KrystynaS Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 No to kombinuj orpha, główkuj, :evil_lol: i wymyślaj coś razem z nami bo Xant wcale nie znalazł swego miejsca na dłużej. On tylko nie stoi już bezpośrednio na deszczu, teraz ma małą parasolkę nad głową :p tak obrazowo mówiąc ;) Quote
orpha Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 kombinuje jak moge , wypisuje nawet do pacjentow ktorzy lecza sie w naszej pracowni , i do zupelnie mi obcych ludzi tez , a co mi tam mysle ze warto zaryzykowac ,nawet jakbym miala uslyszec cos nieprzyjemnego , uparta jestem jak rasowy baran , dla Xantusia Quote
orpha Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ranyyyyy mam światełko !!!!:multi: Dałam wyroznione ogloszenie na wp.pl i dostalam takiego oto maila z przyczyn wiadomych usunelam dane pani Witaj Użytkownik serwisu ogloszenia.wp.pl (Beata............, ) wysłał do Ciebie zapytanie o Twoje ogłoszenie (nr 12633471, http://ogloszenia.wp.pl/id_ogl,12633471,kat,205,trescogloszenia.html) o następującej treści: "Witam serdecznie.Piesek jest śliczny. Nie ważne że nie dowidzi. Mam pieska -sunię Sarę, też ma już swoje lata. Kocham pieski i mam nadzieję,że dobrze byłoby im razem. Mieszkam sama w dwupokojowym mieszkaniu. Chętnie wzięłabym go. Przypomina mi pieska,którego miałam w młodości , jak miałam 14 lat.Był kochany.Nazywał się Bajek.Ten ma prawie identyczny wygląd. Problem jest tylko w tym,że mieszkam w Warszawie,więc jakoś musiałabym z Panią porozmawiac o transporcie.Pozdrawiam. Beata ..........." Podałam numer do Erki , mam nadzieje ze sie uda !! tfu tfu tfu przez lewe ramie i w niemalowane tez odpukałam . Jeśli by sie udalo i mogłabym byc tu na miejscu w jakikolwiek sposob pomocna to jestem do dyspozycji. Xantusiu słoneczko , swiatełko sie pali i mam nadzieje ze niezgasnie tylko rozbłysnie na calego!!!!:multi: Quote
Charly Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Wiesz co Orpha piechurze:loveu: Dzięki ludziom jak Ty chce się żyć:multi::multi::multi::loveu::lol: do głowy mi ogloszenia na wp.pl nie przyszlo i jest tak jak mysle; są są chętni na te psiaki, tylko trzeba do nich dotrzeć no i troszke uswiadomic:) Quote
ewelinka_m Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 trzymam więc kciuki z całych sił baardzo mocno!:loveu: Quote
orpha Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Charly napisał(a):Wiesz co Orpha piechurze:loveu: Dzięki ludziom jak Ty chce się żyć:multi::multi::multi::loveu::lol: i vice versa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu: żeby sie udalo ,zeby sie udalo o matko zeby sie udalo , jejku jak pani sie skontaktuje do dajcie znac , bo ja tu mam juz migotanie komor Charly to co bedziemy probowac ze ślepkiem jak sprawa Xantusia sie sfinalizuje :) Quote
Charly Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 no pewnie pewie, zaraz zapodam tu moj nowy wątek slepacki:) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117212 Quote
erka Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Orpha, nie zgasło, nie zgasło!!! Jest domek dla Xantusia dzięki Tobie!:multi::multi::multi::multi::klacz::klacz::Cool!::Cool!::smilecol: Pani dzwoniła już wcześniej, ale dopiero teraz dotarłam do domu i od razu piszę :lol:. Rozmawiałam z panią bardzo długo, wydaje mi się,że domek świetny , w sam raz dla niego.:loveu: Teraz tylko trzeba zorganizowac transport do Warszawy! Za to dzisiaj namierzyłam nastepnego bezdomnego ślicznego kudłaczka, ale młodszego/ zaraz wstawię zdjęcia/ i jeszcze dwie sunieczki ok. 4 mies. tez bezdomne:-(. Orpha , gdyby jeszcze byli chętni na kudłaczki, to proszę kieruj do mnie:lol:. Quote
ewelinka_m Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 to ja się jeszcze tu pocieszę chociaż wiedziałam wcześniej :diabloti::multi: Erko, tanitka przyjedzie we wtorek z wawy po tego wyżełka ze schronu, będą też pewnie wracać :razz: Quote
