Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a co z tą biedną dziewuszką?
od kiedy wiemy jaka jest płochliwa....jej szanse na dom spadły chyba do "0"

ciągle odnawiam jej allegro ale....?:shake::shake:

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

ostatnio już dwa razy jej nie widziałam w schronie.....
obawiam sie najgorszego...:-(
tylko za każdym razem nie miałam ze soba jej numeru żeby zapytać gdzie ona jest......

Posted

cholera a tak mi jej szkoda, tylko tak jest , ze jak skupimy się na jedych psach, to niestety kosztem drugich, nie da rady wszytskim pomoć :placz: a szkoda , bo sunia ladna i nie miala w życiu szczęscia, a ciotki trochę o niej zapomniały :placz: i piszę tez osobie, zeby nie było, ze tylko o innych

Posted

Ona ostatnio prawie zawsze w budzie siedziała i nawet nosa nie wyściubiła, więc bardzo możliwe, że jej kikou nie widziałaś. Wychodzila dopiero, jak ją zawołałam.

Nie straszcie mnie...:-(

• 4 months later...
Posted

dzisiaj widziałam biedulke....

faktycznie całą zimę nawet nie wyściubiał noseczka z budy, a dzisiaj wystawiła stare kostki na słoneczko...

może by znowu spróbowac ją poogłaszac?
może....?

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

gosikf & dogs napisał(a):
Reksiu byłaby wybawieniem dla niej, kiedyś chyba nawet miała jechać...:roll:

Tylko, że ona nie za bardzo nadaje się do ludzi... Tzn. nie gryzie, nie atakuje i nie jest agresywna, ale cholernie długo się przyzwyczaja do człowieka i może zamieszkać jedynie na podwórku. Poza tym zwykłe zadbanie o nią jest trudne, bo nie zna czesania, głaskania, czyszczenia uszu, obcinania pazurów, a jak się chciałam za to zabrać to kłapała ząbelkami dla odstraszenia.:roll:

• 5 weeks later...
Posted

Czarnulka żyje na pewno- w piątek ją widziałam i cały czas trzymam rękę na pulsie. Wypytuję o nią, ale co się może zmienić? Bo na pewno nie ona sama. Potrzebuje domku z ogrodem, gdzie mogłaby mieszkać sobie w ciepłej budzie- tak jak robiła to całe swoje, dotychczasowe życie. Nie jest i nigdy nie będzie przytulanką, nawet wyczesanie jej to nie lada wyzwanie. Ale przy tym wszystkim jest łagodna i nie robi nikomu, ani niczemu krzywdy!

ZGODZI SIĘ ZE WSZYSTKIMI PSAMI!!! Byleby ktoś dał jej kącik i ciepłą michę jedzonka zimą!:-(

Posted

nie wiem jak Reksiu tobie wywietla - ale u mnie to jedynie 2 strony wątku. Sunia potrzebuje swojego miejsca - ona byla po to zabrana ze zlych warunkow - by znalesc dom- a nie zeby umrzec w schronisku.DObrze , ze zyję to cud , ze ją tyle trzymają, ale własnie jakiś domek by się jej należal

Posted

Gosiu, mi wszystkie strony pokazuje.
Ciezka sprawa z sunia. Widzialam ja juz na zdjeciach z jej wiezienia na lancuchu. Diance znalazlam cudowny domek, Sider i Saga tez szczesliwe, a ta biedula jakos wyjsc niemoze. Nawet niewidomy JUrant ma dom. Orientuje sie ktos czy jeszcxe sa jakies psiaki ze szczecinskiej w schronie, oprocz niej i Hadesa?
Jak ona sie zachowuje w kojcu? Probowala kiedys sie wydostac, czy grzecznie siedzi? Szczeka?

Posted

[quote name='Reksiu21'] Orientuje sie ktos czy jeszcxe sa jakies psiaki ze szczecinskiej w schronie, oprocz niej i Hadesa?
Oprócz niej w tym samym boksie są jeszcze dwie (chyba siostry?) takie kudłate, szczekliwe, jak diabli, więc świetne byłyby u kogoś na posesji- nikt by nie wlazł :)

No i pies jeszcze jest- może też jakiś brat, bo podobny, jak cholera.

[quote name='Reksiu21']Jak ona sie zachowuje w kojcu? Probowala kiedys sie wydostac, czy grzecznie siedzi? Szczeka?
W kojcu jest bardzo spokojna. Albo sobie leży z dala od siatki/ludzi/w cieniu, albo w budzie/na budzie. Wcześniej często była przy siatce, kiedy ktoś podszedł i szczekała, teraz niestety jest coraz smutniejsza i czasem tylko szczeka z daleka. Już nie podchodzi wcale bezpośrednio do człowieka.
Grzecznie siedzi- nigdy nie próbowała się wydostać. To nie jest typ włóczęgi ;)