy któryś jeszcze.

Swoją drogą, mógłby powstać wątek poświęcony takim psom - tak, jak są dla ślepków, staruszków czy kudłaczy. Te psy mają tak małe szanse na dom...

Posted

[quote name='koosiek']
Swoją drogą, mógłby powstać wątek poświęcony takim psom - tak, jak są dla ślepków, staruszków czy kudłaczy. Te psy mają tak małe szanse na dom...[/QUOTE]

Dobry pomysł!

Posted

Wiecie co, nawet sobie o tym wieczorem myślałam... Taki nie tyle wątek zbiorczy, co coś na kształt kompedium wiedzy. Informacje o chorobie, o tym, jak wygląda adopcja takiego psa i jak życie z nim, ale też rozwianie niektórych obaw - przede wszystkim podkreślenie, że z psem chorym na padaczkę można żyć. I na koniec psy do adopcji. Link do takiego wątku możnaby wstawiać n.p. do ogłoszeń.

Posted

no byłoby super! To na pewno by pomogło wielu pieskom. Ja osobiście o padaczce, zwłaszcza u psów, wiem niewiele i nie miałabym pojęcia jak się takim pieskiem opiekować. Myślę, że poświęcenie trochę miejsca na wyjaśnienia i rady jak się takim psem zajmować bardzo by tym psom pomogły.

Posted

Ja spanikowałam przed tą chorobą... Bo Johny to miał być mój pies. Był wśród kilku, które brałam pod uwagę, gdy szukałam psa dla siebie. I wszystkie, prócz Johny'ego, znalazły dom, a ja mam wobec niego ogromne wyrzuty sumienia :(

Te psy z padaczka łażą mi po głowie cały czas... Bo ile jest takich jak Johny, którymi ktoś się zachwycił, chciał dać im domy, ale tak, jak ja, nie odważył się tego zrobić ze względu na chorobę psa?

Na razie mam zawrót głowy, ale może za jakiś czas na poważnie pomyślę o takim wątku... Napiszę do osób, które mają doświadczenie w życiu z psem z tą chorobą... Trzeba jakoś pomóc tym psiakom :(