Charly Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Huuuurrraaaaaaa Huuuuuuuraaaaaa:multi::multi::multi: Quote
Talcott Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Cuuuuuudne wiadomości!!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Od-Nowa Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 trzymam kciuki za aklimatyzacje w nowym miejscu!! kolejny pies dostał szanse na nowe życie :multi: Quote
KrystynaS Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Xantuś ma dom !!!! Xantuś ma dom !!!! :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: Orpha za Twoje zdrowie i za szczęśliwą rękę :popcorn: Quote
Charly Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 ale piękny bukiecik. Zerwę go sobie- i tak niezniszczalny jest:) Orphy nie ma- pewnie biega gdzies z huskim/mi?? Quote
Talcott Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::modla::modla::modla::modla:Hurrrrrrrrra!!!!!!! Quote
KrystynaS Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Właśnie wróciłam z pracy i zaglądam do Xancika. I czytam wiadomość dnia. Wiecie, cieszę się jak głupia. :placz::loveu: :placz::loveu: Quote
KrystynaS Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Czytam już po raz 10 mail od Pani Beaty z Warszawy i nie mogę przestać. Ciekawe ile razy go jeszcze dziś przeczytam :D Quote
erka Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 To ten następny bezdomny kudłaczek. Błąka się w Górkach Szczukowskich pod Kielcami juz kilka miesięcy. W tej chwili juz strasznie zaniedbana sierść. Ma ok. 2 lat, bardzo przyjazny. Quote
Charly Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 wiecie zastanawiam sie jak długo pies moze przezyc bezdomny. jak czytam kilka miesiecy to az sie wierzyc nie chce. czym taki pies zyje. co je? co pije? Quote
erka Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Ktos go tam trochę dokarmia, ale oprócz niego jest jeszcze sporo bezdomnych psiaków, min. suka z dwiema szczeniorkami ok.4 mies. i teraz ma następną cieczkę:-(. Ludzie zgłaszają do gminy, ale ta nie ma podpisanej umowy z kieleckim schronem. Może to i lepiej, bo dla tych psiaków to nie byłby żaden ratunek. Sunieczki wstawiam na nasz wątek szczeniaczkowy i trzeba im szybko szukać domów. Nie wiem, co będzie z ich mamą, bo jest podobno agresywna, wg mieszkańców potrafi podlecieć z tyłu i ugryźć:cool1:. Quote
KrystynaS Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Erko co za piękność ten piesek :loveu:. Biorąc pod uwagę, że na zdjęciach wszystkie psy wyglądają na większe niż są w rzeczywistości, to ten jest chyba niewielki. A może założysz mu osobny wątek????. bo na ogólnym zginie wśród innych psów i różnych problemów. Może i jemu tak się poszczęści jak Xantusikowi. Quote
orpha Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 ranyyyyyyyy jak sie ciesze , nie macie pojecia jakie mialam mysli , ze moze ktos sobie ze mnie zazartowal , ze pani sie rozmyslila ............ o rany jaka ulgaaaaaaaaaaaaaaaa :multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu: cały dzien mialam z głowy bo porzadkowalam mieszkanie , po hasiorka jade jutro , dzwonilam do schroniska , bedzie na mnie czekal , dzisiaj zrezygnowalam bo stwierdzilam ze lepiej dla niego bedzie jak przybedzie juz na gotowe i nie bedzie musial sie dodatkowo jakims zamieszaniem , zreszta chce miec caly dzien dla niego :) Jaaaaaa Erko zapytaj pani czy bede mogla poznac Xantusia osobiscie :loveu: o ranyyy az sie popłakałam z radosci :D:D:D Ok. to teraz wezme sie za pomoc w szukaniu domku dla Ślepka i dla tego slicznego kudlacza. Słuchajcie nie ma mi za co dziekowac !!!! niewazne dzieki komu wazne ze znalazl swoje miejsce jak sie ciesze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts