Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oczywiście, że to coś z tym Panem było nie tak. Na watku mogłaś Rybko napisać jednak swoją opinię o nim, bez upubliczniania ciągu zdań i numeru gg. Może inaczej...Ja bym tak nie zrobiła, choćby z szacunku dla takiego rodzaju korespondencji, nawet jeśli jej wydźwięk mi się nie podoba.
Masz wszelkie prawo mieć odmienne zdanie.
Z innej beczki - pocuduj z podpisem Rybko, bo mod się może przyczepić. Okienko Twojego postu jest przeogromne (chyba właśnie za sprawą podpisu).

Posted

No własnie musze sie pomęczyć troche z tym podpisem..ciągle zapominam.

Co do alegratki Leośka, skończyło się wyróżnienie i co z tym dalej?
Chcecie wyróżnienie?
Zgłasza się ktoś na sponsora?
Kwota z rzędu od 2 do 10 zeta..ja niestety wydałam już sporoswojej kasy na ogłoszenia:oops:...ogłoszenie wyróżniam smsem... jak coś dać znać.
:shake:

Posted

Tak 3mać Rybko! :loveu: :cool2: Wkurzenie rozumiem! ;)
Zróbmy może tak. Podmień proszę tekst w ogłoszeniu na tekst Tusi i póki co nie wyróżniaj. Jak się już dobiorę i to na żywca :razz: do Leosia, zrobię mu osobną alegratkę i wyróżnię ją. "Popełnię tekst", wstawię na wątek i będziemy mieć alternatywny do dyspozycji.
Może z samym tekstem ktoś jeszcze pokombinuje? Od przybytku głowa nie boli. :evil_lol:

Posted

A więc Pan wydaje się być odpowiedzialny, z tym , ze zgadza sie na kastrację, ale nie na swój koszt...zgadza się na umowę przedopcyjną...mieszka w Głownie koło Strykowa...:roll:

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Dzięki za wyrozumiałość:loveu::cool3:
A ten tekst...ee to z kąd?:oops:

O jaki tekst pytasz Rybko? Ten do podmiany na teraz, póki co?
Tusia zrobiła taki skrót informacyjny, str. 4, post 33.

Posted

Rybka_39 napisał(a):
A więc Pan wydaje się być odpowiedzialny, z tym , ze zgadza sie na kastrację, ale nie na swój koszt...zgadza się na umowę przedopcyjną...mieszka w Głownie koło Strykowa...:roll:

Przepraszam, że dopytam.
Kastracja to nie majątek.
Pan zgadza się ponoć na podpisanie umowy adopcyjnej ( Ty Rybko nazwałaś ją przedadopcyjną więc zaczynam się zastanawiać, na co godzi się Pan. Umowa adopcyjna, czy wizyta przedadopcyjna? Jedno i drugie?), ta na ogół zawiera odniesienie do kastracji (sterylizacji u suk).
Nie można wybierać sobie z umowy tego, co jest wygodne, chyba, że się mylę. :roll:
Jak Pan widzi przyszłość zdrowotną psa i ewentualność jego leczenia?
Czy wtedy też będzie szukany sponsor?
Odnoszę wrażenie, że Pan nie rozumie celowości i sensu kastracji i traktuje ją jak fanaberię, pokroju zakupu obróżki ze złotymi wstawkami.

Posted

Ja Panu z Głowna nie wydam Losia ani innego psa. Nie wiem Rybko ile psów wydałaś i jakie masz doświadczenie. Z mojego jasno wynika że Panu z Głowna nie dała bym nawet chomika........... Ja do tego ręki nie przyłorze. Już ustaliłam ze Słoneczkiem że Leo jest teraz pod opieką Fundacji Niechciane i Zapomniane więc umowę adopcyjną podpisać będzie trzeba. Jest tam mowa i o kastracji i o wizycie przed i po adopcyjnej. Nie wyobrażam sobie sytuacji że Pan z Głownoa przyjedzie, zobaczy sobie Losia i go od tak, zabierze....
Jeśli chodzi o współpracę z Majqą: myślę że nie masz nic przeciwko podpisaniu akurta tej a nie innej umowy? A jeśli chodzi o wybór właściciele to spokojnie się dogadamy zapewne w tej kwesti ;)

Posted

Tuśka napisał(a):
(...)Jeśli chodzi o współpracę z Majqą: myślę że nie masz nic przeciwko podpisaniu akurta tej a nie innej umowy? (...)

Czy to pytanie do mnie? :hmmmm: Czy ja mam coś przeciw temu, że ktokolwiek będzie podpisywał umowę z FNiZ?

Posted

Dziewczyny, radzę wykastrować Leo przed adopcją i napisać w ogłoszeniach, że jest wykastrowany.

"majqa" napisał(a):

Odnoszę wrażenie, że Pan nie rozumie celowości i sensu kastracji i traktuje ją jak fanaberię, pokroju zakupu obróżki ze złotymi wstawkami.

Chyba lwia część facetów właśnie tak traktuje kastrację, ale to już ich problem ;)

Posted

Eh jakbym miała zacytowć nasza rozmowę to by się tutaj niemiło zrobiło:evil_lol:, kastracja wdł. niego to okaleczanie itp itd, wiecie o co chodzi.
Jeszcze zarzucił, zę nie mamy zgodu sanepidu i Bóg wie kogo- by podpisywać umowy adopcyjne, nie ja nie wydaje psów do adocpji, bo nie mam warunków na tymczas.;)

Posted

Uff. Dziękuję Tusi za namiar do Słoneczka. :loveu: Dodzwoniłam się. Wstępne ustalenia poczynione. By nie zamotać się w zeznaniach ;) napiszę, że
z pewnych względów, dla mnie zrozumiałych, Słoneczko musi upolować dogodny dzień. Czekam wobec tego na wieści.
Okazuje się, że Słoneczko ma sporadyczny kontakt z netem i to grzecznościowo, co tłumaczy brak wpisów na wątku.
Mam nadzieję, że teraz sprawa Leosia ruszy. :multi:

Posted

Super! Przepraszam Majqa że tyle czasu ale próbowałam się skontaktować ze Słoneczkiem (nie wiedziałam czy sobie życzy bym komuś przekazała namiary na nią). Ale się mi nie udało i w końcu zdecydowałam sama :evil_lol: Ale jak widzę Słoneczko mnie chyba za to nie zamorduje ;) Oby... Majqa dzięki za pomoc :multi:

Posted

[quote name='Tuśka']...jak widzę Słoneczko mnie chyba za to nie zamorduje ;) Oby... /quote]

Oczywiście, że nie :lol:

Dziękuję wszystkim za dotychczasową pomoc...
Leo z nadzieją, cierpliwie czeka na uczciwego opiekuna.